Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2008, 00:35:31
razvan_m
Guest

Implicit

Canoanele, descarcate de la adresa:

www.canoaneortodoxe.net/can_sf_parinti.html
Vechi 18.05.2008, 00:36:59
razvan_m
Guest

Implicit

Multumesc, oricum, pentru intentie, frate Nicu, alias Dorstor.

Noapte buna sau dimineata buna, dat fiind ca e trecut de miezul noptii.
Vechi 18.05.2008, 00:54:49
dorstor dorstor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.12.2007
Implicit

Stiu, dar este o postare falsificata.Eu am un exemplar original in chirilica si acolo nu scrie Mai inainte de iudei.Am mai vazut inca cinci pidalioane din editia originale cu litere chirilice si nu scrie nici acolo nu acrie nici in Indreptare legii din timpul lui Matei Basarabsi nici in Sintagma Ateniana dupa care s-+a tiparit Pidalionul athonit.Singurile locuri unde apare sunt doar acelea care au intr-un fel sau altul cu legatura cuBOSV.Asta este unul dintre motivele pt care am parasit BOSV!
Pt Padre Cory: din punct de vedere legal BOSV este in regula,Daca retin bine in noiembrie 2007 Asociatia religioasa Biserica Ortodoxa de Stil Vechi a primit din partea Cltelor avizul de pincipiu nr4.Cred ca in bza acestui aviz si-a rezolvat legalizarea,
Eu acuz abateri canonice.si toate obiectiile mele sunt de natura canonica nu ca traire sau legalitate.Dar intrarea in Bor a BOsv ar limita mult activitatea eumenica,pt c niste arhirei canononici antiecumenist in plus in BOR ar schimba raportul d forte in Sinodul BOR.Pe de alta parte cred ca BC este prima interesata ca Bosv sa n revina in BOR pt ca s-ar schimba pozitia BOR fata de BC
D-le Konstantinos eu nu acuz dupa ureche ci pe baza unui pidalion icu slova chirilica,deci neatins de falsificari!Si repety nu pot accepta minciuna ridicata la rang de dogma.
Vechi 18.05.2008, 00:57:49
Senior Member

Implicit

Ma confunzi razvan!Sunt dintre aceia care poarta plete barba si straie negre!Si barba mea este cam alba.
Vechi 18.05.2008, 01:17:29
razvan_m
Guest

Implicit

Descrierea cu pricina ti-a fost facuta de userul ispita_ta. Fara alte comentarii, frate Dorstor. Cer iertare daca te-am suparat.
Vechi 18.05.2008, 09:25:23
Senior Member

Implicit

nu m-am suparat.Pur si simplu am precizat!este normal ca Ispita .ta sa aibe confuzii.ea nu stie de unde vin eu si cata contributie am avut la rezistenta BOSV,dar la un moment dat am descoperit ierosilia.Si tot normal este ca sa fiu considerat adversar pt ca stiu multe.Dar cine este fratele Nicu cu care ma confundati.Daca vrei cu adevarat adevarul cautat un Pidalion cu litere Chirilice pt ca au urmat apoi o serie de falsificari ca si la BIBLIE.
Vechi 18.05.2008, 10:43:20
Senior Member

Implicit

pt a vedea ceva despre supunere in acceptia uni athonit

http://www.ortodoxtv.com/filme-video/parintele-efrem-vatopedu-teologie-2002.php
Vechi 18.05.2008, 14:08:19
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

ok... vad ca mi-au luat-o altii inainte. dar mai tin sa subliniez faptul ca acele canoane nu sunt postate de BOSV... deci orice suspiciune, cum ca ar fi adaugate sau sterse anumite pasaje, sunt neintemeiate...

Nicule... daca ai fi stiut de ce Invierea Domnului nu poate fi praznuita in aceeasi zi cu Pastele iudeilor... ai fi stiut de ce nici inainte nu se poate. si nu este nicio adaugare.

nu va lasati pacaliti de acest nerusinat care profita de faptul ca aceste calcule sunt greu de inteles. daca insistati, va rugati lui Dumnezeu sa va lumineze mintea, veti intelege si aceste calcule...
echinoctiu de primavara, in sine, nu are nicio importanta pt ortodoxie, poate fi oricand... INSA dupa ea se calculeaza data Pastelui.. si daca ati intelege "formula" de calcul a datei Pastelui, modul in care se calculeaza aceasta data, atunci ati pricepe ca este imposibil ca noi sa sarbatorim la o data gresita.
dupa cum am mai spus... data Pastelui se calculeaza dupa echinoctiu (aceeasi "formula" o are si Ierusalimul si noi), deci daca noi calculam gresit, atunci si Ierusalimul serbeaza gresit Invierea... prin urmare si Dumnezeu ne trimite Sf Lumina la o data gresita...

Razvan, te-as fi iertat daca mi-ai fi gresit. :)
ma bucur ca ai luat aceasta decizie, sper sa mai am vesti de la tine... legate de studierea Pidalionului, daca te-a ajutat sa intelegi mai bine anumite chestii sau nu.
in fine... dupa cum ne invata si Sfintii Parinti.. inainte sa citesti o carte, roaga-te lui Dumnezeu sa-ti lumineze mintea si fa-ti o cruce... caci si sectantii (cu evreii in frunte) studiaza Biblia si o stiu mai bine decat multi ortodocsi...
Hristos a inviat! :D

Vechi 18.05.2008, 14:12:56
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

am primit un mail...
"http://www.sendspace.com/file/uliwnf pentru cei care nu au vazut pana acum emisiunea SEMNE de le TVR despre calendar ( in cazul in care nu va merge instalati programelul din arhiva)"

de fapt, este acel reportaj despre care v-am mai spus... iar in el vorbesc numai reprezentanti ai BOR... impreuna cu PS Iustinian.
vi-l recomand pt ca aici s-au spus lucruri pe care, pana acum, le ascundeau.
Vechi 18.05.2008, 14:49:36
Senior Member

Implicit

Felul cum insulti arata cine esti Ispita.ta!Daca ai avea dreptate nu te-ai ascunde sub cinsulte ci ai dovedi canonic.In fapt asta este obiceiul la....
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica ortodoxa de stil vechi silviu.pintilie Secte si culte 6 12.11.2010 14:03:30
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI Nosam Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 27.02.2008 14:30:37
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) teogtf Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 43 06.11.2006 10:37:07