![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
E diferenta mare intre a consuma vinul ca aliment sau medicament(cum o facea Sf. Ioan Gura de Aur pentru a-si ameliora problemele digestive deosebit de grave - manca intodeauna singur pentru ca deseori i se intampla sa vomite chiar in timpul mesei(chiar daca manca doar niste legume fierte) ) in cantitati care nu ne afecteaza ratiunea, stapanirea de sine si a consuma vinul precum o fac cei impatimiti, betivii ajungand la moleseala la intunecarea mintii etc. La aceasta s-au referit Sfintii Parinti in scrierile lor. Dumnezeu prin venirea Sa in lume le-a curatit pe toate(vezi viziunea Sf Apostol). In Noua Lege avem voie sa mancam si sa bem din toate atat timp cat pastram echilibrul, nu ajungem la patima, ne mentinem integritatea fizica si sufleteasca, atat timp cat ne este de folos trupesc dar in primul rand sufletesc ceea ce consumam. Vezi folosul postului ortodox, ne obligatoriu si adaptat fiecaruia in parte, astfel incat atat sufletul cat si trupul sa primeasca hrana necesara. Daca am fi sa ne luam dupa voi astia care 'strecurati tantarul' n-ar mai trebui sa mancam nimic, sa bem nimic, sa nu mai luam medicamente(ca na vezi Doamne pentru producerea tincturii cutare s-a folosit alcool dublu rafinat), sa ne lasam copii sa moare pentru ca noi orbii si nebunii nu suntem de acord sa li se faca o transfuzie de sange sau un transplant, sa nu ne indeplinim obligatiile civice('Da cezarului ce e a cezarului si lui Dumnezeu ce e a lui Dumnezeu') pentru ca asa i s-a nazarit lui Miller sau White cu 100 si ceva de ani in urma.
Apropo urmatoare Apocalipsa cand vine, sau doar Tatal stie vremea(nici macar Fiul)? Sa stiti ca am stat cu sufletul la gura la ultimele prorocite de White si compania? Cam instabil dumnezeu' asta al sambatarilor... Una zice s-alata face. Apocalipsa placuta! Last edited by cipri85; 20.07.2011 at 11:54:27. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,El te va iubi, te va binecuvanta si te va inmulti; va binecuvanta rodul trupului tau si rodul pamantului tau, graul tau, mustul si untdelemnul tau, rodul cirezilor tale de vite si rodul turmelor tale de oi, in tara pe care a jurat parintilor tai ca ti-o va da."(Versiunea Cornilescu) ,,Te va iubi, te va binecuvanta, te va inmulti si va binecuvanta rodul pantecelui tau, rodul pamantului tau, painea ta, vinul tau, untdelemnul tau, pe cele nascute ale vitelor tale mari si ale oilor turmei tale in pamantul acela, pentru care S-a jurat El parintilor tai sa ti-l dea tie.(Ortodoxa) ,,And he will love thee and multiply thee, and will bless the fruit of thy womb, and the fruit of thy land, thy corn, and thy vintage, thy oil, and thy herds, and the flocks of thy sheep upon the land, for which he swore to thy fathers that he would give it thee."(Catolica Douay Reims) ,,And he will love thee, and bless thee, and multiply thee: he will also bless the fruit of thy womb, and the fruit of thy land, thy corn, and thy wine, and thine oil, the increase of thy kine, and the flocks of thy sheep, in the land which he sware unto thy fathers to give thee."(King James Version) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar de dame..asa de nostalgia virtutii pierdute cand beau doar must. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Scotty,
Adica matale sugerezi ca nenea Cornilescu o falsat putin la traducere? Nu ca ar fi singurul loc.. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ortodocsi betia este un pacat, nu vinul:
„Beția, demon de bună voie, băgat în suflete de către plăcere, beția mamă a păcatului, vrăjmașa virtuții, face fricos pe cel viteaz, desfrânat pe cel înfrânat; nu știe de dreptate, ucide chibzuință. După cum apa stinge focul, tot așa și vinul nemăsurat întunecă mintea". „Beția, distrugere a gândurilor, istovire a puterii, îmbătrânire înainte de vreme, moarte în scurtă vreme". ”Indrăcitul este vrednic de milă; bețivul, însă, care suferă ca și îndrăcitul, nu-i vrednic nici de milă, că se luptă cu un demon pe care singur l-a ales". (Sf. Vasile cel Mare, Omilii și cuvântări, Omil. a XlV-a, VII, în PSB, voi. 17, p. 506) „Intr-adevăr beția este o îndrăcire de bună voie." (Sf. loan Gură de Aur, Omilii la Facere, omil. XXIX, V, în PSB, voi. 21, p. 3 71-3 72) „Chiar dacă Domnul a prefăcut la nuntă apa în vin, totuși n-a îngăduit beția." „Trebuie să vă feriți de beție ca de cucută, că amândouă duc la moarte." (Clement Alexandrinul, Pedagogul, Cartea II, Cap. VII, 56.3., în PSB, voi. 4, p. 263) http://www.ortodoxiatinerilor.ro/fap...i-parinti.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Așa zice Domnul: "Ca atunci când găsești must într-un strugure și zici: "Nu-l rupe, că în acesta se află o binecuvântare" (Isaia 65,8) "Și paharul lui Faraon era în mâna mea; și părea că am luat un strugure și l-am stors în paharul lui Faraon și am dat paharul în mâna lui Faraon".(Facerea 40,11) Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS: pt Trice:verific si eu dar KJV a mers pe Textul Masoretic.Este posibil ca initial sa fi fost tradus prin ,,young wine"sau ,,new wine".Research in progress,keep in touch Last edited by Scotland The Brave; 20.07.2011 at 13:21:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu "nenea Cornilescu" a falsat, ci nenea Anania, având în vedere că în originalul ebraic (sursa de care vorbea prietenul nostru Scoțian) apare must, nu vin. E drept, nenea Anania a folosit traducerea traducerii (LXX) care e mai imprecisă la termenul "vin"
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce | Adriana Cluj | Rugaciuni | 7 | 13.04.2012 17:02:34 |
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos | alexandra28again | Intamplari adevarate | 30 | 19.04.2010 22:39:35 |
Cand nu avem voie sa coasem | marinmagda18 | Generalitati | 13 | 03.03.2010 15:15:58 |
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 17.02.2008 08:36:51 |
|