Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.10.2012, 21:22:52
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Calendarul vechi roman si bizantin avea numerotarea de la facerea lumii (a fost folosit si in Tarile Romane), iar acum ar corespunde anul 7500 si ceva.
Pai ce, lumea a inceput cu omul?? Parca stiam ca omul este ultima creatie a lui Dumnezeu... Greseste Geneza?? In opinia ta mai intai a aparut Adam & Eva si abia apoi a luat nastere pamantul (lumea)?
Vechi 26.10.2012, 22:48:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

„Și vă îndemn, fraților, să vă păziți de cei ce fac dezbinări și sminteli împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Depărtați-vă de ei. Căci unii ca aceștia nu slujesc Domnului nostru Iisus Hristos, ci pântecelui lor, și prin vorbele lor frumoase și măgulitoare înșeală inimile celor fără de răutate” (Romani 16, 17-18).
Vechi 27.10.2012, 19:47:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Pai ce, lumea a inceput cu omul?? Parca stiam ca omul este ultima creatie a lui Dumnezeu... Greseste Geneza?? In opinia ta mai intai a aparut Adam & Eva si abia apoi a luat nastere pamantul (lumea)?
Nu inteleg exact ce vrei sa spui. Facerea lumii nu inseamna omenirea, ci Facerea din Sfanta Scriptura (lume nu inseamna doar omenirea, ci si " Totalitate a celor existente în realitate; univers, cosmos", am citat din dex).
Vechi 30.10.2012, 12:35:44
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Implicit

Lui Raoul, Mopsu... și către restul împiedicaților care se poticnesc și se molipsesc de învățăturile gLumii.

Așa cred că ni s-a dat de sus:

1. Scriptura nu este scrisă ca și culegere de doine și zicători! Acolo nu e vorba de culegerea și trecerea în scris pe curat a unei tradiții superstițioase a oamenilor din vechime sau a tradițiilor superstițioase a tuturor oamenilor păgâni așa cum a făcut Mircea Eliade în istoria Religiilor. NU! Scriptura este scriere după dictare și insuflare, Dumnezeu a grăit și proorocul a scris și apoi a trăit și a vorbit conform cu proorocia dată Lui și el ținea locul lui Dumnezeu în grăire vorbind în Numele Lui căci Domnul îl alesese prooroc și-l trimitea la drepți și la poporul Lui și la oameni. Deci nu e sciere după mintea omului sau după memoria omului sau după tradiția și superstițiile omului ci e îndreptarea dată de Dumnezeu către poporul credincios, deci e Adevărul și Taina lui Dumnezeu cu oamenii.

2. Scriptura este valabilă și în literă și în taină și în simplitate și în suprafață și în adâncime și în profunzime, așa că cine desfințează scriptura în cirtă sau iotă pe el se exclude de la Adevăr și de la Viață și mic se va chema el în împărăția cerurilor: mikiduță.

3. Harul este plinirea și cunoașterea legii sfințeniei și a scripturii prin mila Domnului față de păcătos.

N-are sens să te îndoiești de cunoștințele mele de fizică căci nu prea se vede că ai avea cunoștințe decât ești un fel de parior care tot vrei tu să demonstrezi că eu sunt prostul și tu deșteptul, dar n-ai cum să reușești căci Adevărul nu e de partea ta. Iar în ceea ce v-am întrebat și explicat cunoștiințele necesare pentru a pricepe erau nu de fizică superioară ci noțiuni naturale elementare bazate pe observații simple, deci n-am făcut apel decât la calcule elementare de clasa 8-a și la noțiuni simple ce le pricepe orice copil care privește cinstit lucrurile pe care le vede, aude, pipăie, simte și înțelege.

Voi însă nu vreți să pricepeți. Treaba voastră.

Totuși ca să nu rămâneți înapoiați în 'neoiluminismul' mincinos și absurd:

Creația are 7500 de ani.

Deasupra, în Cer, nu există pământuri, sori, planete, sisteme solare, galaxii, ci astea sunt modelările celor ce cred ei că știu ce văd acolo sus... și singur este soarele soare și luna lună iar stelele sunt mici și multe formând semne, cele din nord se rotesc, păstrând semnele, în jurul stelei polare iar cele din sud în jurul centrului ceresc sudic. Nordul magnetic și sudul magnetic arătat de busolă este defapt orientarea acului pe liniile de câmp ale circuitului magnetic ceresc produs de mișcarea stelelor, flux magnetic ce trece prin axa polară, pământ și mări, axa sudică și apele de deasupra cerului. În cer nu există bolovani ci există doar foc, apă, ghiață, gaze, fum, ce se ridică de pe pământ, ceață și niciun bolovan sau meteorit sau planetă sau alte prostii, ci ceea ce cade pe pământ sunt obiecte ridicate de furtuni de pe pământ. Luna e din ghiață, soarele din foc, stelele din gaze, foc, ghiață sau apă.

