Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2012, 16:20:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Eu, cand ma voi pensiona, voi primi un anumit procent din pensie de la stat, dupa acelasi sistem ca si pensionarii de azi. Restul vor fi cu adevarat bani care sa mi se cuvina, pentru ca vor fi fost depusi de mine intr-un cont gestionat de un administrator privat.
Chiar crezi asta? :))

Studiaza inflatia in ultimii 30 ani si rata dobanzii pe urma calculeaza cu ce bani ai sa mai ramai de fapt din aia..

Tin minte acum cca. 15 ani cum facea un agent de vanzari pentru un fond de pensii calcule cum cu contributia x (nu mai stiu cat exact dar deloc insignifianta pe atunci) o sa ai peste 30 ani o pensie lunara in jur de 1 milion - bani frumosi pe atunci, dar acum insemand ... 100RON.

Uita-te cate s-au schimbat in lumea asta in ultimii 20 ani, peste alti 30 ani ai idee ce poate fi??

Stii care este singurul fond de pensii real, la care poti contribui si sa-ti asigure cat de cat necesitatile la batranete?

1. Copiii (cu cat mai multi, cu atat mai bine si bine educati)

2. Sanatate, putere de munca si o bucata de pamant.

Last edited by AlinB; 04.05.2012 at 16:25:43.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 16:44:28
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Haha.."Statul"...
Si te mai plangi de naivitatea(?) cavalerului ..
Da, statul, pentru ca la stat platesc eu in fiecare luna, nici macar nu platesc eu, ci mi se retine automat.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 16:53:28
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Chiar crezi asta? :))

Studiaza inflatia in ultimii 30 ani si rata dobanzii pe urma calculeaza cu ce bani ai sa mai ramai de fapt din aia..
N-am sustinut ca o sa ma imbogatesc la pensie, nici macar n-am sustinut ca banii aia cotizati de mine or sa fie mai multi decat cei de la stat. Sustin doar ca banii cotizati de mine in contul meu sunt ai mei, sunt bani la care pot sa emit pretentii, sunt bani care mi se cuvin cu adevarat, cat de putini vor fi ei atunci. Cat pun de-o parte, atata am. Plus ce mai poate sa inmulteasca administratorul fondului, investind. Din ce stiu randamentele au fost peste inflatie de cand s-au introdus la noi pilonul II de pensii.

Spre deosebire de banii dati statului, intr-un proces ce seamana mai degraba cu loteria. Oare cati salariati vor fi cand voi fi eu pensionar? Oare o sa aiba statul de unde sa dea bani atunci? Pensia de la stat reprezinta o incertitudine.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 16:57:43
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Pensia de la stat reprezinta o incertitudine.
Toate reprezinta o incertitudine, din pacate, desi nu asa ar trebui sa stea lucrurile.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 16:57:59
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
la presiunile cui? aia erau in opozitie atunci!!!
ati uitat ca tariceanu a spus atunci ca nu sunt bani, iar basescu i-a sarit la beregata?
Eu stiu un singur lucru: PNL a facut troc cu PSD in acel moment. PNL a adoptat o masura eminamente de stanga contra sustinerii parlamentare a firavului guvern liberal. Cu reprezentarea pe care o avea in parlament, guvernul Tariceanu II nu ar fi avut cum sa reziste. Singurul colac de salvare a fost sustinerea tacita oferita de PSD.

Iar PSD, in prag de alegeri, a vrut sa faca un cadou pensionarilor, electoratul lor de baza. Hocus-pocus, gata pensiile. Pai cum sa nu-i iubiti, draga doamna?

Si-apoi a venit criza, si intreaga clasa politica iresponsabila s-a trezit ca nu au de unde sa mai dea pensiile alea umflate. Ba chiar s-au trezit ca trebuie sa taie din cheltuielile enorme pe care le avea aparatul statal supradimensionat, evident, acolo unde nu trebuie.

Dar ce sa-i faci? Aia de la putere au avut luciditatea sa taie si sa se imprumute, pentru ca au vazut cu ochii lor cat de grava era situatia, insa n-au stiut nici sa comunice cum trebuie populatiei aceste masuri, nici sa faca ceva eficient, fiind incompetenti.

Aia din opozitie au constatat ca n-au nimic de pierdut daca ii injura pe aia de la putere, ba chiar au de castigat, ceea ce-au si facut. Iar acum au ajuns la putere si deja nu stiu pe unde sa scoata camasa. De la "punem la loc ce-au furat" au ajuns la "stati sa vedeti, ca de fapt e mai urat decat credeam" - placa pe care am tot auzit-o de atatea ori.

Uneori ma infioara cat de cretin e electorul roman. Ii pune pe unii la putere, vede ca nu merge cu ei, ii schimba. Vede ca nu merge nici cu astia, ii aduce la loc pe cei de dinainte. Iar si iar. Memoria scurta face ravagii, iar bruma de demnitate pe care o avem ne-o vindem pe un kil de faina sau pe o galeata. Atata timp cat oamenii astia exista, voteaza si pot fi manipulati cu un minim de efort, vom avea politicienii pe care-i avem. Si pe care-i meritam.

Sincer va spun: unii din concetatenii mei fac sa-mi fie aerul irespirabil in tara asta. Ma gandesc din ce in ce mai des la emigrare.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.

