Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2014, 22:22:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu da cu parul!!
Ba sa dea , caci pe mine paruiala m-a intarit in credinta , asa ca paruiala sa rabzi , ca-i buna , fie ea si prin cuvant !
Vechi 05.01.2014, 22:26:56
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Nu da cu parul! Citeste ultimele postari. Unii spun ca Moliftele se citesc doar demonizatilor. Era cat pe ce sa cred si eu asa ceva. Chiar azi s-au citit la o biserica. Sunt certate toate tipurile de duhuri necurate, asa cum am zis. Asa ca sunt utile tuturor impatimitilor care vor sa lupte cu propriile patimi. Cei care considera ca nu au asa ceva (patimi), trebuie sa fuga, desigur, de Molifte!
Nu ai citit postarea mea. Unde am dat cu parul? Doar am intrebat, ca sa inteleg. Daca ai fi citit cu atentie ai fi vazut asta.

Ai inteles gresit si rolul Molitfelor. Ele intr-adevar se citesc doar demonizatilor sau celor cu probleme mai serioase. Pentru ceilalti exista Taina Sf Maslu, Taina Spovedanie, Taina Sf Impartasanii, particilarea la Sf Liturghie...
Vechi 05.01.2014, 22:49:11
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Nu ai citit postarea mea. Unde am dat cu parul? Doar am intrebat, ca sa inteleg. Daca ai fi citit cu atentie ai fi vazut asta.

Ai inteles gresit si rolul Molitfelor. Ele intr-adevar se citesc doar demonizatilor sau celor cu probleme mai serioase. Pentru ceilalti exista Taina Sf Maslu, Taina Spovedanie, Taina Sf Impartasanii, particilarea la Sf Liturghie...
Foarte corect , Lucian !
Cea mai importanta este Sfanta Liturghie , fara de care celelalte isi pierd din puterea harica fara aceasta . Multi sunt "indemnati" sa participe mai mult la Sfantul Maslu , spre exemplu ! Gresit , extrem de gresit , caci minimalizarea Sfintei Liturghii este cea mai mare gresala , de "neiertat " !
Vechi 05.01.2014, 22:50:45
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Unii spun ca Moliftele se citesc doar demonizatilor.
Pe bune, fără nici o răutate, tu chiar nici acum nu ai priceput care e rostul moliftelor? Mai postez o dată din predica postată de tine ce zice Părintele Cleopa:

"Pe unii oameni îi chinuiesc cu îngăduința lui Dumnezeu numai în trup, cum sînt cei demonizați și epileptici. Pe aceștia Biserica Ortodoxă îi vindecă, atît trupește cît și sufletește, prin rugăciuni speciale numite exorcisme. Cele mai renumite sînt molitfele Sfîntului Vasile cel Mare, ce se citesc de obicei în biserică, de preoți evlavioși, cu mult post, cu multă smerenie și credință.

Citat:
Sunt certate toate tipurile de duhuri necurate, asa cum am zis.
”Precum bine se stie, aceste rugaciuni intocmite de Sfantul Vasile cel Mare sunt o serie de blesteme adresate diavolului care poseda un suflet si il chinuie in mod vizibil. Pentru aceasta, aceaste rugaciuni se cade a fi rostite de preot numai persoanelor demonizate, cel mult in prezenta rudelor si a prietenilor impreuna-rugatori.”
sursa: http://www.crestinortodox.ro/liturgi...ui-128036.html

Citat:
Asa ca sunt utile tuturor impatimitilor care vor sa lupte cu propriile patimi. Cei care considera ca nu au asa ceva (patimi), trebuie sa fuga, desigur, de Molifte!
Păi poate îmi faci și mie cunoștință cu un om fără patimi. Iar în lupta cu patimile avem Sf Taine. După logica ta tot omul ar trebui să participe la molitfe...eu nu cunosc o asemenea învățătură a Bisericii.

”A citi aceste rugaciuni credinciosilor de rand, care nu sunt demonizati, pare a fi un lucru de neinteles. Trebuie stiut faptul ca, a fi stapanit de o patima, nu este totuna cu a fi demonizat (indracit), drept pentru care, a porunci diavolului sa iasa din niste oameni in care el nu este salasluit, nu este mai de folos decat rugaciunea, postirea si spovedirea deasa a celor in cauza. Astfel, oricate patimi ar avea cei ce alearga dupa aceste molitfe, ei trebuie sa stie ca nu sunt demonizati, atata timp cat au mintea intreaga si nu simt in ei prezenta fizica a diavolului.

