Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2011, 20:14:00
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Melissa, nu esti un copil ca sa fii asa de usor influientata de imagini.
Ba da Andrei, copilul din mine imi face figuri deseori... dar eu il las sa zburde pana la sfarsit...chiar am grija sa ii mentin inocenta..
Citat:
Da, este impresionant de face Bunul Dobri, insa nu uita ca tu nu cunoasti intreaga poveste a acestui om ci judeci dupa imagini.
Poti tu oare sa spui ca-l cunosti cu adevarat?..Nu! In aceste cazuri este mai bine pentru suflet sa ne abtinem.
Nu il analizez dupa imagine, ci dupa gest.Continutul ma intereseaza,nu forma.Cum nici pe papa nu il analizez dupa imagine ,ci dupa gest.
Nu ma intereseza sa ii cunosc povestea batranului Dobri,gestul a ajuns la inima mea.Simplu,curat,plin de iubire si smerenie.El n-are nevoie sa demonstreze nimanui nimic.El practica iubirea,nu vorbeste despre ea.

Citat:
In privinta Papei, nu cred ca ai dreptate, el macar prin fapta reaminteste intregii lumi, prin televiziune, despre PRACTICALITATEA acestui gest care este unul de smerenie. La noi totul se face din vorbe...la capitolul fapte suntem nu ca in urma ci ani lumina in urma catolicilor si a celor ce fac ei pentru omenire. Revenind insa la Papa, ceea ce este in sufletul lui, smerit sau nu , nu este de competenta noastra sa ne imaginam. Nu ai cum sa stii tu ce este in sufletul lui sau daca are o inima buna sau de fiara. Eu tind sa spun ca are o inima buna deoarece pentru ca Dumnezeu sa te unga in pozitia aceea trebuie sa lucrezi mult la fiinta ta, zeci de ani... sa-i prezinti o fiinta schimbata, renascuta, imbunatatita, deci SUPERIOARA
Nu am chiar nimic cu catolicii.Dar imi mentin ideea de falsitate si de imitatie nereusita a gestului facut de papa cu spalatul picioarelor.
Adica pe batranul Dobri nu il cunosc si nu am de unde sa stiu care e povestea lui, deci poate fi ceva suspect in gestul lui,dar in ceea ce il priveste pe papa,nu e de compententa mea sa gandesc ce suflet are, ce poveste are, ce se ascunde in mintea lui???De ce,pentru ca face apel la mass-media sa predea "smerenia"???Sau de ce Andrei? Pe unul sa-l suspicionez si pe altul nu!?Ca unul e cersetor si altul e papa???Masoara cu aceiasi masura daca tot o faci si s-ar putea sa obtii alte rezultate.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 22:34:45
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Nu am chiar nimic cu catolicii.Dar imi mentin ideea de falsitate si de imitatie nereusita a gestului facut de papa cu spalatul picioarelor.
Adica pe batranul Dobri nu il cunosc si nu am de unde sa stiu care e povestea lui, deci poate fi ceva suspect in gestul lui,dar in ceea ce il priveste pe papa,nu e de compententa mea sa gandesc ce suflet are, ce poveste are, ce se ascunde in mintea lui???De ce,pentru ca face apel la mass-media sa predea "smerenia"???Sau de ce Andrei? Pe unul sa-l suspicionez si pe altul nu!?Ca unul e cersetor si altul e papa???Masoara cu aceiasi masura daca tot o faci si s-ar putea sa obtii alte rezultate.
Melissa, dupa cum vezi si Hristos a facut uz de mass-media cind a spalat picioarele ucenicilor Sai. altfel nu ai fi auzit acum despre acest gest...si daca este sa analizam acest gest a lui Hristos a devenit cel mai mediatizat DIN LUME. A batut toate recordurile de publicatie si nu pentru o generatie ci pentru mii de generatii.
In rest ai dreptate insa eu nu vad nici o diferenta intre cine si cui spala picioarele pentru a sugera o lectie

