Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2011, 19:19:57
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Crezi c-ar fi o gresala asta?
Nu, o lăudam. (parcă și văd acum vocile care mă vor trage la răspundere pentru cuvântul ”lăudam”)
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 19:25:32
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

No bine.... Da-le pace...vorbeste gura..fara ei uneori...
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 20:53:23
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit Pentru Sophia

Credincios: - Iubirea fata de cei din jur si bucuria pe care o simtim alaturi de ei este una inferioara? Trebuie sa vedem dincolo de relatiile noastre cu oamenii?

Pr. Teofil: - Nu se poate zice ca e inferioara. Fiecare lucru e la nivelul la care se gaseste omul care il realizeaza. Te poti bucura de oameni si e bine sa te bucuri, mai ales de oamenii care sunt binevoitori. Acum, nu trebuie de fiecare data sa ne facem probleme: "Am tusit, am gresit, am stranutat, e pacat!". Nu asa se traieste viata crestina, viata superioara; viata superioara se traieste in legatura cu Dumnezeu, Care e Tatal nostru. Sa ducem o viata care sa fie conforma cu ce vrea Dumnezeu si sa traim in asa fel incat sa ne stim sub binecuvantarea Lui, si asta e totul! Nu trebuie sa ne facem acum fel de fel de probleme. Sigur ca atunci cand facem un lucru pe care stim ca nu-l vrea Dumnezeu, e gresit, si, in cazul acesta, trebuie neaparat sa il parasim.
Vechi 27.02.2011, 20:55:45
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Cred că Melissa e expertă în arta iubirii. Se atașează foarte ușor de oameni. Exact ca cei 2 delfini
Draga Camy,raspunsul meu pentru Traditie1, nu inseamna ca sunt experta in arta iubirii.A fi expert in arta iubirii, inseamna cu totul altceva.:-) Are conotatii sexuale aceasta expresie.

Eu stiu ca tu ai avut gandul curat, dar e bine sa retii expresia pe care ai folosit-o ca sa o utilizezi in contexte favorabile.

Nu stiu cat de usor ma atasez de oameni, dar ma atrage ca un magnet iubirea si bunatatea, care exista uneori foarte bine ascunse, in fiecare om.Sunt foarte deschisa,sincera,prietenoasa,sociabila si vesela si poate de aici m-ai asemanat cu cei doi delfinasi!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 21:26:07
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Dragostea romantică e un fenomen psihologic de autosugestie, nimic mai mult. De la o simpatie sau apreciere subiective, ajungi să crezi că simți ceva special pentru persoana prespectivă.

Societatea, prin filme, cărți, mentalități, promovează genul acesta de iluzii și de aceea ele au putere de convingere mare. Dar un om care vrea să se mântuiască trebuie să se curețe de orice neadevăr, pentru că orice minciună, orice iluzie se întoarce mai devreme sau mai târziu împotriva ta.

Deci nu vă mai luați unii după alții și nu vă mai asigurați reciproc; mai bine căutați să vedeți dacă cel care vă vorbește nu are dreptate.
De acord cu Traditie si Antonia.

Ati citit Madame Bovary?

Excelenta carte.. cei care promoveaza iubirea romantica au de invatat ceva din ea.

In rest, sunt de acord cu Daniel.. iubirea romantica este o etapa in dezvoltare, la un moment dat te maturizezi si intelegi ca iubirea inseamna sa doresti mantuirea celui de alaturi, sa te rogi pentru el din tot sufletul.. etc..

Altele sunt abureli.
Or fi frumoase, dar de folos nu prea..
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 21:47:52
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Nu sunt neaparat abureli. Sunt, sau pot fi, doar inceputul unei dragoste adevarate, care tine toata viata, asta si cea vesnica.
Daca nu am avea si acea indragostire, cu toate :motivele psihologice pe care le gasiti, acea atractie misterioasa, ar fi mai greu sa construim si restul.
Dar sigur, daca e numai asta.. se duce repede.

Ca sa raman in subiectul topicului: O declaratie frulmoasa de dragoste poate fi si 'te iubesc si iubirea este mai tare ca moartea' (parafrazat dupoa Cantarea Cantarilor)

Noi astazi am sarbatorit nunta de aur.. pe scurt/ 50 de luni de casatorie.
Vechi 27.02.2011, 21:50:56
o nestiutoare_
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu sunt neaparat abureli. Sunt, sau pot fi, doar inceputul unei dragoste adevarate, care tine toata viata, asta si cea vesnica.
Daca nu am avea si acea indragostire, cu toate :motivele psihologice pe care le gasiti, acea atractie misterioasa, ar fi mai greu sa construim si restul.
Dar sigur, daca e numai asta.. se duce repede.

