Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2012, 15:38:13
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
O intrebare: oare cum de a cununat cuplul princiar o fata (o tanara pereche) oarecare, pe deasupra si cu probleme psihice (asa cum am citit mai sus)?

Cate cununii (de oameni obisnuiti, oarecare...) au mai onorat in acest fel, de cand s-au reintors in Romania?
Nu-i retorica intrebarea, chiar as vrea sa stiu daca s-a mai intamplat.
Această "telnovelă"a apărut în urmă cu ceva timp , iar scurgerile de "informații"au continuat pe mai multe canale , dar informațile au scăpat puțin câte puțin . Nu e vorba de o fată oarecare , și nici nebună nu-i , iar "telenovela "este mult mai complicată . In fine, sper să dau de niște informații apărute luna trecută , unele din ele dispărute în mod miraculos , pur și simplu s-au evaporat . De le găsesc le public , dar nu cret că Patriarhul poate să ne mintă în halul ăsta și nici că are o dublă personalitate atât de bine pusă la punct ! Ar fi fără precedent , ar fi groaznic, pentru că nu-i vorba de ori și cine . Trebuie să apară și o reacție din partea Patriarhiei, trebuie neapărat ! ! !
Vechi 05.06.2012, 15:46:59
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Ca intrebare zic, voua cum va pare sustinerea lui Becali?
Nu e greu de sesizat ca in urma cu vreo doua luni s-a dat startul sustinerii, in ziarul Lumina, cu acel articol care pe mine m-a uluit (zicea cu titlu de prima pagina ca fotbalul nu ne separa de Dumnezeu sau cam asa ceva...).
Apoi vine Gigi in campanie cu sloganul sau pe care refuz sa il citez. Macar ca imi aminteste de unii care ziceau ceva semanator prin preajma celui de-al doilea razboi mondial. Parca pentru Dumnezeu si pentru tara indemnau ei lumea la revolutie, nu-i asa?...

Scenariul se repeta. Actorul principal e acum marele barbat evlavios Gigi Becali.
Regia, insa, cui apartine?

Intreb si io asa ca prostu, cu amaraciune ca nu ma duce mintea sa pricep.
Si cu obida ca-mi vor fi educati copiii de oamenii din gasca lui Gigi. Scapai de Ceausescu si dadui de clona lui cu fata mistica, Becali. Strasnic popor, tulburatoare istorie, frati si surori intru credinta...
ti se pare tie Becali ca e genul Capitan?
Vechi 05.06.2012, 15:50:48
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Iata ca si Biserica Ortodoxa Romana este "zguduita" de un nou scandal ! Cat de adevarat este vomv vedea , dar fum fara foc nu iese . Va las pe voi sa cititi o stire de ultima ora care circula deja cu viteza luminii , iar de se adevereste trebuie sa se faca lumina si dreptate !

IATA STIREA :
Patriarhul Daniel și-a lăsat toată averea unei nepoate MISTERIOASE. Tânăra face declarații ȘOCANTE

Un cutremur ar putea zgudui liniștea din interiorul Bisericii Române! Nepoata Patriarhului Daniel face declarații șocante, după ce înaltul prelat i-a lăsat toată averea. De câteva săptămâni, presa locală a început să facă speculații cu privire la această tânără, despre care scrie că ar fi rodul unei iubiri dintre înaltul prelat și o nemțoaică.

Nepoata Patriarhului Daniel a fost cununată de Prințul Paul și Prințesa Lia / FOTO: www.jurnaluldeargeș.ro

Patriarhul Daniel și-a lăsat toată averea unei nepoate misterioase / FOTO: http://www.stl.ro/
Citește totul despre:
fiica patriarhului Daniel, moștenitoarea patriarhului daniel, patriarhul Daniel, Patriarhul Daniel are o fiică cu o nemțoaică, Patriarhul Daniel i-a lăsat averea nepoatei sale, patriarhul daniel și-a recunoscut fiica, steluța ciubotea

Steluța este moștenitoarea averii Patriarhului Daniel / FOTO: www.jurnaluldeargeș.ro