Aicea jos pământul e semisferic păstrând forma apelor din care a fost deslușit și relieful de deasupra conform cu apele din care s-a rupt căci apele s-au desprțit de ape prin acțiunea tăriei, și este rond în adâncul apelor și deasupra e plat denivelat și e înconjurat de apele mărilor, apele de sub cer care se adună în adunările lor formând mările. Creația e finită și e mică, și finitatea, mărginirea o constați prin faptul că ajungi de unde ai plecat deși mergi tot drept pe pământ și pe mări. Astfel ajungi la concluzia finității. Marginile cu ceva ce nu mai e creat nu ai cum să vezi și să pipăi căci dacă ai vedea sau ai pipăi marginile atunci ele deja ar fi și ele create.

Soarele răsare pentru toți în același timp indiferent de poziția lor pe verticală, lucru imposibil în modelul PS, și fiecare are tot atâta pe orizontală de jur împrejur ca oricare indiferent unde s-ar afla de parcă s-ar afla în centrul creației.

Ce mai e de zis?

Nu există răsărit și apus decât ca iluzie, avem iluzia că soarele fizic iese din pământ sau intră în pământ sau în mări sau că trece după tangența sferei, căci neexistănd PS soarele e tot timpul deasupra părții plane a pământului, dar razele de lumină mergând curb din pricina unghiului de refracție ne face să vedem fața soarelui și a lunii aia de la zenit, adică vedem aceiași față a soarelui și lunii între răsărit și apus și avem impresia că poziția soarelui trece sub linia orizontului, defapt noi vedem o imagine a soarelui de deasupra care undeva se află la zenit iar noi vedem imaginea lui de la zenit dar venind de la răsărit sau de la apus. E curbarea drumului imaginii și a razelor în drumul lor prin medii de la soare la noi.

Luna la eclipsa de lună nu este în umbra pământului căci dacă pământul ar acoperi porțiuni din suprafața soarelui prin interpunere, atunci luminanța pe zona luminată a lunii nu ar rămâne constantă ci ar trebui să scadă vizibil însă ea rămâne constantă până la un punct. Practic, luna iese din lumina oglindită din suprafața plană a pământului și intră din nou din partea cealaltă.

Dacă soarele ar avea o față sferică spre noi atunci radiația care ar ajunge la noi ar fi mult mai mică, de mii de ori, căci dacă lumina ar merge drept atunci din pricina distanței imense după teoria lor la noi ar ajunge doar razele din calota sferică decupată de conul format de sfera pământului și centrul soarelui, căci restul razelor s-ar duce pe lângă, astfel practic noi am fi luminați de o foarte mică porțiune din suprafața soarelui.

Practic nu ai cum să vezi aceiași față a lunii când ea se află la răsărit și la apus decât dacă lumina și imaginea ei se răsfrâng, se înclină din pricina unghiurilor de refracție, a curbării luminii prin mediu, căci luna chiar dacă ar sta cu fața spre pământ, nu poți vedea aceiași imagine a ei când ea se află la zenit, răsărit sau apus așa cum vede orice om de pe pământ!

Voi pur și simplu nu pricepeți simplu și clar și nu vreți să credeți căci sunteți zăbavnici, deși mai simplu decât atât nu știu cine vă mai poate explica afară de Dumnezeu... căci și eu tot de la El știu atâta cât știu, din ceea ce cer este scris în Scripturi, căci mai înainte de a împlini Domnul tot a scris în scripturi Cuvântul Său, ca să știe oamenii și să se bucure atunci când vor vedea împlinidu-se în ziua de slavă a împlinirii Lui.

Last edited by vsovivivi; 30.10.2012 at 13:20:35.
Vechi 30.10.2012, 13:13:34
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Hai că acum parcă e puțin mai clar!
Vechi 30.10.2012, 23:53:47
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ce e mai clar??

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Creația are 7500 de ani.
Da, si tu ai 8000 de ani! Ok. Altceva?

Citat:
Deasupra, în Cer, nu există pământuri, sori, planete, sisteme solare, galaxii, ci astea sunt modelările celor ce cred ei că știu ce văd acolo sus... și singur este soarele soare și luna lună iar stelele sunt mici și multe formând semne, cele din nord se rotesc, păstrând semnele, în jurul stelei polare iar cele din sud în jurul centrului ceresc sudic. (bla bla bla)
Daca nu realizezi ca ai probleme inseamna ca ele sunt cu atat mai grave!

