Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2009, 16:18:12
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

uite, Danut, vezi ce zice parintele, ca numai ortodocsii vor fi mantuiti? Si tu bagai si ateii in rai.
Vechi 10.12.2009, 16:20:26
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Deci asta e exact tonul pe care nu mai vreau sa discut. Prefer sa citesc in liniste ce scriu altii daca nu se poate altfel.
Din partea mea toata dragostea, nu vei primi ce nu iti doresti sau nu preferi...decat atunci cand vei evita sa faci insinuari in absolut fiecare postare legata de minciunile Istoriei, coruptia Ortodoxiei si a Istoriei Crestinismului de catre Biserica Ortodoxa, sau pretentia ca vii tu cu Adevarul peste Cuvantului lui Dumnezeu si Biserica lui Hristos pentru care crestinii ortodcsi s-au jerfit atat de mult...de ce alte interpretari mai e nevoie, de cate Adevaruri de la Satana mai e nevoie sa auzim si sa treceti peste bunul simt din incapatanarea de care dati dovada???

Incearca totusi sa citesti despre Sfintii Apostoli si despre Misionarismul Crestin si vei vedea ca nu actionau ca voi, pentru ca voi nu aveti acelasi Duh, asta e clar!!!

La sectari este disperarea celui rau de a pierde sufletele oamenilor, oricand se poate si oricum, iar asta nu este misionarism!!

Chiar si dupa 19 secole dupa cate se vede treaba, voi tot nu vreti sa faceti legatura intre voi si sectele pe care le-a tot combatut Biserica Ortodoxa...in timp ce voi proveniti din BC, nici nu aveati treaba voi cu Biserica Oortodoxa, acum insa aveti cu tot ce va inconjoara Cultul, nimic nu va place, nimic nu e Adevarat!!!

Incearca sa renunti la rautatile si sagetile otravitoare la adresa Ortodoxiei si sa nu mai vezi peste tot numai lipsa de credinta si oameni care vor muri in iad, din cauza ca noi, crestinii adevarati nici macar nu putem sa ascultam doctrina eretica a Cultului Penticostal!! Las-o mai moale cu prozelitismul si mai bine asculta, citeste lucrurile frumoase si ziditoare care se discuta pe acest forum...incearca sa simti frumusetea, Sfintenia si Adevarul Ortodoxiei care nu se compara cu nimic altceva de pe acest pamant!

Deschide-ti ochii si pentru crestinii ortodocsi adevarati, multa credinta a ortodocsilor, respectul profund pentru tot ceea ce inseamna Ortodoxie, linistea, smerenia, monahismul, viziteaza Manastiri....Mult succes!

Doamne ajuta!
Vechi 10.12.2009, 16:29:14
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
sa asmuta, sa bage zanzanie, sa arunce cu noroi in Adevarata Credinta. offff danute, n-ai priceput nici acum. daca te bagi in card cu ei, te umpli de noroi.
uite ce zice preotul Cleopa, nu ca tu nu ai sti, dar :
"- Ce se întâmplă cu cei ce cunosc pe Hristos ca Dumnezeu, se roagă Lui, fără să cinstească pe Maica Domnului, pe sfinti si Sfintele Taine?

- Este erezie a nu recunoaste pe Maica Domnului si Sfintele Taine. Este erezie, cădere în anatema.

- Foarte multi neoprotestanti care se interesează de Ortodoxie spun că sunt ortodocsi prin convingerile lor, dar nu vor să intre în Ortodoxie.

- Înseamnă că nu sunt convinsi!
- Au nădejde de mântuire?

- Nu! Mântuire este doar în Biserica Ortodoxă, în Hristos."
este dintr-un interviu. cei carora incerci sa le explici nu vor sa inteleaga, si te lupti cu morile de vant. mi-a dat seama de asta tot citind. nici unul nu a venit sa invete ceva. au venit doar sa "propovaduiasca"
Pai pe ei ii deranjeaza ca mai exista Biserica Adevarata, lor fondatorul le-a spus ca totul in jur e blestem, intuneric si ca lumina a primit-o el...adica fiecare fondator in parte, e foarte alambicata situatia oricum !!!

Oricum s-ar fi chemat Biserica Adevarata, pe ei i-ar fi deranjat, asta e adevarul...ei practic nu s-au supus Bisericii lui Hristos si acum sunt in afara ei...de aceea contesta tot, pentru a-si justifica doctrinele, interpretarea, darurile si existenta!!!

Si nu, nu sunt nicidecum aici sa invete ceva, ei continua sa creada ca fac minsionarism intre crestini, e ceva aberant si fara logica..dar pentru ei exista alta logica!!!

Unde a zis Mantuitorul ca va ajunge vreodata intreaga Crestinatate corupta, ca se va pierde Cuvantul lui Dumnezeu, nimeni nu va mai tine minte nimic din El, sau ca va trimite prooroci si profetii...cand noi toti trebuie sa avem grija ca nu se stie momentul cand va veni Mantuitorul pe pamant si sa pazim Credinta cea Adevarata si Cuvantul lui Dumnezeu...sa ne pazim de erezii, eretici si inselare...

