Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2012, 18:29:33
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andreea2012 Vezi mesajul
Daca stai sa asezi frumos toate diferentele si asemanarile dintre religii, poti sa iti dai seama care este cea mai buna. Daca esti atent iti dai seama ca fiecare sustine ca religia lui este cea mai buna. Fiecare religie are anumite invataturi care sunt opuse altei invataturi de la alta religie. Dar daca gandesti logic poti sa iti dai seama ce este corect. De exemplu sunt unii care o necinstesc pe Maica Domnului. Cica a fost o femeie ca toate femeile. Pai si atunci IIsus de ce nu a fost un barbat ca toti barbatii? Daca toate astea ar fi adevarate atunci toate femeile ne-am putea considera mama lui IIsus si toti barbatii imparatii lumii.
Pe Maica Domnului a cinstit-o Insusi Iisus. Numai uratorul de bine poate impiedica cinstirea ei. Noi, femeile, suntem chemate sa urmam exemplul Maicii Domnului si sa spunem ,,Fie mie dupa cuvantul tau.'' in fata oricui ne cere sa facem voia lui Dumnezeu. Suntem chemate sa ne asemanam ei in evlavie, in smerenie si in simplitate.

Care dintre noi nu se supara cand cineva il injura de mama ori cand pur si simplu o barfeste in fata noastra. Oare Hristos nu Se simte ofensat cand cineva nu-i cinsteste mama?

Nu putem cadea din evlavie. Noi putem sa ne rugam sa ne ajute Dumnezeu sa ne asemanam cu Maica Domnului. Si atat.

Last edited by antoniap; 05.10.2012 at 20:17:49.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2012, 23:15:24
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andreea2012 Vezi mesajul
Dar daca gandesti logic poti sa iti dai seama ce este corect. De exemplu sunt unii care o necinstesc pe Maica Domnului. Cica a fost o femeie ca toate femeile. Pai si atunci IIsus de ce nu a fost un barbat ca toti barbatii? Daca toate astea ar fi adevarate atunci toate femeile ne-am putea considera mama lui IIsus si toti barbatii imparatii lumii.
Interesantă logica dumneavoastră și deși are fisuri, aveți totuși dreptate într-o privință (ori chiar două):
  • Hristos spune: "Și, întinzând mâna către ucenicii Săi, a zis: Iată mama Mea și frații Mei. Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate și soră și mamă." (Mat.12,49-50 - Versiunea ortodoxă)
  • Adam a fost destinat a fi vicerege al lumii, administrator a tot ce a creat Dumnezeu pe pământ.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 01:35:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Interesantă logica dumneavoastră și deși are fisuri, aveți totuși dreptate într-o privință (ori chiar două):
  • Hristos spune: "Și, întinzând mâna către ucenicii Săi, a zis: Iată mama Mea și frații Mei. Că oricine va face voia Tatălui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate și soră și mamă." (Mat.12,49-50 - Versiunea ortodoxă)
Asta fiecare o pricepe dupa maturitatea spirituala.

Cei cu viziune spirituala o vad ca o invitatie adresata omului comun de a intra in familia divina.

Cei ingusti la minte si la suflet, o vad ca o minimizare/neglijare/ignorare a familiei divine, binenteles fara a minimiza rolul lor de membri inchipuiti ai acestei familii.

Asa se intampla cand din fudulie se face religie si smerenia e trimisa la cosul de gunoi.

Last edited by AlinB; 07.10.2012 at 01:38:13.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 08:54:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta fiecare o pricepe dupa maturitatea spirituala.

Cei cu viziune spirituala o vad ca o invitatie adresata omului comun de a intra in familia divina.

Cei ingusti la minte si la suflet, o vad ca o minimizare/neglijare/ignorare a familiei divine, binenteles fara a minimiza rolul lor de membri inchipuiti ai acestei familii.
Nu știu pe cine ai vrut să faultezi, dar ți-ai cam dat cu stângu-n dreptul. Noi facem parte din familia divină doar în măsura în care devenim copii ai lui Dumnezeu [prin adopție]. Nicio ființă omenească nu poate avea pretenția absurdo-blasfemiatoare că L-a adoptat pe Dumnezeu, ori mai grav că e "mama lui Dumnezeu", respectiv "născătoare de Dumnezeu". Desigur, nici sfânta Maria nu a avut o asemenea pretenție.
Cât despre invitația adresată de Domnul, asta am și vrut să arăt, postând citatul din Mat.12,49-50.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 00:26:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu știu pe cine ai vrut să faultezi, dar ți-ai cam dat cu stângu-n dreptul. Noi facem parte din familia divină doar în măsura în care devenim copii ai lui Dumnezeu [prin adopție]. Nicio ființă omenească nu poate avea pretenția absurdo-blasfemiatoare că L-a adoptat pe Dumnezeu, ori mai grav că e "mama lui Dumnezeu", respectiv "născătoare de Dumnezeu". Desigur, nici sfânta Maria nu a avut o asemenea pretenție.
Cât despre invitația adresată de Domnul, asta am și vrut să arăt, postând citatul din Mat.12,49-50.
Mda, cred ca vorbim de lucruri diferite.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 09:03:05
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Radeti voi de Tartaruga...dar putini dintre voi pot sustine o discutie virtuala cu calmul,respectul si bunele maniere ale adresarii ca si Tartaruga!!! Este foarte interesant faptul ca nu a jignit si pamfletat pe nimeni de aici,chiar daca unii se dau in stamba si-i rad in nas...
Cred că Adrianna (Tartaruga) se roagă acum în mintea ei ca administratorul să fie eliberat și în cele din urmă să îi ridice bannarea. :)) Are ea metodele ei, Adriana, testate și răstestate pe musulmanii din ghetourile din Lille. :)) Se pare însă că ulciorul nu merge de multe ori la apă. :)) Sau poate că până la urmă nici nu vrea să se mai încurce cu oamenii "cu probleme", cu ortodocșii ăștia "cu tot felul de probleme"; probabil și-a făcut deja bagajele pentru expediția până la marginile pământului, ca să fie "un Domn, o credință, un botez". :))
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 10:32:59
Banned

Implicit

Citat:
Mda, cred ca vorbim de lucruri diferite.
Dar scriem despre aceleași lucruri.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 10:55:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar scriem despre aceleași lucruri.
Non idem est si duo dicunt idem, ce sa mai zici cand vorbesc, chipurile, despre aceleasi lucruri.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 11:25:43
Banned

Implicit

Citat:
Non idem est si duo dicunt idem, ce sa mai zici cand vorbesc, chipurile, despre aceleasi lucruri.
Quod scripsi scripsi, non locutus.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2012, 11:40:56
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

i-am pus o lumanare la biserica lui "osutafaraunu", poate va fi vrednic sa primeasca lumina ca sa iasa din religia-afacere in care a intrat, sa nu mai imbogateasca acei pastori care nu au decat o diploma si atat, neputinciosi in a face lucrari precum preotii ortodocsi, asa cum ne-a incredintat Domnul Hristos: "cine va crede in Mine, va face si el lucrarile mele".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46