Steluța Vișan Ciobotea, nepoata Patriarhului Daniel, despre care presa locală spune că "este rodul unei relații avute de actualul patriarh în tinerețe, cu o nemțoaică" ar putea stârni un adevărat scandal în interiorul Bisericii Române, scrie jurnaluldeargeș.ro. Până acum se știa că Steluța este fiica cea mare a surorii Patriarhului, Florica Ciobotea, dar tânăra a intrat în atenția presei în urma unor declarații cel puțin controversate.
"La 13 ani am căzut și m-am lovit rău, iar în adolescență, starea mi s-a agravat, afectându- mi și coloana vertebrală. Cu timpul, am început să îmi mai revin, numai că familia mea s-a folosit și se folosește încă de accidentul meu pentru a scoate cât mai mulți bani de pe urma unchiului meu", a declarat Steluța, care suferă de o afecțiune gravă.
Steluța a rămas însărcinată, lucru care a stârnit furia părinților, ce ar ar fi dat-o în judecată pe motiv că ar fi nebună și că ar avea nevoie de un tutore. "După tot ce s-a întâmplat, îmi pun și eu acum serioase semne de întrebare dacă aceasta e familia mea. Cred că o adevărată mamă nu ar putea face așa ceva propriului copil", susține fata.
Zvonurile că Steluța ar fi fiica înaltului prelat nu au încetat să apară. Nici tânăra nu poate exclude ipoteza. "Nu știu ce să spun! Dar asemănarea asta dintre mine și Patriarh... Știu că unchiul meu, Patriarhul, mi-a lăsat mie tot ceea ce avea. Știu că și casele din București sunt, în procent de 80%, pe numele meu", spune Steluta.
Potrivit jurnaluldeargeș.ro, Steluța Vișan Ciobotea, despre care se spune că ar fi fiica secretă a Patriarhului Daniel, s-a căsătorit cu Costel Ispas, a dat naștere unei fetițe, iar nașii au fost prințul Paul de România și Prințesa Lia.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/patriarhul...#ixzz1wqCooXOb
mie mi pare un pic povestea ca pute. suna toata chestia cam fals la cum e prezentata. sincer
Vechi 05.06.2012, 16:38:36
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
O intrebare: oare cum de a cununat cuplul princiar o fata (o tanara pereche) oarecare, pe deasupra si cu probleme psihice (asa cum am citit mai sus)?

Cate cununii (de oameni obisnuiti, oarecare...) au mai onorat in acest fel, de cand s-au reintors in Romania?
Nu-i retorica intrebarea, chiar as vrea sa stiu daca s-a mai intamplat.
Povestea - "telenovela " are un raspuns in "secretele" Fundatiei Omenia , cine stie ceva sa spuna , fara frica !
In fine . . . , nu cunosc daca se pot sterge niste date din motorul de cautare google , daca exista aceasta posibilitate , dar dispar date , dispar adrese referitoare la acest "scandal ". . .

Altețele Lor Regale Prințul Paul și Prințesa Lia, nașii fiicei și nepoatei Patriarhului Daniel

Intr-o atmosferă discretă, dar plină de emoții și bucurie, fiica secretă a Patriarhului Daniel (oficial, nepoata acestuia), Maria Stela Ciobotea Vișan, și-a creștinat fetița, care a venit pe lume în vinerea Paștelui, la o maternitate din București și al cărei tătic, Costel Ispas, este muscelean get-beget, născut și crescut în satul Cotești, comuna Godeni.

Pe lîngă botezul copilului, părinții și-au oficializat relația, atît la Primărie, cît și în fața Altarului, nași fiind, în ambele cazuri, Altețele Lor Regale Prințul Paul și Prințesa Lia. Toate aceste trei momente s-au derulat la Cotești și au fost organizate de Minodora Ilie, „fiică“ a localității și președinta Fundației Internaționale Omenia, dar și „nașa“ de suflet a celor doi tineri. Maria Stela Ciobotea Vișan și Costel Ispas au trecut mai întîi, în jurul orei 11, pe la primăria din Godeni și au spus un „da“ răspicat primarului Ion Pădureanu, cel care a oficiat cununia civilă. A urmat cununia religioasă, care a avut loc la biserica din satul Cotești și care a fost oficiată de un sobor de patru preoți. În același lăcaș de cult s-a derulat și cel mai important eveniment al zilei: creștinarea micuței Daniela Anastasia Florica. După acest moment, toată lumea a mers la Pensiunea Piscul Soarelui, acolo unde s-a desfășurat partea finală a evenimentului: felicitările, masa și dansul.

