Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2012, 12:34:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestina obisnuita Vezi mesajul
Da,intr-un fel ai dreptate,frate Alin B,dar fapta trebuie imbinata cu rug.Gandeste-te ca poate unii din noi nu avem posibilitatea sa ajutam acest caz in mod material,si ca din iubire facem rugaciuni.Lista cu cine se roaga trebuie facuta ca sa fim siguri ca se roaga cineva zilnic
Si nu putem sa incercam sa fim siguri si ca ajunge macar o anumita suma la doamna cu probleme?

Ea un ajutor material a cerut in primul rand.

Citat:
si sa nu ne calcam pe picioare,de asemenea.
Sa nu ne calcam pe picioare cu ce?Cu rugaciunea?

Vorbesti serios?

Citat:
Sunt oameni de bunacredinta sa stii,si daca au zis ca se roaga chiar asa fac.
Numai ca asta nu e suficient.

Citat:
Nu ar fi ok daca ne-am face publice toti donatiile si ar vedea toata lumea,deoarece Hristos a zis sa nu stie stanga ce face dreapta
N-ar fi asta valabil si pentru rugaciune?
De ce putem trambita rugaciunea dar trebuie sa tinem secret ajutorul material?

Citat:
si daca dam,sa dam in taina,caci asa vom fi rasplatiti,iar nu daca ne mandrim si iesim in fata cu surle si trambite si strigam in gura mare ca am dat cuiva neajutorat.Iarta-ma si Doamne ajuta
Nu e mandrie este din considerente practice, cum am zis mai sus sa fim siguri ca se aduna totusi o suma rezonabila.

Si poate nu doar luna asta ca in ceea ce priveste rugaciunea sunt sigur ca nu va tine mai mult de o luna.

Si femeia asta lupta cu problema ata de 33 ani. Adica de 396 luni, zi de zi facand mult mai multe decat citind o rugaciune de 1/2 ora.

Cred ca putem face si noi ceva si sa punem umarul macar cateva luni la problema dansei.

Se mai faceau niste calcule pe alt topic ca pe forumul asta s-ar putea strange 6000euro.
Nu, nu se pot strange cred nici a 10-a parte din banii astia, dar ceea ce propun este mult mai modest - macar 500 ron pe luna timp de 3 luni.

Dar sa stim ca se strang sigur macar banii astia.

Last edited by AlinB; 11.06.2012 at 12:39:26.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2012, 13:25:30
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Nu-mi inchipuiam ca si un astfel de topic se poate transforma intr-unul de controverse.
Am specificat in prima postare:"Rog a va abtine de la comentarii nepotrivite."
Cine doreste sa ajute, sa puna mana si sa o faca, cine nu doreste sa se abtina a vorbi.

De asemenea, nu-mi permit sa pun la indoiala angajamentul pe care si-l asuma fiecare atunci cand spune ca va face rugaciune pentru cel aflat in nevoie.

Domnule AlinB, rugaminte: ai putea sa te abtii macar aici de la obisnuinta de a discuta doar in contradictoriu?
Reply With Quote
Vechi 11.06.2012, 13:31:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Domnule AlinB, rugaminte: ai putea sa te abtii macar aici de la obisnuinta de a discuta doar in contradictoriu?
Am inteles, doamna a cerut un ajutor material, s-a ales cu muuulta rugaciune si cativa zeci de ron.

Asa daaaaaaa mare ajutor crestinesc.

Uite, propun o alternativa, daca din prea mare smerenie nu puteti face publice sumele pe care le trimiteti, trimiteti cu mesaj privat tot la glykys care tine lista de rugaciune si ne spune ea cat s-au adunat si cat mai e nevoie ca sa facem macar un target de 500ron/luna.

Last edited by AlinB; 11.06.2012 at 13:37:27.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2012, 13:37:24
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Rog a va abtine de la comentarii nepotrivite.
Cine doreste sa ajute, sa o faca, iar cine nu, sa treaca cu vederea apelul.

Cine doreste sa ajute, sa puna mana si sa o faca, cine nu doreste sa se abtina a vorbi.
Era vorba de ajutor material si cunosc din mp faptul ca unii au trecut si la fapte, dar prefera sa nu-si spuna numele.

