Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2011, 17:46:26
Mtcrysty17's Avatar
Mtcrysty17 Mtcrysty17 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2010
Locație: gorj
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mtcrysty17
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pestisorul de Aur Vezi mesajul
Pestidoule?!
zici ca esti inteligent..... intoarce litera d la 180 grade spre dreapta si o sa afli raspunsul...

Bucura-te Sfinte Ierarhe Nectarie, mare facatorule de minuni!!!

Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine pacatosul!
Reply With Quote
Vechi 18.11.2011, 19:48:52
Pestisorul de Aur Pestisorul de Aur is offline
Banned

Data înregistrării: 17.10.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
cea mai buna intrebare de pana acum.... sper sa nu o ocolesti pestisorule..... daca nu esti ateu, de ce nu ne raspunzi tu la intrebarea ta, ce are in plus filozofia crestina ??? abia astept raspunsul tau.... sau esti alta religie??? Doamne ajuta!!!
nu stiu.daca stiam nu deschideam subiectul asta.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2011, 19:49:50
Banned

Implicit

Citat:
zici ca esti inteligent..... intoarce litera d la 180 grade spre dreapta si o sa afli raspunsul...
PestiBOULE.

Mersi.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2011, 20:15:20
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
PestiBOULE.

Mersi.
love is in the air....
Vechi 19.11.2011, 00:42:54
Mtcrysty17's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
PestiBOULE.

Mersi.
imi cer scuze... nu am avut intentia sa te jignesc... nu imi sta in caracter.... am crezut ca asa vroia sa se exprime celalat user.... imi cer scuze si fata de el daca am rastalmacit cuvintele gresit.....

Reply With Quote
Vechi 19.11.2011, 12:53:19
Banned

Implicit

Citat:
imi cer scuze... nu am avut intentia sa te jignesc... nu imi sta in caracter.... am crezut ca asa vroia sa se exprime celalat user.... imi cer scuze si fata de el daca am rastalmacit cuvintele gresit.....
nu se accepta.cere-ti scuze in genunchi.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2011, 17:44:31
Mtcrysty17's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
nu se accepta.cere-ti scuze in genunchi.
pai eram in genunchi cand am scris..... :))

Reply With Quote
Vechi 20.11.2011, 20:36:41
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Ce are filozofia crestina si nu au celelalte filozofii ale lumii?De ce spune Sf. Apostol Pavel ca insusi ingeri vor sa vada aceasta evanghelie care ni se propovaduieste noua?Ce e asa de deosebit la mesajul evangheliei?
incearca astea:
http://www.youtube.com/watch?v=gFtmo...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=vQcdB...ure=plpp_video
Vechi 10.12.2011, 13:36:37
Stancu Stancu is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2011
Implicit

Citat:
Divinitatea se incarneaza si in filozofia hindusa.De fapt are mai multe incarnari.Semi-zei si fii ai Zeului suprem existau si in filozofia pagana.Crestinismul are foarte multe similitudini cu Mitraismul, religia pagana a Imperiului Roman.

"Paul Bâlă și Octavian Chițan, în opera „Mitul creștin” scriu despre nașterea lui Mithra următoarele: „Nașterea zeului Soarelui sau al fertilității se sărbătoarea în diverse părți ale lumii vechi cu mult înaintea apariției creștinismului. Ziua consacrată aniversării acestei nașteri era fie 6 ianuarie, fie 25 decembrie. Creștinii copiind mitul nașterii lui Hristos au reținut și aceste două date calendaristice.

Până în secolul IV e.n. creștinii serbează nașterea lui Hristos la 6 ianuarie, zi în care și egiptenii sărbătoreau nașterea eonului, arabii nașterea lui Dersares, grecii pe a lui Dyonisos și a pruncului sacru din Eleusis. Începând cu sec. al IV-lea creștinii stabilesc ca dată a nașterii lui Hristos 25 decembrie, dată la care și mithraiștii sărbătoreau nașterea zeului Mithra.“

În acest sens, chiar papa Leon I le-a spus creștinilor: „Astupați-vă urechile la cuvintele otrăvite ale acelora care vor ca o astfel de zi să merite a fi cinstită mai puțin din cauza nașterii lui Hristos decât din cauza nașterii soarelui nou, cum îl numesc ei.“ (Sermo XXII)

În religia lui Mithra, tot așa, se practica botezul prin scufundare. În acest sens, chiar Justin Martirul și Filosoful, apologet creștin, declara în opera sa „Apologetica”, următoarele: „Cei ce voiesc să intre în temple în care se găsesc ei, mai înainte de a intra să facă o baie.“ (Apologia I LXII)

