Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2009, 14:10:40
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Eu nu stiu cazuri de acestea. Dar or fi, nu zic nu...

Hai sa vedem unde e minciuna. Daca demonii fug de sfanta cruce, iar tu spui ca noi avem demoni, de ce ne putem face cruce lejer si fara nici o prejudecata? De ce stam fara probleme in Bo, printre candele si icoane si toate acele obiecte neinsufletite cu putere dumnezeiasca? Ori noi nu avem demoni, ori ele nu au putere.
Si diavolul poate sa faca multe din lucrurile astea.

Am sa incerc sa reproduc o poveste pe care am auzit-o de la parintele de la Biserica.

Erau trei monahi.Vine Diavolul la primul si acesta ii zice, Diavole pleaca de la mine ca eu sunt om bun, fac milostenie si ajut pe oameni.Iar Diavolul ii raspunde si eu am facut asta, si nu l-a lasat.Apoi vine Diavolul la al doilea , si acesta ii zice Diavole pleaca de la mine ca eu sunt om cuviincios, merg la Biserica, ma rog , postesc.Ii raspunde si acestuia Diavolul si eu am facut astea si nu il lasa.Si merge la al treilea si acesta ii zice : Diavole ce vrei de la mine eu sunt smerit.Iar Diavolul l-a lasat atunci.Ca toate lucrurile poate sa le faca si Diavolul , dar nu poate sa se smereasca.Exista diferite feluri de "posedari".Si la botez se fac "exorcizari" , ca fiecaruia ne sunt dati anumiti "draci" si se leapada de Satana.Posedarea demonica precum in evanghelie exista si ea, si aceasta este grava, dumneata inca nu cred ca ai ajuns pana acolo, dar cine stie, poate vei ajunge.
Vechi 10.12.2009, 14:13:43
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Pai daca nu am ajuns la grava posedare demonica, cum se face ca cele sfinte nu au putere asupra mea?
Vechi 10.12.2009, 14:13:53
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu stiu pentru ca nu am vazut. Tu stii toate cazurile de abuzuri si alte pacate din biserica ta? Sau esti ignorant?
Nu spune ca "nu" se intampla ceva, cand de fapt se intampla si probabil ca nu e caz singular.Ti-am spus eu ca nu sunt abuzuri la noi in biserica?Vezi noi nu negam genul asta de lucruri si nu incercam sa le ascundem , nu ne plac lucrurile de suprafata , falsitatea si ipocrizia.Exista "abuzuri" si uscaciuni si la noi in Biserica.
Vechi 10.12.2009, 14:14:09
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Eu nu stiu cazuri de acestea. Dar or fi, nu zic nu...

Hai sa vedem unde e minciuna. Daca demonii fug de sfanta cruce, iar tu spui ca noi avem demoni, de ce ne putem face cruce lejer si fara nici o prejudecata? De ce stam fara probleme in Bo, printre candele si icoane si toate acele obiecte neinsufletite cu putere dumnezeiasca? Ori noi nu avem demoni, ori ele nu au putere.
Pai nu stiu, probabil ca daca nu ar fugi ca dracul de tamaie i-as fi vazut pe pastori facand Sfanta Cruce frumos fara nicio problema, nu as fi auzit de cazuri de sectari care sparg icoane si candele si ca le respecta...nu inteleg de ce au aceste reactii???

Tot asa as sfasia si naframa Veronicai cu chipul Mantuitorului...as vrea sa inteleg de unde vine aceasta ura sau ca ea nu vine de la pastorii teroristi!!!!

Si totusi de ce sugerezi ca preotii ortodocsi sunt politzai, sau ca lumea e credincioasa pentru ca preotul ne aduce cu pistolul la tampla la Biserica!!???

Tu ai vazut cat de pline sunt Bisericile noastre, incat oamenii stau si pe afara? Umbla Preotii pe la usi ca sa ne cheme sau ne ofera bunuri materiale, nu...si atunci cum iti explici ca desi tu te plangi ca Preotii nu isi fac datoria...oamenii sunt nelipsiti de la Biserica???? Nu ti se pare minunat?

De ce tot ii suspectezi pe ortodocsi ca fac numai rugaciuni de cerere si se roaga pentru Audi A8, cand eu cunosc credinciosi care se roaga pentru toata lumea, pentru familie, care se roaga pentru iertarea pacatelor si intarire in credinta si cu multa smerenie...tu de ce nu cunosti aceste lucruri totusi?

Te-am mai intrebat daca poti sa imi raspunzi de ce ne acuzi de existenta cersetorilor si betivilor de pe drumuri, cand in Germania in aceasta zona adventista cersetorii dorm pe scari la strada mare, adolescentii consuma bauturi spirtoase in mijlocul orasului si tinerii sunt dependenti de droguri...cum se explica mai ales ca aceasta tara este si una foarte dezvoltata si cersetorii in numar infinit mai mic decat in Romania?

De ce adventistii si evanghelistii de aici au incetat sa fie preocupati de mantuirea oamenilor si isi vad linistiti de cursurile de balet grotesc si de adunarile cu vanzare de torturi BIO???

Gata, au adepti destui si brusc nu ii mai intereseaza mantuirea tuturor, parca asa sustii tu pe aici, ca numai noi ortodocsii nu facem nimic si suntem egoisti!!

