Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2010, 09:18:42
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Este o conduita generala, uneori este varful de atac, alteori este "colacul de salvare" ca in cazul dumitale atunci cand te-am rugat sa-mi explici cum poate tolera adventismul o dogma care il transforma pe Dumnezeu in autor al raului.
Am explicat deja. Noi nu credem că Dumnezeu îi re-crează, ci îi învie (re-aduce la viață) la învierea a doua, așa cum zice Scriptura:

"Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi." (Apocalips 20,5)

Citat:
Cred ca am detaliat-o deja si deocamdata nu am primit nici o explicatie, in schimb vad ca schimbi (inca o data) strategia.
Nu poți primi explicații la o dogmă ce nu există în Biserica Adventă. O spun încă o dată: noi nu credem că Dumnezeu îi re-crează pe cei răi, doar îi în-vie.

Citat:
Dar daca tot te crezi atat de documentat, as vrea sa-mi spui care sunt primele referite crestine (istoric vorbind) prin care se sutine chestiune adventista a sufletului muritor.
Primele referințe creștine sunt în Scriptură și le găsești pe topicul prematur închis "Adventiștii cred...."
Reply With Quote
Vechi 09.01.2010, 11:23:59
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Re-aducerea la viata din ce?Cum ramane cu Invierea viilor si mortilor la a Doua Venire a lui Hristos care va veni sa judece lumea intreaga?O sa uite de Judecata si o va lasa deoparte?
Reply With Quote
Vechi 09.01.2010, 14:20:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Re-aducerea la viata din ce?
Readucerea la viață din moarte, bineînțeles. Concepția aceasta păgână te-a făcut să pierzi complet sensul noțiunilor de viață și moarte.

Citat:
Cum ramane cu Invierea viilor si mortilor la a Doua Venire a lui Hristos care va veni sa judece lumea intreaga?
Încă o perlă pleonastică: "învierea viilor". De unde ai mai scos-o și pe asta?

Citat:
O sa uite de Judecata si o va lasa deoparte?
Fiecare din cele 2 învieri (a celor drepți și a celor nedrepți) va fi precedată de o judecată pentru categoria respectivă. Între cele două învieri va fi o perioadă de mie/mii de ani:

"Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani. Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi." (Apocalips 20,4.5.)
Reply With Quote
Vechi 09.01.2010, 14:44:50
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Readucerea la viață din moarte, bineînțeles. Concepția aceasta păgână te-a făcut să pierzi complet sensul noțiunilor de viață și moarte.
Ce se intoarce la viata?

Citat:
Încă o perlă pleonastică: "învierea viilor". De unde ai mai scos-o și pe asta?
Invierea mortilor.

Citat:
Fiecare din cele 2 învieri (a celor drepți și a celor nedrepți) va fi precedată de o judecată pentru categoria respectivă. Între cele două învieri va fi o perioadă de mie/mii de ani:

"Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani. Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi." (Apocalips 20,4.5.)
Adica vor fi doua judecati de apoi?Unde ai gasit tu in biblie scris asa ceva?

2Timotei 4:1 Eu te îndemn deci stăruitor în fața lui Dumnezeu și a lui Hristos Iisus, Care va să judece viii și morții, la arătarea Lui și în împărăția Lui;

2Petru 4:5 Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.

Fapte 17:31 Pentru că a hotărât o zi în care va să judece lumea întru dreptate, prin Bărbatul pe care L-a rânduit, dăruind tuturor încredințare, prin Învierea Lui din morți.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2010, 20:58:22
Banned

Implicit

Citat:
Ce se intoarce la viata?
OMUL, dragul meu, omul... Aici vorbim despre ființa umană întreagă, nu despre strigoi, fantome, ori cyborgi.

Citat:
Invierea mortilor.
Să înțeleg că a fost o simplă greșeală de redactare? M-aș bucura.

Citat:
Adica vor fi doua judecati de apoi?Unde ai gasit tu in biblie scris asa ceva?

2Timotei 4:1 Eu te îndemn deci stăruitor în fața lui Dumnezeu și a lui Hristos Iisus, Care va să judece viii și morții, la arătarea Lui și în împărăția Lui;

2Petru 4:5 Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.

Fapte 17:31 Pentru că a hotărât o zi în care va să judece lumea întru dreptate, prin Bărbatul pe care L-a rânduit, dăruind tuturor încredințare, prin Învierea Lui din morți.
Dacă sunt două învieri (a celor drepți și a celor nedrepți), e logic că trebuie să fie și câte o judecată pentru fiecare categorie. E de fapt aceeași judecată a lui Dumnezeu, ce comportă trei faze (în originalul grecesc există și trei termeni diferiți pentru ”judecată”): faza de instrucție, faza milenială și faza executorie.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2010, 21:37:25
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Din ce invie si se reintoarce omul la viata, din nimic?

Pentru ce ar mai invia si pacatosii mai ales dupa mii de ani, ca sa faca lucrurile mai amare si sa aduca tristete?Nu mai bine ar ramane atunci in non-existenta?
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 10:33:35
Banned

Implicit

Citat:
Din ce invie si se reintoarce omul la viata, din nimic?
Din morți. De aceea Scriptura o numește "învierea morților", pentru că este o în-viere (readucere la viață) din morți. Erezia ortodoxă smintește prin explicarea învierii ca o trecere de la viață-la [altă] viață și moartea ca o viață în altă sferă. Cei amețiți de acest "vin al Babilonului" nici nu mai știu ce înseamnă suflet, moarte, înviere, viață veșnică...

Citat:
Pentru ce ar mai invia si pacatosii mai ales dupa mii de ani, ca sa faca lucrurile mai amare si sa aduca tristete?Nu mai bine ar ramane atunci in non-existenta?
Dumnezeu așa a rânduit și nu avem noi menirea de a-L învăța pe Dumnezeu cum e "mai bine". Scriptura spune:

"Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale. Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc. Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc." (Apoc.20,13-15)
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 11:12:23
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

mai concret cum invie omul?
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 12:10:15
Banned

Implicit

Citat:
mai concret cum invie omul?
Nu te aștepta să-ți dau explicații științifice. Învierea nu poate fi acceptată decât prin credință:

"Pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El." (1 Tes. 4,14)

Vă lăudați că puneți la mare preț Învierea lui Iisus, în realitate nu credeți că El a murit, ci că Și-a continuat viața în Iad sau în Rai (ori în ambele locații) timp de trei zile. Cine nu crede că Iisus a murit și a înviat cu adevărat, nu crede nici în învierea din morți a celor adormiți în El - așa spune apostolul Pavel.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2010, 12:24:46
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Invierea nu este recreare.Vad ca nu ai reusit sa-mi explici practic ce invie la inviere si din ce.

Mie personal imi pare rau ca tu nu crezi in ceea ce spune Scriptura si Iisus Hristos.

Uite versetul pe care tu l-ai dat in penultimul tau post aici :

"Și marea a dat pe morții cei din ea și moartea și iadul au dat pe morții lor, și judecați au fost, fiecare după faptele sale. Și moartea și iadul au fost aruncate în râul de foc."

Cum interpretezi in mod special partea ingrosata?

Ma rezum la asta deocamdata daca e nevoie voi aduce si altele in discutie pe care tot asa te voi ruga sa la interpretezi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50