Last edited by horatiu.miron; 04.05.2012 at 17:08:31.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 17:00:05
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Eu stiu un singur lucru:1. PNL a facut troc cu PNL in cel moment.
.2. Pai cum sa nu-i iubiti, draga doamna?
1.Eu, cu mine si cu noi, suntem trei.
2.De unde ai scos-o?
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 17:08:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, statul, pentru ca la stat platesc eu in fiecare luna, nici macar nu platesc eu, ci mi se retine automat.
Hai sa-ti explic cum sta treaba.

Tu acum platesti pensie bunicilor si pe urma parintilor tai.

Dar pentru ca parintii tai si bunicii au crezut ca si tine ca "Statul" e un nene cu buzunare pline care nu se golsesc niciodata, n-au crezut de cuviinta ca trebuie sa aiba copii mai multi care sa se ingrijeasca de batranetile lor.

S-au culcat pe o ureche si au votat mereu cu aia care promiteau salarii si pensii mai mari, chit ca n-aveau de unde.

Acum, banii luati de la tine nu mai ajung pentru pensii, asa ca "Statul" se imprumuta in contul copiilor tai ca sa plateasca pensia bunicilor lor.

Cand tu ai sa fii pensionara, copiii tai o sa-ti plateasca tie pensia plus o sa trebuiasca sa dea inapoi banii imprumutati pentru pensii.

Asadar, care "Stat"?

Last edited by AlinB; 04.05.2012 at 17:10:17.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 17:13:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
N-am sustinut ca o sa ma imbogatesc la pensie, nici macar n-am sustinut ca banii aia cotizati de mine or sa fie mai multi decat cei de la stat. Sustin doar ca banii cotizati de mine in contul meu sunt ai mei, sunt bani la care pot sa emit pretentii, sunt bani care mi se cuvin cu adevarat, cat de putini vor fi ei atunci. Cat pun de-o parte, atata am. Plus ce mai poate sa inmulteasca administratorul fondului, investind. Din ce stiu randamentele au fost peste inflatie de cand s-au introdus la noi pilonul II de pensii.

Spre deosebire de banii dati statului, intr-un proces ce seamana mai degraba cu loteria. Oare cati salariati vor fi cand voi fi eu pensionar? Oare o sa aiba statul de unde sa dea bani atunci? Pensia de la stat reprezinta o incertitudine.
Peste inflatie cu cat? 1-2% si aia cu semnul intrebarii dat fiind ca in calculul inflatiei exista si o doza de subiectivism statistic?

Fa un calcul de curiozitate si vezi cum ai fi iesit mai bine in ultimii 30 ani, cu banii dati la "stat" sau aia la fondul privat?

Intreaba-te si cate state au dat faliment incat sa nu mai plateasca pensiile si cate "fonduri private" au dat faliment si contribuabilii n-au mai vazut nici un ban.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 17:17:43
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Hai sa-ti explic cum sta treaba.

Tu acum platesti pensie bunicilor si pe urma parintilor tai.

Dar pentru ca parintii tai si bunicii au crezut ca si tine ca "Statul" e un nene cu buzunare pline care nu se golsesc niciodata, n-au crezut de cuviinta ca trebuie sa aiba copii mai multi care sa se ingrijeasca de batranetile lor.

S-au culcat pe o ureche si au votat mereu cu aia care promiteau salarii si pensii mai mari, chit ca n-aveau de unde.

Acum, banii luati de la tine nu mai ajung pentru pensii, asa ca "Statul" se imprumuta in contul copiilor tai ca sa plateasca pensia bunicilor lor.

Cand tu ai sa fii pensionara, copiii tai o sa-ti plateasca tie pensia plus o sa trebuiasca sa dea inapoi banii imprumutati pentru pensii.

Asadar, care "Stat"?
Teoria/povestea asta o stiam si eu.
Era vorba de obligatia statului de a-si respecta angajamentele.
Reply With Quote
Vechi 04.05.2012, 17:25:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Teoria/povestea asta o stiam si eu.
Era vorba de obligatia statului de a-si respecta angajamentele.
Stii dar nu pricepi, daca tot poti sa mai vorbesti de "Stat".

Si daca nu le respecta ce se intampla? Face "Statul" inchisoare?

"Statul" nu poate decat sa dea faliment si atunci au incurcat-o si pensionarii si nepensionarii.

Care "Stat"? Care angajamente?
Unde si cand si cine exact si-a luat angajamentul sa-ti plateasca tie pensia?

Si-a luat angajamentul sa-ti ia din bani sa plateasca pensia bunicilor si parintilor tai si din ai copiilor tai sa-ti plateasca tie pensia - daca o sa aiba de unde, eventual o sa le puna si o datorie in spate - daca o sa aiba cum.

Ce vina are "Statul" ca atunci cand plateau parintii tai pensii erau 10 platitori si 5 pensionari iar acum sunt 5 platitori si 10 pensionari?

Nu "Statului" i-ai platit tu pensie ci bunicilor si parintilor tai.

Nu pensionarii de acum sunt vinovati de faptul ca nu mai sunt platitori?
Ca doar nu le-a interzis "statul" sa faca copii.

Last edited by AlinB; 04.05.2012 at 17:29:35.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CIA a colaborat in 1960 cu Mafia din SUA spre a asasina pe Fidel Castro mihailt Generalitati 13 08.01.2013 12:56:35
Ploaia rosie din Kerala, India Florin-Ionut Teologie si Stiinta 2 28.06.2011 14:58:18
De ce Sfintii Evanghelisti nu au cruce rosie? Marius22 Reguli in Biserica 0 15.11.2010 17:05:16
Trebuie sa terminam cu mafia din cimitire ionut_marcel Stiri, actualitati, anunturi 1 20.10.2006 18:15:57