Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2010, 22:05:54
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
1. exista o versiune adventista a interpretarii Scripturii, care se vrea a fi chiar Scriptura.
Involuntar ai spus un adevăr. Adventiștii consideră că interpretarea Scripturii trebuie făcută de către ea însăși, căci Biblia nu se poate contrazice.

Citat:
2. Oficial nu exista o versiune adventista, dar neoficial se foloseste in mod curent versiunea (neo)protestanta a Scripturii.
Ma indoiesc ca macar 0.1% din adventisti folosesc in mod curent o Biblie in traducere ortodoxa.
Ai dreptate, majoritatea adventiștilor folosesc versiunea Cornilescu.

Citat:
De obicei apeleaza la traducerea ortodoxa doar fata de un ortodox atunci cand vor sa-i arate ca interpretarea lor ar fi universal valabila insa daca discutiile avanseaza, nu de putine ori ajung sa faca obiectii la traducere, deci cu alte cuvinte in final nu sunt de fapt de acord cu ea.
Nu putem să nu recunoaștem conformitatea, însă în aceeași măsură trebuie să denunțăm neconformitățile. Ai putea aprecia faptul că majoritatea versetelor din versiunea ortodoxă postate de noi le considerăm conforme.

Citat:
3. Ca sa verifice "in original" ar trebui cunostinte nu modeste de ebraica veche si aramaica, eventual greaca veche nu-i asa?
Cam cati "studiosi" ai bibliei din cerculetul matale au astfel de cunostinte?
Verificarea nu trebuie făcută neapărat de savanți. Pentru aceasta, savanții au întocmit deja dicționare, lexicoane și concordanțe.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 13:43:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Involuntar ai spus un adevăr. Adventiștii consideră că interpretarea Scripturii trebuie făcută de către ea însăși, căci Biblia nu se poate contrazice.
Corectie: in teorie considera ca interpretarea Scripturii se face de ea insasi, practic se face de oamenii cultului care atribui Duhului Sfant concluziile lor personale, incercand sa-i fure autoritatea.

Citat:
Ai dreptate, majoritatea adventiștilor folosesc versiunea Cornilescu.
Onestitatea e frumoasa si chiar surprinzatoare mai ales ca vine de unde te astepti mai putin.

Citat:
Nu putem să nu recunoaștem conformitatea, însă în aceeași măsură trebuie să denunțăm neconformitățile. Ai putea aprecia faptul că majoritatea versetelor din versiunea ortodoxă postate de noi le considerăm conforme.
Ar fi de apreciat daca discutiile nu s-ar centra pana la urma in jurul aspectelor "neconforme" dar inevitabil se ajunge acolo.

Citat:
Verificarea nu trebuie făcută neapărat de savanți. Pentru aceasta, savanții au întocmit deja dicționare, lexicoane și concordanțe.
Avand in vedere ca pararea "savantilor" nu concorda intotdeuna, trebuie tu insuti sa fii un soi de savant pentru a fi in masura sa-ti dai cu parerea care din ei are dreptate.

Ca sa nu mai vorbim ca folosirea respectivelor materiale cere totusi o doza de competenta ca sa nu mai vorbim de sa stii ce sa cauti, unde sa cauti, etc.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 15:00:44
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Dragul meu, eu nu sunt membru cu "acte" in nicio biserica, iar dorinta mea actuala este sa devin crestin fara o apartenenta la o biserica anume si nu m-am rupt de vreo biserica traditionala ca sa fiu protestant. Eu incerc sa inteleg mesajul fiecareia si il pun in lumina Scripturii dupa cum ma pricep mai bine pana la ora asta. Nu am nici o problema sa am de a face cu oameni de orice culoare religioasa chiar daca uneori ne scandalizam pe aici de teama ca unul sau altul ar vrea sa ne "traga" la credinta lui. Cine face asa ceva nu a inteles mare lucru din mesajul Evangheliei. Si intr-adevar, mult prea multi oameni fac reclama bisericii lor pe care o iubesc si unde s-au regasit, dar cred ca "meseria" crestinului este sa arate pe Mantuitorul Cristos dupa puterea care i-a fost data. Biserica Penticostala si Crestina dupa Evanghelie le cunosc foarte putin si de aceea nu le-am mentionat.
Daca ar fi sa apreciez ceva la neo-protestanti asi aprecia ravna lor pentru Cuvantul lui Dumnezeu desi in majoritatea cazurilor ravna se axeaza pe particularitatile doctrinare gen sabat, glosolalie, etc

