Citat:
În prealabil postat de Mihai36
Aratarea paiului din ochiul altuia nu-i cosher asa ca suna a birfa birfa `````
de aceea spun ca nu trebuie generalizat ,
de materislism sint bolnavi si f. multi preoti ortodocsi (pe alocuri si cite un staret sau chiar Spagovean) care au vile, firme (pe numele sotiei) si jipane si care cer un tarif nejustificat pt diferite chestiuni incepind de la botez, cununie, deces, spovada, etc. -nu stim cit sint impozitate findca oricum salariul este asigurat de la STAT cit si multe alte fonduri .
dar este problema fiecaruia si a parohiei lor, sinodului lor.
daca unii nu isi justifica cheltuielile in fata enoriasilor cum fac altii de pilda nu inseamna ca Dumnezeu nu are voie sa dea binecuvintari enoraisului si sa ii schimbe viata inspre bine.
pina la urma o biserica se tine cu cheltuala iar costurile atit de constructie cit si de intretinere trebuie acoperite de undeva , de unde ? de la stat?
de ex aici la mine in Cosntanta am fost in vizita la pemti, adv., baptisti, musulmani si la evanghelici.
insa nu peste tot si nu intotdeauna am vazut acel cos si doar o singura data a fost plimbat de doua ori pt ca era o anumita problema urgenta.
exista biserici la care nu pastorul stringe zeciuiala ci reprezentantii alesi ai enoriasilor (fie din consiliu fie din afara lui), pastorul doar pimeste ceea ce trebuie sa primeasca , restul cheltuielilor se fac fara semnatura lui.
exista biserici unde nu se foloseste cos ci fiecare merge lunar la cel care stringe fondul si se trece pe tabel.
ceilalti care sint vizitatori nu platesc nimic.
in rest legat de ridicarea vocii cu interjectii si semne de punctuatie nu am observat la nimeni.
concluzia e ca omul sfinteste locul .
|
. Domnule Mihai, Dumnezeu nu este de vânzare, pe Dumnezeu îl dobândești ducând o viață în duh și adevăr, iar duhul este oglindit în viața curată, în fapta bună și în credința adevărată. Ortodoxia este dreapta credință, nu că zic eu care sunt ortodox, ci pentru că este singura Biserică care păstrează adevărul revelat. Dumnezeu este Unul, întreit în persoane Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt și de 2000 de ani păstrează adevărul mântuitor așa cum este redat în Vechiul și Noul Testament, nominațiunile creștine: penticostali, iehoviști,baptiști, adventiști au măsluit BIBLIA, au scris după propiul lor plac, pentru a spune că adevărul e la ei, însă Mântuitorul Iisus spune, chiar și înger din cer, sau om de pe pământ vă vestește altă Evanghelie, decât ceea pe care am lăsat-o EU, să fie anatema- adică să pogoare de viu în iad. Zeciuiala pe care o dau cultele,este ca o picătură de apă în ocean, banii pe care îi dați se duc pe păcălirea și manipularea voastră. Nu am nimic cu persoanele din