”Este de mare trebuinta pentru credinciosi sa inteleaga faptul ca postul, rugaciunea, Spovedania deasa, participarea activa la Sfanta Liturghie si impartasirea cu Sfintele Taine sunt cele mai puternice arme impotriva diavolului, iar nu citirea nepotrivita a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare. Astfel, aceste molitfe trebuie citite numai persoanelor demonizate, ele nefiind nici atunci formule magice, eficiente fara o autentica traire crestineasca din partea celui demonizat sau a rudelor sale.”

Last edited by ovidiu b.; 06.01.2014 at 00:43:25.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2014, 22:58:07
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cea mai importanta este Sfanta Liturghie , fara de care celelalte isi pierd din puterea harica fara aceasta . Multi sunt "indemnati" sa participe mai mult la Sfantul Maslu , spre exemplu ! Gresit , extrem de gresit , caci minimalizarea Sfintei Liturghii este cea mai mare gresala , de "neiertat " !
Chiar mai grav decat asta. Stiu personal destui oamani, mai nou vad si "vedete" pe la televizor (ortodocsi) care sustin ca L-au descoperit pe Dumnezeu, ca s-au pocait si s-au indreptat, ca acum constientizeaza in ce stare erau, care isi cumpara si citesc tot felul de carti religioase, vieti si minuni ale sfintilor, carti de spiritualitate si invatatura ortodoxa, dar uita ceva: sa mearga la biserica.
Vechi 05.01.2014, 23:11:40
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Chiar mai grav decat asta. Stiu personal destui oamani, mai nou vad si "vedete" pe la televizor (ortodocsi) care sustin ca L-au descoperit pe Dumnezeu, ca s-au pocait si s-au indreptat, ca acum constientizeaza in ce stare erau, care isi cumpara si citesc tot felul de carti religioase, vieti si minuni ale sfintilor, carti de spiritualitate si invatatura ortodoxa, dar uita ceva: sa mearga la biserica.
Pai de unde stii ca nu merg la Biserica? Intreb din cuziozitate.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2014, 23:20:56
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Pana iti raspunde Lucian , iti spun cu siguranta ca multi din cei care intra pe acest forum , ocolesc Sfanta Liturghie Duminica , caci neavand "inspiratie de moment" , posteaza de multe ori la ore cand in toate Bisericile noastre se oficiaza Sfanta Liturghie , si atunci ma intreb ce-i in mintea , dar mai ales in sufletul unui astfel de crestin ortodox !
Vechi 05.01.2014, 23:27:33
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Pana iti raspunde Lucian , iti spun cu siguranta ca multi din cei care intra pe acest forum , ocolesc Sfanta Liturghie Duminica , caci neavand "inspiratie de moment" , posteaza de multe ori la ore cand in toate Bisericile noastre se oficiaza Sfanta Liturghie , si atunci ma intreb ce-i in mintea , dar mai ales in sufletul unui astfel de crestin ortodox !
Lasă-i Cristi, nu-i mai contabiliza. Că știe Dumnezeu din ce motive, binecuvântate sau nu, stau ei pe net la ora aceea. Apropo, sper că ai observat însă și că ora forumului arată +1 hr fata de ora reală a RO ... și din cei care postează unii pot să nu fie din România. În fine, să-L lăsăm pe Dumnezeu să-i judece, după fapte și după ce au în suflet. Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 05.01.2014, 23:32:56
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Lasă-i Cristi, nu-i mai contabiliza. Că știe Dumnezeu din ce motive, binecuvântate sau nu, stau ei pe net la ora aceea. Apropo, sper că ai observat însă și că ora forumului arată +1 hr fata de ora reală a RO ... și din cei care postează unii pot să nu fie din România. În fine, să-L lăsăm pe Dumnezeu să-i judece, după fapte și după ce au în suflet. Doamne ajută!
Nic un caz nu-i contabilizez , draga Mirela , dar iata ca intrebatorii sunt primii fugari din calea Bisericii !Macar daca s-ar abtine din aceasta falsa nedumerire . . . ! In fine , Dumnezeu ne-a dat libertate absoluta si in a merge sau a nu merge la Sfanta Biserica , dar ne-a dat si bunul simt de care putini se folosesc . . . ! Bucurii !
Vechi 05.01.2014, 23:37:18
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Am spus ca pe multi oameni ii stiu personal. Vorbesc de cunostinte, prieteni, vecini.
Si ma indoiesc ca am atatea cunostinte si doar eu cunosc astfel de oameni si ceilati nu.