Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2011, 19:41:15
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Daca poate sa ma lamureasca si pe mine cineva, cum a reusit tata Noe sa stranga perechi din toate speciile de animale, mai ales cele care se gasesc numai pe alte continente decat cel unde avea el domiciliul, si cele de la polul Nord sau Sud, sau cele specifice din insule izolate ale oceanelor lumii, si cum le-a transportat pe continentul si in tara sa, ca curierat rapid nu prea cred sa fi fost pe vremea aia? Trebuia sa faca singur mii de curse private pe oceanele lumii, or arca sa stim ca nu se miscase pana la potop, dar chiar daca tot nu avea motor la ea si trebuia sa se bazeze doar pe vant. Nici continentele nu se descoperisera inca, nici stiinta navigatiei pe oceane. Cum le-a hranit pe cele pe care le stransese deja, pana sa apuce sa le stranga pe toate celelalte? Cum le-a tratat daca s-au imbolnavit, ca banuiesc ca schimband mediul or fi avut si ele, saracele, oarece probleme de adaptare? Apoi daca totusi i-o fi scapat vreo una, doua sau 70 de specii, ca si daca mobiliza jumatate din populatia de atunci a pamantului la munca patriotica in vederea salvarii faunei si tot n-ar fi avut timpul necesar sa stranga toate speciile pamantului? Pierdea potopul tot cautand speciile pamantului sau l-ar fi prins prin Australia ori Groenlanda si cu specii lipsa la apel. Atunci cum au aparut aceste specii lipsa dupa potop?
Sa ma iertati daca am suparat pe cineva cu intrebarile mele.
Har, smerenie si jertfa de sine.
in cazul in care aventura lui Noe chiar a avut loc, desi am mari indoieli, atunci a fost un eveniment local.
Vechi 01.06.2011, 19:46:14
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
in cazul in care aventura lui Noe chiar a avut loc, desi am mari indoieli, atunci a fost un eveniment local.
Sau erau puține specii, iar din cele scăpate de Noe, conform evoluționiștilor atei, au EVOLUAT cele de acum!
Vechi 01.06.2011, 19:47:47
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Sau erau puține specii, iar din cele scăpate de Noe, conform evoluționiștilor atei, au EVOLUAT cele de acum!
asa crezi tu?
Vechi 01.06.2011, 20:53:09
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Deci , . . .

Citat:
Daca poate sa ma lamureasca si pe mine cineva, cum a reusit tata Noe sa stranga perechi din toate speciile de animale, mai ales cele care se gasesc numai pe alte continente decat cel unde avea el domiciliul, si cele de la polul Nord sau Sud, sau cele specifice din insule izolate ale oceanelor lumii, si cum le-a transportat pe continentul si in tara sa, ca curierat rapid nu prea cred sa fi fost pe vremea aia? Trebuia sa faca singur mii de curse private pe oceanele lumii, or arca sa stim ca nu se miscase pana la potop, dar chiar daca tot nu avea motor la ea si trebuia sa se bazeze doar pe vant. Nici continentele nu se descoperisera inca, nici stiinta navigatiei pe oceane. Cum le-a hranit pe cele pe care le stransese deja, pana sa apuce sa le stranga pe toate celelalte? Cum le-a tratat daca s-au imbolnavit, ca banuiesc ca schimband mediul or fi avut si ele, saracele, oarece probleme de adaptare? Apoi daca totusi i-o fi scapat vreo una, doua sau 70 de specii, ca si daca mobiliza jumatate din populatia de atunci a pamantului la munca patriotica in vederea salvarii faunei si tot n-ar fi avut timpul necesar sa stranga toate speciile pamantului? Pierdea potopul tot cautand speciile pamantului sau l-ar fi prins prin Australia ori Groenlanda si cu specii lipsa la apel. Atunci cum au aparut aceste specii lipsa dupa potop?
Până la urmă ce pui la îndoială și pe cine mai ales ? Tot cam în genul nedumeririi tale, cinevat, nu are importanță că e ateu convins, mă întreba cum poate cineva să fie mamă , dar în același timp fecioară. . . ? Se referea la textul "incredibil" care preciza :<Fecioară ai fost mai înainte de naștere și întru naștere iar ai fost fecioară și după naștere iarăși fecioară ai rămas . . .> . "Fugi d'ule cu poveștile astea", îmi râse în față amicul ateu ! Iartă-l Doamne , am spus în gând , și l-am lăsat în treaba lui . <<Har , smerenie și jertfă de sine>>. . .
Vechi 02.06.2011, 09:14:35
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Intrebarile tale sunt pertinente si binevenite.
Dupa cum am afirmat in numeroase ranaduri Dumnezeu este Creatorul si EL a dat porunca pamantului sa dea viata biologica atat vegetala cat si animala intr-o mare varietate de specii, pe baza legii (principiului) vietii biologice. (Ca exista un singur principiu al vietii biologice, asta se vdede clar in ADN). Omul insa este cununa creatiei si este singura creatura directa (trup si suflet) a lui Dumnezeu pe Pamant.

Astfel numarul speciilor nu este nici constant si nici limitat in timp. Atata timp cat va exista pamantul el va asculta de porunca lui Dumnezeu sa dea viata biologica intr-o mare varietate de specii. Cuvantul lui Dumnezeu este atemporal!

In concluzie, Noe nu a salavat toate speciile de plante si animale ci doar o parte din ele.

Adresesz urmatoarea intrebare (mai ales pentru creationistii fundamentalisti, cu tendinte fanatiste):
Ce a fost mai intai oul sau gaina?!
Vechi 02.06.2011, 09:16:36
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Conform evolutionistilor atei in cateva mii de ani nu apar atatea specii. Evolutia e un proces relativ lent. Cu alte cuvinte, Biblia e o colectie de basme.
Vechi 02.06.2011, 09:22:04
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Cu alte cuvinte, Biblia e o colectie de basme.
Asta știm, ne-ați mai împărtășit părerea Dvs. Altele mai aveți?
Vechi 02.06.2011, 09:22:54
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Adresesz urmatoarea intrebare (mai ales pentru creationistii fundamentalisti, cu tendinte fanatiste):
Ce a fost mai intai oul sau gaina?!
În mod cu totul evident, amândouă simultan.
Vechi 02.06.2011, 09:24:33
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Deci ori Facerea e gresita ori teoria asta cu erele e gresita.
Ori amandoua pentru ca oricum sunt practic amandoua creationism. Singura diferenta este intre adepti. Unii se chinuie sa ramana inapoiati cu mii de ani, altii incearca sa traiasca in secolul 21.
Vechi 02.06.2011, 09:26:39
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Asta știm, ne-ați mai împărtășit părerea Dvs. Altele mai aveți?
Nu e doar o parere. Incearca sa faci diferenta intre pareri si realitate. S-ar putea sa devii ateu dar macar ai sa fii sincer cu tine!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) Eugen7 Dogmatica 199 19.02.2013 19:40:14
Teologia de eliberare ignatiu Biserica Romano-Catolica 1 16.09.2012 22:31:47
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? AndyTh Teologie si Stiinta 9 26.03.2012 13:28:55
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
intrebari despre teologia ortodoxa nell Despre Biserica Ortodoxa in general 14 09.09.2009 20:33:48