Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2009, 20:31:39
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
poti sa o iei si asa; dar nu gasim asta in Biblie. E ok, nu am nimic cu semnul, imi mai fac si eu cruce cateodata, dar nu semnele ma mantuiesc, ci jertfa lui Hristos.
ai curaj sa-ti faci cruce in fata pastorilor?
Vechi 09.12.2009, 20:34:37
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
ai curaj sa-ti faci cruce in fata pastorilor?
Da. La noi nu sunt asa politzai ca la voi. Pastorul Pustan nu si-a facut cruce in BO cand a predicat la parintele pomohaci [asa il cheama parca ] si acum e pe you tube? Era un semn de respect pentru biserica in care intra, atat.
Vechi 09.12.2009, 20:41:28
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da. La noi nu sunt asa politzai ca la voi. Pastorul Pustan nu si-a facut cruce in BO cand a predicat la parintele pomohaci [asa il cheama parca ] si acum e pe you tube? Era un semn de respect pentru biserica in care intra, atat.
mie mi se pare ca era fatarnicie.Din moment ce isi face cruce doar din respect.Si pt cine?pt oameni,cand semnul se face pt Dumnezeu.
Plus ca n-avea el ce sa caute la noi,din moment ce nu s-a convertit.
Vechi 09.12.2009, 20:45:20
Senior Member

Implicit

Citat:
mie mi se pare ca era fatarnicie.Din moment ce isi face cruce doar din respect.Si pt cine?pt oameni,cand semnul se face pt Dumnezeu.
Pai nu e pentru Dumnezeu, ca nu il cere Dumnezeu. iar Biblia spune sa nu fii pricina de poticnire si sa te faci cu iudeul iudeu si cu grecul grec. Pana la pacat, desigur.

Ca nu avea ce sa caute, asta voi stiti, crestini primitori de oaspeti si iubitori ce sunteti... La noi predica si preoti daca vor.
Vechi 09.12.2009, 20:48:48
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai nu e pentru Dumnezeu, ca nu il cere Dumnezeu. iar Biblia spune sa nu fii pricina de poticnire si sa te faci cu iudeul iudeu si cu grecul grec. Pana la pacat, desigur.

Ca nu avea ce sa caute, asta voi stiti, crestini primitori de oaspeti si iubitori ce sunteti... La noi predica si preoti daca vor.
Oaspeti nu inseamna sa predice ei ereziile,ci sa stea sa asculte.
Nu cred ca ei ii primesc pe preoti ,ca ati pierde toti adeptii.
Ai interpretat gresit versetul.Te faci cu iudeul iudeu daca,de exemplu,accepti sa nu munceasca sambata,daca esti seful lui.Dar nu cand fac lucruri contrare crestinismului.
Vechi 09.12.2009, 20:56:21
Senior Member

Implicit

Citat:
Oaspeti nu inseamna sa predice ei ereziile,ci sa stea sa asculte.
Nu cred ca ei ii primesc pe preoti ,ca ati pierde toti adeptii.
Ai interpretat gresit versetul.Te faci cu iudeul iudeu daca,de exemplu,accepti sa nu munceasca sambata,daca esti seful lui.Dar nu cand fac lucruri contrare crestinismului.
Arata-mi ce erezii a predicat. A avut destul bun-simt sa nu zica nimic din ce nu v-ar conveni. Si ce e contrar crestinismului in a vorbi cineva despre Hristos?

Ba, sa stii ca la noi au predicat preoti. Nu suntem atat de speriati de a pierde adepii. Nici macar nu le spunem sa nu plece ca suntem singura biserica adevarata. Daca vor sa plece e ok; Dumnezeu i-a chemat. Numai sa nu plece in lume si pacat.
Vechi 09.12.2009, 21:19:50
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de destemone Vezi mesajul
inchizitia e in "numele Domnului infaptuita de oameni":P nu am trasat nici o linie ea este de cand e Adam
Iisus a venit in numele Domnului si A plecat tot cu El asa sa fim si noi
dar a Lasat in urma o invatzatura simpla si pentru oamni simpli........
de cati sfinti e nevoie ca sa pricepem ?de cati martiri e nevoie sa intelegem ????????valorile sau stins si ma doare cumplit sa vad ca sau stins tocmai de pe acest site saau "forum"......
invatzaturile lui au fost mai simple dar pline de viatza si de "lumina" ar trebuii sa recunoastem senini ca ne-am ierdut in marea noastra dezvoltare............smerenia este cel mai de pretz dar al Dumnezeiri,iubirea ,si intelepciunea!!!!asa sau construit valorile ......
Da, dar daca un sectar imi zice " Negri ti-s ochii!" asta nu inseamna ca e crestinesc sa dau dovada de smerenie si iubire fiind de acord cu niste aberatii, cam asta e ideea!
Vechi 09.12.2009, 22:46:11
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Foarte de acord, exact asa gandesc si eu...cica ne acuza pe noi pentru respectul acordat Sfintilor, iar ei fac cruci in care nu cred din respect fata de oameni!!!

De neinteles, auzi...sa intru eu in Catedrale lutherane, Catolice sau Biserici pe vechi si sa fac crucea cu palma sau cu 2 degete...da ce ma intereseaza pe mine oamenii, cand eu fac semnul Crucii pentru Dumnezeu, si nu sunt o trestie in vantul Credintei sau cultelor!!!

Fatarnicie si superficialitate...ori crezi in ceva ori nu, si de aceea nici nu se pune problema sa intru in case de adunare in care nici macar nu se face Semnul Crucii...sa renunt la semnul Crucii pentru respectul fata de sectari!!!!

Cand o buciuma Adam am sa renunt eu la ceva din Credinta cea Adevarata in favoarea respectului fata de sectanti....invers stiu ei de ce renunta la erezie pentru Biserica Adevarata...e de inteles!
Vechi 09.12.2009, 23:00:13
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
cand o buciuma adam
Vechi 09.12.2009, 23:15:58
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

zilele astea imi imaginamcum ar fi sa se scoale David,dar direct in secolul nostru?Imbracat in sac,nimereste in shopping-uri,cu reviste afisate,parcuri de distractie,incercam sa-mi imaginez reactia lui:))

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50