Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2013, 16:03:05
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
E o mentalitate a tinerei generatii sa aiba totul inainte de a avea copii, sa traiasca la un standard foarte ridicat
Si ce-ai vrea? Sa turnam copii care sa ne impovareze doar pentru ca asa s-ar simti altii bine? Daca fac un copil cand nu sunt pregatit, mi-l cresti dumneata?

De asemenea, cu toate ca s-au facut si se fac multe avorturi in tara asta, declinul cred eu c-ar continua chiar si daca nu s-ar mai face nici un avort. Problema nu e reprezentata doar de avorturi.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 16:09:03
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Si ce-ai vrea? Sa turnam copii care sa ne impovareze doar pentru ca asa s-ar simti altii bine? Daca fac un copil cand nu sunt pregatit, mi-l cresti dumneata?

De asemenea, cu toate ca s-au facut si se fac multe avorturi in tara asta, declinul cred eu c-ar continua chiar si daca nu s-ar mai face nici un avort. Problema nu e reprezentata doar de avorturi.
Niciodata nu esti pregatit pentru a avea un copil daca nu il doresti
Sau daca esti pregatit e posibil sa nu ti-l mai dea Dumnezeu
Nu cred ca altii se vor simti mai bine ci toti ,laolalta ,pentru ca nu traim izolati unii de altii
Eu cand m-am nascut parintii stateau in camera cu chirie
Altii s-au nascut in locuinte bogate ,au avut de toate si nu au realizat nimic in viata.
Nu criteriul material da calitate unui om ,copil ,adolescent ,etc
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 16:26:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
E adevarat ca nu prea are legatura.
Decat cu faptul ca in acele vremuri nu se faceau avorturi ca acum
Asta poate din doua motive:
1. Oamenii aveau nevoie de mai multi copii - si nu e o virtute
2. Avorturile nu se raportau ca acum - mai ales cand moral - societatea condamna asa ceva

Citat:
Din ce a spus el am inteles ca in luna ianuarie 2013 s-au nascut cei mai putini copii si a fost cel mai scazut spor natural al populatiei
Nu poti compara o luna dintr-un an cu alta aleasa din alt an pentru a demonstra ceva.
Trebuie o perspectiva de ansamblu.
Vechi 18.03.2013, 16:27:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:

Dar nici nu vad in asta un argument pentru un avort.

Laa fel de bine am putea pleda in baza acestui tip de argument utilitarist si pentru eutanasierea ...somerilor sau pensionarilor la o adica.

Poate sa ti-l creasca Statul daca nu esti pregatit sau l-ar putea infia parinti care chiar doresc un copil si nu-l pot avea altfel.
Vechi 18.03.2013, 16:47:11
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta poate din doua motive:
1. Oamenii aveau nevoie de mai multi copii - si nu e o virtute
2. Avorturile nu se raportau ca acum - mai ales cand moral - societatea condamna asa ceva
Nu cred ca aveau nevoie de mai multi copii ,ci pur si simplu nu puteau sa accepte ideea de a-i lepada
Chiar ieri am fost la o manastire langa orasul meu si am cunoscut pe maica stareta ,o tanara crescuta intr-o familie cu multi copii din oameni credinciosi dintr-un sat de munte sarac

Citat:

Nu poti compara o luna dintr-un an cu alta aleasa din alt an pentru a demonstra ceva.
Trebuie o perspectiva de ansamblu.
Statistica era mult mai profunda(avea mai multe date) si a fost citita pt a demonstra gravitatea situatiei din tara.
Sa vad ,sper sa nu uit sa il intreb de unde a luat acel text

Last edited by anita; 18.03.2013 at 16:53:19.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 23:44:17
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Imi vine cam greu sa cred treaba asta.
Ar fi inseamna ca oamenii de atunci nu erau mai virtuosi ci mai iresponsabili.

Singurul mod in care ar fi credibila aceasta informatie este manipularea statistica.
Adica daca razboiul sau foametea a inceput sa zicem la mijlocul anului, impactul asupra natalitatii se va cunoaste in mod semnificativ abia dupa un an de zile daca nu mai bine.
Dar nu un acel an.
plus ca se nasc mai putini in razboi fiindca toti barbatii sunt plecati sa isi dea suplimente de fier unu altuia(exceptand nenorocirile ce se pot intampla cand vine o armata la tine in tara).
Vechi 18.03.2013, 23:44:58
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Daca esti credincios si incerci sa fii mai putin pacatos Dumnezeu nu te lasa
Dovada ca acea profesoara mai gasea meditatii
A vorbit parintele duminica ,o sa ajungem sa se umple tara de musulmani sau negri
E normal asa ?
Sa fim o amestecatura ?
Musulmani, negri? Unde te crezi, in Franta?
Vechi 19.03.2013, 01:42:52
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Ce nu este adevărat! Ia vezi care este media numărului de copii pe cap de familie la români. Degeaba suntem cu numele ortodocși când noi lepădăm copii prin diferite metode contraceptive sau avort. Nu are sens să lugim vorba...

