Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2006, 08:43:16
06dec 06dec is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2005
Implicit

Părintele Arsenie Boca ne spune in invataturile sale catre noi ca suntem atat fapturi pamantesti,cat si ceresti,(numa noua tare greu ne vine sa credem ca suntem si ceresti),,,purtam in spate un ateu,si un necredincios:trupul nostru!
Reply With Quote
Vechi 19.12.2006, 08:52:24
06dec 06dec is offline
Senior Member

Implicit

Si apropo de Petre Tutea,ca l-ai pomenit aici,Negroponte,el era ateu convins an tineretzile sale.Extraordinar de frumoasa revenire an credintza cea dreptmaritoare a avut,si l-am vazut antr-un reportaj cam an ultimul an de viatza,asa ,cu trupul lui obosit,cum era.Inspira mare nadejde.Oare ce l-a facut sa se andrepte cu 180 de grade din conceptziile lui atee?
Reply With Quote
Vechi 19.12.2006, 09:17:18
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:)Poate rugaciunile parintilor sai.Era fiu de preot ortodox.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2006, 12:38:15
06dec 06dec is offline
Senior Member

Implicit

Minunat!!!:rolleyes::rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 19.12.2006, 20:12:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de yawn_life
alecsandru: Ce este stiinta? Pai ce sa fie decat harul si Puterea Duhului Sfat, nestiinta truditorului si rabdarea (nesfarsita si nemasurata rabdare a), Lui Dumnezeu pentru copiii Lui!
Ce mai este stiinta, reflecsia Lumnii Fara de inceput si de Sfarsit, intr-un ciob de lut , zbatrea "grasului si pamantescului suflet" la atingerea harica, nesfarsita a aripii Duhului Sfant, ingerul cel de toata ziua, modul de a fi om, slava si Slava Lui Dumnezeu Cel in Treime inchinat si marit, pentru toate, si la sfarsit dragostea! ".......si tainele toate de le-as cunoaste si orice stiinta........stiinta se va sfarsi.....si acum raman acestea trei: CREDINTA, NADEJDEA, SI DRAGOSTEA. Iar mai mare dintre acestea este DRAGOSTEA!"

Sunt total deacord cu tine. Dumnezeu ne-a dat pamantul asta ca sa-l stapanim si sa-i descoperim toate secretele. El ne-a dat noua puterea sa descoperim totul de la Evolutie la Cadere Inteligenta. Cu vointa Lui o sa descoperim si cum se cloneze Oamenii, metode mai bune de a produce hrana si mai ales cum sa parasim pamantul acesta pentru a coloniza alte planete cand Sistemul Solar nu va mai fi capabil sa sustina viata.
Nu trebuie neglijat si aspectul cind stiinta este folosita din ce in ce mai mult in scopuri distructive.Trebuie sa vedem si reversul medaliei. Ar fi foarte interesant sa vad parerea voastra. Insasi planeta are mult de suferit de pe urma civilizatiei actuale si a experimentelor scapate de sub control.Ce putem face? Sau este prea tirziu! Dumnezeu ne-a dat libertate totala dar si discernamint. Aceste "deraieri" grave ar putea avea efecte dezastroase.Ce poate face biserica in astfel de situatii. Astept , dragii mei, cu nerbdare parerea voastra. Dumnezeu sa ne lumineze calea!
Reply With Quote
Vechi 19.12.2006, 20:54:00
jeniffer jeniffer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.10.2006
Implicit

"lumea este de doua feluri:materiala si spirituala." Spiritualitatea fantastica nu trebuie crezuta realitate, adica miturile si basmele ca fiind informatie despre istorie (nici o relatie cu sistemele politice si dictatorii trecuti).

Stiinta inseamna cunoastere, ea este naturala si a dus la descoperirea unor substante periculoase si utilizarea lor. Astazi se cunoaste acest efect negativ, citi sint cei care vor lua masuri imediate, nu depinde de zeu.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2006, 01:31:48
ARHANGHELUL ARHANGHELUL is offline
Banned

Data înregistrării: 09.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeniffer
"lumea este de doua feluri:materiala si spirituala." Spiritualitatea fantastica nu trebuie crezuta realitate, adica miturile si basmele ca fiind informatie despre istorie (nici o relatie cu sistemele politice si dictatorii trecuti).