Citat:
Soarele răsare pentru toți în același timp indiferent de poziția lor pe verticală, lucru imposibil în modelul PS
NU rasare in acelasi timp, ci este o diferenta, chiar daca una insesizabila! Ce diferenta ai vrea sa fie cand cea mai mare altitudine de pe pamant e de ~8,8 km iar distanta pamant - soare este de 1,496Ś10 la puterea 8 km (8,31 minute lumină). Faci afirmatii penibile!

Citat:
Luna la eclipsa de lună nu este în umbra pământului căci dacă pământul ar acoperi porțiuni din suprafața soarelui prin interpunere, atunci luminanța pe zona luminată a lunii nu ar rămâne constantă ci ar trebui să scadă vizibil însă ea rămâne constantă până la un punct. Practic, luna iese din lumina oglindită din suprafața plană a pământului și intră din nou din partea cealaltă.
Ti-am mai raspuns mai sus, te faci ca nu vezi?? De ce nu reproduci experimentul la scara mai mica? Aprinde becul, deschide palma spre el si inchipuie-ti ca este fata pamantului intoarsa spre soare, apoi cu cealalalta palma reproduce miscarea Lunii care acopera lumina ce vine de la soare. Te intreb: palma luminata de bec va simti vreo oscilatie de lumina pe masura ce este acoperita de umbra celeilalte maini??? Iti zic eu: NU. Asadar esti un mincinos!!!

Citat:
Dacă soarele ar avea o față sferică spre noi atunci radiația care ar ajunge la noi ar fi mult mai mică, de mii de ori, căci dacă lumina ar merge drept atunci din pricina distanței imense după teoria lor la noi ar ajunge doar razele din calota sferică decupată de conul format de sfera pământului și centrul soarelui, căci restul razelor s-ar duce pe lângă, astfel practic noi am fi luminați de o foarte mică porțiune din suprafața soarelui.
Pai fii sigur ca pe Jupiter sau Pluto nu ajunge la fel de multa lumina! Asadar ce vrei sa spui?? Ca tu esti luminat mai putin, inteleg, eu insa vorbeam la modul general.

Citat:
Practic nu ai cum să vezi aceiași față a lunii când ea se află la răsărit și la apus decât dacă lumina și imaginea ei se răsfrâng, se înclină din pricina unghiurilor de refracție, a curbării luminii prin mediu, căci luna chiar dacă ar sta cu fața spre pământ, nu poți vedea aceiași imagine a ei când ea se află la zenit, răsărit sau apus așa cum vede orice om de pe pământ!
Se vede si cealalata fata daca esti atent, doar ca nu e luminata.

Citat:
Voi pur și simplu nu pricepeți simplu și clar și nu vreți să credeți căci sunteți zăbavnici, deși mai simplu decât atât nu știu cine vă mai poate explica afară de Dumnezeu... căci și eu tot de la El știu atâta cât știu, din ceea ce cer este scris în Scripturi, căci mai înainte de a împlini Domnul tot a scris în scripturi Cuvântul Său, ca să știe oamenii și să se bucure atunci când vor vedea împlinidu-se în ziua de slavă a împlinirii Lui.
Bla bla bla... o sa ard in iad din cauza asta: ca nu l-am crezut pe vso666

Last edited by Raoul; 30.10.2012 at 23:58:19.
Vechi 31.10.2012, 10:31:32
Banned

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de DragosP
Ce e mai clar??
O să vă fie tot mai clar, așa că nu vă îngrijorați în deșert.

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovivivi
Creația are 7500 de ani.
Da, si tu ai 8000 de ani! Ok. Altceva?
Așa o fi căci din țărâna pământului și din suflarea de viață veșnică a Domnului e făcut omul, deci mai înainte de 7500 de ani cu toții aveam o parte în Dumnezeu, căci Sfânta Treime e din Veșnicie întru Tatăl care L-a născut pe Fiul și L-a purces pe Duhul mai înainte de 7500 de ani.

Citat:
Citat:
Citat:
Deasupra, în Cer, nu există pământuri, sori, planete, sisteme solare, galaxii, ci astea sunt modelările celor ce cred ei că știu ce văd acolo sus... și singur este soarele soare și luna lună iar stelele sunt mici și multe formând semne, cele din nord se rotesc, păstrând semnele, în jurul stelei polare iar cele din sud în jurul centrului ceresc sudic.
(bla bla bla)
Daca nu realizezi ca ai probleme inseamna ca ele sunt cu atat mai grave!
Păi văd că tu faci ca și curcile?... crezând că ești mai jmecher așa deși habar n-ai cum se rotesc stelele în cer și cum produc ele flux magnetic și cum e circuitul electro-magnetic ceresc care sigur face ca acul magnetic al busolei să se plaseze în lungul liniilor de flux magnetic ce trec venind de la nordul ceresc pe axa polară și ies spre sudul ceresc pe axa sudică. Tu n-ai dectât să crezi ce vrei. Nici eu n-am știut asta până ce m-am luminat că așa este din discuții cu frații și colegii de pe forum ca dar de sus.