aceste nominațiuni, Hristos mă învață să-i iubesc și pe aceștia. Însă când îmi atacați credința ortodoxă am dreptul să devin o fiară, nu pentru a vă ucide, ci pentru a-mi apăra ortodoxia chiar și cu prețul vieții. În Vechiul Testament leviții primeau zeciuială pentru că nu aveau venit, leviții făcând parte din tagma preoțească, pe când pastorii la voi vă duc în eroare, vă mint, iau bani de la voi cu pretextul că e spre binele comunității, nu au succesiune apostolică, iar zeciuiala voastră se duce pe vilele lor, mașinile de lux, facultațiile copiilor lor, și vă dau și vouă câte puțin, o mică evanghelizare pentru a vă spăla creierile, sau mici studii biblice. Dumnezeu Iisus Hristos este CALEA, ADEVĂRUL ȘI VIAȚA (IOAN 14, 6), ESTE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU TATĂL, IAR DUMNEZEU TATĂL PURCEDE PE DUHUL SFÂNT PRIN CARE SFINȚEȘTE ȘI DESĂVÂRȘEȘTE LUMEA, PENTRU A AVEA TREIMEA TREBUIE SĂ AI TAINE-BOTEZ,MIRUNGERE,EUHARISTIE, PREOȚIE,CUNUNIE,SFÂNTUL MASLU, SPOVEDANIA, IAR PENTRU A AVEA TAINELE TREBUIE SĂ AI BISERICA ADEVĂRATĂ CARE E ÎNCHINATĂ ÎN DUH ȘI ADEVĂR-IAR SFANTA TREIME STĂ LA FUNDAMENTUL BISERICII. CAPUL BISERICII FIIND IISUS HRISTOS, IAR BISERICA SUNTEM NOI MĂDULARELE LUI HRISTOS, ACESTE MĂDULARE SUNT BOTEZATE DE MICI COPII, SUNT UNSE CU SFÂNTUL ȘI MARELE MIR, APOI SUNT ÎMPĂRTĂȘITE, FĂCÂND ASTFEL PARTE DIN TRUPUL LUI HRISTOS. Citiți-l vă rog pe bogdan mateciuc in odaia de sus, a fost și el prins în mrejele și capcanele penticostalilor, dându-și seama de rătăcirea sa a revenit la ORTODOXIE. DUMNEZEU V-A CREAT ȘI V-A LĂSAT SĂ VĂ ALEGEȚI LIBERI CREDINȚA, SAU POATE V-AȚI NĂSCUT PENTICOSTALI, ÎNSĂ V-A LĂSAT ȘI CALEA SĂ REVENIȚI LA ORTODOXIE PRIN FIUL SĂU IISUS HRISTOS, ORTODOXIA DIN GREACĂ ORTOS-DREPT,DOXIA-CREDINȚĂ. ACEASTĂ MOȘTENIRE A ORTODOXIEI A LĂSAT-O DUMNEZEU, NU AM CREAT ORTODOXIA NOI ORTODOCSII? PE CĂND NOMINAȚIUNILE PENTICOSTALISM, ADVENTISM, IEHOVISM, BAPTISM, MORMONI ETC SUNT CREATE DE OAMENI. BISERICA ESTE UNA SINGURĂ SOBORNICEASCĂ, APOSTOLEASCĂ, UNIVERSALĂ ȘI ORTODOXĂ, NU SUNT O MIE DE BISERICI, EXEMPLU AVEM UN SINGUR PRESEDINTE ÎN STAT- NU O SUTĂ, AVEM UN TRUP ȘI UN SUFLET- TRUPUL BISERICA, SUFLETUL DUMNEZEU. VĂ ROG SĂ NU MAI JUDECAȚI, ÎNVĂȚAȚI SĂ IUBIȚI, NU-I MAI PROVOCAȚI PE ORTODOCȘI PE FORUM, VRETI SĂ TRĂITI ÎN DUH ȘI ADEVĂR CĂUTAȚI ORTODOXIA, HRISTOS STĂ LA UȘĂ ȘI BATE, IAR CINE-I VA DESCHIDE UȘA LUI HRISTOS, HRISTOS VA INTRA LA EL ȘI VA CINA, ÎNSĂ HRISTOS NU INTRĂ LA ÎNTUNERIC, LA CEI CE NU-L CUNOSC, CARE AU INIMILE ÎNCHISE, CARE NU SUNT BOTEZATI, NU AU TAINE, NU AU PREOȚI, SPOVEDANIE, ÎMPĂRTĂȘANIE( VOI VĂ IMPĂRTASITI NUMAI CU PĂINE ȘI VIN- ADICĂ UN FEL DE CEAI) ÎN ORTODOXIE DUHUL SFÂNT PREFACE PÂINEA ȘI VINUL ÎN TRUPUL ȘI SÂNGELE LUI