Stiinta inseamna cunoastere, ea este naturala si a dus la descoperirea unor substante periculoase si utilizarea lor. Astazi se cunoaste acest efect negativ, citi sint cei care vor lua masuri imediate, nu depinde de zeu.
Cand iubesti in tine sant numai reactii chimice asta vrei sa spui ca tu esti o reactie chimica si nimic mai mult??????? Eu nu te cred si chiar si tu simti ca ceva e mai mult dar sa stii ca esti libera sa crezi ce vrei.Ce fel de DUMNEZEU ar fi, daca nu near lasa sa alegem singuri atunci nar mai fi Dumnezeul care il stim noi adica BUN SI DREPT.Multi oameni de stiinta cred IN DUMNEZEU si descopera mai departe, dar stiu ca cu stiinta nu pot face totul.Sa stii si tu ca in puterea omului sta, puterea de a se distruge sau nu.Legamantul facut de DUMNEZEU cu Noe.
Reply With Quote
Vechi 20.12.2006, 08:55:36
06dec 06dec is offline
Senior Member

Implicit

Si cine nu crede in Imparatzia din lumea cealalta,si ca Hristos ne-a promis ca va fi cu noi pana la sfarsitul veacurilor,si se tzine de promisiune,si ca lumea basmelor e intr-adevar inchipuire,iata,ni se arata cum se deschid cerurile!!!Lucru recunoscut chiar si de multzi dintre pagani.Rusine celor botezatzi in dreapta credintza spunand ca aceatea sunt basme...:"Eu consider ca tot ce ne inconjoara si toata creatia Lui Dumnezeu este o minune, deoarece noi oamenii nu ne putem explica nici pina azi cu e posibil ca existam... chiar daca se gasesc multi care incerarca sa dea explicatii unor fenomene si altii vin cu alte explicatii si le darima pe cele vechi... deci noi oamenii nu putem fi chiar atit de siguri cu toata stiinta si calculele noastre...Numai ceea ce e creat de Dumnezeu e perfect si sigur!
Dar acum o sa povestesc si eu un fenomen pe care il consider un miracol...Cu ajutorul Lui Dumnezeu am reusit sa ajung la Mormantul Sfint la Ierusalim imediat dupa revolutie desi nici nu visasem vreodata la asta...dar asta e o alta poveste. Era inainte de pasti si eram foarte bucuroase ca vom putea vedea Sfinta Lumina care coboara din cer, dupa cite stiam...dar din pacate n-am reusit sa intram in biserica, fiind foarte multa lume care se imbulzea sa intre, basta politisti care nu mai dadeau voie la nimeni, caci biserica era plina...In acel an am fost nevoite sa asistam la eveniment de afara si cind s-a apropiat momentul desi nu a dat nimeni nici un semnal s-a simtit in atmosfera o incordare si toata zarva din jur s-a potolit brusc, am ridicat instinctiv ochii pe cer si mi se parea ca exact deasupra bisericii cerul clocotea, brusc lumea a inceput sa strige si sa tipe ca intr-un delir si bliturile de la aparatele de fotografiat straluceau in aer. Imediat au inceput sa bata clopotele si sa se aprinda lumanarile din mina in mana din directia bisericii. Acest lucru se intimpla la Ierusalim in Simbata Mare intre orele 12 si probabil 15 dar nu este o ora fixa si nimeni nu stie clipa exacta...Multi spun ca sint trucaje, dar acest lucru se intimpla de aproape 2000 de ani in acel loc si sincera sa fiu nici eu nu prea eram convinsa de ceva concret, a fost prima data cind am vazut!
Dar s-a intimplat sa ma mai duc o data, acum citiva ani, si de asta data eram sigura ca voi ocupa un loc in biserica si voi vedea evenimentul foarte bine. Dar desi am venit de vineri dimineata cu gind sa stam pina a doua zi, nu a fost posibil pentru ca dupa miezul noptii cind s-au terminat toate slujbele desi biserica era arhiplina politia a scos din biserica pe toti pina la ultimul, am fost impinsi pe ulitele strimte marginite de zidurile de piatra in care sint magazine arabesti cu tot felul de marfuri.
Speram ca a doua zi la ora 10 sa ni se dea drumul in biserica, asa ca multimea a asteptat rabdatoare toata noaptea in fata barierelor de politisti...A venit si ora 10 simbata dimineata dar nici vorba sa intram...se dadea drumul nu stiu dupa ce criterii la alte rinduri. Si de data asta am asteptat in zadar vazind cum cei de pe alte stradute intrau iar noi ne imbulzeam degeaba. N-am avut noroc sa intram nici de asta data si lumea se impingea din spate disperata, asa ca eu si prietena mea am hotarit sa plecam acasa ca sa nu fim calcate in picioare. Cu multa greutate am reusit sa iesim din ingramadeala si am gasit dupa explicatia unui politist, o cale ocolita care cica ar fi dus la locul