Citat:
Citat:
Citat:
Soarele răsare pentru toți în același timp indiferent de poziția lor pe verticală, lucru imposibil în modelul PS
NU rasare in acelasi timp, ci este o diferenta, chiar daca una insesizabila! Ce diferenta ai vrea sa fie cand cea mai mare altitudine de pe pamant e de ~8,8 km iar distanta pamant - soare este de 1,496Ś10 la puterea 8 km (8,31 minute lumină). Faci afirmatii penibile!
Bună poanta, păi dacă e sferă și duci tangenta la două sfere, oare ce e pe înălțime, la 100m, la 1000m, la 10.000m... oare tangenta din acel punct n-ar vedea sfera soarelui înaintea celor aflați pe suprafața mărilor? Se vede că tu nu știi d'astea. Și tot eu sunt penibil cu afirmațiile mele? Zâmbesc indulgent, deși iar mi-ai stricat ziua.

Citat:
Citat:
Citat:
Ti-am mai raspuns mai sus, te faci ca nu vezi?? De ce nu reproduci experimentul la scara mai mica? Aprinde becul, deschide palma spre el si inchipuie-ti ca este fata pamantului intoarsa spre soare, apoi cu cealalalta palma reproduce miscarea Lunii care acopera lumina ce vine de la soare. Te intreb: palma luminata de bec va simti vreo oscilatie de lumina pe masura ce este acoperita de umbra celeilalte maini??? Iti zic eu: NU. Asadar esti un mincinos!!!
Ești prea superficial și credul în 'științificii' absurdului dar îți explic din nou cu smerenie deși ai merita să nu te mai iau în seamă, în serios. Păi soarele nu e sursă punctiformă ca becul ci e suprafață luminoasă. Deci e ca și cum ai avea un panou plin de becuri mici care luminează alt panou numit lună și între ele se interpune un alt panou numit pământ. Cu cât pământul acoperă tot mai multe becuri cu atât mai mult strălucirea pe zona luminată a lunii ar trebui să devină tot mai slabă, mai mică! Iar la eclipsă strălucirea zonei luminoase rămâne identică și constantă până la ultimul punct luminos. Deci nu pământul se interpune ci luna iese și intră din cealaltă parte în lumina oglindită de oglinda cea plană a pămntului la eclipsa de lună.

Citat:
Citat:
Citat:
Pai fii sigur ca pe Jupiter sau Pluto nu ajunge la fel de multa lumina! Asadar ce vrei sa spui?? Ca tu esti luminat mai putin, inteleg, eu insa vorbeam la modul general.
Păi vorbeam că o sursă sferică e mai puțin luminoasă față de o sursă plană orientată spre noi la aceiași energie, căci cu cât distanța e mai mare atunci o calotă tot mai mică e direct radiantă, calota decupată din soare de conul format de sfera pământului și centrul soarelui ca sferă, și restul radiației imense trece pe lîngă. Deci soarele nu poatre fi decât semisferic, dacă ne gândim la eficiență, cu partea plană spre noi paralelă cu suprafața plan denivelată a pământului semisferic și rond în adâncul apelor de jos, iar fața lui unică, fața soarelui, văzându-se de la răsărit la apus aceiași exact ca fața lunii căci noi vedem aceiași față a lor, cea de la zenit.

Citat:
Citat:
Citat:
Se vede si cealalata fata daca esti atent, doar ca nu e luminata.
Partea aia neluminată, partea întunecată care se vede de jos este o parte din fața lunii care se vede la lună plină. Partea nevăzută a lunii, aia de deasupra, n-a văzut-o nimeni! Mă mir că tu o vezi... dacă ești foarte atent.: ) ) )

Citat:
Citat:
Citat:
Bla bla bla... o sa ard in iad din cauza asta: ca nu l-am crezut pe vso666
Iar faci ca și curcile puse pe blat și te dai dracoolui și nu-ți pasă că o să arzi în iad sau tu nu ști zicala că: 'cine zice ăla e!'.. adică dacă dai dracului sau etichetezi cu batjocură și ură și răzbunare și blestem defapt pe tine te dai și pe tine te etichetezi și te blestemi și te spurci... practic pe tine te surpi. Însă nu mă amestec, fiecare cum își așterne așa doarme și cine seamănă în crivăț va culege furtună... și fulgeră. Eu am 4 de 6: 6+6+6+6=12+12=24 de bătrâni pe 24 de scaune cerești, deci ești în eroare că-ți lipsește un 6 de la socoteală ca să mă fi etichetat corect: vso6666.

