![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citat:
Nu ma intereseza sa ii cunosc povestea batranului Dobri,gestul a ajuns la inima mea.Simplu,curat,plin de iubire si smerenie.El n-are nevoie sa demonstreze nimanui nimic.El practica iubirea,nu vorbeste despre ea. Citat:
Adica pe batranul Dobri nu il cunosc si nu am de unde sa stiu care e povestea lui, deci poate fi ceva suspect in gestul lui,dar in ceea ce il priveste pe papa,nu e de compententa mea sa gandesc ce suflet are, ce poveste are, ce se ascunde in mintea lui???De ce,pentru ca face apel la mass-media sa predea "smerenia"???Sau de ce Andrei? Pe unul sa-l suspicionez si pe altul nu!?Ca unul e cersetor si altul e papa???Masoara cu aceiasi masura daca tot o faci si s-ar putea sa obtii alte rezultate. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In rest ai dreptate insa eu nu vad nici o diferenta intre cine si cui spala picioarele pentru a sugera o lectie In privinta lui Dobri Dobre, experienta mea de multi ani in lucrul cu oamenii iclusiv batrini imi permite sa vad ceva mai mult decit altii. Sunt foarte multi oameni bolnavi, Melissa, bolnavi psihic, sufleteste, foarte multi au schizofrenie pentru care nu exista leac, doar prin drogare cu medicamente si ca urmare foarte multi umbla pe strazi ne-medicamentati, vorbesc de unii singuri, gesticuleaza, au diverse fixatii...samd Eu iti inteleg tresarirea inimii si este ok, este bine sa o avem insa trebuie sa fim si realisti, si stii de ce? Pntru a putea ajuta pe acesti oameni la modul comcret, medical, social, pensie, casa, masa, acoperis. In aceste cazuri cind vrei sa ajuti trebuie sa-ti pastrezi singele rece nu sa dezvolti la TV povestea asta si asa destul de trista, in fata reporterului. In loc sa te gindesti cum sa-l ajuti sa vezi ce-i trebuie, ca poate omul doarme prin cotloane si maninca din gunoaie tu ca preot bulgar faci comparatie de sume donate de el cu ce au donat nu stiu ce propietari de magazine si cit de putin au donat bogatii in compartie cu el. Pai asta-i omenie, sa-l folosesti pe un eventual om bolnav, dupa toate indiciile shizofrenic( am lucrat cu citiva si sunt documentat) drept aspirator de euro pentru biserica care oricum parea a fi centrala, plina de bani. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici o grija ca de tratat pe toti tratam cu aceeasi masura, insa de analizat nu poti analiza pe un bolnav la fel cu un om sanatos.
Daca o sa ai vreodata ocazia , neaparat sa te duci sa vizitezi muzeele Vaticanului, plimba-te pe acolo, incearca sa simti pulsul local....si te asigur ca o sa vezi lucrurile altfel...astea nu-s lucruri de comentat aici..ele trebuiesc simtite.... Nu te limita la perspectiva pe care o ai privind din Ardeal sau de pe Forum. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altfel,daca nu are roade,atentionarea asupra celuilalt,e simpla satisfacere a orgoliului propriu,ceva in genul "i-am zis-o!" Exemplul propriu,blandetea,daruirea fata de celalalt au roade mult mai mari,si putere mult mai mare de a schimba pe celalalt.Problema nu este insa care din aceste atitudini le alegem,ci,daca suntem in stare si stim sa avem acea blandete si lumina ,care atrage ca un magnet sufletele cele mai pacatoase. Caci orice vorbe mestesugite am avea,sufletul ne tradeaza... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este si o vorba despre asta: cei intelepti invata din greselile altora,oamenii obisnuiti invata doar din greselile proprii iar...prostii...nu invata niciodata... |
|
||||
|
||||
![]()
Spune N Steindhart:"Hristos este boier". Spune mult :marinimie.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Propriu crestinului este a mustra pe celalalt cu "duhul blandetii". Ce e mai putin sau mai mult decat atat, tinde fie spre indiferenta, fie spre exagerare.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Un subiect de actualitate... da, intenția poate fi ziditoare; dar e o vorbă care zice că "drumul spre iad e pavat cu intenții bune". Fiecare citește (și înțelege) cum dorește! (ca să parafrazez un bun coleg de forum :)).
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Salutul pascal "Hristos a înviat" - o mărturisire de credință | laurastifter | Morala Crestina | 5 | 01.05.2012 00:08:57 |
Iubirea "Ilegala" in Biserica Lui Hristos...Si nu numai... | savudanmihai | Despre Biserica Ortodoxa in general | 15 | 28.02.2011 00:23:44 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
|