Of of of...ei nu vad oare ca suntem crestini si nu are nici un sens prozelitismul intre crestini, si ca ei vin de la Satana cu alt scop si cu alta intelegere a lucrurilor?
Vechi 10.12.2009, 16:34:47
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Unde a zis Mantuitorul ca va ajunge vreodata intreaga Crestinatate corupta, ca se va pierde Cuvantul lui Dumnezeu, nimeni nu va mai tine minte nimic din El, sau ca va trimite prooroci si profetii...
Cine s-a lamentat că întreaga creștinătate a ajuns coruptă, când Hristos are atâția urmași sinceri? Cine a spus că se va pierde Cuvântul lui Dumnezeu, când astăzi e cea mai răspândită carte de pe planetă?
Vechi 10.12.2009, 16:41:50
Senior Member

Implicit

Andrusca, trebuie sa intelegi punctul meu de vedere: nu gasesc dovezi ca anumite lucruri pe care tu le ridici in slavi ar fi corecte, afara de scrierile unor oameni care nu pot fi dovedite ca istorie obiectiva. Biblia , pe care toti crestinii o acceptam, le condamna. Ce motiv as avea sa le accept afara de reclama pe care le-o face Andrusca si fraza "Noi suntem biserica adevarata", intalnita de altfel la mai multe secte? Oricata bunavointa ai avea, daca esti din exterior observi ca ceva nu merge.

Sa presupunem ca as fi ateu. Ai avea argumente sa demonstrezi ca e corect ce spui tu?

Singurul lucru care ma convinge ca ortodocsii sunt crestini adevarati e caracterul crestin pe care l-am vazut in unii, cum ar fi mariS, elizabeta, chiar si anita, desi s-a cam suparat, andrei, si altii. Bataile cu pumnul in piept nu conving pe nimeni.
Vechi 10.12.2009, 16:45:16
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Andrusca, trebuie sa intelegi punctul meu de vedere: nu gasesc dovezi ca anumite lucruri pe care tu le ridici in slavi ar fi corecte, afara de scrierile unor oameni care nu pot fi dovedite ca istorie obiectiva. Biblia , pe care toti crestinii o acceptam, le condamna. Ce motiv as avea sa le accept afara de reclama pe care le-o face Andrusca si fraza "Noi suntem biserica adevarata", intalnita de altfel la mai multe secte? Oricata bunavointa ai avea, daca esti din exterior observi ca ceva nu merge.

Sa presupunem ca as fi ateu. Ai avea argumente sa demonstrezi ca e corect ce spui tu?

Singurul lucru care ma convinge ca ortodocsii sunt crestini adevarati e caracterul crestin pe care l-am vazut in unii, cum ar fi mariS, elizabeta, chiar si anita, desi s-a cam suparat, andrei, si altii. Bataile cu pumnul in piept nu conving pe nimeni.
sa stii ca mai degraba se convinge un ateu de Adevarul Ortodoxiei,decat voi,din cate vad,pt ca e ceva logic.Si ei,nefiind educati in nici un fel,dpdv al credintei,pot fi obiectivi.
Vechi 10.12.2009, 16:54:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
sa stii ca mai degraba se convinge un ateu de Adevarul Ortodoxiei,decat voi,din cate vad,pt ca e ceva logic.Si ei,nefiind educati in nici un fel,dpdv al credintei,pot fi obiectivi.
Am renuntat la unele idei cand mi s-au adus dovezi si i-am contrazis chiar si pe cei din cultul meu. Dar trebuie sa fie dovezi serioase si biblice.
Vechi 10.12.2009, 16:58:13
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Cine s-a lamentat că întreaga creștinătate a ajuns coruptă, când Hristos are atâția urmași sinceri? Cine a spus că se va pierde Cuvântul lui Dumnezeu, când astăzi e cea mai răspândită carte de pe planetă?
Multitudinea de sectele de ce exista atunci, sugerati ca de fapt crestinii nu se mantuiesc decat prin fiecare secta de-a voastra aparuta dupa 19 secole, sau cum mai exact?

Ce ati avut de reformat si de modificat total si de ce atatea Adevaruri, cand exista numai unul singur...acela dat de Hristos?

Care a fost sensul existentei lui Miller, White, Joanna, John Smith, Charles Parham...si a tuturor acestor oameni care au avut doctrine contradictorii!!!
Vechi 10.12.2009, 16:59:35
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Am renuntat la unele idei cand mi s-au adus dovezi si i-am contrazis chiar si pe cei din cultul meu. Dar trebuie sa fie dovezi serioase si biblice.
La ce idei ai renuntat si care a fost atitudinea celor din cultul tau la cele spuse de tine?

Alea istorice nu importa, nici Sfanta Traditie...de ce?
Vechi 10.12.2009, 17:03:03
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
Andrusca, trebuie sa intelegi punctul meu de vedere: nu gasesc dovezi ca anumite lucruri pe care tu le ridici in slavi ar fi corecte, afara de scrierile unor oameni care nu pot fi dovedite ca istorie obiectiva. Biblia , pe care toti crestinii o acceptam, le condamna. Ce motiv as avea sa le accept afara de reclama pe care le-o face Andrusca si fraza "Noi suntem biserica adevarata", intalnita de altfel la mai multe secte? Oricata bunavointa ai avea, daca esti din exterior observi ca ceva nu merge
Tu, personal, consideri Ortodoxia ca fiind secta?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50