Last edited by vsovivivi; 31.10.2012 at 10:48:55.
Vechi 01.11.2012, 01:13:10
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Așa o fi căci din țărâna pământului și din suflarea de viață veșnică a Domnului e făcut omul, deci mai înainte de 7500 de ani cu toții aveam o parte în Dumnezeu, căci Sfânta Treime e din Veșnicie întru Tatăl care L-a născut pe Fiul și L-a purces pe Duhul mai înainte de 7500 de ani.
Eu vorbeam ad-literam, fizic, nu duhovniceste. Lasa-ma cu aia 7500 de ani. Aia i-o spui lu' un copil de 4 ani, nu mie! Pentru tine cele 6 zile ale creatiei sunt zile pamantene, de 24h. Esti genial! Niciun teolog nu poate sustine asta, nimeni nu stie, numai Dumnezeu!

Citat:
Păi văd că tu faci ca și curcile?... crezând că ești mai jmecher așa
Nu cred ca sunt mai smecher. Dar tu de ce crezi asta despre tine?

Citat:
deși habar n-ai cum se rotesc stelele în cer și cum produc ele flux magnetic și cum e circuitul electro-magnetic ceresc
Siiiigurrr... ca tu stii Noi "este" prosti, asa e?

Citat:
Tu n-ai dectât să crezi ce vrei. Nici eu n-am știut asta până ce m-am luminat că așa este din discuții cu frații și colegii de pe forum ca dar de sus.
Normal ca eu cred ca vreau, sau in orice caz, orice altceva decat ce spui tu. Si vezi ca lauda de sine... (am uitat cum era ).

Citat:
Bună poanta, păi dacă e sferă și duci tangenta la două sfere, oare ce e pe înălțime, la 100m, la 1000m, la 10.000m... oare tangenta din acel punct n-ar vedea sfera soarelui înaintea celor aflați pe suprafața mărilor?
Ba da! Si ai calculat tu ca nu e asa?? Doar ca ti-am explicat, diferenta este una minuscula, insesizabila avand in vedere cifrele dupa care facem calculele!

Citat:
Se vede că tu nu știi d'astea.
Bine ca stii tu...

Citat:
Și tot eu sunt penibil cu afirmațiile mele?
Dar cum esti? Toata lumea sustine asta!

Citat:
Zâmbesc indulgent, deși iar mi-ai stricat ziua.
Ti-o strici tu singur tinand mortis la teoria ta de 2 bani. Nici bastinasii nu ar crede asa ceva!

Citat:
Ești prea superficial și credul în 'științificii' absurdului
Stiinta in mare parte e buna, si e tot de la Dumnezeu.

Citat:
Păi soarele nu e sursă punctiformă ca becul ci e suprafață luminoasă.
Mai, dar tu de unde le stii pe toate si noi, prostimea, habar n-avem?

Citat:
Cu cât pământul acoperă tot mai multe becuri cu atât mai mult strălucirea pe zona luminată a lunii ar trebui să devină tot mai slabă, mai mică!
De ce? Si daca ar fi asa cum spui tu, tot teapa iei. Sa zicem ca intensitatea luminii scade, dar scade deasemenea si suprafata luminata in mod direct proportional. Fa si tu un experiment, filmeaza-l, si convinge-ma ca e cum spui!

Citat:
Iar la eclipsă strălucirea zonei luminoase rămâne identică și constantă până la ultimul punct luminos.
Am explicat mai sus! Si ti-am dat si exemplul cu becul. Repeta-l pana iti intra bine in cap!

Citat:
Deci nu pământul se interpune ci luna iese și intră din cealaltă parte în lumina oglindită de oglinda cea plană a pămntului la eclipsa de lună.
Bla bla bla... Si mie imi plac SF-urile, dar nici chiar asa.

Citat:
Deci soarele nu poatre fi decât semisferic,
Frate, da' l-ai vazut tu??

