![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai ce, lumea a inceput cu omul?? Parca stiam ca omul este ultima creatie a lui Dumnezeu... Greseste Geneza?? In opinia ta mai intai a aparut Adam & Eva si abia apoi a luat nastere pamantul (lumea)?
|
|
||||
|
||||
![]()
„Și vă îndemn, fraților, să vă păziți de cei ce fac dezbinări și sminteli împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Depărtați-vă de ei. Căci unii ca aceștia nu slujesc Domnului nostru Iisus Hristos, ci pântecelui lor, și prin vorbele lor frumoase și măgulitoare înșeală inimile celor fără de răutate” (Romani 16, 17-18).
|
|||
|
|||
![]()
Nu inteleg exact ce vrei sa spui. Facerea lumii nu inseamna omenirea, ci Facerea din Sfanta Scriptura (lume nu inseamna doar omenirea, ci si " Totalitate a celor existente în realitate; univers, cosmos", am citat din dex).
|
|
|||
|
|||
![]()
Lui Raoul, Mopsu... și către restul împiedicaților care se poticnesc și se molipsesc de învățăturile gLumii.
Așa cred că ni s-a dat de sus: 1. Scriptura nu este scrisă ca și culegere de doine și zicători! Acolo nu e vorba de culegerea și trecerea în scris pe curat a unei tradiții superstițioase a oamenilor din vechime sau a tradițiilor superstițioase a tuturor oamenilor păgâni așa cum a făcut Mircea Eliade în istoria Religiilor. NU! Scriptura este scriere după dictare și insuflare, Dumnezeu a grăit și proorocul a scris și apoi a trăit și a vorbit conform cu proorocia dată Lui și el ținea locul lui Dumnezeu în grăire vorbind în Numele Lui căci Domnul îl alesese prooroc și-l trimitea la drepți și la poporul Lui și la oameni. Deci nu e sciere după mintea omului sau după memoria omului sau după tradiția și superstițiile omului ci e îndreptarea dată de Dumnezeu către poporul credincios, deci e Adevărul și Taina lui Dumnezeu cu oamenii. 2. Scriptura este valabilă și în literă și în taină și în simplitate și în suprafață și în adâncime și în profunzime, așa că cine desfințează scriptura în cirtă sau iotă pe el se exclude de la Adevăr și de la Viață și mic se va chema el în împărăția cerurilor: mikiduță. 3. Harul este plinirea și cunoașterea legii sfințeniei și a scripturii prin mila Domnului față de păcătos. N-are sens să te îndoiești de cunoștințele mele de fizică căci nu prea se vede că ai avea cunoștințe decât ești un fel de parior care tot vrei tu să demonstrezi că eu sunt prostul și tu deșteptul, dar n-ai cum să reușești căci Adevărul nu e de partea ta. Iar în ceea ce v-am întrebat și explicat cunoștiințele necesare pentru a pricepe erau nu de fizică superioară ci noțiuni naturale elementare bazate pe observații simple, deci n-am făcut apel decât la calcule elementare de clasa 8-a și la noțiuni simple ce le pricepe orice copil care privește cinstit lucrurile pe care le vede, aude, pipăie, simte și înțelege. Voi însă nu vreți să pricepeți. Treaba voastră. Totuși ca să nu rămâneți înapoiați în 'neoiluminismul' mincinos și absurd: Creația are 7500 de ani. Deasupra, în Cer, nu există pământuri, sori, planete, sisteme solare, galaxii, ci astea sunt modelările celor ce cred ei că știu ce văd acolo sus... și singur este soarele soare și luna lună iar stelele sunt mici și multe formând semne, cele din nord se rotesc, păstrând semnele, în jurul stelei polare iar cele din sud în jurul centrului ceresc sudic. Nordul magnetic și sudul magnetic arătat de busolă este defapt orientarea acului pe liniile de câmp ale circuitului magnetic ceresc produs de mișcarea stelelor, flux magnetic ce trece prin axa polară, pământ și mări, axa sudică și apele de deasupra cerului. În cer nu există bolovani ci există doar foc, apă, ghiață, gaze, fum, ce se ridică de pe pământ, ceață și niciun bolovan sau meteorit sau planetă sau alte prostii, ci ceea ce cade pe pământ sunt obiecte ridicate de furtuni de pe pământ. Luna e din ghiață, soarele din foc, stelele din gaze, foc, ghiață sau apă. Aicea jos pământul e semisferic păstrând forma apelor din care a fost deslușit și relieful de deasupra conform cu apele din care s-a rupt căci apele s-au desprțit de ape prin acțiunea tăriei, și este rond în adâncul apelor și deasupra e plat denivelat și e înconjurat de apele mărilor, apele de sub cer care se adună în adunările lor formând mările. Creația e finită și e mică, și finitatea, mărginirea o constați prin faptul că ajungi de unde ai plecat deși mergi tot drept pe pământ și pe mări. Astfel ajungi la concluzia finității. Marginile cu ceva ce nu mai e creat nu ai cum să vezi și să pipăi căci dacă ai vedea sau ai pipăi marginile atunci ele deja ar fi și ele create. Soarele răsare pentru toți în același timp indiferent de poziția lor pe verticală, lucru imposibil în modelul PS, și fiecare are tot atâta pe orizontală de jur împrejur ca oricare indiferent unde s-ar afla de parcă s-ar afla în centrul creației. Ce mai e de zis? Nu există răsărit și apus decât ca iluzie, avem iluzia că soarele fizic