Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Reguli in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2008, 11:26:05
SOTAatos SOTAatos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alynnna
Corbule, eu te inteleg pe tine dar, tu ma intelegi pe mine?:rolleyes:
Problema nu consta in statie sau boxe ci in atitudinea noastra fata de semen.;) Cat despre necesitatea lor, ma repet: stii cum e sa privesti pe geam si sa nu poti merge la biserica din cauza ghetii? Stii cum e sa arda inima in tine de dor dupa o biserica si sa nu poti merge acolo? Stii cum e sa iti doresti sa inconjori si tu biserica in Vinerea Mare dar nu poti, pentru ca scaunul tau incurca omenirea? Toate corbule ne sunt ingaduite, dar nu toate ne sunt de folos. Aseaza-te macar o zi intr-un scaun cu rotile si cu siguranta vei privi altfel lucrurile;):|
va rog sa ma iertati ca ma amestec si eu in rationamentul dumneavoastra ! EU CRED CA TOTUL TINE DE ** SMERITA SMERENIE ** Dupa cum ne invata Pr. Arhim. ARSENE PAPACIOC. Este nevoie de putina jertfa si din partea noastra.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2008, 12:10:27
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

:)Va multumesc pentru interventie! Nu de jertfa si smerenie era vorba, ci de necesitatea mass-mediei. Am dorit sa subliniez ca sunt persoane care se folosesc foarte mult de acest mod de transmie a sfintelor slujbe. Da, toti suntem datori de jertfa cum o numiti dumneavoastra, dar puterea de a te jertfi pe tine insuti pentru iubirea Lui Hristos este o mare virtute, virtute ce se obtine prin smerita smerenie asa cum bine ati indemnat.:)
Reply With Quote
Vechi 19.01.2008, 13:37:10
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Problema nu consta in statie sau boxe ci in atitudinea noastra fata de semen.;) Cat despre necesitatea lor, ma repet: stii cum e sa privesti pe geam si sa nu poti merge la biserica din cauza ghetii? Stii cum e sa arda inima in tine de dor dupa o biserica si sa nu poti merge acolo? Stii cum e sa iti doresti sa inconjori si tu biserica in Vinerea Mare dar nu poti, pentru ca scaunul tau incurca omenirea? Toate corbule ne sunt ingaduite, dar nu toate ne sunt de folos. Aseaza-te macar o zi intr-un scaun cu rotile si cu siguranta vei privi altfel lucrurile;):|
Alina draga, iertat sa-mi fie, esti tu insati in situatia descrisa ?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2008, 16:27:48
corbu corbu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2008
Implicit

Citat:
Nu stiu cum e, cred ca e cumplit, dar mai dureros mi se pare faptul ca spui ca scaunul cu rotile poate sa incurce oamenii prezenti la slujba-inseamna ca nu sunt crestini ci niste fatarnici, iar vecinii, cineva din familie nu sunt si ei crestini, sa ajute la deplasarea la biserica a celui in nevoie sau sa cheme preotul acasa la acesta?...Dar preotul stie ca in parohie la el este crestinul respectiv in nevoie?
De aceea sustin ca folosirea mijloacele mass media de catre preoti duce la instrainarea intre oameni, si intre oameni si Biserica.Ajungem toti niste straini, in familie, intre vecini, in comunitatea crestina care ar trebui creata in jurul Bisericii.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2008, 19:49:37
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

folosirea mijloacelor masmedia e f.f.buna pt ca in biserica maieste lume care fiind in spate nu aude predica si slujba bine ,fiind la distanta ,si dc mai e si cu un grad de surzenie ,fiind mai in virsta ,babe si mosi ,si ei tre sa auda si sa inteleaga ,adica si cei din spate ,de mai departe de iconostas si cei mai in virsta la care auzul nu mai asa de fin ca la tineri
Reply With Quote
Vechi 20.01.2008, 20:56:17
corbu corbu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.01.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
folosirea mijloacelor masmedia e f.f.buna pt ca in biserica maieste lume care fiind in spate nu aude predica si slujba bine ,fiind la distanta ,si dc mai e si cu un grad de surzenie ,fiind mai in virsta ,babe si mosi ,si ei tre sa auda si sa inteleaga ,adica si cei din spate ,de mai departe de iconostas si cei mai in virsta la care auzul nu mai asa de fin ca la tineri
Ai spus f. bine ,,[b]in Biserica[/size]'.Eu sunt impotriva folosirii difuzoarelor [size=7]exterioare[/size], a difuzarii slujbelor si propovaduitorilor de toate soiurile la radio si tv. Nici una din aceste mijloace mass media nu ajuta cu adevarat la formarea si pastorirea unor adevarati si buni crestini.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2008, 12:40:00
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Implicit

oare cum ar fi daca un om ar sta la geam iar cunoscutii vazandu-l la geam nu mai trec pe la el sa vada ce face ci se multumesc doar cu simplul fapt ca l-au vazut? cum se simte omul acela:bine sau singur? am dat si eu un exemplu dupa mintea mea cea pacatoasa........
Reply With Quote
Vechi 21.01.2008, 12:41:22
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Implicit

chiar nu merita Dumnezeu sa intri in Casa Lui si sa-I spui macar ,,Buna, Doamne sunt si eu aici....?
Reply With Quote
Vechi 21.01.2008, 14:00:14
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeny
cred ca primul pas este SA CONSTIENTIZAM ca nu suntem suntem crestini decat cu numele, apoi prin spovedanie, ajutor si vointa vom ajunge sa facem si faptele cele bune.
Doamne ajuta
Faptele bune nu sunt conditionate sau provocate de spovedanie.
Reply With Quote
Vechi 21.01.2008, 14:08:47
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de D.C.
Un crestin autentic, nu va fi niciodata un soarece de biblioteca, ce rasfoieste tomurile de literatura religioasa cu pasiunea unui filatelist! El va alege sa traiasca autenticitatea desi este destul de incomod:) va inoata impotriva curentului desi toti ii vor spune ca este nebun.
Ignorantii pot fi buni crestini, e adevarat, dar sa nu-i declaram din oficiu pe "soarecii de biblioteca" falsi crestini. Multi oameni ai bisercii sau sfinti au fost "soareci de biblioteca".
Reply With Quote
Răspunde