Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2010, 13:43:15
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Imi pare bine ca a spus Patriarhia Rumana asta.
Dar uite, Biserica Greciei a spus exact contrariul de curand. Pe mine asta ma socheaza, ba chiar ma sminteste.

Pai vezi, asta e problema majora a Ortodoxiei, citeste mesajul dinaintea astuia: cum anume stii care e "constiinta soborniceasca a Bisericii?"

Patriarhia Greciei spune un lucru, a Romaniei spune altul, a Bulgariei da din umeri, a Rusiei nu spune nimic, a Constantinopolului chiar daca spune ceva nu o asculta nimeni, OCA e prea departe, ROCOR anatemizeaza si re-boteaza pe toata lumea care tine calendarul nou etc. etc. etc. Pe mine lucrul asta ma sminteste si, sincer, ma oboseste.

Cautam recent un catehism ortodox. Online. Si ce am gasit. Cateva catehisme care vorbesc de lucruri diferite in feluri diferite, multe dintre ele preocupate sa arate cat de eretici/sau in greseala sunt catolicii in special, sau si protestantii, cum ortodoxia este TOTAL alta mancare de peste decat catolicismul.... Cand eu vreau catehism ortodox in care este expusa clar si pe intelesul tuturor credinta ortodoxa. NU de ce catolicii gresesc (plus ca vorbeau de catolici in mod gresit.....) si cum de fapt suntem mai apropiati de anglicani decat de catolici (!!!). Si apoi mergi pe vatican.va si gasesti catehismul bisericii catolice, usor de gasit, in cateva limbi, inclusiv romana...si aproape fara sa pomeneasca nici de ortodocsi nici de protestanti. Deci se poate. Si da, l-am citit.
Vechi 17.12.2010, 13:49:58
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Si apoi mergi pe vatican.va si gasesti catehismul bisericii catolice, usor de gasit, in cateva limbi, inclusiv romana...
S-avem pardon ! Pe situl vatican.va avem în română numai Compendiul, care este varianta pe scurt a Catehismului. Catehismul însuși în română se află numai pe pagina lui Dragomir, la catehism.ro
Păi, adică ce, se compară situl meu cu situl vatican.va ? :)

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 17.12.2010, 13:56:54
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
S-avem pardon ! Pe situl vatican.va avem în română numai Compendiul, care este varianta pe scurt a Catehismului. Catehismul însuși în română se află numai pe pagina lui Dragomir, la catehism.ro
Păi, adică ce, se compară situl meu cu situl vatican.va ? :)
:) Asta asa este. Compendiul in romana si am citit din catehism in engleza. Sigur, catehismul este disponibil, printre altele, in chineza traditionala si malagasy. Nu stiu ce este si unde se vorbeste malagasy totusi. :D
Nu am stiut de site-ul dumneavoastra. :P
Vechi 17.12.2010, 16:02:04
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
:) Nu stiu ce este si unde se vorbeste malagasy totusi. :D
Te pomenești că malagasy se vorbește în Republica Malgașă, cum se mai cheamă Madagascarul, unde portughezii au făcut o frumoasă operă de misiune. Acolo trăiesc și multe animale dispărute în alte părți ale globului și ce cald și frumos trebuie să fie acum ! V-ați gândit că acei malgași, sau madagascareni ca să zic așa, serbează Crăciunul în miezul verii ? Pentru ei, Moș Crăciun aducând Coca Cola trebuie să aibă o cu totul altă semnificație...

Citat:
Nu am stiut de site-ul dumneavoastra. :P
Vatican.va poate lua Catehismul de pe situl meu. Dacă plătește bine. Un relicvariu, acolo, nici nu se cunoaște la tezaur. Cel mai mult îmi plac acelea din aur filigranat, cu semnătura lui Cellini, dacă se poate. În caz că mai are și relicva înăuntru, e bonus !

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 17.12.2010, 16:13:47
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Te pomenești că malagasy se vorbește în Republica Malgașă, cum se mai cheamă Madagascarul, unde portughezii au făcut o frumoasă operă de misiune. Acolo trăiesc și multe animale dispărute în alte părți ale globului și ce cald și frumos trebuie să fie acum ! V-ați gândit că acei malgași, sau madagascareni ca să zic așa, serbează Crăciunul în miezul verii ? Pentru ei, Moș Crăciun aducând Coca Cola trebuie să aibă o cu totul altă semnificație...
Sigur, trebuie sa fie foarte frumos. Tot acolo vroiau si nazistii sa trimita pe toti evreii europeni, initial. Apoi s-au razgandit. Prea e unde se atarna harta.

Citat:
Vatican.va poate lua Catehismul de pe situl meu. Dacă plătește bine. Un relicvariu, acolo, nici nu se cunoaște la tezaur. Cel mai mult îmi plac acelea din aur filigranat, cu semnătura lui Cellini, dacă se poate. În caz că mai are și relicva înăuntru, e bonus !
Cum spune americanul: dream on, dream on... Eu m-as multumi cu intrare pe gratis la toate muzeele Vaticanului. Pe viata. Sau ceva de genul.
Vechi 17.12.2010, 17:37:21
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

In Serbia nu a existat prigonire impotriva celor de religie iudaista,Serbia a fost anti-nazista in WW2.

