![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca cenusa lui Traian se invarte incolo si incoace, auzind astfel de bazaconii! Asa pot sa scriu si eu un roman in care dacii i-au cucerit pe romani si au fondat Imperiul Dac, continuatorul al celui hitit.
Cum sa existe daci si romani acum 35.000 de ani???!!! Trezirea! Ca teritoriul tarii noastre a fost locuit din epoca pietrei (perioada care se intinde pana la anul 8000 i. Chr.) se stie de multa vreme.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu neaga nimeni ca Imp.Roman a avut o influenta asupra dacilor, dar sa spui ca pur si simplu dacii s-au evaporta ca neam si ca si-au uitat limba, este absurd. Ai citi Dacia Preistorica? Ai comparat ambele tabere? Adica, ai citit tot ce spun cei care sustin ideea Daciei si ai comparat informatiile cu cele oferite de cei care sustin romanizarea? E destul de studiat. Numai Dacia Presitorica are peste 1000 de pagini. Sa iti cunosti istoria, trecutul, nu inseamna ca te consideri buricul pamantului. Daca spui ca tu ca roman, nu esti un neam de mana a doua nu inseamna ca te consideri mai presus de alte neamuri. De ce sa nu cunoastem totul despre Dacia din antichitate si dupa antichitate? Asa cum altii se mandresc cu neamul lor, adica sunt bucurosi cu natia lor, noi de ce sa nu fim? Bulgarii de atatia ani se tot zbat sa dovedeasca ca sunt urmasii tracilor, si noi avand si dovezi, ne facem ca ploua. Este ridicol sa credem ca singurele neamuri care aveau o cultura si o limba au fost romanii si grecii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi pare rau ca nu stiu mai multa istorie, dar de importanta dacilor sunt convinsa. Olandezii - isi spun "Dutch"[daci]; istoricii danezi afirma si ei ca se trag din daci; deci nu romanii spun aceste lucruri, ci chiar cei in cauza. Surpriza cea mai mare a constituit-o ADN-ul celor mai vechi europeni si care este f apropiat, aproape neschimbat fata de ADN-ul romanilor. Sa fie o coincidenta? O dovada stiintifica este totusi o dovada. Si atunci de ce nu credem aceste argumente? Din lipsa de respect fata de propria noastra natie; ne-o imaginam ca pe ultima de Europa; altii ni se par muuuult mai buni decat noi, romanii. Dar de cand lipsa imaginatiei poate constitui o dovada?!? S-a spus despre popoarele germanice ca sunt mult mai unite decat romanii. Nu stiu daca e un argument valabil. Ele s-au dovedit a fi unite in fata dusmanului; dar unii fata de altii nu sunt mai uniti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O alta carte: http://ro.scribd.com/doc/75103231/Da...Dumitru-Balasa si inca una: http://enciclopediagetodacilor.blogs...imilenara.html Iata un articol despre limba dacoromana scris de acelas autor: http://www.dacia.org/congres/content...sa/balasa.html Cred ca ne e de folos sa stim mai multe despre stramosii nostri. Citind aceste carti si articole ne vom imbogati cunostintele si vom fi in stare sa formulam idei corecte despre daci si stramosii lor. Pr. Dumitru Balasa acopera o perioada foarte intinsa si ne poarta pana in anii paleoliticului, familiarizandu-ne cu descoperirile arheologice facute si care abunda pe teritoriul tarii noastre. Last edited by Miha-anca; 17.03.2013 at 23:28:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imi pare rau ca nu stiu mai multa istorie, dar de importanta dacilor sunt convinsa. Citat:
Pana la urma, pe principiul asta eu cred ca Adam si Eva erau daci. Sau macar Noe. Oricum japonezii clar sunt daci. Citat:
Unii il vad pe papa antihrist, altii cauta cipuri si cum modifica ele teoria conspitatiei, altii cauta masoni care falsifica istoria (nu ca istoria nu ar fi fost scrisa de invingatori), masoni, intodeauna evrei care nu stiu ce experimente mai fac, semne ascunse, previziuni... o infinitate de astfel de aberatii. Altii, fara legatura cu credinta, viseaza alte conspiratii. Cu extraterestii. Ii ascund guvernele. Dar baza si "metodologia" este fix aceeasi. [quote=Miha-anca;510646]Si atunci de ce nu credem aceste argumente? Din lipsa de respect fata de propria noastra natie; ne-o imaginam ca pe ultima de Europa; altii ni se par muuuult mai buni decat noi, romanii. Dar de cand lipsa imaginatiei poate constitui o dovada?!?[quote] Lipsa de respect inseamna sa ne credem buricul pamantului si sa cautam noi dovezi pentru asta. Sa nu cautam adevarul istoric si sa nu ne mandrim cu faptele reale si cu adevarat importante ci sa cautam cai verzi pe pereti.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi nu suntem istorici, de aceea ar trebui sa-i credem pe aceia care stiu despre ce vorbesc. De ex. Gen. Chelaru si altii. Am dat mai multe link-uri despre Dacia: carti si articole scrise despre perioade de timp f vechi, pe care le-au cercetat prin descoperirile arheologice unii istorici. Constat ca inciuda celor scrise pe topicuri, desi noi nu avem habar, ne incapatanam sa ramanem la parerea noastra, lipsita de orice documentare. La ce ajuta asta?!? Nici parerea proasta pe care o au unii de pe aici despre Romania, despre romani si inclusiv daci, nu ma impresioneaza. Arata inca odata lipsa de documentare. efortul istoricilor seriosi de a ne deschide ochii ramane inutil cu oameni ca noi, care ramanem cu orice pret la parerile noastre preconcepute. Cat timp ramanem la parerea "noastra" inoculata prin manualele de istorie invechite si mai ales ramase nestudiate la timpul lor, nu vom afla raspuns nici la alte intrebari... caci totul ni se pare a fi cai verzi pe pereti. |
|
||||
|
||||
![]()
Despre japonezi, nu bag mana in foc. Dar cei din Bangladesh, cum sa le spun ? Bangladitii ? Aceia sunt daci toata ziua. Stiti cum se numeste capitala lor ? Dacca. Ce dovada mai buna vreti ?
|
|||
|
|||
![]()
Un om, care nu isi cunoaste tara, nu ii cunoaste istoria si nici valorile, nu poate sa isi iubeasca patria, ca nu stie de ce si-ar iubi-o.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne cunoastem sfintii romani! | glykys | Diverse Sarbatori | 97 | 27.09.2014 14:26:12 |
Mari Romani | lore86 | Generalitati | 31 | 31.07.2013 18:30:46 |
pentru cei care doresc să înțeleagă ce înseamnă aia matematică | myself00 | Generalitati | 4 | 24.07.2012 20:51:00 |
Despre pretentiile mari pe care le avem fata de ceilalti | andrei_im | Generalitati | 12 | 29.03.2012 10:44:10 |
mari duhovnici romani de ieri si de azi | monicutza | Mari Duhovnici si predicile lor | 27 | 02.10.2010 21:40:29 |
|