Citat:
Partea aia neluminată, partea întunecată care se vede de jos este o parte din fața lunii care se vede la lună plină. Partea nevăzută a lunii, aia de deasupra, n-a văzut-o nimeni! Mă mir că tu o vezi... dacă ești foarte atent.: ) ) )
Intra pe Google Earth sa o vezi! Ai acolo toata Luna si o intorci pe ce parte vrei tu. E atat de simplu. Just do it! :)

Citat:
Eu am 4 de 6: 6+6+6+6=12+12=24 de bătrâni pe 24 de scaune cerești, deci ești în eroare că-ți lipsește un 6 de la socoteală ca să mă fi etichetat corect: vso6666.
Ai vso vi vi vi, deci 666. Vezi ca...
Vechi 01.11.2012, 13:29:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Eu vorbeam ad-literam, fizic, nu duhovniceste. Lasa-ma cu aia 7500 de ani. Aia i-o spui lu' un copil de 4 ani, nu mie! Pentru tine cele 6 zile ale creatiei sunt zile pamantene, de 24h. Esti genial! Niciun teolog nu poate sustine asta, nimeni nu stie, numai Dumnezeu!
Toți sfinții susțin cele aproximativ 24 de ore ale fiecărei zile din cele 7 zile ale creației. Au trecut aproximativ 7500 de ani de la cele 7 zile a câte 24 ore fiecare. Și dacă numai Dumnezeu știe cum atunci voi știți mai bine că au fost milioane și miliarde de ani?.. cică lumină. Un copil de 4 ani ar pricepe absurditățile 'științificilor' cu care voi vă lăudați ca jmecherii de parcă ați pricepe calculele și demonstarțiile, voi nu faceți decât să contraziceți certându-vă unii cu alții și jignind bruma de neuroni care v-a mai rămas și care mai pâlpâie... sărmanii de voi... mi-e milă de voi... mi-e și silă când văd la ce nivel dialogați.

Citat:
Nu cred ca sunt mai smecher. Dar tu de ce crezi asta despre tine?
Degeaba o întorci ca la Ploiești că tu te dai mai jmecher prin superficialitatea și suficiența de care dai dovadă în felul penibil prin care dialoghezi în ultima vreme... mă tragi de șireturi și mă iei în bășcău crezând tu că metodele astea îți aduc îndreptățirea. Cum zicea chelu' de la paraziții referindu-se la el: prost și rău, rău ca să acoperi, speriindu-i pe cei cu factorul X.

Citat:
Siiiigurrr... ca tu stii Noi "este" prosti, asa e?
Sigur că știu fiindcă am primit de sus și am luat aminte, voi însă persistați în ignoranță, din pricina că sunteți mulți.

Citat:
Normal ca eu cred ca vreau, sau in orice caz, orice altceva decat ce spui tu. Si vezi ca lauda de sine... (am uitat cum era ).
Păi ceea ce spun eu nu e de la mine însumi, ci din scripturi și de la Dumnezeu, și dacă m-ai crede pe mine ce ar fi? Păi nu credeți voi toți 'științificii' și absurzii gLumii? Veți muri în păcatele voastre la fel ca ei fiindcă susțineți că voi știți, că dacă n-ați știi ați avea scăpare, dar fiindcă vă dați că știți rămâneți în minciunile lor.

Citat:
Ba da! Si ai calculat tu ca nu e asa?? Doar ca ti-am explicat, diferenta este una minuscula, insesizabila avand in vedere cifrele dupa care facem calculele!
Domnule dragă, nu există diferențe minuscule sau absurditățile pe care le explici, ci ai 2 sfere, și duci tangenta la ele. Dacă te urci pe înălțime, atunci ar trebui să vezi răsăriul, discul luminos al soarelui, mai repede cu cât ești mai sus și nu e vorba de viteza luminii și de distanțele dintre sfere ci de viteza soarelui pe deasupra pământului sau de viteza PS în mișcarea lui de rotație în jurul axei sale cum susțin ei, iar pământul nu se mișcă el cu viteza luminii în jurul soarelui sau a axei sale. Deci nu te mai fă de cacaouă de tot că mi-e mie rușine căci pe aici ai dovedit mereu cât de pe lângă subiect te afli însă cu tupeul dincolo de apele de sus.

Citat:
Bine ca stii tu...
Sigur că știu dar e știința cea Adevărată care vine de la Dumnezeu și nu de la oameni și e Dumnezeu știința aia în omul care o are... atâta cât știu că nu știu prea multe decât mici lucruri fără niciun rost pentru voi. Dacă nu te-am convins înseamnă că nu știu nimic bun. Îmi pare rău.

Citat:
Dar cum esti? Toata lumea sustine asta!
Tu ia-te după gLume și o să vezi unde o să ajungi. Despre tine ce susține ea? Pe unde te flatează și te mituie? Ia zi la nenea!

Citat:
Ti-o strici tu singur tinand mortis la teoria ta de 2 bani. Nici bastinasii nu ar crede asa ceva!
Băștinașii sunt pământenii locului, tu confunzi băștinașii cu înapoiații închinători la idoli, pe baza cărora științificii au descoperit evoluzia societății omenești, păcălindu-vă cu epoca fierului, a pietrei, comuna primitivă și omul peșterilor... niște prostii cât ei de mari. Practic se vede cum omul credul, superficial, suficient și superstițios și închinător la idoli involuează treptat până se transformă în dobitoacă blestemată.

