![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Draga Mirela ,
daca n-asi sti ca ai o capacitate mare de a ierta si a uita raul, nu ti-asi fi scris :). Tu singura ai zis si te-am crezut:D . Stii cum ma gandesc eu in ultima vreme cand scriu ceva ? Ii este cuiva de folos , e un lucru placut lui Dumnezeu ? Normal ca o mai dau "si-n bara " ,dar cel putin ma straduiesc :). Si asta pentru ca veni vorba de sfaturi . Nu te-ai suparat , nu ? Si daca te-ai suparat stiu ca maine iti trece ! Barbatii au alte ambitii , asa ne-a facut Dumnezeu diferiti :). Te imbratisez ! maria |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa cum a spus si Elena, duhovnicul te va sfatui cel mai bine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
post cu bucurii duhovnicesti. sa rabdam mult, sa iubim mult..
voi incerca cu ajutorul Lui Dzeu sa postesc si eu. cu stima Carol |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
niste copii deosebiti,sanatosi, frumosi si bine dezvoltati. -Pe timpul sarcinii si alaptarii mama poate pastra curatia(in deplin acord cu sotul si duhovnicul) -Postul cu binecuvantare si dreapta socoteala n-a facut vreodata rau cuiva,a adus sanatate, luminarea mintii,usurare si liniste sufletului si sporire duhovniceasca,bineinteles urmat de spovedanie si impartasire daca se poate. |
|
|||
|
|||
![]()
Postul cu binecuvantare! Nu este o regula generala, insa nici nu are rost sa ne incapatanam sa tinem post cu gandul ca spargem noi toate limitele firii. De aceea relatia cu duhovnicul este importanta!
|
|
|||
|
|||
![]()
poi statzi domnule, ca se vorbeshte despre post shi despre exagerari shi despre dieta shi tot se vorbeshte... Dar reamintindu-mi vorbele Arhimandritului Sofronie de la manastirea Lainici citite de pe site, postul shi milostenie spune acesta ca sunt cele doua aripi ale rugaciunii, dar tot dansul spune ca pentru rugaciune este nevoie de viatza fara prihana... foarte frumos... ca shi Domnul spune ca acest soi de diavoli nu ies decat prin post shi rugaciune, cand a scos un demon din copilul lunatec... dar eu ma gandeam mereu la cine se refarea Domnul, la copilul acela? ca trebuia sa tzina acela post shi rugaciune? poi acela era un copil shi copiii ce post sa mai tzina ca ei uita mereu de foame shi sete... deci pare-mi-se ca nu se referea Domnul la copilul demonizat, ca acesta ar fi trebuit sa tzina post shi rugaciune, deshi n-ar fi fost rau sa se obijnuiasca de mic shi sa faca acest lucru... apoi mi se parea cum ca se referea la parintele respectiv care dovedise credintza chiar impotriva neputintzei sale de a crede, cerand ajutor pentru credintza sa de la Domnul ca sa il scape pe copil, dar daca acest parinte avea credintza, atunci la cine se referea Domnul cand spunea despre acest soi de demoni? La cine se referea? La cei din jur?, La vecini shi lumea respectiva adunata care nu credea in ucenici? La ce soi de deavoli s-o fi referind Mantuitorul? shi la cine anume? Shi tind sa cred ca s-a referit atat la ucenici cat shi la multzimea adunata, ca ei aveau acel drac al necredintzei, erau stapanitzi de el, drac care nu putea fi scos din popor decat cu post shi rugaciune, ca altfel nici nu ajungea un copil nevinovat al unui tata credincios sa fie stapanit de demon... Deci am impresia ca la ei se referea mustrarea...
Dar vedetzi cum se vehiculeaza acest termen de post? el pare ca denumeshte o abtzinere, o dieta, mancam asta shi asta shi nu mancam asta shi asta... shigur ca este shi o triere, o lepadare de alimentele care ne impatimesc... dar ce scrie ? poi scrie Post insemnand ca shi la armata shi un fel de paza... dar ce scrie defapt? Ce? poi post vine de la POcaintza, shi nu orice pocaintza ci aia cu JERtFIRE de Sine shi astfel am intzeles ce vrea sa spuna acolo cand zice POSt... Deci daca in post nu facem POcaintza, nu avem cum sa spunem ca am postit, ci ca am ales sa mancam anumite legume, adica am facut o sortare a ce bagam in guritza... iar sufletul a ramas lafel de anost, adica apartzinand aceluiash neam de necredincioshi a caror nepasrea a dat ca rezultat aparitzia unor demoni in copii... domnule, concluzia ce a rezultat la mine in capshor e din invatzatura de la unii parintzi care au vorbit de post, rugaciune, jertfire de sine, mancare de dulce... nu le-am inventat eu... dar am o oarecare patima sa va zic shi voua... Iar in momentul in care intr-adevar incepi sa posteshti adica sa te POcai(n)eshti precis nu-tzi mai arde de mancare, nici daca e doar din legume... atunci suferi... nu-tzi mai arde de nimic... shi lacrimile tzi se ususca... asha imi inchipui... dar poate ar trebui sa ne spuna cei care intr-adevar au postit... cine shtie cum o fi defapt... oricum Parintele Papcioc, din cate am intzeles din interviul sau inregistrat pune accentul mai mult pe o trezvie cam ca o prezentza intreaga, pe un fel de a fi un interlocutor aflat in adevar shi la locul sau dar in comuniune cu Dumnezeu, o stare de a fi atunci intreg shi cu Dumnezeu (in rugaciune sau smerenie sau atentzie shi tacere, sa nu treaca clipa pe linga inima ta) shi nu pe o asceza foarte sadica, pe un post greu shi dur... ash parca spune dansul... |
|
|||
|
|||
![]()
rectific aici despre starea de prezentza intreaga shi trezvie adica sa nu treaca clipa/momentul pe langa inima ta in adevar ca nu intzelesesem cum spunea parintele Papacioc, spunea cumva de a fi permanent cu inima la Dumnezeu in Iisus Hristos... bineintzeles ascultand ce ne-a cerut... (un gand, o simtzire, o durere, o lacrima, un zambet, o rogaciune mititca, ceva traire catre El)
Rog sa ma ierte Maica Domnului ca se apropie sarbatoarea Adormirii Sale si in postul acesta binecuvantat nu prea am incercat sa practic cum trebuie smerita smerenie in adevar si de la locul meu, am facut doar nishte mutre ca ma dor mushchii de la maxilare... deci nu prea va fi socotit nici postul meu post... shi o rugam sa-i ierte shi pe ceilaltzi nevrednici asemenea mie... Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Elena |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Postul | larisa maria | Generalitati | 7 | 11.11.2011 23:04:44 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
Cand s-a infiintat/reglementat postul in forma actuala? | sophia | Postul | 17 | 05.12.2009 23:49:56 |
|