In privinta lui Dobri Dobre, experienta mea de multi ani in lucrul cu oamenii iclusiv batrini imi permite sa vad ceva mai mult decit altii.
Sunt foarte multi oameni bolnavi, Melissa, bolnavi psihic, sufleteste, foarte multi au schizofrenie pentru care nu exista leac, doar prin drogare cu medicamente si ca urmare foarte multi umbla pe strazi ne-medicamentati, vorbesc de unii singuri, gesticuleaza, au diverse fixatii...samd
Eu iti inteleg tresarirea inimii si este ok, este bine sa o avem insa trebuie sa fim si realisti, si stii de ce?
Pntru a putea ajuta pe acesti oameni la modul comcret, medical, social, pensie, casa, masa, acoperis.
In aceste cazuri cind vrei sa ajuti trebuie sa-ti pastrezi singele rece nu sa dezvolti la TV povestea asta si asa destul de trista, in fata reporterului. In loc sa te gindesti cum sa-l ajuti sa vezi ce-i trebuie, ca poate omul doarme prin cotloane si maninca din gunoaie tu ca preot bulgar faci comparatie de sume donate de el cu ce au donat nu stiu ce propietari de magazine si cit de putin au donat bogatii in compartie cu el.
Pai asta-i omenie, sa-l folosesti pe un eventual om bolnav, dupa toate indiciile shizofrenic( am lucrat cu citiva si sunt documentat) drept aspirator de euro pentru biserica care oricum parea a fi centrala, plina de bani.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 22:41:37
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Nici o grija ca de tratat pe toti tratam cu aceeasi masura, insa de analizat nu poti analiza pe un bolnav la fel cu un om sanatos.

Daca o sa ai vreodata ocazia , neaparat sa te duci sa vizitezi muzeele Vaticanului, plimba-te pe acolo, incearca sa simti pulsul local....si te asigur ca o sa vezi lucrurile altfel...astea nu-s lucruri de comentat aici..ele trebuiesc simtite.... Nu te limita la perspectiva pe care o ai privind din Ardeal sau de pe Forum.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 22:54:19
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Nici o grija ca de tratat pe toti tratam cu aceeasi masura, insa de analizat nu poti analiza pe un bolnav la fel cu un om sanatos.

Daca o sa ai vreodata ocazia , neaparat sa te duci sa vizitezi muzeele Vaticanului, plimba-te pe acolo, incearca sa simti pulsul local....si te asigur ca o sa vezi lucrurile altfel...astea nu-s lucruri de comentat aici..ele trebuiesc simtite.... Nu te limita la perspectiva pe care o ai privind din Ardeal sau de pe Forum.
Intradevar, nu mi-a permis limita pe care o am, sa imi dau seama ca acel batranel e schizofrenic cum spui tu...sunt atat de limitata,incat l-am vazut chiar plin de lumina,m-a coplesit privirea lui....Ce sa faci Andrei, mai tre sa existe pe lume si d`astia limitati ca mine,nu putem fi toti la fel..ca am fi chinezi...
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 23:40:06
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de KANDIA Vezi mesajul
Sunt destul de noua si putin cunoscatoare in invataturile ortodoxe dar am citit cele ce ati scris pe acest subiect...si -trecand peste relativitatea notiunilor de bine si rau-inteleg ca sunt doua cai propuse pentru a lupta cu raul: exemplul curateniei,blandetei si pocaintei personale sau atentionarea ceva mai incisiva,mai taioasa a celui ce greseste.Cei mai multi dintre noi alegem calea a doua care-i mai la indemana firii omenesti desi exemplul blandetii sugereaza o stapanire de sine si are o putere mai mare cred de a schimba ceva in ceilalti.Undeva intre aceste doua extreme se situeaza majoritatea actiunilor noastre si numai Bunul Dumnezeu ne poate lumina sa alegem calea care este mai potrivita intr-o anumita imprejurare in care ne aflam.Important este ca totul sa fie facut cu dragoste,poate asta-i singura constanta care nu trebuie sa lipseasca din noi niciodata.
Atentionarea incisiva a celorlalti ,de cele mai multe ori e inutila.Pentru ca ea sa aiba efect,trebuie sa ai un ascendent asupra celuilalt,sa stie ca tu esti mai bun,mai credincios,si mai ales ca faci cele ce ii atragi lui atentia.Si nu numai acelea...Daca ii zici:nu fura! nu e suficient ca tu sa nu furi.Caci el se va lua de orice defect care il ai.Tre sa fi aproape sfant,macar in ochii lui,ca intradevar sa aiba efect indemnul tau.
Altfel,daca nu are roade,atentionarea asupra celuilalt,e simpla satisfacere a orgoliului propriu,ceva in genul "i-am zis-o!"
Exemplul propriu,blandetea,daruirea fata de celalalt au roade mult mai mari,si putere mult mai mare de a schimba pe celalalt.Problema nu este insa care din aceste atitudini le alegem,ci,daca suntem in stare si stim sa avem acea blandete si lumina ,care atrage ca un magnet sufletele cele mai pacatoase. Caci orice vorbe mestesugite am avea,sufletul ne tradeaza...
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 12:04:52
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit amintiri