unde eram cazati, dar in drum am observat un punct de control unde nu erau prea multi oameni si ne-am hotarit sa stam acolo si sa asteptam in speranta ca vom reusi sa intram...Am incercat sa vorbesc cu politistii (eu stiind ebraica) dar in zadar, ordinele erau ordine "pe aici nu se trece". Dezamagite si obosite ne-am asezat la o masa a unui restaurant din apropiere si abia cind m-am vazut pe singurul scaun liber mi-am dat seama cit de obosita sint ca nu mai sezusem de ieri de dimineata. Am fost multumite ca macar am gasit un loc sa ne odihnim cind apare chelnerul si ne intraba ce vrem sa servim...Ii raspund ca tinem post si nu servim nimic, la care el spune ca in acest caz nu avem voie sa ocupam masa...Omul avea dreptate, dar nu m-as fi sculat de acolo nici daca ar fi trebuit sa-i platesc asa ca am comandat eu o inghetata si prietena mea o cola cu gindul sa le luam cu noi...in jurul nostru era o larma de nedescris si aproape am si uitat de ce ne aflam acolo, am primit comanda si vazind inghetata mi-am adus aminte cit de flaminda si infierbintata eram, am uitat si de post si m-am infipt pofticioasa in ea...Mi-am dat seama numai dupa ce infulecind pofticiasa aproape tot ridicandu-mi privirea, am vazut zimbetul dojenitor al prietenii mele care statea linistita cu paharul de cola neatins linga ea, desi stiam ca e si ea foarte insetata...Eah... i-am spus lasa ca nu-i nici o nenorocire, nu vezi ca nici de data asta nu am reusit sa intram in biserica... desi am facut atitea sacrificii si nici macar la toaleta nu ne-am dus de ieri dimineata...tot vorbind asa nici nu-mi dau seama cum s-a intimplat ca brusc s-a facut liniste totala in jurul nostru (nici nu stiu exact ce ora era) dar ca la un semnal desi sint sigura ca nu a dat nimeni nici un semnal si eram destul de departe de biserica toata lumea s-a ridicat in picioare si a ramas locului fiecare acolo unde era si sint sigura ca nu toti cei din jurul meu erau crestini...Am sarit si eu in picioare ca un resort cu un sentiment vag de vinovatie pentru inghetata mincata si mi-am indreptat ochii spre biserica, de fapt spre locul unde stiam ca se afla biserica, pentru ca aceasta nici nu se zarea. In jurul nostru totul icremenise, parca si timpul de oprise si nici norii pe cer nu se miscau doar deasupra bisericii, unde cerul era de un albastru pur, se vedeau niste vartejuri ca atunci cind apa incepe sa clocoteasca, dar nu erau nori. Era a doua oara cind vedeam fenomenul acesta si daca prima data l-am pus pe seama blitzurilor care scanteieau in aer acum chiar ca nu mai aveam ce explicatie sa gasesc...Dupa citeva minute au inceput clopotele sa bata si lumea sa vina cu lumanari aprinse din directia bisericii...A treia oara adica anul trecut am reusit sa intru in biserica si am avut fericirea sa mi se aprinda lumanarea din senin si stiind ca flacara asta nu arde am atins-o... prima data cam cu teama dar intr-adevar nu ardea si atunci mi-am plimbat si eu flacara pe fata asa cum faceau toti in jurul meu si intr-adevar nu ardea... era doar lumina pura...Toata biserica era o mare de lumina si nimic nu lua foc...nu este asta o mare minune?"

E intamplarea povestita de o doamna pe net...
Reply With Quote
Vechi 20.12.2006, 14:18:27
jeniffer jeniffer is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.10.2006
Implicit

Esenta vietii este in grup si relatia intre membri, duhul inchipuit in preistorie ca fiind forta naturii si devenit la evrei seful ireal al oamenilor nu poate fi crezut ca in trecutul in care oamenii utilizau religia, prin culturi si ritualuri diverse, ca forma de putere. Nu este nevoie sa personificam binele si natura. http://lgb.unige.ch/evolution/ori00010.htm
Reply With Quote
Vechi 25.12.2006, 10:39:24
dmb dmb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2006
Implicit

Stiinta este o alta modalitate de al descoperii pe Dumnezeu, de a ne minuna de Lucrarea Lui si mai ales de iubirea Lui pentru noi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai domol cu stiinta heorhe Teologie si Stiinta 24 18.07.2011 23:38:30
Stiinta nu este in opozitie cu religia. Templier Knight Teologie si Stiinta 190 01.05.2011 15:22:02
Stiinta si tehnologia Delirul Generalitati 16 24.02.2010 13:49:43
situri cu stiinta cristi88 Teologie si Stiinta 9 28.01.2010 22:41:51