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 21:24:55
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Daca ar fi sa apreciez ceva la neo-protestanti asi aprecia ravna lor pentru Cuvantul lui Dumnezeu desi in majoritatea cazurilor ravna se axeaza pe particularitatile doctrinare gen sabat, glosolalie, etc
Da, ma rog, as aprecia si eu aceasta ravna daca ar fi produsa de interesul persoanei de a stii mai mult. Ajung unii sa se axeze pe anumite subiecte, chiar aici am mentionat ceva legat de adventisti, intrebandu-ma daca nu cumva insistand foarte mult pe porunca a 4-a, celelalte sunt uitate, ori li se da mai putina atentie.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 22:15:48
postavarul
Guest

Implicit

Citat:
Ai numit bine particularitati acele invataturi care sunt specifice unor confesiuni religioase. Crestinii stiu ca poti pazi sabatul, vorbi in limbi sau face alte lucruri dar, daca nu esti constient de starea ta pacatoasa, daca nu nadajduiesti in mantuirea oferita de jerfa Domnului Isus Hristos si daca nu ai dragoste fata de semeni (la fel cum si Dumnezeu are dragoste pentru tine,fara sa meriti acest lucru) nu vei mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

Esenta crestinismului si spiritul lui Hristos ne indeamna la dragoste fata de Dumnezeu si fata de semeni.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 22:24:39
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de postavarul Vezi mesajul
Ai numit bine particularitati acele invataturi care sunt specifice unor confesiuni religioase. Crestinii stiu ca poti pazi sabatul, vorbi in limbi sau face alte lucruri dar, daca nu esti constient de starea ta pacatoasa, daca nu nadajduiesti in mantuirea oferita de jerfa Domnului Isus Hristos si daca nu ai dragoste fata de semeni (la fel cum si Dumnezeu are dragoste pentru tine,fara sa meriti acest lucru) nu vei mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

Esenta crestinismului si spiritul lui Hristos ne indeamna la dragoste fata de Dumnezeu si fata de semeni.
Ma bucur ca esti sincer in acest mesaj, de obicei sti bine ca fiecare incearca sa isi impuna propriile particularitati de care tin cu dintii

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 22:26:10
postavarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Da, ma rog, as aprecia si eu aceasta ravna daca ar fi produsa de interesul persoanei de a stii mai mult. Ajung unii sa se axeze pe anumite subiecte, chiar aici am mentionat ceva legat de adventisti, intrebandu-ma daca nu cumva insistand foarte mult pe porunca a 4-a, celelalte sunt uitate, ori li se da mai putina atentie.
Totul se invarte in jurul cuvantului dragoste. Insusi Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:8). Adventistii care nu pazesc porunca a 4-a, din dragoste pentru Dumnezeu ... insemana ca nu sunt decat niste legalisti sau farisei si pazesc degaba aceasta porunca.

P.S. Asa cum ti-am rapuns intr-o alta postare, pe porunca a patra se insista foarte mult si pentru faptul ca este foarte des adusa in discutie (in majoritatea cazurilor de forumistii ortodocsi). Reprezinta un subiect controversat.

Ar fi o amagire crunta sa se puna accentul pe o porunca si sa fie uitate celelalte. Dumnezeu sa ne dea intelepciune si sa ne fereasca de asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2010, 22:38:32
postavarul
Guest

Implicit

Citat:
Ma bucur ca esti sincer in acest mesaj, de obicei sti bine ca fiecare incearca sa isi impuna propriile particularitati de care tin cu dintii
Asta este si natura forumului. Nu ne cunoastem si nu facem altceva decat sa ne sustinem teoriile.