In cazul in care nu stiti cum zice de Hanukkah,cititi ca zice din belsug pe wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hanukkah

Din partea mea cei de religie iudaista pot sa isi faca ritualurile lor fara sens,absurditati care au fost inspirate de draci si nu au nicio semnificatie profunda.
Da nu inteleg ce sa caute un crestin ortodox la acele ritualuri de care probabil si multi necrestini ortodocsi ar zice ca sunt ridicole.
Vedeti ce zice acolo:

"The festival is observed by the kindling of the lights of a unique candelabrum, the nine-branched Menorah or Hanukiah, one additional light on each night of the holiday, progressing to eight on the final night. The typical Menorah consists of 8 branches with an additional raised branch. The extra light is called a shamash (Hebrew: שמש, "attendant" or "sexton")[1] and is given a distinct location, usually above or below the rest. The purpose of the shamash is to have a light available for use, as using the Hanukkah lights themselves is forbidden.[2]"

Festivalul este tinut prin aprinderea de lumini (lumanari) a unui singur (sau unic nu intelege despre ce e vorba exact) candelabru,Menorah sau Hanukiah cu 9 brate,o lumina aditionala in fiecare noapte a sarbatorii,progresand spre opt lumini in noaptea finala.
Menorah tipica consta din 8 brate cu un brat aditional ridicat.
Lumina (lumanarea) suplimentara este numita shamash (insotitor /asistent sau paracliser) si are un loc distinct,de obicei deasupra restului luminilor.
Scopul shamash este de a avea o lumina aditionala pentru utilizare,deoarece folosirea luminilor hanukale in sine este interzisa.

Vedeti mai jos,alte absurditati de i-au inselat dracii pe iudaisti:

"(Hanukkah) is also the Hebrew acronym for ח נרות והלכה כבית הלל — "Eight candles, and the halakha is like the House of Hillel". This is a reference to the disagreement between two rabbinical schools of thought — the House of Hillel and the House of Shammai — on the proper order in which to light the Hanukkah flames. Shammai opined that eight candles should be lit on the first night, seven on the second night, and so on down to one on the last night. Hillel argued in favor of starting with one candle and lighting an additional one every night, up to eight on the eighth night. Jewish law adopted the position of Hillel."
A existat o disputa vis-a-vis de modul in care trebuie aprinse lumanarile de Hanukkah unii iudaisti ziceau sa se aprinda 1 in prima noapte,2 in a doua noapte etc altii ziceau ca trebuie aprinse 8 in prima noapte,7 in a doua noapte etc.

In cazul in care nu se observa din Sfintele Scripturi Dumnezeu Iisus Hristos a fost rastignit in timpul zilei,dar s-a nascut noaptea si a inviat tot noaptea.Iar la Schimbarea la fata Dumnezeu Iisus Hristos vedem pe Duhul Sfant aratandu-se in chip de nor care a acoperit pe Sfintii Apostoli prezenti acolo,acoperindu-i si de lumina solara si ce semnificatii duhovnicesti fara sfarsit mai are aceasta.
De ce dar sa zici cum ii inseala dracii pe iudaisti sa zici ca noaptea e rea,cand Dumnezeu Iisus Hristos tocmai noaptea a ales sa se nasca si sa invieze si nu ziua?
Vechi 17.12.2010, 17:47:10
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul

Din partea mea cei de religie iudaista pot sa isi faca ritualurile lor fara sens,absurditati care au fost inspirate de draci si nu au nicio semnificatie profunda.
Sa-i spui asta lui Hristos. El Insusi le-a practicat.
Vechi 17.12.2010, 17:52:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa-i spui asta lui Hristos. El Insusi le-a practicat.
Unde ai vazut fratia ta in Sfanta Scriptura ca Dumnezeu Iisus Hristos a practicat aceste absurditati?
Tot ce vad e ca Dumnezeu Iisus Hristos a intrat in sinagoga si a citit din proorociile din Vechiul Testament.
"16.Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească.
17.Și I s-a dat cartea proorocului Isaia. Și, deschizând El cartea, a găsit locul unde era scris:
18."Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns să binevestesc săracilor; M-a trimis să vindec pe cei zdrobiți cu inima; să propovăduiesc robilor dezrobirea și celor orbi vederea; să slobozesc pe cei apăsați,
19.Și să vestesc anul plăcut Domnului".
20.Și închizând cartea și dând-o slujitorului, a șezut, iar ochii tuturor erau ațintiți asupra Lui. "
Eu vad in Sfanta Scriptura ca Dumnezeu Iisus Hristos calca intentionat modul de tinere a Sambetei,adica incalca acest obicei iudaist absurd.

Last edited by mihailt; 17.12.2010 at 17:55:13.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2010, 17:56:10
Senior Member

Implicit

Eu nu inteleg de ce in tarile europene weekendu e sambata si duminica,mi s-ar parea mai normal sa fie duminica si luni.
Vechi 17.12.2010, 19:07:18
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Eu nu inteleg de ce in tarile europene weekendu e sambata si duminica,mi s-ar parea mai normal sa fie duminica si luni.
În România este vineri, sâmbătă, duminică și luni. Mai mult end decât week. În caz că nu ați observat, pe la autoritățile publice deja se simte atmosfera de Crăciun. Nu așa trebuie să dureze Praznicele Împărătești: trei săptămâni ?

www.catehism.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lepadarea de sine si chipul Lui Dumnezeu in om. MariS_ Din Noul Testament 36 24.08.2011 14:23:00
Patriarhul Pavle al Serbiei va fi înmormântat mâine , 19 noiembrie 2009 cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 18.11.2009 21:13:19
A murit Patriarhul Pavle al Serbiei Hector Stiri, actualitati, anunturi 16 18.11.2009 14:22:32
moartea patriarhului Alexei alexandrumelenteev Despre Biserica Ortodoxa in general 1 06.12.2008 15:17:41