Citat:
Stiinta in mare parte e buna, si e tot de la Dumnezeu.
Numai știința de la Dumnezeu e de la Dumnezeu, știința asta absurdă e de la întunericul minții oamenilor și e din furturile de la Dumnezeu căci omul e obijnuit să fure și să susțină apoi că e născocit de el neștiind că dracool a născocit viclenia pentru el ca să aibă ocupație deșartă... ca să nu se mai mântuie ci să se bată în piept cu descoperirile și dezvelirile și experimentele lui sadice.

Citat:
Mai, dar tu de unde le stii pe toate si noi, prostimea, habar n-avem?
Păi nu e vorba de voi ci doar tu ești pe lîngă subiect, sfinții și credincioșii și drepții știu pe Adevărul.

Citat:
De ce? Si daca ar fi asa cum spui tu, tot teapa iei. Sa zicem ca intensitatea luminii scade, dar scade deasemenea si suprafata luminata in mod direct proportional. Fa si tu un experiment, filmeaza-l, si convinge-ma ca e cum spui!
Păi tu nu știi ce e luminanța, stălucirea, dar te dai mare. Păi e vorba că suprafața luminată a lunii are în fiecare punct strălucirea, luminanța, intensitatea luminoasă care se reflectă din lună constantă, lucru imposibil din moment ce dacă se acoperă treptat porțiuni din suprafața soarelui, ar trebui să fie vizibilă scăderea strălucirii, scăderea intensității. Pune tu trei sfere și vezi și tu cum scade suprafața de soare văzută direct de lună dacă pământul se interpune treptat. E simplu și pentru copiii de 2 ani. Pentru tine văd că nici mură-n gură, fiindcă te ții ca orbul de bâtă... dar aia nu e bâtă ci e minciuna științificilor.

Citat:
Am explicat mai sus! Si ti-am dat si exemplul cu becul. Repeta-l pana iti intra bine in cap!
Nu pricepi că nu e bec? Tu nu vezi soarele că e un disc? Așa v-a păcălit, cu sursa punctiformă, s-au păcălit pe ei înșiși: superficiali, ignoranți, creduli, suficienți și toate celelalte înapoieri... nu-s băștinași ci pătimași suporteri pariori.

Citat:
Bla bla bla... Si mie imi plac SF-urile, dar nici chiar asa.
Iar vrei blat imitând curcile... Și io cu ce să te ajut să-ți revi din bâlbâială? Ți-am explicat știind că un copil de 4 ani poate pricepe... tu e clar că nu vrei nu că nu poți.

Citat:
Frate, da' l-ai vazut tu??
Oricine poate vedea cu ochii credinței și înțelepciunii. E scris în scripturi cum este, cum s-a format, cum a fost pus întru tărie, citește Facerea și caută să pricepi ceea ce este scris. Dacă ai scoate bârna din ochi ai vedea deslușit paiul din ochiul aproapelui tău și ai roși la 'șoriciul' obrazului.

Citat:
Intra pe Google Earth sa o vezi! Ai acolo toata Luna si o intorci pe ce parte vrei tu. E atat de simplu. Just do it! :)
Nu pricepi că oamenii n-au fost pe lună cum se laudă și nici pe marte nu e nicio sondă spațială și nimeni n-a văzut partea de deasupra a ei afară de Dumnezeu și de sfinți? Și ți-am mai zis, e din apă înghețată și e semisferică și foarte aproape de soare, pentru că dacă n-ar fii, eclipsa de soare n-ar exista și s-ar vedea altfel: aureole, devieri, reflexii, halouri,.. n-ar fi întuneric la faza de eclipsă solară totală. Practic atunci se formează din soare și lunpă o sferă perfectă.

Citat:
Ai vso vi vi vi, deci 666. Vezi ca...
Păi e un v, un s, un ovi și doi de vi, adică v s ovi vi vi, deci n-ai ghicit, treci la loc ești păcălit căci lauda de sine nu miroase a bine... pute, putrezește... defapt nu e vina ta ci asta este doar lăudăroșenia în deșert a 'științificilor' gLumii. Vai lor și vai credincioșilor care se iau după ei, ajung niște eretici 'luminați' de gLume și nu de Lumina Lumii atât cât este ea în lume.

Tu se pare că ai citit cu cifre romane: vi=6... așa că ai circumstanțe atenuante, deci te iert că te-a indus Cezarul în eroare, păi trebuia să dați cezarului ce este al cezarului și lui Dumnezeu ce este al Lui Dumnezeu și ai fi priceput că este scris vi și nu VI. Deci pare-se că superficialitatea te caracterizează, căci fiecare punct și virgulă și spațiu contează în text, ele sunt Dumnezeu acolo unde sunt folosite în Sfintele Scripturi.

