Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.07.2011, 22:43:41
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas Vezi mesajul
pun pariu ca esti un bibliolatru,ca crezi ca Biblia e cuvantul lui Dumnezeu.
Sarim peste ,,ca crezi".Nu a trebuit mult sa va aratati fata.Am vazut explicatii mai bune...baiete.Bafta.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 22:46:52
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Comentati capitolul 11 din Romani.Eventual in comparatie cu capitolul 1 din Efeseni.
evreii si-au invartosat inimile lor si Dumnezeu i-a parasit atat.nici o predestinare.

in efeseni e vorba de catre scopul omenirii, acela ca prin Hristos , Cuvantul, sa se umple de har , de nemurire si de viata vesnica... cand zice ne-a ales se refera la intreg neamul omenesc... scopul neamului omenesc de la inceput a fost viata vesnica, dumnezeire, si natura initiala a omului e bunatatea...

Last edited by tara tara vrem ostas; 13.07.2011 at 22:50:55. Motiv: adaugat efeseniu...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 22:51:13
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
evreii si-au invartosat inimile lor si Dumnezeu i-a parasit atat.nici o predestinare.
Pavel va contrazice in capitolul 11 din Romani.Incepand cu primul verset:,,Întreb deci: Oare lepădat-a Dumnezeu pe poporul Său? Nicidecum! Căci și eu sunt israelit, din urmașii lui Avraam, din seminția lui Veniamin."Iar la versetul 29 va da si motivul: ,,Căci darurile și chemarea lui Dumnezeu nu se pot lua înapoi" si scopul: ,,că împietrirea s-a făcut lui Israel în parte, până ce va intra tot numărul neamurilor".Repet:nu despre predestinare este vorba.Ci despre planul lui Dumnezeu cu privire la neamuri si evrei raportat la intrebarea dvs.

In ceea ce priveste critica dvs cu privire la planul lui Dumnezeun tot Pavel va spune:,,O, adâncul bogăției și al înțelepciunii și al științei lui Dumnezeu!Cât sunt de necercetate judecățile Lui și cât sunt de nepătrunse căile Lui! Căci cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui? Sau cine mai înainte I-a dat Lui și va lua înapoi de la El? Pentru că de la El și prin El și întru El sunt toate. A Lui să fie mărirea în veci. Amin!"

Last edited by Scotland The Brave; 13.07.2011 at 22:57:42.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 23:03:27
Banned

Implicit

Citat:
Pavel va contrazice in capitolul 11 din Romani.Incepand cu primul verset:
,,Întreb deci: Oare lepădat-a Dumnezeu pe poporul Său? Nicidecum! Căci și eu sunt israelit, din urmașii lui Avraam, din seminția lui Veniamin."
Si repet:nu despre predestinare este vorba.Cu despre planul lui Dumnezeu,
cu privire la neamuri si evrei.evreii fiind punctul de plecare al (viitoarei)dvs analize.
La ce ma refeream e pierderea 'posesiei' lui Dumnezeu de catre Israel...
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 23:06:06
Banned

Implicit

Citat:
In ceea ce priveste critica dvs cu privire la planul lui Dumnezeun tot Pavel va spune:,,O, adâncul bogăției și al înțelepciunii și al științei lui Dumnezeu!Cât sunt de necercetate judecățile Lui și cât sunt de nepătrunse căile Lui! Căci cine a cunoscut gândul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui? Sau cine mai înainte I-a dat Lui și va lua înapoi de la El? Pentru că de la El și prin El și întru El sunt toate. A Lui să fie mărirea în veci. Amin!"
Asta e un indemn la ignoranta si superstitie... Daca nu cercetam judecatile lui Dumnezeu atunci cum stim ca vrem sa il servim si ca-l servim din inima si nu din frica sau superstitie... Daca judecatile unui dumnezeu nu sunt mai etice decat a noastre atunci acel dumnezeu nu prea merita admiratie..
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 23:06:48
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
La ce ma refeream e pierderea 'posesiei' lui Dumnezeu de catre Israel...
Va referiti din punct de vedere al intelesului juridic al notiunii ? :)
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 23:08:23
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Asa e un indemn la ignoranta si superstitie... Daca nu cercetam judecatile lui Dumnezeu atunci cum stim ca il servim din inima pentru ca asa vrem si nu din frica sau superstitie... Daca judecatile unui dumnezeu nu sunt mai etice decat a noastre atunci acel dumnezeu nu prea merita admiratie..
Deci Pavel este un ignorant.Era un citat sa stiti,nu era opinia mea.Pe zi ce trece sunt din ce in ce mai uimit de diversitatea opiniilor din ortodoxism.Am observat ca dvs ati ales la optiuni ,,ortodox".Cunoasteti cumva un Parinte al Bisericii care sa va sustina opinia subliniata mai sus? Si nu era vorba sa nu le cercetati ci Apostolul sublinia profunzimea lor in comparatie cu limitele gandirii umane.Adica viceversa la ce spuntei dvs :) Am pus un clip sa ne mai relaxam, atmosfera devine irespirabila la cate conflicte clocotesc pe aici.

Last edited by Scotland The Brave; 13.07.2011 at 23:16:47.
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 23:08:32
Banned

Implicit

Citat:
Va referiti din punct de vedere al intelesului juridic al notiunii ? :)
da................
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 23:10:49
Banned

Implicit

Citat:
Deci Pavel este un ignorant.Era un citat sa stiti,nu era opinia mea.Pe zi ce trece sunt din ce in ce mai uimit de diversitatea opiniilor din ortodoxism.Am observat ca dvs ati ales la optiuni ,,ortodox".Cunoasteti cumva un Parinte al Bisericii care sa va sustina opinia?
indemnul de a nu cauta si cerceta caile Domnului este unul de superstitie, ignoranta si frica... nu stiu daca Pavel a spus lucrul acesta... anyway aici vorbim about the BIG PICTURE : ALL RELIGIONS... si dupa cum am spus-o si ma repet : De ce ingaduie Dumnezeu atatea religii?
Reply With Quote
Vechi 13.07.2011, 23:13:11
Banned

Implicit

coincidenta si soarta o face ca suntem crestini... si chiar daca nu ne mai simtim crestini sau in conformitate cu o religie nu o abandonam de frica si de dragul familiei... traditia este cea care iti da religia, nu prea ti-o alegi tu... altii tot din cauza asta sunt, hindusi, mozaici , musulmani , budisti coincidenta o face... ne nastem cu religii... daca ne-am fi nascut in arabia am fi fost musulmani, in asia budisti , in india hindusi si daca am fi fost evrei, mozaici.

Last edited by tara tara vrem ostas; 13.07.2011 at 23:15:28.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04