Nu-i simpatizez chiar deloc...sincer nu mi-s tocmai dragi...
Eu cred ca si tine,Ovidiu ca realitatea intre numerele din statistici si adevaratele valori sunt net diferentiate.
Cunosc faptul ca avem declarati la recensamant vreo 89% ortodocsi,dar asta reprezinta o cifra globala a celor botezati in rit ortodox. Ca unii nu au mai dat pe la biserica de la botez incoace,asta nu se spune la recensamant.
Pe mine nu ma surprinde moralitatea unei tari majoritar ortodocse,deoarece stiu ca aceasta majoritate este simbolica,profuns diferita de adevaratele repere crestine.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 19.03.2013 at 06:42:19.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2013, 02:09:17
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
Daca fac un copil cand nu sunt pregatit, mi-l cresti dumneata?
1. O clipă! Mai întâi, s-o spunem pe cea dreaptă: nu facem noi copii, noi doar îi purtăm și îi creștem, apărăm, educăm etc.
2. Dacă apare copilul și nu suntem pregătiți (cine poate jura cu mâna pe inimă că e pregătit întrutotul să fie mamă sau tată?), ei bine, avem un lucru foarte bun și firesc de făcut: ne pregătim (material, social, psihologic, duhovnicește mai întâi)! Ușor, ușurel, învățăm și căpătăm toate cele necesare, de voim. Învățăm și căpătăm și din mers, așa cum le-am deprins pe toate, la vremea lor. De ce atâta anxietate ascunsă sub numele de (falsă) responsabilitate? E de fapt un refuz și nimic mai mult. Anxietate, crispare, refuz. Și desigur proiecția, evident inconștientă, a noastră cu toate narcisismele și traumele în copilul încă nenăscut... Păcat!
3. Copilul meu nu este eu mai mic... Eu, eu, mereu eu, de nici copilul nu mai are voie să vină!! Copilul nu este nici un element de comparație între mine și altul, alături de altele ale mele... Nu de mine e, așadar, vorba. Ci de el! O cu totul altă persoană, care își toarce propriul fir al vieții, uneori cu totul diferit, chiar opus în destule puncte majore, comparativ cu firul meu. Musai, așadar, să mă decentrez de pe obsesivul EU dacă vreau să permit să trăiască și EL, altul, alter (Ego)...
4. Nu obosesc să repet: copilul nu are nevoie de standardele noastre de viață închipuite pentru el, ci de dragoste simplă, mai întâi și mai important decât toate. Crește el bine merci și cu o cârpă pe el (de fapt copiilor le place mai mult să stea dezbrăcați și, dacă se poate, murdari de tot felul de lucruri), precum și cu un coltuc de pâine și-o fructă dulce, acolo... O spun nu doar din cărți, ci din relația mea cu cei 3 copii pe care mi i-a dăruit Dumnezeu. Că, pe de altă parte, eu m-am străduit să le ofer mai mult, asta-i din pricina minții mele iar nu din cerința expresă a copiilor. Ei cer mereu dragoste, sub varii forme: timp petrecut împreună, joacă acasă și cu alți copii, gesturi adecvate de tandrețe, învățare-îndrumare, apărare/ocrotire etc.
5. La nevoie îl pot crește și eu (vorbesc, ce-i drept, în numele celui întrebat), dar e păcat să nu fie crescut de mama și de tata.
Când, totuși, ne credem atât de capabili să făptuim, firește că avem în minte, ca una din multele forme ale inerției făcutului, marea visare că facem ... chiar și copii!
Dar oare noi îi facem?
Mai exact, ce anume și cum facem noi ca să iasă un copil? Ce, în afară că ne dăm acordul pentru actul sexual neprotejat și de abținerea de la avort și cele care duc la avort? Ce facem altceva din uriașa misterioasă facere?

Copii ce suntem... Noi care nici un nod simplu la bocanci nu reușim să facem ca lumea, uneori... Dovadă că ne împiedicăm în propriile șireturi...:)

Să fiu iertat, dar dacă Dumnezeu ar ține cont de toate pretențiile noastre când vine vorba despre copii, în scurt timp nu s-ar mai naște om... Din fericire, se pare că Domnul mai trece din când în când peste ifosele noastre...

Last edited by cezar_ioan; 19.03.2013 at 02:34:13.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2013, 07:19:54
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:

Pai corect ar fii sa nu faci sex daca nu vrei copii si nu esti pregatit...iar daca totusi faci,cel putin sa fii pregatit pt consecinte...

Apoi,oamenii nu sunt pregatiti si hotarati niciodata sa-si ia soarta in maini;nu sunt pregatiti sa se casatoreasca,nu sunt pregatiti sa aibe copii,sa faca schimbari majore sau sa renunte la sine.
De multe ori,venitul unui copil ii mai responsabilizeaza,maturireaza pe tinerii parinti;nu sunt doar greutati la nesfarsit,sunt si momente frumoase si gingase in viata de parinte!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde