Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2014, 18:28:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalois Vezi mesajul
Nu, nu am auzit. Spune-mi, te rog, ce stii inainte sa ma apuc sa caut.
Poti sa cauti, pentru ca ai sa gasesti mai multe articole utile.

Daca pe omul de rand, mai "sarac cu duhul" (in sensul lumesc) diavolii il imping spre pacate, spre cel cultivat, educat, cu pretentii intelectuale, dracii astia il imping spre filosofie desarta, teologie eronata, etc.

Nu ca intelectualul ar fi imun la pacatele celui dintai, dar e mult mai usor sa-l piarda in felul asta, pentru ca daca omul obisnuit realizeaza mai usor ca a pacatuit si se pocaieste, filosoful mai degraba toarna peste pacatele sale o spoiala de filosofie si se face ca nu observa mirosul..
Vechi 19.03.2014, 19:23:58
catalois catalois is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poti sa cauti, pentru ca ai sa gasesti mai multe articole utile.

Daca pe omul de rand, mai "sarac cu duhul" (in sensul lumesc) diavolii il imping spre pacate, spre cel cultivat, educat, cu pretentii intelectuale, dracii astia il imping spre filosofie desarta, teologie eronata, etc.

Nu ca intelectualul ar fi imun la pacatele celui dintai, dar e mult mai usor sa-l piarda in felul asta, pentru ca daca omul obisnuit realizeaza mai usor ca a pacatuit si se pocaieste, filosoful mai degraba toarna peste pacatele sale o spoiala de filosofie si se face ca nu observa mirosul..
Nu ma fac ca nu observ mirosul. Am trait in mirosul asta pana acum fara sa-l percep. Dar da, pestilential si ma face sa vreau sa ies afara, numai ca nu stiu pe care usa. Si chiar daca as alege o usa, ma simt paralizat, nu ma pot misca, imi e frica de necunoscut si imi e si mai frica de putina cunoastere pe care am capatat-o. In raspunsul catre Lavinia am spus cat de bulversat ma simt.
Desigur, toata aceasta discutie, vad bine, ma duce catre rugaciune si ascultare de duhovnic, care mi-a zis: "Alunga orice gand. Ia lucrurile asa cum sunt si asa cum vin, fara analiza. Si Roaga-te."
Asadar, tot ce fac aici imi pare din ce in ce mai steril. In aceasta ordine de idei, tot forumul asta este steril pentru un cautator neofit. Este un forum de intarire a credintei, nu de calauzire catre a avea una.
Continui doar pentru ca am capatat trimiteri bune, de un real folos, catre texte pe care altminteri ar fi trebuit sa le caut alandala, nu aplicat catre cautarile mele.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 19:39:04
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
Continui doar pentru ca am capatat trimiteri bune, de un real folos, catre texte pe care altminteri ar fi trebuit sa le caut alandala, nu aplicat catre cautarile mele.
Nici trimiterile astea nu sunt puțin lucru, nu?

Bine ai venit!
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 20:19:32
EzioAuditore
Guest

Implicit

Ce este interesant este faptul ca Mesia dupa ce a fost biciuit pielea lui arata ca cea a unui sarpe.

Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 20:36:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul

Ce este interesant este faptul ca Mesia dupa ce a fost biciuit pielea lui arata ca cea a unui sarpe.