iese din pământ sau intră în pământ sau în mări sau că trece după tangența sferei, căci neexistănd PS soarele e tot timpul deasupra părții plane a pământului, dar razele de lumină mergând curb din pricina unghiului de refracție ne face să vedem fața soarelui și a lunii aia de la zenit, adică vedem aceiași față a soarelui și lunii între răsărit și apus și avem impresia că poziția soarelui trece sub linia orizontului, defapt noi vedem o imagine a soarelui de deasupra care undeva se află la zenit iar noi vedem imaginea lui de la zenit dar venind de la răsărit sau de la apus. E curbarea drumului imaginii și a razelor în drumul lor prin medii de la soare la noi. Luna la eclipsa de lună nu este în umbra pământului căci dacă pământul ar acoperi porțiuni din suprafața soarelui prin interpunere, atunci luminanța pe zona luminată a lunii nu ar rămâne constantă ci ar trebui să scadă vizibil însă ea rămâne constantă până la un punct. Practic, luna iese din lumina oglindită din suprafața plană a pământului și intră din nou din partea cealaltă. Dacă soarele ar avea o față sferică spre noi atunci radiația care ar ajunge la noi ar fi mult mai mică, de mii de ori, căci dacă lumina ar merge drept atunci din pricina distanței imense după teoria lor la noi ar ajunge doar razele din calota sferică decupată de conul format de sfera pământului și centrul soarelui, căci restul razelor s-ar duce pe lângă, astfel practic noi am fi luminați de o foarte mică porțiune din suprafața soarelui. Practic nu ai cum să vezi aceiași față a lunii când ea se află la răsărit și la apus decât dacă lumina și imaginea ei se răsfrâng, se înclină din pricina unghiurilor de refracție, a curbării luminii prin mediu, căci luna chiar dacă ar sta cu fața spre pământ, nu poți vedea aceiași imagine a ei când ea se află la zenit, răsărit sau apus așa cum vede orice om de pe pământ! Voi pur și simplu nu pricepeți simplu și clar și nu vreți să credeți căci sunteți zăbavnici, deși mai simplu decât atât nu știu cine vă mai poate explica afară de Dumnezeu... căci și eu tot de la El știu atâta cât știu, din ceea ce cer este scris în Scripturi, căci mai înainte de a împlini Domnul tot a scris în scripturi Cuvântul Său, ca să știe oamenii și să se bucure atunci când vor vedea împlinidu-se în ziua de slavă a împlinirii Lui. Last edited by vsovivivi; 30.10.2012 at 13:20:35. |
|
||||
|
||||
![]()
Hai că acum parcă e puțin mai clar!
![]()
|
||||||
|
||||||
![]()
Ce e mai clar??
Da, si tu ai 8000 de ani! Ok. Altceva? Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() ![]() Last edited by Raoul; 30.10.2012 at 23:58:19. |
|
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by vsovivivi; 31.10.2012 at 10:48:55. |
|
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
![]() Citat:
Bine ca stii tu... Dar cum esti? Toata lumea sustine asta! Ti-o strici tu singur tinand mortis la teoria ta de 2 bani. Nici bastinasii nu ar crede asa ceva! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Frate, da' l-ai vazut tu?? Citat:
Citat:
![]() ![]() |
|
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Tu se pare că ai citit cu cifre romane: vi=6... așa că ai circumstanțe atenuante, deci te iert că te-a indus Cezarul în eroare, păi trebuia să dați cezarului ce este al cezarului și lui Dumnezeu ce este al Lui Dumnezeu și ai fi priceput că este scris vi și nu VI. Deci pare-se că superficialitatea te caracterizează, căci fiecare punct și virgulă și spațiu contează în text, ele sunt Dumnezeu acolo unde sunt folosite în Sfintele Scripturi. Dar cum explicați voi după scripturi plasarea soarelui și a lunii întru tărie? Dacă nu știți am să vă explic altădată interpretarea primită de la sf. Antonie cel Mare. ''Nu că voi ca să mă laud nici că voi să te-nspăimânt... cum veniră se făcură toți o 'baaltă' fumegând...'' ''Însuși Mircea mână-n luptă vijelia-n grozitoare care vine vine vine, calcă totul în picioare... și ca nouri de aramă și ca ropotul de grindeni, orizonu-ntunecându-l, vin viteji de pretutindeni, vâjâind ca vijelia și ca plesnetul de ploaie...'' Last edited by vsovivivi; 01.11.2012 at 14:38:55. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ca o concluzie, ca nu am chef sa ma mai cert cu tine, am doua intrebari sau rugaminti: 1. Daca sa zicem Pamantul e sferic, ce anume te poate convinge de asta?? 2. Daca e semisferic, plat sau cum zici tu, atunci fa-mi te rog o reprezentare a sa, cu toate continentele, oceanele etc. exact cum sunt dispuse, in ordinea care o stim, si explica-mi pe harta ta succesiunea zilei si a noptii, si sa vad eu ca bate exact cu realitatea din lume. Hai sa te vad, ca tot te umfli in pene pe aici. Arata-ne si ne demonstreaza! Ca toata lumea stie cat e ceasul acum in SUA si pozitia Soarelui acolo. Acum pune toate astea intr-un desen si vin-o cu explicatiile necesare ca sa te credem!!! Hai, ca poti! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|