![]() |
![]() |
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
boteza conform invataturii demonice.Te va boteza diavolul. Citat:
ce tainele se savarsesc doar in Ortodoxie.La altii (secte) e doar teatru eftin. Citat:
Citat:
demonii in tine.Atunci cand te lepezi de Taina Sfantului Botez, Duhul Sfant te paraseste, si nu mai ai nici o protectie impotriva diavolului.Si atunci vine vrasmasul si iti ia sufletul.Ma rog, nu ti-l ia, il dai tu de bunavoie.Pentru ca lepadarea credintei Ortodoxe, inseamna lepadare de Hristos. Citat:
sectantul sa fie avut "la mana".Adica sa fie santajabil, in cazul in care se decide la un moment dat sa parasesca secta. (Diavolul cand te-a prins, crezi ca-ti mai da drumul ? Daca nu intervine Dumnezeu, nu-ti mai da drumul vrajmasul.Al lui esti, incepand inca de pe lumea asta) Citat:
ce nu le convine, scot din Biblie.In cazul copiilor acele lectii de "cateheza" sunt metode iscusite de spalare a creierului, pentru ai face dependenti de colectiv.In secte nu mai functioneaza gandirea proprie, ci gandirea grupului, astfel incat sectarul sa fie dependent si psihic si fizic de grup. Citat:
si diavolul si-a facut biserici.Diavolul imita tot ceea ce face Dumnezeu. Diavolul nu poate sa creeze nimic, el doar imita ceea ce face Dumnezeu. Multi zic ca de cand sunt la secte, nu-i mai chinuie diferite patimi. Pai da. Pentru ca din moment ce ai trecut la secta, diavolul nu mai duce razboi cu tine pentru sufletul tau, pentru ca te-a castigat.Si atunci iti ridica ispitele. Tu ai mai duce razboi cu cineva, daca acel cineva vine de bunavoie la tine ?Nu.N-ai motiv sa duci razboi cu cineva care acum ti-e aliat. Asa si diavolul.Nu are rost , nici sens, sa mai duca lupta cu tine , din moment ce tu, de bunavoie te duci la el, si-i dai sufletul.Din moment ala esti cu el, el ti-e stapan. Ia fii atenta la acest clip: http://www.youtube.com/watch?v=r6rl9i4T3lo |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-e greu totusi sa cred ca acea biserica este guvernata de cine spuneti voi...atata doar ca nu as avea incredere sa-mi pun mantuirea in mainile lor, ale unor oameni simpli ca si mine , e ca si cum in loc sa merg la medic m-as lua dupa vecini...ei nu chiar, ci dupa fetele de la farmacie, care, teoretic, au facut si ele o scoala ( dar cu toate astea nu sunt medici)...dar din pacate multa lume chiar asta face
![]() Este o mentalitate tare ciudata in acesta tara cel putin, nu stiu in altele cum o fi; daca cineva afost o data la un doctor, si acela l-a tinut la usa, sau mai stiu eu ce necuviinta a comis, poate fara nicio legatura cu profesionalismul propriu-zis, omul acela isi pierde incrderea si nu mai merge la niciun medic, tragand conxluzia catoti is la fel....daca se aude ca cineva a fost la un anume locas de cult, sa zicem, unde a fost pacalit si i s-au luat toti banii, cine aude povestea trage concluzia ca acel locas este spurcat, si ca toti slujitorii acelei institutii sunt nedemni de incredere...( am eu o prietea care se tot plange ca-i e casa bantuita, ca e atacata energetic, etc, dar nu cheama preotul/nu merge la biserica, sa se spovedeasca, etc, pt ca " popii fac si dreg"...) In schimb, adventistii si alti sectanti, martorii lui I, mormonii, parca is mult mai bine vazuti, mai cinstiti, mai credinciosi, etc, desi se spune ca si ei ar umbla pana la urma sa iti ia tot ce ai...( ca sa dea saracilor, chipurile)... