Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2009, 17:03:14
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
La ce idei ai renuntat si care a fost atitudinea celor din cultul tau la cele spuse de tine?

Alea istorice nu importa, nici Sfanta Traditie...de ce?
Pentru ca nu pot fi dovedite toate si unele contrazic Biblia. Uita-te si tu: au aparut tot felul de Evanghelii si epistole istorice pe care nici voi nu le acceptati. Am inteles ca din Origen acceptati numai unele lucruri. Pe ce criteriu le selectati? De ce ar fi buna numai o idee a lui origen si alta nu?

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Tu, personal, consideri Ortodoxia ca fiind secta?
nu, o consider cult.
Vechi 10.12.2009, 17:05:32
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
nu, o consider cult.
Iar protestantismul, neoprotestantismul si normal penticostalii ca fiind religii?
Vechi 10.12.2009, 17:07:10
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar protestantismul, neoprotestantismul si normal penticostalii ca fiind religii?
nu, tot culte. Religiile sunt : crestina, musulmana, budhista, hindusa, etc
Vechi 10.12.2009, 17:08:28
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
Religia este creștină. Sunt mai multe confesiuni, sau culte creștine. Bineînțeles sunt și secte creștine (și nu numai neoprotestante, chiar și ortodoxe).
Vechi 10.12.2009, 17:11:37
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Andrusca, trebuie sa intelegi punctul meu de vedere: nu gasesc dovezi ca anumite lucruri pe care tu le ridici in slavi ar fi corecte, afara de scrierile unor oameni care nu pot fi dovedite ca istorie obiectiva. Biblia , pe care toti crestinii o acceptam, le condamna. Ce motiv as avea sa le accept afara de reclama pe care le-o face Andrusca si fraza "Noi suntem biserica adevarata", intalnita de altfel la mai multe secte? Oricata bunavointa ai avea, daca esti din exterior observi ca ceva nu merge.

Sa presupunem ca as fi ateu. Ai avea argumente sa demonstrezi ca e corect ce spui tu?

Singurul lucru care ma convinge ca ortodocsii sunt crestini adevarati e caracterul crestin pe care l-am vazut in unii, cum ar fi mariS, elizabeta, chiar si anita, desi s-a cam suparat, andrei, si altii. Bataile cu pumnul in piept nu conving pe nimeni.
Tocmai pentru faptul ca toate religiile, cultele pretind acest lucru ( desi ma indoiesc totusi) trebuie cautata aceea, singura Biserica a lui Hristos...cele fondate de cate un singur om nu pot fi decat sectare si eretice, o concluzie logica!

Mantuitorul a fost unul singur si a lasat o singura Biserica pe pamant, existenta mai multora se datoreaza numai inselarii celui rau a cate unui crestin zapacit care a interpretat fara Dumnezeu Biblia!!!

Biserica Adevarata este aceea toata care a primit Cuvantul lui Dumnezeu de la Apostolii care l-au urmat pe Hristos si au predicat vestea cea buna intregii omeniri si la baza careia nu sta nicio persoana, fondator suspect...nu aveau ei ce sa primeasca mai mult decat a lasat Mantuitorul alesilor Sai, asta e doar inventia unor oameni mandri si avizi de faima, putere, si erezie...atat!!

Ti-am aratat care este Biserica din Ierusalim, care este considerata mama Crestinatatii, ce se mai poate adauga in rest...cand toate celelalte au aparut dupa 1054 si au tot modificat si modificat pana au realizat ca parca ar vrea sa devina din nou o singura Biserica asa cum a lasa Dumnezeu sa fie????

Caracterul crestin pe care il vezi pe acest forum nu inseamna Ortodoxia in complexitatea ei, cati din intreaga populatie a Romaniei activeaza pe acest forum???