HRISTOS, CITIȚI CĂRȚILE DE ÎNVĂȚĂTURĂ ORTODOXE-NU VĂ FAC NICI UN RĂU DACĂ LE CITIȚI VĂ GARANTEZ EU, UNELE NOMINAȚIUNI CREȘTINE CITESC SCRIERILE SFÂNTULUI IOAN GURĂ DE AUR, ȘI NU AU PĂȚIT NIMIC. VOI SPUNEȚI FOARTE FRUMOS PACE FRATE, ÎNSĂ NU ȘTIȚI CĂ PACEA ESTE HRISTOS, ȘI NUMAI ÎN HRISTOS DOBÂNDIȚI PACEA. MÂNTUITORUL LE SPUNE SFINȚILOR APOSTOLI CÂND ÎI TRIMITE LA PROPOVĂDUIRE, MERGÂND ÎNVĂȚAȚI NEAMURILE BOTEZÂNDU-LE ÎN NUMELE TATĂLUI,A FIULUI ȘI A DUHULUI SFÂNT(MATEI 28, 19). IAR CÂND VĂ PRIMESC PE VOI ÎN CASA LOR-ADICĂ ASCULTĂ ÎNVĂȚĂTURA MEA SA ZICEȚI PACE CASEI ACELEIA, IAR DACĂ NU VĂ PRIMESC PLECATI DE LA ACEEA CASĂ SI ȘTERGEȚI-VĂ PE PICIOARE, LA EVREI ERA CUNOSCUT OBICEIUL CĂ ATUNCI CÂND SE AȘEZAU LA MASĂ SĂ SE SPELE PE PICIOARE SI PE MÂINI, DE ACEIA PICIOARELE NESPĂLATE LA EVREI ERA ECHIVALENTUL NECURĂȚIEI, ÎN CETATEA UNDE NU ERAU PRIMIȚI APOSTOLII SE STERGEAU PE PICIOARE PENTRU CĂ LOCUL ACELA ERA SPURCAT-PENTRU CĂ ACEI LOCUITORI AI CETAȚII SE ÎNCHINAU LA IDOLI ȘI NU VREAU SA-L PRIMEASCĂ PE DUMNEZEUL CEL ADEVĂRAT. NOI ORTODOCSII NU NE DEZICEM DE VECHIUL TESTAMENT L-AM LUAT ÎMPREUNĂ CU NOUL TESTAMENT, AMANDOUĂ TESTAMENTE AU FOST DATE DE DUMNEZEU-TATĂL ÎN VECHIUL TESTAMENT-LEGĂMÂNTUL CU AVRAAM, MOISE ȘI NOE, DUMNEZEU FIUL-NOUL TESTAMENT- LEGĂMÂNTUL DINTRE IISUS HRISTOS-FIUL LUI DUMNEZEU ȘI TOȚI OAMENII, IAR DUHUL SFÂNT A DESĂVÂRȘIT CELE DOUĂ TESTAMENTE. RESPECTAM SI VECHIUL ȘI NOUL TESTAMENT, ÎNSĂ TRĂIM MAI MULT CU ÎNVĂȚATURILE NOULUI TESTAMENT-SUNT ÎNVĂȚATURILE REVELATE ALE MANTUITORULUI IISUS HRISTOS. DUMNEZEU SĂ VĂ LUMINEZE, SĂ VĂ ÎNȚELEPȚEASCĂ PENTRU A REVENI LA ADEVĂRUL ORTODOXIEI. DOAMNE AJUTĂ.
P.S. penticostalii se îmbracă în alb și se bagă în apă o singură dată zicănd formula, însă botezul lor nu este valid. Botezul valid este acela în numele sfintei TREIMI, când cel botezat este afundat de trei ori în apă, zicându-se formula botezului la fiecare afundare, Se botează robul(roaba) lui Dumnezeu în numele Tatălui-prima afundare,Amin, a Fiului-a doua afundare, Amin, și a Sfantului Duh-a treia a,fundare, Amin, și acum și pururea și în vecii vecilor, Amin, prin aceasta aratandu-se că noul botezat moare și Învie cu Hristos prin baia botezului, apa fiind element primordial de curățire și noul botezat devine creștin așa cum cântăm la slujba botezului. Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și îmbrăcat, primind noul botezat veșmantul de lumină, pe care este dator sa-l pastreze curat, iar acest veșmânt de lumină poate fi păstrat curat prin Taina Sfintei Spovedanii, care este a doua baie a botezului-a lacrimilor pocăinței atunci când penitenții își mărturisesc păcatele preotului duhovnic și primesc iertarea de păcate de la DUMNEZEU prin preotul slujitor. DOAMNE AJUTĂ.