Dar cum explicați voi după scripturi plasarea soarelui și a lunii întru tărie? Dacă nu știți am să vă explic altădată interpretarea primită de la sf. Antonie cel Mare.

''Nu că voi ca să mă laud nici că voi să te-nspăimânt... cum veniră se făcură toți o 'baaltă' fumegând...''
''Însuși Mircea mână-n luptă vijelia-n grozitoare care vine vine vine, calcă totul în picioare... și ca nouri de aramă și ca ropotul de grindeni, orizonu-ntunecându-l, vin viteji de pretutindeni, vâjâind ca vijelia și ca plesnetul de ploaie...''

Last edited by vsovivivi; 01.11.2012 at 14:38:55.
Vechi 01.11.2012, 15:12:15
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Toți sfinții susțin cele aproximativ 24 de ore ale fiecărei zile din cele 7 zile ale creației. Au trecut aproximativ 7500 de ani de la cele 7 zile a câte 24 ore fiecare.
Da, sigur. Si de ce din atatea planete s-a raportat Dumnezeu tocmai la Terra? Ca pe Jupiter de exemplu ziua nu are 24 ore, samd. Esti absurd, e clar ca acolo zilele au sens figurat!

Citat:
nu există diferențe minuscule sau absurditățile pe care le explici, ci ai 2 sfere, și duci tangenta la ele. Dacă te urci pe înălțime, atunci ar trebui să vezi răsăriul, discul luminos al soarelui, mai repede cu cât ești mai sus
DA, dar cand sferele alea sunt la o distanta de peste 8 minute lumina iti dai si tu seama ca diferenta de inaltime (altitudine) de cativa km de pe pamant e ca o picatura in ocean. Desigur, tu esti luminat si observi totul la milisecunda, nu ca noi...

Citat:
Dacă nu te-am convins înseamnă că nu știu nimic bun. Îmi pare rău.
Felicitari, te-ai prins in sfarsit!

Citat:
Păi e vorba că suprafața luminată a lunii are în fiecare punct strălucirea, luminanța, intensitatea luminoasă care se reflectă din lună constantă, lucru imposibil din moment ce dacă se acoperă treptat porțiuni din suprafața soarelui, ar trebui să fie vizibilă scăderea strălucirii, scăderea intensității.
Pai se acopera din sfera luminatoare, dar totodata si suprafata sperei luminate scade! Adica 100% din lumina se propaga pe 100% din Luna. Acum sa zicem (desi e absurd, chiar nu se intampla asta in realitate) ca vine 30% din lumina, dar la randul ei trebuie sa lumineze doar 30% din Luna. Deci aceeasi branza!

Citat:
Nu pricepi că oamenii n-au fost pe lună cum se laudă și nici pe marte nu e nicio sondă spațială și nimeni n-a văzut partea de deasupra a ei afară de Dumnezeu și de sfinți? Și ți-am mai zis, e din apă înghețată și e semisferică și foarte aproape de soare, pentru că dacă n-ar fii, eclipsa de soare n-ar exista și s-ar vedea altfel: aureole, devieri, reflexii, halouri,.. n-ar fi întuneric la faza de eclipsă solară totală. Practic atunci se formează din soare și lunpă o sferă perfectă.
Poate crede cineva asa ceva?? Ia zi, tu de unde stii cum e Luna si din ce e? Scrie in Biblie? Lamureste-ma!

Ca o concluzie, ca nu am chef sa ma mai cert cu tine, am doua intrebari sau rugaminti:

1. Daca sa zicem Pamantul e sferic, ce anume te poate convinge de asta??
2. Daca e semisferic, plat sau cum zici tu, atunci fa-mi te rog o reprezentare a sa, cu toate continentele, oceanele etc. exact cum sunt dispuse, in ordinea care o stim, si explica-mi pe harta ta succesiunea zilei si a noptii, si sa vad eu ca bate exact cu realitatea din lume. Hai sa te vad, ca tot te umfli in pene pe aici. Arata-ne si ne demonstreaza! Ca toata lumea stie cat e ceasul acum in SUA si pozitia Soarelui acolo. Acum pune toate astea intr-un desen si vin-o cu explicatiile necesare ca sa te credem!!! Hai, ca poti!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca au_relian Pelerinaje la locuri Sfinte 26 30.12.2011 21:17:05
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi bettykalazar Intrebari utilizatori 3 25.06.2011 10:42:05
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor alecsandru Stiri, actualitati, anunturi 2 09.04.2009 10:36:14
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? question Generalitati 27 09.08.2008 17:24:43