Last edited by cristiboss56; 05.06.2012 at 16:42:44.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 17:01:43
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

In 1978 cand i s-a nascut nepoata, Patriarhul Daniel era in Germania, urmand cursurile universitatii Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau. Mi se pare prea complicat scenariul ca el sa fi avut un copil in Germania, sa-l fi adus in tara dupa un timp, inregistrat pe numele surorii si a sotului ei,intocmit acte false la maternitate etc. Am auzit si acea discutie filmata cu camera ascunsa, difuzata la tv, cu ginerele si cu nepoata, dar ei n-au afirmat ca ea ar fi fiica lui, de aceea nu cred zvonurile de prin ziare si vobele atribuite lor.

Last edited by ioanna; 05.06.2012 at 17:06:07.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 17:07:52
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nu e vorba de o fată oarecare , și nici nebună nu-i , iar "telenovela "este mult mai complicată .
Eu nu consider ca aceasta fata ar avea probleme psihice. Am citit o postare anterioara in care se faceau astfel de presupuneri...:""se pare ca sunt doar declaratiile unei persoane care s-ar putea sa aiba niste afectiuni psihice.""

Dar o putem considera o fata oarecare: fiica unei familii simple, obisnuite, din judetul Arges. Daca este fiica acestei familii...

Daca nu... se schimba situatia: atunci nu mai este o oarecare.

Last edited by Adriana Cluj; 05.06.2012 at 17:23:08.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 17:14:26
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Patriarhul Daniel și-a lăsat toată averea unei nepoate MISTERIOASE. Tânăra face declarații ȘOCANTE
Faci declaratii socante daca nu primesti averea, nu invers
Cred ca Patriarhul are "simpatizanti" in cadrul BOR si care au lansat zvonul.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 17:37:00
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Faci declaratii socante daca nu primesti averea, nu invers
Cred ca Patriarhul are "simpatizanti" in cadrul BOR si care au lansat zvonul.
DA , tot ce este posibil să fie niște tabere , mici "lupte", mai ales că în ultima perioadă Patriarhul este considerat un mic dictator , iar cultul personalității a luat amploare , plus "forțele de securitate "create în jurul lui , nu sunt pe placul unora din Sfântul Sinod și nu numai. Ce știu sigur este doar acest cult al personalității dezvoltat și amplificat în jurul lui , de restul doar zvonuri , asta până la aflarea adevărului. Încerc să dau de o adresă, sper să rezvolv, căci sunt detalii în prința acestei "telenovele" !
Vechi 05.06.2012, 17:52:30
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Mai mult ca sigur ca si IPS avea nepoti...

Parca suna altfel:

""Inaltpreasfințitul Bartolomeu Anania și-a lăsat prin testament economiile fundației care-i poartă numele. În contul Fundației „Bartolomeu Anania“ a rămas după moartea acestuia peste 1.300.000 de lei, echivalentul a peste 300.000 de euro. Din dobânda depozitului bancar sunt plătite bursele oferite de fundație. Citiți și:

Află ultimele dorințe ale IPS Bartolomeu din testament

Profesorul Aurel Sasu nu știa că ÎPS Bartolomeu i-a lăsat în grijă manuscrisele
FOTO Drumul lui Bartolomeu spre Veșnicie
Înalpreasfințitul Bartolomeu Anania a lăsat prin testament majoritatea bunurilor sale Fundației care-i poartă numele, prin care elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi primesc lunar burse de studiu. Potrivit reprezentanților Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, IPS Bartolomeu a reușit să strângă în conturile fundației peste 300.000 de euro (1.300.000 de lei).

„Înalpreasfințitul Bartolomeu își vira toate veniturile în contul fundației pe care a înființat-o, atât drepturile literare, cât și salariul integral“, a explicat Bogdan Ivanov, purătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului. Acesta a precizat că cea mai mare parte din suma depusă în contul fundației reprezintă veniturile proprii ale mitropolitului, restul banilor fiind obținuți prin sponsozirări.

Burse din dobândă

Suma de bani agonistă în contul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu” rămâne intactă, susțin reprezentanții mitropoliei, bursele de studiu acordate lunar fiind oferite din dobânzile obținute de pe urma depozitului bancar. Astfel, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu“ oferă în anul școlar și universitar 2010 – 2011 un număr de 52 de burse, în valoare totală de 136.700 de lei.