Daca doresti sa-ti faci publica contributia materiala, nimeni nu are ceva de obiectat. Dimpotriva, vom aprecia.

Last edited by Adriana Cluj; 11.06.2012 at 13:41:56.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2012, 15:36:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Am inteles, doamna a cerut un ajutor material, s-a ales cu muuulta rugaciune si cativa zeci de ron.

Asa daaaaaaa mare ajutor crestinesc.

Uite, propun o alternativa, daca din prea mare smerenie nu puteti face publice sumele pe care le trimiteti, trimiteti cu mesaj privat tot la glykys care tine lista de rugaciune si ne spune ea cat s-au adunat si cat mai e nevoie ca sa facem macar un target de 500ron/luna.
Uite cum facem.
Tu dai câte 500ron/lună și noi ne rugăm pentru tine și pentru doamna în cauză.
E bine așa? În acest fel fiecare va face ce poate.
Dacă nu e bine, am înțeles punctul tău de vedere, dar las-o baltă.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2012, 16:10:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Uite cum facem.
Tu dai câte 500ron/lună și noi ne rugăm pentru tine și pentru doamna în cauză.
E bine așa? În acest fel fiecare va face ce poate.
Dacă nu e bine, am înțeles punctul tău de vedere, dar las-o baltă.
Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are?
Oare credința poate să-l mântuiască?

Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele,
Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?

Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.

Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea.

Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură.

Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?

(...)

Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2012, 16:40:00
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Bine. Acum te potolesti?
Crezi că nu știm ce ai scris tu?
Reply With Quote
Vechi 11.06.2012, 17:20:15
bogman margareta bogman margareta is offline
Member

Data înregistrării: 03.11.2011
Locație: BAIA MARE
Implicit Va admir,...

Am 55 de ani ,si 33 de ani de suferinta in care nicodata nu am indraznit sa cer nici unfel de ajutor crezind ca iau ceeace nu mi se cuvine ,Ma gindeam mult ca sunt oameni foarte necajiti fara un acoperis deasupra capului ,iar am o casa ,unde pot sa-mi ingrijesc copila ,si pina mai ieri am avut si un venit lunar din partea sotului ,si a baiatului meu .Prtintr-o minune amindoi au ramas fara servici acum 2 ani si mai bine ,deatunci viata nea adus in aceasta situatie ca noi sa cerem mila cuiva .Va admir cum va imobilizati ,dar din suflet va rog sa va intelegeti intre voi si ajutati-ma ca Rebecca se stinge ,ca o luminare sub privirea mea si stind la capatiiul ei sunt neputincioasa,......D-zeu o iubeste oare mai mult ca si mine????????????????,,iertati-ma daca am gresit spunindu-va aceste lucruri ,......dar asta e situatia in care ma zbat.........Doame Isuse bun ,ai mila de ea,.......
Reply With Quote
Vechi 11.06.2012, 20:17:57
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
1. 11 iunie L- Crestina obisnuita Paraclis II + LaraG și Yasmina - acatistul Sf Nectarie
2. 12 iunie Ma-Glykys + Yasmina - Paraclis II + Acatist
3.13 iunie Mi-Crestina obisnuita Paraclis II + Glykys - Acatistul
4. 14 iunie Jo- Crestina obisnuita paraclis II + Glykys - Acatistul
5.15 iunie Vi- Crestina obisnuita - paraclis II
6. 16 iunie Sa- myself00 - paraclis II + Acatist
7. 17 iunie DU..................
7. 18 iunie L - Yasmina - paraclis II + Acatist
8. 19 iunie M - LaraG - paraclis II + acatist
9. 20 iunie Mi .............
10. 21 iunie J .......
11. 22 iunie Vi........
12. 23 iunie S Anonim 1 - Paraclis II + Acatist
13 24 iunie D - Anonim 1 - paraclis II + acatist
14. 25 iunie L - Crestina obisnuita - paraclis II
15. 26 iunie M
16. 27 iunie Mi
17. 28 iunie J
18. 29 iunie Vi
19. 30 iunie S - Anonim 1 - paraclis II + acatist
20. 1 iulie D - Anonim 1 - paraclis II + acatist
Ma inscriu pe data de 22 iunie! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 11.06.2012, 20:26:09
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogman margareta Vezi mesajul
Am 55 de ani ,si 33 de ani de suferinta in care nicodata nu am indraznit sa cer nici unfel de ajutor crezind ca iau ceeace nu mi se cuvine ,Ma gindeam mult ca sunt oameni foarte necajiti fara un acoperis deasupra capului ,iar am o casa ,unde pot sa-mi ingrijesc copila ,si pina mai ieri am avut si un venit lunar din partea sotului ,si a baiatului meu .Prtintr-o minune amindoi au ramas fara servici acum 2 ani si mai bine ,deatunci viata nea adus in aceasta situatie ca noi sa cerem mila cuiva .Va admir cum va imobilizati ,dar din suflet va rog sa va intelegeti intre voi si ajutati-ma ca Rebecca se stinge ,ca o luminare sub privirea mea si stind la capatiiul ei sunt neputincioasa,......D-zeu o iubeste oare mai mult ca si mine????????????????,,iertati-ma daca am gresit spunindu-va aceste lucruri ,......dar asta e situatia in care ma zbat.........Doame Isuse bun ,ai mila de ea,.......
Doamna Bogman, va rog sa nu va suparati, stiu ca nu este delicat din partea mea, dar va rugam sa ne spuneti, daca doriti, numai ca sa ii lamurim pe unii, daca ati primit pana acum vreun ajutor material, in urma apelului de pe forum. (Trebuie totusi sa luam in calcul si faptul ca un mandat postal ajunge in vreo 2-4 zile). Poate ca ideea lui AlinB cu contabilizarea sumei nu e chiar deplasata.