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Atentionarea incisiva a celorlalti ,de cele mai multe ori e inutila.Pentru ca ea sa aiba efect,trebuie sa ai un ascendent asupra celuilalt,sa stie ca tu esti mai bun,mai credincios,si mai ales ca faci cele ce ii atragi lui atentia.Si nu numai acelea...Daca ii zici:nu fura! nu e suficient ca tu sa nu furi.Caci el se va lua de orice defect care il ai.Tre sa fi aproape sfant,macar in ochii lui,ca intradevar sa aiba efect indemnul tau.
Altfel,daca nu are roade,atentionarea asupra celuilalt,e simpla satisfacere a orgoliului propriu,ceva in genul "i-am zis-o!"
Exemplul propriu,blandetea,daruirea fata de celalalt au roade mult mai mari,si putere mult mai mare de a schimba pe celalalt.Problema nu este insa care din aceste atitudini le alegem,ci,daca suntem in stare si stim sa avem acea blandete si lumina ,care atrage ca un magnet sufletele cele mai pacatoase. Caci orice vorbe mestesugite am avea,sufletul ne tradeaza...
Mi-a venit in minte acum inca o cale de face pe cineva sa stie ca greseste: pildele.Poate daca-i spui o poveste despre cineva care facea aceeasi greseala si care a suferit dupa aceea poate ca ceva ceva se poate indrepta.Dar asta presupune o oarecare bunavointa a celui ce greseste de a te asculta pana la capat si o oarecare intelepciune de a analiza povestea.

Este si o vorba despre asta: cei intelepti invata din greselile altora,oamenii obisnuiti invata doar din greselile proprii iar...prostii...nu invata niciodata...
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 14:04:11
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Spune N Steindhart:"Hristos este boier". Spune mult :marinimie.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 16:16:09
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Propriu crestinului este a mustra pe celalalt cu "duhul blandetii". Ce e mai putin sau mai mult decat atat, tinde fie spre indiferenta, fie spre exagerare.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2011, 07:14:19
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Atentionarea incisiva a celorlalti ,de cele mai multe ori e inutila. [..]
Mi-a placut foarte mult ce ai scris pe acest subiect. Tu si alti cativa. E greu de dobandit acea blandete launtrica, mai ales in lumea asta moderna in care ne facem viata. Rugaciunea este pana la urma cea care ne modeleaza sufletul, si ce pacat ca nu ii acordam timpul pe care il merita. Sa ne ajute Dumnezeu sa fim mai buni.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2012, 18:04:20
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Unii asculta mai usor de mustrare, altii de vorba buna, iar altii nu asculta nimic, orice le-ai zice. Trebuie tact in dialog, trebuie sa cunosti omul putin, ca sa stii ce metoda sa abordezi cu el. Nu este peste tot o regula. Si apoi, intentia este ziditoare.
Un subiect de actualitate... da, intenția poate fi ziditoare; dar e o vorbă care zice că "drumul spre iad e pavat cu intenții bune". Fiecare citește (și înțelege) cum dorește! (ca să parafrazez un bun coleg de forum :)).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Salutul pascal "Hristos a înviat" - o mărturisire de credință laurastifter Morala Crestina 5 01.05.2012 00:08:57
Iubirea "Ilegala" in Biserica Lui Hristos...Si nu numai... savudanmihai Despre Biserica Ortodoxa in general 15 28.02.2011 00:23:44
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20