Bursele au fost acordate tinerilor cu rezultate foarte bune la învățătură, însă cu posiblități materiale reduse. „Cei care au solicitat bursele nu au un venit mai mare decât salariul minim pe economie, pe membru de familie. Motivul înființării fundației are legătură cu biografia mitropolitului. Înaltpreasfințul era foarte bine pregătit, însă fără posibilități financiare. De foarte multe ori a fost umilit din această cauză. Și-a dorit ca alți tineri să nu treacă prin ce a trecut“, a mai spus Bogdan Ivanov.

Relație apropiată cu bursierii

Cezar Login este unul din bursierii Fundației „Mitropolitul Bartolomeu“. Tânărul susține că, dacă nu ar fi obținut bursa de cercetare în valoare de 500 de lei lunar, nu și-ar fi permis să se înscrie la doctorat. „M-a ajutat enorm de mult. La mine e al doilea doctorat, deci e cu taxă. Nu mi-aș fi permis să plătesc taxă, fără să fi obținut această bursă“, a declarat Cezar Login, în vârstă de 32 de ani, doctorand în Teologie Ortodoxă, de profesie medic.

Potrivit acestuia, relația Înaltpreasfințitului Bartolomeu cu bursierii era una extrem de apropiată. „Eram într-o relație destul de apropiată, având în vedere că și IPS Bartolomeu avea studii medicale. Am avut ocazia să vorbim. Mergeam de multe ori la dânsul“, a spus doctorandul.

Și-a vândut garsoniera

Ideea înființării fundației a venit după ce IPS Bartolomeu și-a vândut cu 40.000 de euro garsoniera pe care o deținea în centrul capitalei. Înalpreasfințitul și-a cumpărat garsoniera acum 30 de ani, însă a fost locuită de fratele acestuia, până în 2006. „Nemaiavând trebuință de garsonieră, am pus-o în vânzare prin intermediar. Nu știam că valoarea ei crescuse de patru ori, așa că m-am pomenit în posesia nesperatei sume de 40.000 de euro, transferată de către cumpărător în contul meu", spunea IPS Bartolomeu la momentul înființării fundației care-i poartă numele.

IPS Bartolomeu a transferat apoi suma în contul fundației, constituindu-se astfel capitalul patrimonial al fundației. "Tot gândindu-mă cum aș putea-o folosi, mi-am adus aminte de copilul care, în 1933, intra ca elev în Seminarul Central din București, fără ca părinții lui, decăzuți într-o stare de criză economică vecină cu sărăcia, să-i poată oferi un minimum din necesar.

Din aceste amintiri s-a născut ideea Fundației Mitropolitul Bartolomeu, al cărei principal obiectiv este acela de a oferi burse tinerilor merituoși, dar cu mijloace materiale reduse", își motiva Înalpreasfințitul inițiativa.""
.....
.....
""Mitropolia Clujului a făcut azi public testamentul Înalpreasfințitului Bartolomeu Anania.

IPS Bartolomeu a cerut ca cel care va urma la cârma Mitropoliei să fie „vrednic, drept și adversar al corupției”.

"Subsemnatul ANANIA VALERIU, pe numele de călugăr BARTOLOMEU, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului Albei, Crișanei și Maramureșului, domiciliat în Cluj-Napoca, P-ța Avram Iancu nr. 18, în vârstă de 88 de ani, aflându-mă în deplinătatea facultăților mintale, nesilit de nimeni, din voința mea liberă și neviciată, dar cu sănătatea trupului din ce în ce mai șubredă și cu sentimentul că nu mai e mult până când Domnul mă va chema acolo unde va crede El de cuviință, pentru cazul încetării mele din viață, însemnez aici câteva gânduri testamentare, spre cuvenită plinire și fac următoarea dispoziție testamentară".

Așa își începe IPS Bartolomeu Anania testamentul scris acum un an. Acesta a dorit în mod exclusiv ca toate drepturile de autor ale scrierilor acestuia să rămână fundației care-i poartă numele, aceasta fiind, de altfel, chiar prima dorință menționată în testament. Acesta a cerut în mod expres ca activitatea Fundației "Mitropolitul Bartolomeu" să continue și după moartea acestuia, să nu-i fie schimbat scopul, să nu fie desființată vreodată, iar "banii și întregul ei patrimoniu să nu poată fi folosit în alte scopuri de către nimeni".

