Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2013, 11:30:20
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Candva, acum multi, multi ani, Pastele cadea pe 1Mai. La scoala intr-o clasa a patra tovarasa invatatoare , ca asa i se spunea atunci, da un mini extemporal, in care intrebarea era " ce sarbatorim noi pe 1Mai?". Raspunsul fruntasului clasei a fost unul ...prompt: " noi pe 1Mai, il sarbatorim pe Isus Hristos cu steagurile!" Ce a urmat? Nu va spun ca e cam trist...
Reply With Quote
Vechi 29.01.2013, 17:32:35
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noiembrie Vezi mesajul
Candva, acum multi, multi ani, Pastele cadea pe 1Mai. La scoala intr-o clasa a patra tovarasa invatatoare , ca asa i se spunea atunci, da un mini extemporal, in care intrebarea era " ce sarbatorim noi pe 1Mai?". Raspunsul fruntasului clasei a fost unul ...prompt: " noi pe 1Mai, il sarbatorim pe Isus Hristos cu steagurile!" Ce a urmat? Nu va spun ca e cam trist...
Înseamnă că premiul I i-a fost acordat de fapt și de drept.
Reply With Quote
Vechi 01.02.2013, 05:14:12
Laura19
Guest

Implicit

Calugarii si-au facut meserie din rugat, pentru ca ei au vazut ca nu poate sa existe meserie mai frumoasa decat sa vorbesti tot timpul cu Dumnezeu. (9 ani).

>Calugarii nu sunt asa de vorbareti, pentru ca, daca Il lasa pe Dumnezeu sa le vorbeasca toata ziua, ei s-au obisnuit sa taca mult, ca sa-L asculte - ca nu pot sa-L intrerupa tocmai pe Dumnezeu. (8 ani)

>Biserica e sfanta si ramane sfanta, chiar daca intra in ea multi pacatosi, ca biserica de aia e facuta, ca pacatosii care intra sa-si faca acolo antene pentru Dumnezeu.
(12 ani)

>Dumnezeu se intelege mai usor cu copiii mici, ca cei mici au suflet mai incapator. La oamenii mari, e o inghesuiala de rele, ca nici n-ai unde sa stai. (10 ani)

>Biserica nu iubeste placerea, ca placerea te face sa spui mereu ca mai vrei, pe cand multumirea te face sa spui ca-ti ajunge.
(9 ani)

>Ingerii nu ne spun cum e in Rai, de unde sunt ei, ca atunci cand mori e ca un fel de ziua ta si primesti cadou Raiul si ei nu pot spune dinainte cum arata cadoul pe care il primesti, pentru ca strica toata ziua. (10 ani)

>Nu e bine sa stai cu pacatul in tine, trebuie sa fugi la spovedit, ca pacatul din tine sa nu faca pui de pacate. (10 ani)

>Postim ca sa nu ne mai gandim numai la gusturi de mancare si sa ne mai gandim si la gustul de Dumnezeu. (11 ani)

>Cei care nu-L gasesc pe Dumnezeu sunt cei care Il cauta din interes. (12 ani)

>Milostivul e rar, pentru ca mila n-o gasesti pe toate drumurile, deoarece ea trebuie cultivata. (14 ani)

>Oamenii care cred in Dumnezeu se dezvolta mai repede decat ceilalti oameni, pentru ca ei ajung sa-si dezvolte esentialul. (15 ani)

>Ne dam seama ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii la fel, pentru ca, daca te desparti de El si mai tarziu, te intorci la El, nu tine suparare si te ajuta la fel ca si pe cei care au fost tot timpul cu El. (11 ani)

>Inima bate, bate, pana se stinge, ca inima este ca lumanarea si, daca tu crezi in Dumnezeu, El ti-o aprinde din nou, in Cer.

>Daca ii ascultam atent pe oameni, auzim mai tot timpul cum se lauda, pentru ca nu le este gata capul. (11 ani)

(imi cer scuze daca s-au mai postat)
Reply With Quote
Vechi 01.02.2013, 10:51:31
Noiembrie's Avatar
Noiembrie Noiembrie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.01.2013
Implicit

"Eu vreau sa devin cand voi fi mare pensionar ca tataia, pentru ca stau acasa si-mi vin banii."
"Egalitate e atunci cand mama imi da si inghetata lui Cosmin".
"Intrebare : de ce ne ducem la biserica?
Raspuns : ca sa dam la parintele 1 leu, ca altfel dracii ne mananca".
Reply With Quote
Vechi 01.02.2013, 22:35:41
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Dragă Dumnezeu,
Te rog ocrotește-mi familia.
Ai grijă de cei care mă iubesc
Și de cei care nu mă iubesc
Și îi ajută pe cei bolnavi și săraci.
Și Te mai rog încă ceva
Pentru iubirea Ta
Te rog să mă ierti
Pentru tot ce am greșit
Și pentru tot ce am nesocotit.
Amin.
Autor: Bisericescu Elena, clasa a V-a

Doamne Dumnezeul nostru, Cela ce esti in Treime inchinat si slavit, cu smerenie Te rugam sa ne dai sanatate, sa ne luminezi mintea pentru invatatura, sa ne indrumi pe calea cea buna, sa ne daruiesti spor in cele de folos noua, pace si iubire pentru semenii nostri. Fa ca viata noastra pe acest pamant sa fie lina si frumoasa, iar la sfarsit sa avem parte de lumina Ta nepieritoare.
Iti multumim pentru toate cele primite in dar de la Tine!

