Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2010, 10:49:52
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Einstein dupa ce a vazut cum a fost pusa in practica teroia sa asupra posibilitatii diviziunii atomului, crearea bombei atomice, a afirmat clar, ca daca ar fi stiut cum vor fi folosite cercetarile sale nu ar fi spus nimanui despre acestea.
Nu. A spus ca daca stia ce se va intampla se facea ceasornicar.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 10:55:13
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Nu. A spus ca daca stia ce se va intampla se facea ceasornicar.
Mersi, dar ideia este aceeasi. Asa este, nu imi mai aduc aminte exact forma aforismelor pe care le-am citit pe cand mai eram in liceu, dar imi aduc aminte comentariile facute pe marginea acestora.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 10:58:07
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mersi, dar ideia este aceeasi. Asa este, nu imi mai aduc aminte exact forma aforismelor pe care le-am citit pe cand mai eram in liceu, dar imi aduc aminte comentariile facute pe marginea acestora.
nu voiam sa te contrazic
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 11:00:04
Delirul's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
nu voiam sa te contrazic
Stai linistit, nu ma deranjeaza sa fiu corectat, sunt constient de faptul ca nu am o memorie infailibila. Chiar apreciez gestul fiindca astfel imi mai reimprospatez si eu memoria.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 11:05:49
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Stai linistit, nu ma deranjeaza sa fiu corectat, sunt constient de faptul ca nu am o memorie infailibila. Chiar apreciez gestul fiindca astfel imi mai reimprospatez si eu memoria.
Te-am corectat pentru ca sunt unii iti arunca toata gandirea la gunoi doar pentru o greseala ca asta. Pe care nici nu o consider greseala.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 11:11:07
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cojanete Vezi mesajul
Fara nici cea mai mica unda de ironie ma intreb daca tu ai citit sf scriptura .ma refer la cea ortodoxa pentru ca exista mici diferente ,chiar si de continut in comparatie cu biblia altor confesiuni .Sf scriptura e cartea care nu e nevoie sa fie sfintita , ea fiind sfanta prin cuvantul ei .Mari ganditori si svanti ai lumi au ajuns la concluzia ca , dincolo de apogeul stiintei ,nu poate fi decat Dumnezeu.Mai devreme sau mai tarziu sunt convins ca vei ajunge si tu la aceeasi concluzie .Doamne ajuta .
Cred ca am citit mai mult decit majoritatea dintre voi. Poate mi-a scapat insa mie ceva :)
Acei mari ginditori si savanti au ajuns numai la concluzia, de bun simt, ca stiinta nu poate raspunde la toate intrebarile ce se pot pune. Nu inteleg insa de ce crezi ca religia ar fi in masura sa completeze ceea ce stiinta nu stie la un moment dat. De asemenea, nu inteleg pe ce se bazeaza presupunerea ca dincolo de stiinta trebuie sa existe o ratiune.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 11:25:01
Delirul's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cred ca am citit mai mult decit majoritatea dintre voi. Poate mi-a scapat insa mie ceva :)
Cu siguranta ti-a scapat ceva, nu exista om care sa le stie pe toate si sunt convins ca nu ai citit inca tot ce era de citit pe suprafata pamantului.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 11:40:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Care ar fi speciile cu mai multe sexe ?
http://www.sciencedirect.com/science...c4d171c5bdbaa1
Chiar daca un numar mai mare de sexe (decit 2) e discutabil, pentru ca presupune o definitie mai larga a sexului, problema sexului e una complexa in care nu exista numai alb si negru.
http://www.britannica.com/bps/additi...e-Female-andor-
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 11:43:33
cojanete cojanete is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Implicit pt topcat

Iti multumesc pt raspuns .Ma bucur sincer ca ai tinut in mana ceva sfant , ma refer la sf scriptura .Sunt convins ca citesti f mult , din raspunsurile de bun simt pe care le dai .O boala la care ,medicina a spus la un moment dat ca mai mult nu se poate, ma determinat sa ma apropi mai mult de sf biserca ,si intradevar am ajuns la concluzia ,ca biserica merge in stransa legatura cu stiinta . medicina trateaza iar dumnezeu vindeca .
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 11:43:50
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Cu siguranta ti-a scapat ceva, nu exista om care sa le stie pe toate si sunt convins ca nu ai citit inca tot ce era de citit pe suprafata pamantului.
Bineinteles.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44