Averea Înalpreasfințitului Bartolomeu

"Fiind călugăr de la vârsta de 20 de ani, am renunțat la orice fel de moștenire de la părinții mei, totul revenindu-le copiilor și nepoților lor. Economiile mele bănești din ultimii ani, depuse în conturile mele de la bancă sau în casa de fier pentru eventualele trebuințe medicale și aflate, sub semnătură și cheie, în grija arhidiaconului Gavril Vârva, vor fi transferate în contul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”, își continuă Înalpreasfințitul testamentul.

Mitropolitul Bartolomeu, îngropat cu pământ de la Nicula pe piept

Omagii cu lacrimi, lumânări, rugăciuni, râsete și vociferări la catafalcul lui IPS Bartolomeu

Acesta a precizat că singura lui avere sunt manuscrisele personale, precum și colecția de acte, scrisori și fotografii, toate aflate în reședința din Mânăstirea Nicula, pe rafturi și în două seifuri metalice. IPS Bartolomeu și-a dorit ca profesorul universitar Aurel Sasu, critic și istoric literar, să fie cel care să aibă acces la aceste materiale.

"Obiectele personale mărunte din reședința de la Cluj vor rămâne pe seama instituției; cele din reședință niculeană vor rămâne pe loc. Doresc să fiu înmormântat în groapă de pământ reavăn, având deasupra piatra pe care mi-am pregătit-o din timp. Să nu mi se acorde distincții post mortem, de nici un fel", a mai spus înalta față bisericească.

Ultimele dorințe

Bartolomeu Anania a încheiat prin a-l descrie pe cel pe care îl dorește la cârma Mitropoliei: "La cârma Mitropoliei îmi doresc un urmaș vrednic și demn, credincios Bisericii Ortodoxe, responsabil, integru, adversar al corupției de orice fel și sub orice formă, care să continue și să desăvârșească ceea ce am început eu". Dintre acestea IPS BArtolomeu a menționat: pictarea catedralei în tehnica mozaic, radio Renașterea, revista Tabor, Fundația "Mitropolitul Bartolomeu", Policlinica "Sfântul Bartolomeu", continuarea lucrărilor la mozaicurile din biserica „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, sub coordonarea pictorului și teologului italian Marko Ivan Rupnik, grădinița „Sfântul Stelian” etc.

Drumul lui Bartolomeu spre Veșnicie

Vezi unde este înmormântat IPS Bartolomeu

"Cer iertare tuturor celor cărora le-am greșit, într-un fel sau altul, așa cum și eu, la rându-mi, îi iert pe toți cei care, cu voie sau fără voie, mi-au greșit. Declar că nu am copii, iar părinții îmi sunt decedați. Numesc executor testamentar, în baza art. 910 și următoarele din Codul Civil pe preotul Bogdan Ivanov, actualul meu secretar de cabinet căruia îi încredințez spre executare acest testament. Orice Testament anterior acestuia devine nul și neavenit", își încheie testamentul IPS Bartolomeu Anania.""

http://www.adevarul.ro/locale/cluj-n...422958147.html
http://www.adevarul.ro/locale/cluj-n...421158033.html
Reply With Quote
Vechi 05.06.2012, 18:17:47
gheorghie's Avatar
gheorghie gheorghie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Basarabia/Cluj
Implicit

eu zic ca v-ati abatut un pic de la tema acestui thread....
si ca sa fiu ontopic; din moment ce, teoretic, majoritatea populatiei din Romania este de religie ortodoxa, si Patriarhul Daniel reprezinta aceasta majoritate , atunci de ce sa nu sa "se bage" pentru populatie si sa colaboreze cu oricine ar fi la putere?
Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări.
Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..."
Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI

http://blogulugicu.blogspot.com/
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ciocolota ROM si noul ei aspect Delirul Generalitati 45 06.10.2010 05:25:01
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo flying Teologie si Stiinta 0 17.07.2010 08:09:32
De ce toate acele activități grotești... ca aspect Bunl Despre Biserica Ortodoxa in general 8 10.01.2010 18:26:35
Implicarea sociala a Bisericii iosif Despre Biserica Ortodoxa in general 52 05.03.2008 18:10:19
politica nicoletajuravle Generalitati 76 20.05.2007 18:00:26