![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
citand ory:
Laurentiu,nu stiu de unde ai redat aceasta poveste,dar tare bine ar fi sa fie precum spune ea:"Iubirea invinge mereu!"...din pacate nu intotdeauna se adevereste aceasta sintagma conferita acestui sublim sentiment.Si nu stiu de ce-l numim sublim,cand de fapt el face atatea ravagii in sufletele oamenilor,se stie ca iubirea provoaca foarte multa bucurie,dar si suferinta deopotriva.Daca intr-adevar iubirea ar fi invins totul,pamantul ar fi fost absolvit de foarte multa suferinta si-am fi fost mai "sfinti",intr-o lume potrivnica. Desi nu am o experienta de viata prea bogata (sau poate tocmai de aceea), eu continui sa cred ca "iubirea este un sublim sentiment" si ca ea "invinge mereu", insa aceste lucruri sunt conditionate de anumite lucruri. Si anume: iubirea adevarata intotdeauna trebuie sa fie insotita de multa, multa credinta statornica si dragoste fata de Dumnezeu si, bineinteles, acolo unde este credinta, sunt si fapte care sa o dovedeasca. Eu cred ca acolo unde este suferinta, dragostea fata de Dumnezeu nu este chiar atat de puternica, credinta este nestatornica. Caci, iubindu-L pe El, toate obstacolele sunt mai usor de trecut... Acolo unde nu este dragoste fata de Dumnezeu, dragostea fata de persoana iubita este o pasiune, ceva carnal... Intr-adevar, in acel cuplu in care iubirea statornica fata de Dumnezeu se afla de ambele parti, putem invinge raul, putem fi "mai sfinti" (citandu-te). ...parerea mea. Dumnezeu sa ne daruiasca iertare, ajutor si binecuvantare! |
|
|||
|
|||
![]()
Ca doua cristale sunt ochii tai
Ce minunat privesti cu ei M-as oglindi o viata intreaga In bucuria lor cea draga Caci ce frumos stii sa iubesti Si cu lumina lor ce joaca Ei plini de dragoste asteapta Ca sa reverse-a lor iubire Sa umple tot de fericire Atat de clar si departat privesc Chiar dincolo de orizonturi Unde prin taina lor gasesc Cele mai minunate locuri In paradisul tainuit de tine Ascunzi povesti de viata pline Si prin esenta lor cea rara Tu iarna o prefaci in vara Ai cheia lacatului nedeschis Unde ascunzi trairea unui vis Tu poti sa vezi ce, altii nu pot vede Tu poti sa crezi, ce altii nu pot crede Tu esti tot ceea, ce altii nu pot fi Tu pentru mine esti, comoara inimii |
|
|||
|
|||
![]()
Ridica-voi din adancuri
Amintirile ramase Ce prin felurite ganduri Seva viselor frumoase Imprastie-n orizonturi Mii de locuri neumblate Care cu anume rosturi Cer a fi cutreierate ..si in noaptea care vine Pe cand luna se arata Din comorile sihastre Ca un soi de para coapta Straluceste-a ei lumina Din inaltul cer cu stele Ea revarsa-n "ghilimele", Cu o adiere lina... Linistea noptii deplina In linistea tainuita Doi indragostiti se-anina Prin a lor imbratisare Sufletele si le-mbina Si in soapte de iubire Isi rosteste fiecare C-au cuprins tot paradisul Intr-a lor imbratisare |
|
|||
|
|||
![]()
Foarte frumos,Laurentiu.....daca sunt scrise de tine,te felicit!
|
|
|||
|
|||
![]()
E vorba despre ibire intre un barbat si o femeie,nu?Daca totusi,aceasta poezie e direct adresata persoanei iubite,parca lipseste Ceva...Oare Ce,sau mai precis,Cine?Sper ca Hristos este printre acele rânduri de poezie...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Laurentiu, tu ai trait vreo poveste de dragoste la modul real, practic, nu asa la nivel de imaginatie, platonic si cu frica de cele sfinte ca insusi Iisus Christos spune sa ne iubim, nu? Ia, vino tu, baiatule cu marturisiri complete!
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu mi s-a intamplat?
...pana acum dar cine stie? |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am vazut ca nu este in cuvinte,efectiv,Laurentiu,dar sper,totusi sa fie!Sper ca ma intzelegi.Adica,zic eu,fara de El,nimic nu putem face.Nu ca m-as pricepe la poezii...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
povesti audio pt copii | matean | Muzica Bisericeasca | 3 | 23.08.2019 13:33:28 |
Povesti cu talc | silverstar | Generalitati | 500 | 22.03.2015 19:01:38 |
Despre iubire cu iubire | dobrin7m | Nunta | 27 | 18.10.2011 14:22:52 |
Povesti de divort | costel | Nunta | 61 | 18.08.2011 14:47:22 |
Povesti (1) | silverstar | Generalitati | 6 | 09.01.2007 23:11:55 |
|