![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
pune mana pe un dictionar si vezi ce inseamna "sectar"
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde am afirmat eu ca Hristos a lasat mai multe Biserici? Am scris negru pe alb ca este o singura Biserica. Si inca ceva. Unde am scris ca aceasta biserica este una neoprotestanta? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca nu e una neoprotestanta,atunci de ce nu te convertesti,pentru a te putea mantui si tu? |
|
|||
|
|||
![]()
Am scris care e definitia sectarului: un tip care crede ca doar el si secta lui au monopol asupra credintei adevarate si li se pare ca au exclusivitate asupra mantuirii. As mai fi putut continua: intolerant cu toti ceilalti care cred altfel decat el.
E destul de apropiata de definitia DEX-ului: SECTÁR, -Ă, sectari, -e, s. m., adj. 1. S. m. Partizan înflăcărat și intolerant al unei doctrine (politice, religioase etc.). (1); intolerant față de cei cu alte convingeri; exclusivist. – Din fr. sectaire. Sursa: DEX '98 | Adăugată de dante | Greșeală de tipar | Permalink |
|
|||
|
|||
![]()
SÉCTĂ ~e f. 1) Comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială.
De unde vine si cuvantul sectar. |
|
|||
|
|||
![]()
SECTÁR2 ~ă (~i, ~e) 1) Care ține de sectă; cu caracter de sectă.
|
|
|||
|
|||
![]()
Biserica lui Hristos, am mai spus-o. Biserica de la Cincizecime care a dainuit de-a lungul secolelor si a ajuns pana la noi.
Biserica despre care Apostolul Pavel spunea ca manifesta înțelepciunea lui Dumnezeu cea de multe feluri Efeseni 3:10 Nu cred ca este vorba despre vreuna din confesiunile amintite mai sus: ortodoxa, neoprotestanta sau catolica. In ele coexista si fii ai lui Dumnezeu si oameni care nu au nimic de-a face cu Dumnezeu. Biserica insa este formata doar din fii ai lui Dumnezeu. Ea este Mireasa lui Hristos. Citat:
Eu sunt deja convertit si pot fi mantuit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica oficiala este un termen neclar si un subiect controversat. Biserica ortodoxa spune ca ea e biserica oficiala, biserica catolica spune ca ea e biserica oficiala. Pe de alta parte biserica penticostala este cat se poate de oficiala. Daca vrei iti scanez documentele oficiale si stampila de biserica oficiala :)) Nu ajungem nicaieri cu definitia pe care o pui in discutie. Toate sunt biserici oficiale. Si factiunile care ies din ele au posibilitatea de a deveni biserici oficiale |
|
||||
|
||||
![]()
Nu intelegi. Era Biserica Crestina. Din care la 1054 s-au rupt catolicii. E lesne de inteles. Uite si desen,poate asa pricepi mai bine:
![]() E clar ca lumina zilei. Si asta e adevarul,indiferent ca accepti sau nu. Amageste-te in continuare ca te poti mantui oricum... Si in Biblie scrie: "au doara,S-a impartit Hristos?" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Catolicii spun ca dumneavoastra v-ati rupt din ei. Iar desenul e suprarealist. Cum pot creste ramuri groase si viguroase daca sunt despartite de trunchiul copacului si, implicit de radacina? Ele s-ar usca si ar muri. Nu au cum sa arate precum in desenul dumneavoastra. In nici un caz eu nu cred ca cineva se poate mantui oricum. Hristos a pus cateva conditii care trebuiesc indeplinite. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Baptisti | elena_si | Secte si culte | 15 | 01.09.2010 21:28:04 |
Despre inmormantare la baptisti | cdiasimi | Secte si culte | 3 | 28.12.2008 19:24:00 |
|