Danyel, eu traiesc printre ortodocsi. Unii dintre ei sunt niste oameni deosebiti, morali si plini de dragoste fata de semeni (m-am bucurat in repetate randuri de atentia lor si chiar am primit lectii de vietuire). In fata unor astfel de oameni mi-e jena sa discut in contradictoriu. Discutam numai despre lucruri comune credintei noastre.

Dar, pe forum, vom continua sa ne contram si sa ne sustinem ideile. Nadajduiesc sa ne intalnim in Imparatia lui Dumnezeu si acolo sa ne lamurim.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 10:17:06
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de postavarul Vezi mesajul
Totul se invarte in jurul cuvantului dragoste. Insusi Dumnezeu este dragoste (1 Ioan 4:8). Adventistii care nu pazesc porunca a 4-a, din dragoste pentru Dumnezeu ... insemana ca nu sunt decat niste legalisti sau farisei si pazesc degaba aceasta porunca.

P.S. Asa cum ti-am rapuns intr-o alta postare, pe porunca a patra se insista foarte mult si pentru faptul ca este foarte des adusa in discutie (in majoritatea cazurilor de forumistii ortodocsi). Reprezinta un subiect controversat.

Ar fi o amagire crunta sa se puna accentul pe o porunca si sa fie uitate celelalte. Dumnezeu sa ne dea intelepciune si sa ne fereasca de asa ceva.
Tot ii dati cu porunca a patra.
Nu are nici un adventist bunul simt sa recunoasca ca tineti sambata conform 2 Facerea 3, si ca mananca iarba si seminte conform 1 Facerea 29.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 18:19:21
postavarul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Tot ii dati cu porunca a patra.
Nu are nici un adventist bunul simt sa recunoasca ca tineti sambata conform 2 Facerea 3, si ca mananca iarba si seminte conform 1 Facerea 29.
Dani, la aceeasi intrebare ti s-a mai raspuns pe un alt topic, care a disparut (se intitula" adevarata zi de odihna la crestini").

Pentru pazirea sambetei gasim in Sfanta Scriptura multe argumente. Unul dintre acesta este si versetul din Facerea 2:3, care suna asa:
"Dumnezeu a binecuvântat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru cã în ziua aceasta S-a odihnit de toatã lucrarea Lui, pe care o zidise si o fãcuse."

Ti se pare gresit ca noi oamenii, cununa creatiei lui Dumnezeu, sa ne odihnim in aceeasi zi in care S-a odihnit Tatal Nostru?

Un alt argumnet biblic (din multele) pentru pazirea zilei a saptea, este si a patra Porunca Dumnezeiasca:
"Adu-ti aminte de ziua de odihnã, ca s-o sfinþesti.Sã lucrezi sase zile, si sã-ti faci lucrul tãu. Dar ziua a saptea este ziua de odihnã închinatã Domnului, Dumnezeului tãu: sã nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tãu, nici fiica ta, nici robul tãu, nici roaba ta, nici vita ta, nici strãinul care este în casa ta. Cãci în sase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmîntul si marea, si tot ce este în ele, iar în ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnã si a sfintit-o." Iesirea 20:8-11)

Dupa cum vezi, porunca a patra include si ceea ce este scris in Facerea 2:3. Versetele din Sfanta Scriptura se completeaza, nu se selecteaza. Daca vrei, poti primi inca multe argumente (atata din VT cat si din NT) pentru pazirea singurei zile din saptamana, in care Dumnezeu S-a odihnit, zi pe care a binecuvantat-o si sfintit-o si pe care ne-a lasat-o, prin porunca scrisa pe piatra, ca zi de odihna inchinata Domnului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inselatoria sectelor Andy00 Secte si culte 13 18.11.2013 18:15:55
Studentii in biblie o alta ramura a sectelor none Alte Religii 9 16.10.2010 16:52:29