Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2017, 17:27:30
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Formularea e de la primul Sinod Apostolic, Fapte 15;28. In versiunea Preasfintitului Bartolomeu Anania "...pentru ca Duhul Sfant si noi am hotarat...".
E mai adecvata versiunea Inaltului Anania. Nu stiu de ce nu devine normativa in Biserica.
Vechi 29.04.2017, 17:29:02
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Asta-i discurs si atitudine neoprotestanta, nu cuvant de invatatura ortodoxa.
Neoprotestanta sau schismatica. Un crestin dupa Evanghelie si un rascolnic s-ar simti egal confortabil audiind-o.
Vechi 29.04.2017, 18:49:49
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Neoprotestanta sau schismatica. Un crestin dupa Evanghelie si un rascolnic s-ar simti egal confortabil audiind-o.
Nu trebuie sa ne simtim confortabil, ci sa luam atitudine impotriva propriilor pacate! Ce ai fi vrut sa faca un om care a fugit de lume? Sa se uite la cucoane? Parintele a procedat astfel pentru a lupta si cu propriile ispite. Inseamna ca predica si-a atins scopul. Daca o respingi, e probleama ta! Asa se procedeaza cand iti iei rolul in serios si vrei sa-i ajuti pe oameni sa se pocaiasca. Nu cu politeturi!

Pacatul e problema da baza a omenirii! Daca preotii nu-i invata pe oameni sa lupte cu pacatul si cu erezia inseamna ca isi abandoneaza crestinii, de fapt. Duhovniceste.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 19:03:03
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu trebuie sa ne simtim confortabil, ci sa luam atitudine impotriva propriilor pacate! Ce ai fi vrut sa faca un om care a fugit de lume? Sa se uite la cucoane? Parintele a procedat astfel pentru a lupta si cu propriile ispite. Inseamna ca predica si-a atins scopul. Daca o respingi, e probleama ta! Asa se procedeaza cand iti iei rolul in serios si vrei sa-i ajuti pe oameni sa se pocaiasca. Nu cu politeturi!

Pacatul e problema da baza a omenirii! Daca preotii nu-i invata pe oameni sa lupte cu pacatul si cu erezia inseamna ca isi abandoneaza crestinii, de fapt. Duhovniceste.
Tu zici ca lupti impotriva ecumenismului si a infestarii, dar nu vezi ca cei pe care-i lauzi se inspira de la schismatici. Genul asta de preoti nu au de fapt repere reale. Daca s-ar inspira din Sfintii Parinti ar suna altfel. Pietismul este un curent protestant si cei care-l promoveaza numai ortodocsi nu sunt.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 19:20:26
antoniap
Guest

Implicit

Pr. Vasile Novicov- exemplu de indrazneala sfanta in lupta cu pacatul si cu erezia

https://www.youtube.com/watch?v=GVJZ6GpSUEk
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 19:27:26
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Tu zici ca lupti impotriva ecumenismului si a infestarii, dar nu vezi ca cei pe care-i lauzi se inspira de la schismatici. Genul asta de preoti nu au de fapt repere reale. Daca s-ar inspira din Sfintii Parinti ar suna altfel. Pietismul este un curent protestant si cei care-l promoveaza numai ortodocsi nu sunt.
Asculta predica parintelui Vasile Novikov. Dumnezeu sa te ajute sa-ti vezi greseala. Fiecare are darul lui. Unul are blandetea, altul are curajul marturisirii etc. E greu sa lovesti cu piciorul in tepusa... Sa ne cunoastem ortodoxia, totusi! Si mai ales Noul Testament!
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 19:35:47
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Pe filiera sovietica a intrat la noi si pietismul si comunismul.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 19:46:31
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Pe filiera sovietica a intrat la noi si pietismul si comunismul.
Sunteti sigura? Cine a finantat impunerea comunismului? Rusii ortodocsi?

Despre pietism.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Pietism

De! O viata de ortodox nu e pe placul celor care isi doresc sa ne controleze total! Ortodoxia le sta in gat. Eu nu lupt, caci nu am cuvant cu putere multa. Eu discut pur si simplu. Aceasta e parerea mea si mi-o exprim.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 19:55:35
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sunteti sigura? Cine a finantat impunerea comunismului? Rusii ortodocsi?

Despre pietism.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Pietism

De! O viata de ortodox nu e pe placul celor care isi doresc sa ne controleze total! Ortodoxia le sta in gat. Eu nu lupt, caci nu am cuvant cu putere multa. Eu discut pur si simplu. Aceasta e parerea mea si mi-o exprim.
Acolo a aparut pietismul. Am spus ca e un curent protestant, dar la noi a intrat pe la rusi.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2017, 20:01:30
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
E mai adecvata versiunea Inaltului Anania. Nu stiu de ce nu devine normativa in Biserica.
Si mie imi place mai mult, e mai prietenoasa, are un limbaj cizelat, mai putine arhaisme, mai usor de inteles in zilele noastre.
Reply With Quote
Răspunde