Ti-am mai spus, recunoaste ca pentru voi oamenii saraci, betivii, cersetorii sunt de fapt tinte usoare...si de aia ii ajutati si va duceti glont la ei, pentru a aduce adepti la secta, in prealabil bombardati cu ajutoare pentru a bate dupa aceea tambalul prin targ cat de darnici sunteti voi sectarii si de buni, este????
Vechi 10.12.2009, 14:18:19
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu spune ca "nu" se intampla ceva, cand de fapt se intampla si probabil ca nu e caz singular.Ti-am spus eu ca nu sunt abuzuri la noi in biserica?Vezi noi nu negam genul asta de lucruri si nu incercam sa le ascundem , nu ne plac lucrurile de suprafata , falsitatea si ipocrizia.Exista "abuzuri" si uscaciuni si la noi in Biserica.
Si totusi ce ai vrut sa arati? Nici eu nu am negat lucrurile rele de la noi. Pot vorbi si de astea, daca imi dati ragaz si nu mai spuneti lucruri care nu se intampla. Dar totusi nu zideste sa vorbim de ce fac peotii sau pastorii sau sa barfim simplii enoriasi. Vorbim de sistem in general, de ce ar trebui inbunatatit si unde gresim ca sa ne putem indrepta.

Andrusca, daca vorbesti cu mine si mie mi se adreseaza intrebarile acelea, fii mai scurta si intreaba pe rand, ca nu pot scrie cearsafuri acum. Daca vrei doar sa predici e ok din partea mea.
Vechi 10.12.2009, 14:20:40
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Pai daca nu am ajuns la grava posedare demonica, cum se face ca cele sfinte nu au putere asupra mea?
Daca amesteci cele sfinte cu cele spurcate nu mai sunt sfinte.Daca torn o picatura de urina intr-un pahar cu apa, il mai bei?
Vechi 10.12.2009, 14:22:13
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Daca amesteci cele sfinte cu cele spurcate nu mai sunt sfinte.Daca torn o picatura de urina intr-un pahar cu apa, il mai bei?
lol. Eu merg in BO si ea nu mai e sfanta? Candele de acolo si icoanele sunt spurcate de prezenta mea?
Vechi 10.12.2009, 14:25:19
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
pe dupa coloane
Nu mai rade...da zi si tu, Doriana asta ne tot descrie Biserica dar nu inteleg de unde le scoate, ba ca preotii sunt politzai, si cum am mai zis...mai lipseste sa ne spuna ca de fapt in Bisericile Ortodoxe si in Manastiri ( de Manastiri nici macar nu pomeneste vreodata...nici nu exista asa ceva, erezie mare acolo si traire ioc!!) sunt cate 3 preoti in civil care ne urmaresc si ne dau la tibie cand cred ei ca trebuie sa vada mai multa evalavie, ne pun in genunchi cu bata...ne aduc la Biserica cu arcanul....eu nu inteleg de ce numai asa vorbeste despre Ortodoxie!!

Cica la ei pastorii sunt buni si respecta orice, ei poveste...la cum i-am vazut eu ca racnesc in fata lor si ies ochii din orbite, bat pariu ca daca ar vedea vreun un credincios ca schiteaza timid o cruce...ii si da o bata peste cap spunand ca e de la Duhul Sfant!!!
Vechi 10.12.2009, 14:31:18
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
lol. Eu merg in BO si ea nu mai e sfanta? Candele de acolo si icoanele sunt spurcate de prezenta mea?
Dar tu intri in Bisericile Ortodoxe, pentru ce???

Si cum de vezi tu numai rele peste tot, necredinta, preoti politzai, nici un preot nu vorbeste despre cele Sfinte...credinciosii cer numai vile cu piscina si SLR McLaren, credinta nu au niciun pic...iar de fapte bune nici nu mai vorbesc, egoism pur in Biserica Ortodoxa, de ce numai asta vezi tu totusi...care e interesul tau?

In Manastirile Ortodoxe intri, le vizitezi?
Vechi 10.12.2009, 14:35:53
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Ce putere sa aiba asupra ta?Iara sari si o dai in extreme , pai daca tu de impartasesti de cele sfinte cu nevrednicie e impotriva ta.Si Iuda a mancat si a baut la Cina cu cei doisprezece si dupa inghititura a intrat Satana in el, si l-a vandut pe Hristos , iar apoi s-a spanzurat.Candelele si icoanele nu sunt spurcate, ai sarit de la un lucru la altul.Nu iti strica cu nimic prezenta intr-o Biserica Ortodoxa.Dar semnul sfintei cruci facut de tine cu nevrednicie ca orice alt lucru nu are nici un efect asupra ta.Cu atat mai mult cu cat nu crezi in astfel de manifestari deci sta chiar impotriva fiintei tale cand le faci, si faci ceva ce tu nu intelegi, atunci astea sunt egale cu zero mai ales ca faci parte dintr-o secta si ai alt duh.Dar Tainele Bisericesti(cele sapte) te pot "vindeca".Insa orice faci de la tine intr-un alt chip si alta intrebuintare si fara sa intelegi e egal cu zero.Iar cuminecatura , Sf Euharistiei daca te impartasesti cu nevrednicie iti atragi osanda.Sf Euharistie se da numai dupa Spovedanie.Asa ca , nu cred ca vei ajunge tu la asta.In schimb e cum ti-am zis.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50