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil inca spera ca o sa avem pana la urma... In principiu nu cred ca il intereseaza ce religie o sa avem, atata tmp cat nu e una prea habotnica, care sa ii ingradeasca unele libertati, sau sa ii impuna unele reguli si restrictii... Desi dupa parerea mea, care se pare nu coincide cu a lui, mie religia adventista mi se pare mult mai habotnica si mai restrictiva decat a noastra, el probabil se ghideaza doar dupa fetele zambitoare si optimistepe care le vede pe strada, si crde ca doctrina lor e doar " iubire si speranta",fara urma de ingradiri, reguli, pedepse, judecata, etc (" cum o sa is arunce Dumnezeu proprii copii in iad???"); insa eu ma tem ca mai degraba de la ei ( adventisti et co) risti sa te procopsesti cu o nevroza sau psihoza, din cauza groazei care ti se inoculeaza daca , ca copil mai ales, faci vreun pacat omenesc... Dar poate ma insel...poate chiar sunt biserici in lumea asta, unde ti se spune ca orice pacate ai face, Dumnezeu e bun si te iarta nneconditionat... Last edited by fallen; 28.11.2014 at 11:05:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
lor Sfintii Parinti si martirii, care si-au dat viata pentru Hristos, pentru ca au fost impotriva ereziilor (adica impotriva sectelor). In fiinta ta se duce urmatoarea lupta: Omul trupesc din tine nu-i vine sa creada ce reprezinta aceste secte, insa omului duhovnicesc din tine stie de acest pericol.Adica sufletul tau stie ca acolo (la secte) este pierzare.Si de aici lupta in fiinta ta dintre omul trupesc si omul duhovnicesc.Lupta dintre cele ale trupului si cele ale sufletului. Citat:
a invatat de la om , ce e ala branding. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Completari.
Citat:
Citat:
Spovedania publica nu este neaparat rea, caci si ortodocsii faceau asa in primele veacuri. Ei oricum se spovedeau zilnic. Nimeni, nici preotii, nici ceilalti ortodocsi, nu foloseau spovedania celuilalt impotriva lui, si asta ptr. ca nimeni nu este fara de pacat, iar a judeca numai Domnul o poate face. Citat:
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
avem de-a face cu urmatoarea situatie: Nu crede in Dumnezeul Adevarat, dar se preface ca-o face, si-o face imitand rugaciunea crestina.Imi pare rau, dar asta este bataie-de-joc. Ba chiar am putea spune ca este blasfemie.Numai sarsaila, imita cu scopul de a denigra. Pe scurt: daca nu te rogi la Dumnezeul Adevarat, te rogi la draci.Iar a te ruga la draci este si asta un ritual. Citat:
intra in contradicti cu "invatatura" lor fie sunt modificate, fie sunt scoase din bibliile lor. Iar daca le raspunzi cu Scriptura Adevarata, sar ca arsi, inebunesc intr-o secunda, se comporta precum dracii.E si normal.Adevarul ii arde precum, arde hartia. Citat:
Citat:
crestinilor din primele secole.Ba chiar a devenit o asemenea problema incat Nectarie al Constantinopolului, a hotarat interzicerea ei in public. Daca stai sa te gandesti, este normal ca spovedania sa nu fie publica.Pentru ca scopul spovedaniei nu este acela de a face circ adunand lume, care sa rada alaturi de draci, de pacatele celuilalt. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci tot threadul asta a ajuns sa fie o discutie despre cum o ramura a unei religii este cea adevarata, si celelalte ramuri/religii sunt ale diavolului?
Interesanta perspectiva. Din pacate, toti oamenii religiosi, indiferent de religie sau ramura, o au. |
|
|||
|
|||
![]()
Nope.Exista o singur pom.Cel al Ortodoxiei.
Last edited by oaie_cugetatoare; 29.11.2014 at 09:41:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine ca crestinii sunt relativ calmi, si nu incep sa omoare alte ramuri ale credintei lor, cum vedem acum in lumea musulmana. |
|