Ca sa raman in subiectul topicului: O declaratie frulmoasa de dragoste poate fi si 'te iubesc si iubirea este mai tare ca moartea' (parafrazat dupoa Cantarea Cantarilor)

Noi astazi am sarbatorit nunta de aur.. pe scurt/ 50 de luni de casatorie.
La multi ani!>:D<
Sa fiti fericiti in continuare(presupun ca sunteti)!
Dumnezeu sa va ocroteasca.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 22:02:14
Melissa
Guest

Implicit Uite o declaratie facuta de o prietena,sotului:

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
O declaratie frulmoasa de dragoste poate fi si 'te iubesc si iubirea este mai tare ca moartea' (parafrazat dupoa Cantarea Cantarilor)
Te iubesc pana mor si doua zile dupa.( pana se ingroapa):-)))

PS- 27 dec 2006 ? :-)...heyyy LA MULTI ANI !!!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 23:32:55
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink pro dragoste

De parca dragostea ar impiedica sau incetini mantuirea....Sa fim seriosi...Orice exagerari frizeaza ridicolul.....Dragostea este ceva divin....fara ea nimic nu s-ar fi facut...Numai sufletele smolite de uraciune, secatuite de iluzia unei accederi(prapastie, de fapt), pot afirma ca dragostea, iubirea adusa in sublim este inutila sau nefolositoare...Acele suflete sunt "schilodite" si sincer nu cred ca Dumnezeu apreciaza asta.....
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 01:13:21
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Sunteti un dragalas:-)) Se vede ca nu v-a pocnit niciodata in crestet dragostea( sau daca s-a intamplat, a fost demult si ati uitat ori ati suferit si refuzati acum sa mai suferiti,cautand alte justificari fricii de suferinta),sa va lase fara aer, sa vedeti cum este sa se opreasca timpul in loc,sa sesizati ca vi se intampla ceva care va indeamna sa actionati lipsit de cea mai elementarea logica si sa vedeti ca oricat v-ati sugestiona, n-o sa puteti opri fluturasii din stomac sa mai bata din aripi...:-) E cel mai inaltator sentiment uman! Dragostea!

Si va doresc din suflet, s-o traiti! Sa nu spuneti niciodata,niciodata!Si sa luati aminte,ca niciodata nu e prea tarziu,pentru ca asa cum spuneam,dragostea nu are varsta!

Sa fiti iubit!
Tocmai acesta este pericolul, ca indiferent de varsta si indiferent de cate ori, sa ne lasam purtati de acest sentiment, prin care nu mai suntem stapani pe noi. Citeam cu ceva timp in urma ce spun budistii: diavolul arunca o materie "sentimentala"(nu mai retin exact termenul) asupra oamenilor, de se indragostesc instantaneu; lucru cunoscut si denumit de francezi "coup de foudre".
Ma gandesc ca Dumnezeu permite acest lucru, pentru ca tinerii sa se gaseasca si sa se casatoreasca. Dar acest sentiment, de a fi indragostit, dupa o vreme dispare, pentru a fi inlocuit de iubire, care e mai durabila, cu cat trec anii.

Ca omul se simte neputincios de a face ceva impotriva sentimentului de a fi indragostit, stim; dar sa nu ne lasam in voia lui, caci ajungem sa ne conduca, pierzand cu totul ratiunea.
Daca ceea ce e normal la 20 ani... si se mai intampla si la 30, 40, 50 etc., nu demonstreaza decat un singur lucru, si anume ca omul vrea sa ramana tanar, dar lipsit de maturitate. Credeti ca e bine? Mie nu mi se pare. Dar eu vorbesc de pe pozitia celui cu mai multi ani.

Vremurile s-au schimbat... in rau: oamenii vor sa fie tineri cu orice chip, fiind tributari trupului, care ii face robi pacatului. Vedem cum oamenii isi fac operatiii estetice ca sa placa; dar varsta ramane varsta. Mi se pare totusi caraghios, ca la 50, 60, 70 ani sa te comporti ca la 20. Dar pentru a intelege acest lucru, trebui o lupta asidua cu sine insusi, nu cu altii.

Cei tineri, sa-si gaseasca partenerul de viata, dar sa nu uite, ca exista oameni, care stapanesc tehnici prin care te fac sa simti ce scrii tu aici: "vi se intampla ceva care va indeamna sa actionati lipsit de cea mai elementarea logica". Se numeste "manipulare", iar noi traim in era manipularilor.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
nu am noroc in dragoste! ronaldo Intrebari utilizatori 19 14.08.2011 00:05:44
Declaratii socante ale franmasonilor evrei sunsray Secte si culte 6 06.04.2011 21:16:04
Adevarata dragoste Rodica50 Intrebari utilizatori 10 10.10.2010 09:11:25
cu dragoste si prietenie catalin_ Secte si culte 20 21.05.2010 15:13:33
despre dragoste... paraschevaiasi Generalitati 29 10.03.2008 11:33:41