Despre mithraism, Paul Bâlă și Octavian Chițan spun: „Ambele religii aveau în comun botezul prin scufundare (nu stropire)…

Pâinea și vinul sau euharistia, constituie un punct cheie din religia creștină. Sf. Justin Martirul și Filosoful spune despre aceasta următoarele: „În misterele lui Mithra, în slujbele ce se săvârșesc cu prilejul inițierii cuiva i se pune înainte pâine și un pahar de apă însoțite de unele formule.“ (JUSTIN MARTIRUL ȘI FILOSOFUL , Apologia I, LXVI)"
Asemanarile sau sincretismul dintre crestinism si Cultele de Mistere(Mithra,Adonis,Osiris) ,nu au fost intamplatoare ,scriitorii neutrii ai secolului intai care vedeau ceea ce faceau primii crestini si ce propovaduiau, si vedeau si asemanarile dintre ei si pagani, au ajuns la concluzia(care era si adevarata) ,ca,,, Diavolul care a fost de fata mereu la sfaturile pe care Dumnezeu le dadea atat evreilor din vechime cat si primilor crestini prin Fiul sau,,, A CREAT DIN TIMP DINAINTEA APARITIEI CRESTINISMULUI, toate acele povesti si mituri asemanatoare crestinismului ,in asa fel incat la aparitia crestinismului sa-l faca inutil.De asta au zis multi si atunci si acuma ,ca primii crestini nu au facut decat sa copieze pe pagani in invataturile lor.GRESIT TOTAL.Primii crestini au stiut sa proclame Evanghelia poparelor in asa fel incat sa faca diferenta intre mesajul crestin si basmele sau miturile din Cultele de Mistere.Iar cand crestinismul incepea sa se paganizeze ,si-a facut aparitia Crestinatatea falsa(Ortodoxa ,si Catolica) care in mod voit a adoptat( prin compromisuri) practici pagane si invataturi din paganism ,pt asi spori numarul de enoriasi.Deci nici Hristos si nici Apostolii nu sant de vina pentru paganizare crestinismului.I-a si citeste carti de Etnografie si ai sa vezi originea majoritatii sarbatorilor din Ortodoxie.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2011, 13:47:56
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Stancu Vezi mesajul
Asemanarile sau sincretismul dintre crestinism si Cultele de Mistere(Mithra,Adonis,Osiris) ,nu au fost intamplatoare ,scriitorii neutrii ai secolului intai care vedeau ceea ce faceau primii crestini si ce propovaduiau, si vedeau si asemanarile dintre ei si pagani, au ajuns la concluzia(care era si adevarata) ,ca,,, Diavolul care a fost de fata mereu la sfaturile pe care Dumnezeu le dadea atat evreilor din vechime cat si primilor crestini prin Fiul sau,,, A CREAT DIN TIMP DINAINTEA APARITIEI CRESTINISMULUI, toate acele povesti si mituri asemanatoare crestinismului ,in asa fel incat la aparitia crestinismului sa-l faca inutil.De asta au zis multi si atunci si acuma ,ca primii crestini nu au facut decat sa copieze pe pagani in invataturile lor.GRESIT TOTAL.Primii crestini au stiut sa proclame Evanghelia poparelor in asa fel incat sa faca diferenta intre mesajul crestin si basmele sau miturile din Cultele de Mistere.Iar cand crestinismul incepea sa se paganizeze ,si-a facut aparitia Crestinatatea falsa(Ortodoxa ,si Catolica) care in mod voit a adoptat( prin compromisuri) practici pagane si invataturi din paganism ,pt asi spori numarul de enoriasi.Deci nici Hristos si nici Apostolii nu sant de vina pentru paganizare crestinismului.I-a si citeste carti de Etnografie si ai sa vezi originea majoritatii sarbatorilor din Ortodoxie.
Eu sunt de părere că ar fi mai bine ca dumneavoastră să luați și să citiți cărți de gramatică înainte de a vă avânta să denigrați Biserica lui Isus Cristos.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Psalmul 50 pentru ce se citeste? dar celelalte psalmii ? mitus Din Noul Testament 303 12.05.2012 12:30:22
Zeitgeist - Erori de Istoria si Filozofia Religiilor alexmatei Stiri, actualitati, anunturi 0 01.05.2012 19:36:50
nunta crestina maria32 Nunta 183 15.11.2011 12:03:19
nunta crestina catalinabalhui Nunta 6 05.09.2010 12:02:08
Inmormantarea la celelalte religii tigerAvalo9 Generalitati 19 18.02.2009 23:08:38