Ezio, tu de pe ce planeta esti? Eu am picat aici dupa o viata de necredinta. Tu pari sa vii dintr-o zona schizoida a crestinismului. Carui cult apartii? Ce reprezinta speculatiile acestea despre cum arata pielea lui IIsus Hristos cand a fost biciuit? Daca voia, ne lasa o poza. NU A LASAT NIMIC MATERIAL!!!!! Nici poza, nici lemn din cruce, nici vorba scrisa, nici haine, nici fir de par.
Astept cu nerabdare de la tine structura ADN-ului lui Hristos, precum si analiza cu carbon a varstei giulgiului din torino...
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 20:49:28
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
Ezio, tu de pe ce planeta esti? Eu am picat aici dupa o viata de necredinta. Tu pari sa vii dintr-o zona schizoida a crestinismului. Carui cult apartii? Ce reprezinta speculatiile acestea despre cum arata pielea lui IIsus Hristos cand a fost biciuit? Daca voia, ne lasa o poza. NU A LASAT NIMIC MATERIAL!!!!! Nici poza, nici lemn din cruce, nici vorba scrisa, nici haine, nici fir de par.
Astept cu nerabdare de la tine structura ADN-ului lui Hristos, precum si analiza cu carbon a varstei giulgiului din torino...
Krypton. Lois!

Eu doar am adus un detaliu la corelatia dintre sarpele ridicat de Moise in pustiu si rastignirea lui Iisus. Daahhh ...

Ai vrut sa sti despre diavol. Uite ca esti ...
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 20:52:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Krypton. Lois!

Eu doar am adus un detaliu la corelatia dintre sarpele ridicat de Moise in pustie si rastignirea lui Iisus. Daahhh ...

Ai vrut sa sti despre diavol. Uite ca esti ...
Am zis deja ca eu cred ca fac ceea ce lucifer a facut, ca nu imi place si ca nu mai vreau. Nu uita ca diavolul sta in detalii. Nu pricep la ce si cui foloseste expunerea ta. Mie nu. Mai este cineva amator? Si nu mi-ai raspuns la intebare: carei schisme apartii?
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 21:17:04
N.Priceputu
Guest

Implicit

Marius, eu nu mă pricep prea bine să răspund frământărilor tale, nefiind un intelectual. Însă pentru că ai pomenit de fizica cuantică, vreau să-ți spun că Părintele Galeriu era entuziasmat de descoperirile acesteia și că teologia lui se întrepătrundea armonios cu ultimele descoperiri ale științei, care nu făceau decât să-i sporească credința, confirmându-i-o tot mai mult.
Cred că ți-ar prinde bine dacă i-ai citi sau asculta predicile.
P.S. M-am gândit că ar trebui să selectez câteva, însă aruncând o privire peste ele, nu știu care ar putea să treacă în plan secund. Cred că cel mai bine ar fi să te înarmezi cu răbdare și să le asculți la vremea cuvenită, în fiecare duminică și sărbătoare. Mai sunt și catehezele pe care le ținea în cursul săptămânii.
Mă bucură frământarea ta sinceră și faptul că ai ajuns la credință. De aici înainte nu mai ai de ce să te temi dacă vei merge pe drumul ăsta. Caută, doar, și vei afla. Există răspunsuri pentru toți.

Last edited by N.Priceputu; 19.03.2014 at 21:22:07.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 21:21:18
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
Am zis deja ca eu cred ca fac ceea ce lucifer a facut, ca nu imi place si ca nu mai vreau. Nu uita ca diavolul sta in detalii. Nu pricep la ce si cui foloseste expunerea ta. Mie nu. Mai este cineva amator? Si nu mi-ai raspuns la intebare: carei schisme apartii?
Draga pui de mucifer, tu nu poti sa faci nici 1 % din ce a facut Adam cand a cazut pentru ca nu te situezi pe acelasi nivel de indumnezeire. Legat de secte, religii si schisme nu ma pasioneaza si nici nu fac parte din ele, sunt mai solitar de fel, fii sunt scutiti nu platesc darea...
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 21:25:32
N.Priceputu
Guest

Implicit

Îmi amintesc că între cele care mi-au plăcut cel mai mult sunt, pe lângă cea pomenită deja (Sf. Grigorie Palama), Umblarea pe mare (potolirea furtunii), Grijile vieții, Noaptea învierii, Schimbarea la față, Pogorârea Duhului Sfânt.
Reply With Quote
Răspunde