Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.08.2011, 21:18:02
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Religia: Ortodox
Smile

Sunt foarte frumoase toate. Poate sunt si subiectiva, ca eu imi doresc verighete tot din aur alb. Sa le porti cu placere.

Legat de lumanari, n-am mai vazut modelul asta. Sunt foarte frumoase si cred ca n-are importanta marimea lor. Cred ca-mi plac tot fara statuete. Eu le-as pune si floarea miresei, dar doar daca iti permiti, daca nu, sunt dragute si cu o simpla funda.

Legat de voal, n-am vazut model acela. Voalurile spaniol mantilla vazute de mine nu sunt stil gluga, ci doar foarte lungi si late cu dantela pe margine. Daca nu-ti gasesti nicaieri, si nici sa comanzi, iti poti cumpara un voal lung si lat cu dantela pe margine si te poti duce la o croitoreasa sa-ti faca un snur in fata, ca sa fie stil gluga (sau sa vorbesti chiar la magazinul de unde cumperi voalul, ca in general au si croitorese si pot face modificari).

P.S. Merci pentru urare. :)

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 01:32:45
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
Legat de voal, n-am vazut model acela. Voalurile spaniol mantilla vazute de mine nu sunt stil gluga, ci doar foarte lungi si late cu dantela pe margine. Daca nu-ti gasesti nicaieri, si nici sa comanzi, iti poti cumpara un voal lung si lat cu dantela pe margine si te poti duce la o croitoreasa sa-ti faca un snur in fata, ca sa fie stil gluga (sau sa vorbesti chiar la magazinul de unde cumperi voalul, ca in general au si croitorese si pot face modificari).

P.S. Merci pentru urare. :)

Doamne ajuta!
Modelul asta de voal tip gluga imi place dar stiu ca nu e voal spaniol.

Voalul spaniol este asa ca in poza de mai jos si imi place f f mult, din pacate nu gasesc asa ceva, sau sunt f f scumpe.

cred ca pana la urma am sa cumpar tulle si dantela si am sa ma duc la croitorie sa mi-l fac.
Attached Images
File Type: jpg voal-lung-cu-margine-brodata~l_1308704.jpg (23,2 KB, 32 views)

http://mamiprovocarea.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 11.08.2011, 01:36:47
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

mi-a venit o idee care ma atrage din ce in ce mai mult.

Ziua cununiei noastre o sa fie 1 octombrie - ziua in care serbam Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului, si am ales-o special pentru ca este aceasta sarbatoare foarte draga mie si pentru ca ne dorim ca Maica Domnului sa ne binecuvanteze astfel casnicia si sa ne acopere cu cinstitul ei acoperamant. Avem deja si icoana Acoperamantului Maicii Domnului pe care o sa-l rog pe parintele sa ne-o sfinteasca daca se poate tot in ziua cununiei.

De aceea, mi-as dori sa-l rog pe parintele, daca se poate, ca in biserica, inainte de inceperea slujbei, pana se aduna invitatii, sa ascultam acatistul Acoperamantului Maicii Domnului.

Il am eu pe CD, in interpretarea protopsaltului Marian Moise.

Ce credeti? E potrivit? Sper sa nu strambe din nas invitatii dar mie mi s-ar parea f frumos.

Reply With Quote
Vechi 23.08.2011, 12:50:39
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

ce ziceti? n-are nimeni nicio parere? chiar vreau sa stiu daca vi se pare exagerat sau nu ce-mi doresc eu. Adica nu vreau sa para ce la bag ceva oamenilor pe gat dar mi-ar placea mult sa se auda aceasta cantare in surdina in biserica in timp ce se aduna invitatii si pana incepe slujba.

Reply With Quote
Vechi 23.08.2011, 13:01:47
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
ce ziceti? n-are nimeni nicio parere? chiar vreau sa stiu daca vi se pare exagerat sau nu ce-mi doresc eu. Adica nu vreau sa para ce la bag ceva oamenilor pe gat dar mi-ar placea mult sa se auda aceasta cantare in surdina in biserica in timp ce se aduna invitatii si pana incepe slujba.
N-are niciun sens să ascultați un acatist în surdină. Mai bine vorbiți cu preotul să-l faceți acolo, înainte sau după cununie.
Vechi 23.08.2011, 14:37:48
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
N-are niciun sens să ascultați un acatist în surdină. Mai bine vorbiți cu preotul să-l faceți acolo, înainte sau după cununie.
nu este timp sa facem slujba acatistului. si in f multe biserici se asculta muzica (acatiste) cand nu e nicio slujba. am zis in surdina adica nu e dat foarte tare incat sa nu te mai auzi om cu persoana.

Reply With Quote
Vechi 23.08.2011, 19:30:00
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
nu este timp sa facem slujba acatistului. si in f multe biserici se asculta muzica (acatiste) cand nu e nicio slujba. am zis in surdina adica nu e dat foarte tare incat sa nu te mai auzi om cu persoana.
Si eu sunt de parerea lui MihailC. Rugaciunea e rugaciunea, atmosfera e atmosfera.
Oricum, numai parintele va poate da acordul, cu el trebuie sa vorbiti.
Vechi 24.08.2011, 11:07:19
maria32's Avatar
Senior Member

Implicit

multumesc frumos pentru raspunsuri.

Reply With Quote
Vechi 24.08.2011, 11:23:44
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
si iata si lumanarile pe care le vom comanda (le comandam noi caci nasii sunt din provincie si ei doar le vor plati conform traditiei).

insa vom cere sa fie fara statueta cu mire si mireasa. oricum, sunt mai mici decat cele clasice, au doar 60 de cm dar vor fi astfel mai usor de tinut o ora intreaga in maini de catre nasi, si cred ca nu le vom impodobi decat cu o funda sau cateva fire de floarea miresii.
Maria, stilul tau imi pare atat de simplu, de frumos.
De ce mergi pe acelasi stil si in privinta lumanarilor? de ce nu incercati varianta lumanarilor din ceara curata, impodobite cu flori naturale?
Sunt foarte frumoase, simple, finute, autentic ortodoxe.
iarta-ma ptr ca am indraznit , mie se parea ca ar face casa buna cu o nunta simpla si cu mirii iubitori de Hristos.
Vechi 24.08.2011, 11:33:14
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Atasat o poza cu o lumanare de ceara ptr nunta(sau poate chiar botez).
Attached Images
File Type: jpg poza_372.jpg (14,5 KB, 29 views)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 19:25:22
nunta crestina catalinabalhui Nunta 6 05.09.2010 12:02:08
nunta killerandrew Nunta 5 07.07.2009 12:55:29
nunta rizeab Nunta 1 23.09.2007 16:19:11
nunta copilu Nunta 1 25.07.2007 19:46:24