![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Verificarea nu trebuie făcută neapărat de savanți. Pentru aceasta, savanții au întocmit deja dicționare, lexicoane și concordanțe. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Ca sa nu mai vorbim ca folosirea respectivelor materiale cere totusi o doza de competenta ca sa nu mai vorbim de sa stii ce sa cauti, unde sa cauti, etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Da, ma rog, as aprecia si eu aceasta ravna daca ar fi produsa de interesul persoanei de a stii mai mult. Ajung unii sa se axeze pe anumite subiecte, chiar aici am mentionat ceva legat de adventisti, intrebandu-ma daca nu cumva insistand foarte mult pe porunca a 4-a, celelalte sunt uitate, ori li se da mai putina atentie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esenta crestinismului si spiritul lui Hristos ne indeamna la dragoste fata de Dumnezeu si fata de semeni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Asa cum ti-am rapuns intr-o alta postare, pe porunca a patra se insista foarte mult si pentru faptul ca este foarte des adusa in discutie (in majoritatea cazurilor de forumistii ortodocsi). Reprezinta un subiect controversat. Ar fi o amagire crunta sa se puna accentul pe o porunca si sa fie uitate celelalte. Dumnezeu sa ne dea intelepciune si sa ne fereasca de asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Danyel, eu traiesc printre ortodocsi. Unii dintre ei sunt niste oameni deosebiti, morali si plini de dragoste fata de semeni (m-am bucurat in repetate randuri de atentia lor si chiar am primit lectii de vietuire). In fata unor astfel de oameni mi-e jena sa discut in contradictoriu. Discutam numai despre lucruri comune credintei noastre. Dar, pe forum, vom continua sa ne contram si sa ne sustinem ideile. Nadajduiesc sa ne intalnim in Imparatia lui Dumnezeu si acolo sa ne lamurim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu are nici un adventist bunul simt sa recunoasca ca tineti sambata conform 2 Facerea 3, si ca mananca iarba si seminte conform 1 Facerea 29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru pazirea sambetei gasim in Sfanta Scriptura multe argumente. Unul dintre acesta este si versetul din Facerea 2:3, care suna asa: "Dumnezeu a binecuvântat ziua a saptea si a sfintit-o, pentru cã în ziua aceasta S-a odihnit de toatã lucrarea Lui, pe care o zidise si o fãcuse." Ti se pare gresit ca noi oamenii, cununa creatiei lui Dumnezeu, sa ne odihnim in aceeasi zi in care S-a odihnit Tatal Nostru? Un alt argumnet biblic (din multele) pentru pazirea zilei a saptea, este si a patra Porunca Dumnezeiasca: "Adu-ti aminte de ziua de odihnã, ca s-o sfinþesti.Sã lucrezi sase zile, si sã-ti faci lucrul tãu. Dar ziua a saptea este ziua de odihnã închinatã Domnului, Dumnezeului tãu: sã nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tãu, nici fiica ta, nici robul tãu, nici roaba ta, nici vita ta, nici strãinul care este în casa ta. Cãci în sase zile a fãcut Domnul cerurile, pãmîntul si marea, si tot ce este în ele, iar în ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnã si a sfintit-o." Iesirea 20:8-11) Dupa cum vezi, porunca a patra include si ceea ce este scris in Facerea 2:3. Versetele din Sfanta Scriptura se completeaza, nu se selecteaza. Daca vrei, poti primi inca multe argumente (atata din VT cat si din NT) pentru pazirea singurei zile din saptamana, in care Dumnezeu S-a odihnit, zi pe care a binecuvantat-o si sfintit-o si pe care ne-a lasat-o, prin porunca scrisa pe piatra, ca zi de odihna inchinata Domnului. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inselatoria sectelor | Andy00 | Secte si culte | 13 | 18.11.2013 18:15:55 |
Studentii in biblie o alta ramura a sectelor | none | Alte Religii | 9 | 16.10.2010 16:52:29 |
|