Cati crestini in loc sa stea pe acest forum sunt de fapt in Biserici, la Vecernii, la Sfinte Liturghii...fac rugaciuni, canoane, acatiste, fapte bune....si ii slujec lui Dumnezeu asa cum trebuie? Te-ai gandit la acest lucru?
Vechi 10.12.2009, 17:16:40
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Religia este creștină. Sunt mai multe confesiuni, sau culte creștine. Bineînțeles sunt și secte creștine (și nu numai neoprotestante, chiar și ortodoxe).
Cult nu inseamna Religie, Cresinismul a fost acceptat si primit chiar de catre contemporanii Mantuitorului si eliberat de sub asuprirea pagana de Sfantul Imparat Constantin in anul 313 ( cinstit de noi la data de 21 mai), pe cand cultele abia se chinuie sa fie recunoscute pentru ca sunt culte si nu se compara cu religia, ci provin din nenumarate scindari si interpretari neprezentand unitate sau comuniune intre ele, caracteristice sec. XVIII-XIX...asta este adevarul!
Vechi 10.12.2009, 17:23:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Mantuitorul a fost unul singur si a lasat o singura Biserica pe pamant, existenta mai multora se datoreaza numai inselarii celui rau a cate unui crestin zapacit care a interpretat fara Dumnezeu Biblia!!!
ok, dar am explicat ca noi confundam cultul cu biserica. Biserica e mireasa lui Hristos care va fi luata la cer. Corect? Deci acei oameni cunoscuti de Dumnezeu si care-L cunosc pe Dumnezeu. Deci pe acei oameni trebuie sa ii cautam, si asta caut eu pe aici. Numai ca, cu tot respectul, nu am vazut de acestia numai la ortodocsi. Am vazut oameni sfinti si smeriti si la alte culte. Sa-i numesc eretici numai pentru ca nu se numesc ortodocsi?

In Ierusalim nu e numai BO, e si moschee si alte misiuni. Contextul istoric a permis aceasta.
Vechi 10.12.2009, 17:36:19
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Cult nu inseamna Religie
Nici n-am spus asta. Am spus că religia e creștină, cu o diversitate de confesiuni.
Vechi 10.12.2009, 17:44:47
Senior Member

Implicit

Citat:
cand cultele abia se chinuie sa fie recunoscute pentru ca sunt culte si nu se compara cu religia, ci provin din nenumarate scindari si interpretari neprezentand unitate sau comuniune intre ele, caracteristice sec. XVIII-XIX...asta este adevarul!
LA ministerul cultelor au toate acelasi statut, aceleasi drepturi si obligatii; numai ca unii isi zic "biserica" [si sunt destui ] altii 'uniune", altii "cult"

Ministerul culturii si cultelor. Culte
Vechi 10.12.2009, 17:52:58
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru ca nu pot fi dovedite toate si unele contrazic Biblia. Uita-te si tu: au aparut tot felul de Evanghelii si epistole istorice pe care nici voi nu le acceptati. Am inteles ca din Origen acceptati numai unele lucruri. Pe ce criteriu le selectati? De ce ar fi buna numai o idee a lui origen si alta nu?

nu, o consider cult.
In baza Sfintei Scripturi si Sfintei Traditii...asa s-a alcatuit practic canonul Bibliei de catre noi, niciodata nu au fost separate pentru ca nu au cum sa fie separate, din momentul in care a aparut principiul Sola Scriptura, au inceput instant ereziile...paradoxal, dar asta e rezultatul vizibil!

Daca tu alegi sa nu crezi in Sfanta Traditie e treaba ta, dar datorita ei noi cunoastem vietile Sfintilor Apostoli, teritoriile si popoarele care au fost increstinate, perioada in care s-a intamplat acest lucru, cine au fost cei care ne-au adus vestea cea buna, faptul ca toate tarile ortodoxe au o istorie stabila in Credinta si sunt aceleasi de acum mii de ani in urma, modul cum au trecut la Domnul Sfintii Apostoli, Mucenicii si Sfintii care au primit Cuvantul lui Dumnezeu si nu s-au lepadat de Hristos nici in cele mai groaznice chinuri, dupa cati ani au fost scrise Evangheliile de la Inaltarea Mantuitorului, ordinea in care au fost scrise, cine erau Sfintii Apostoli si datele biografice despre ei, ereziile prezente in acea perioada...cele gnostice fiind in trend atunci, si tot asa intreaga istorie a Crestinismului....deci practic numai in functie de aceste doua Adevaruri ale Bisericii lui Hristos am selectat si avem ceea ce avem astazi!

Bine, dar nu era vorba de opinia ta...stii tu, eu cred in Istorie, in Sfanta Traditie..in absolut toate dimensiunile realitatii si de asemenea in ce au hotarat ele.

Diferenta consta in faptul ca religiile au o anumita autoritate si au ajuns la aceasta titulatura in functie de vechime, stabilitate, autenticitate iar asta s-a hotarat de catre marii istorici ( care sa stii ca de fapt sunt neutri, drept dovada ca nu exista numai religia Ortodoxa, mai sunt cateva!!) insa originea, aparitia numeroaselor culte a fost si este considerata suspecta tocmai de catre intreaga lume si de aceea nu au devenit religii, deci nu cultele si-au hotarat numele...cam asta e ideea!!!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50