In ceea ce priveste insa consideratia ca lumea care s-a inscris la rugaciune pe topicurile umanitare nu a facut ce a promis, nu face decat sa descurajeze oamenii de a mai participa la actiuni de acest gen. Oricum, am observat deja ca persoanele care se inscriau regulat prefera acum sa o faca sub titulatura de anonim sau cand doresc sau sa nu o mai faca deloc. Ne putem insela unii pe altii aici, pe forum, dar Dumnezeu ne vede.

Lista arata asa acum:

11 iunie L- Crestina obisnuita Paraclis II + LaraG și Yasmina - acatistul Sf Nectarie
2. 12 iunie Ma-Glykys + Yasmina - Paraclis II + Acatist
3.13 iunie Mi-Crestina obisnuita Paraclis II + Glykys - Acatistul
4. 14 iunie Jo- Crestina obisnuita paraclis II + Glykys - Acatistul
5.15 iunie Vi- Crestina obisnuita - paraclis II
6. 16 iunie Sa- myself00 - paraclis II + Acatist
7. 17 iunie DU..................
7. 18 iunie L - Yasmina - paraclis II + Acatist
8. 19 iunie M - LaraG - paraclis II + acatist
9. 20 iunie Mi - Anonim - paraclis II + Acatist
10. 21 iunie J - anonim - paraclis II + acatist
11. 22 iunie Vi Tuns Diana - paraclis II + Acatist
12. 23 iunie S Anonim 1 - Paraclis II + Acatist
13 24 iunie D - Anonim 1 - paraclis II + acatist
14. 25 iunie L - Crestina obisnuita - paraclis II
15. 26 iunie M
16. 27 iunie Mi - anonim - paraclis II + acatist
17. 28 iunie J - anonim - paraclis II + acatist
18. 29 iunie Vi - anonim - paraclis II + acatist
19. 30 iunie S - Anonim 1 - paraclis II + acatist
20. 1 iulie D - Anonim 1 - paraclis II + acatist

Last edited by glykys; 12.06.2012 at 00:43:03.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce reprezinta pentru noi acest forum? Annyta Generalitati 47 11.02.2014 11:40:53
Pomelnic pentru cei adormiti de care am aflat pe acest forum...+ LapetiteMoc Slujba inmormantarii 22 03.08.2011 03:41:54
rugaminte pentru crestinii de pe acest forum petrurar Umanitare 17 21.09.2007 10:13:17