Autor: Mayer Calin, Bucuresti, clasa a IV-a

Doamne, Iisuse Hristoase si Duhule Sfinte, Te rog sa ai grija de mine, sa fiu un copil cuminte, destept si credincios. Imi pare rau ca uneori am uitat ca ruga sa o spun. Fara Tine nu putem Trai si face nimic, deci ajuta-ne! Da un acoperis oamenilor sarmani si mancare celor infometati. Iti multumesc pentru familia si colegii pe care mi i-ai dat. Te rog sa ma ajuti sa traiesc ca un adevarat crestin pana la sfarsitul vietii mele!
Autor: Teleasa Miruna, Bucuresti, clasa a IV-a

Dumnezeu este extraordinar de Bun. Este rabdator si foarte iubitor. El a creat lumea. L-a facut pe om sanatos si fara afectiuni. Vrea sa fim sanatosi toti. El ne indruma pe calea cea mai buna. El nu e vinovat ca noi suferim, ne imbolnavim. Noi ne facem rau singuri si unii altora!
Autor: Pirvescu Denisa, Bucuresti, clasa a III-a
Vechi 03.02.2013, 00:16:57
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

“Unii oameni nu putrezesc dupa ce mor fara sa fie imbalsamati, pentru ca trupurile lor au fost bagate in pamant cu cerul in ei” – Sabina Dallu, 12 ani

“Inima bate, bate pana se stinge, ca inima e ca lumanarea si daca tu crezi in Dumnezeu, El ti-o aprinde din nou in cer.” – Claudia Draghia, 9 ani

“Ca sa ne iubim semenii trebuie sa ne antrenam la nevorbit vorbe urate.” – Arcadie Martin, 8 ani

“Se spune despre artisti ca umbla cu capul in nori, ca artistul vrea mereu sa-l vada pe Dumnezeu.” – Irina Moscu, 12 ani “Omul este o adevarata fabrica de dorinte pentru ca se naste cu dorinta de viata si moare cu dorinta de a fi vesnic.” -Matei Filimon, 14 ani

“Nu-si traiesc viata, spun unii despre calugari, deoarece li se pare gresit cum calugarii prea si-au lipit viata de suflet si nu si-au lipit-o de trup, cum fac alti oameni” – Paul Paun, 12 ani
Vechi 03.02.2013, 21:42:22
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

“Dumnezeu ii iubeste pe cei necredinciosi, dar ii iubeste cu suferinta” – Ion Martin, 10 ani

“Albinele de aia ne dau noua toata ceara lor, ca au vazut ce facem noi cu ea, ca facem lumanari pentru Dumnezeu, si atunci albinele nu o mai pastreaza pentru ele.” – Pavel Martin, 8 ani

“Daca ar aparea aici, acum, Domnul nostru Iisus Hristos l-as intreba daca ma poate duce la Mama Lui, ca eu vreau sa o intreb pe Maica Domnului cum este sa ai un copil-Dumnezeu. ” – Alina Andreea Zane, 8 ani
Vechi 03.02.2013, 21:55:05
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noiembrie Vezi mesajul
ce a urmat?
Vechi 03.02.2013, 21:59:07
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Peisajul este o caligrafie a lui Dumnezeu.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a II-a, 8 ani și 5 luni

Învățătura este cadoul care-l lasă Dumnezeu pe pământ, dar oamenii trebuie să-l caute și să-l găsească singuri.
RUXANORA MOCEAN, clasa a VII-a, 14 ani

Crucea și rugăciunea sunt un fel de arme, cu gloanțe de bunătate, la care diavolul nu are cum să se apere că nu are vestă antiglonț pentru așa ceva.
DENIZ ALI, clasa a V-a, 11 ani și 6 luni

În alte timpuri, școala se construia lângă biserică deoarece se mergea pe ideea că cine se aseamănă se adună.
MALVINA IȘFAN, clasa a VII-a, 13 ani și 10 luni
Vechi 04.02.2013, 20:50:04
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Sfinții nu sunt pictați zâmbind, că atunci nu ne mai arată că acolo sunt, așa cum sunt ei puri. Dac-ar fi zâmbitori, ei ne-ar arăta că parcă urmăresc să ne ceară ceva de îndemnat spre ei, să-și facă ei un interes, să-l alegem pe unul că zâmbește mai frumos ca altul.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a VI-a, 12 ani

Biserica e sfântă si rămâne sfântă chiar dacă intră în ea mulți păcătoși, că Biserica de-aia e făcută, ca păcătoșii care intră să-și facă acolo antene pentru Dumnezeu.
PAUL PĂUN, clasa a VI-a, 12 ani si 2 luni

Ăla care înjură zice că are un avantaj, să capete experiență, ca să ajungă un dur,dezavantajul lui e că a început să îl placă dracu.
ADRIAN IONIȚĂ, clasa a IV-a, 10 ani
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42