Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2015, 12:10:26
alina_ghita alina_ghita is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.01.2015
Implicit poveste de sfarsit de semestru adevarata

cand nu inveti nu ai de unde sa sti ce sa copiezi;de foarte multe ori le spun elevilor mei nu incercati sa copiati, ca va dau nota 1, scrieti ce ati invatat(aici intervine mare problema ce sa scrie?)se supara foarte des cand nu ii las sa copieze, atunci intervine ,,diriga'' salvatoare care incepe cu amenitari la propriu, ,,am sa merg la sefa de catedra,, daca sefa de catedra verifica ca tu ai dreptate diriga , continua cu amenintarile,,, merg la directoare, se verifica si acolo, dar amenintarile continua, ,,am sedinta cu parintii, am msa-i pun sa-ti faca reclamatie, daca nu-i treci,,; iar tu (adica eu , profesorul de chimie- C.T.Mihai Bravu-Bucuresti), trebuie sa suport o parte din elevele de la clasa a 9E, mahmure la ora de chimie(daca le zici sa merga afara, te injura; danaseaza, dar diriga salvatoare -mincinoasa nici macar nu are bunul simt sa verifice ce fac o parte din elevele de la clasa dansei).Amentarile au continuat,la fel si minciunile ,, imi lasi toata clasa corigenta, toata clasa insemnand elevele -pile (3) care incerca sa copieze, care imi spun: ,,da ce am baut votca cu tine, am dansat toata noaptea cu diriga''.

Imi puteti da solutii?
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 12:44:47
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alina_ghita Vezi mesajul
cand nu inveti nu ai de unde sa sti ce sa copiezi;de foarte multe ori le spun elevilor mei nu incercati sa copiati, ca va dau nota 1, scrieti ce ati invatat(aici intervine mare problema ce sa scrie?)se supara foarte des cand nu ii las sa copieze, atunci intervine ,,diriga'' salvatoare care incepe cu amenitari la propriu, ,,am sa merg la sefa de catedra,, daca sefa de catedra verifica ca tu ai dreptate diriga , continua cu amenintarile,,, merg la directoare, se verifica si acolo, dar amenintarile continua, ,,am sedinta cu parintii, am msa-i pun sa-ti faca reclamatie, daca nu-i treci,,; iar tu (adica eu , profesorul de chimie- C.T.Mihai Bravu-Bucuresti), trebuie sa suport o parte din elevele de la clasa a 9E, mahmure la ora de chimie(daca le zici sa merga afara, te injura; danaseaza, dar diriga salvatoare -mincinoasa nici macar nu are bunul simt sa verifice ce fac o parte din elevele de la clasa dansei).Amentarile au continuat,la fel si minciunile ,, imi lasi toata clasa corigenta, toata clasa insemnand elevele -pile (3) care incerca sa copieze, care imi spun: ,,da ce am baut votca cu tine, am dansat toata noaptea cu diriga''.

Imi puteti da solutii?
Ce ai tu aici este cazul clasic de paraziti care au facut pui.
Tot lantul managerial , unde te afli este parazitat.
Eu personal cred, ca toti parazitii astia iau mita/spaga de la vagaboantele
alea si de la ceilalti/celelalte vagaboande pe care nu le stii.
Tu practic ai de luptat cu un sistem.Ca sa invingi un sistem, ai nevoie de alt
sistem.Se pare ca DNA este antidotul la asa ceva.Cei de la DNA pot face
filaj la tot sistemul asta unde te afli tu.
Eu personal cred ca virgula, capul acestui sistem este in ministerul
invatamantului. Si ai avea asa:
cineva din minister->inspector scolar->director de scoala->sef de catedra->
diriga ta.

Numai dupa ce sunt dati afara acesti paraziti, numai atunci poti sa le scazi nota la purtare la aceste vagaboande.

Daca ar fi dupa mine, eu le-as exmatricula, si le-as interzice dreptul de a
mai fi primite intr-un liceu.

Pe acesti paraziti insa, le-as revoca diplomele lor, interzicerea dreptului de a
mai profesa vreodata, si banii inapoi pe care i-au facut de cand si-au luat diploma in invatamant si pana acum.(adica toate salariile date inapoi).

Vreu sa-l vad si eu pe ala care s-ar mai risca, dupa o astfel de executie
exemplara.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 12:49:26
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alina_ghita Vezi mesajul

Imi puteti da solutii?
Soluții nu, dar câteva împărtășiri și sugestii, da, dacă doriți.
Până primesc răspunsul dvs., vă adresez câteva întrebări, colegial, cu rol orientativ:
1) cât ați studiat lucrări precum "Managementul clasei de elevi" sau "Strategii ale învățării eficiente" sau "Problematica abandonului școlar" etc.? Sunteți convinsă că ați aprofundat suficient aceste direcții obligatorii, minimale, ale pregătirii profesorului?
2) cum a mers în facultate la cursurile de Pedagogie? Dar la cursurile de Psihologie (dacă ați făcut)?
3) ați luat legătura cu consilierul liceului? Câte ședințe de consiliere aveți în prezent? Puteți preciza, pe o coală A4, câteva roade în planul practic, ale acestor ședințe de consiliere (minim 3)?
4) ați dezbătut problema cu colegii mai experimentați din catedra de chimie sau de la oricare altă disciplină? Ați cerut șefei de catedră să vă ajute în optimizarea propriilor performanțe și în dezvoltarea competențelor psiho-pedagogice?
5) ați informat pe părinții copiilor cu dificultăți în activitatea școlară asupra evenimentelor la care ați participat? ați găsit împreună o strategie pentru a-i ajuta pe elevi să depășească dificultățile actuale?
6) puteți preciza care sunt efectele formative ale amenințării "dacă veți copia vă dau nota 1"? Studii, articole, orice material lămuritor...

Aștept răspunsul dvs. pentru ca, în funcție de el, să știu mai exact dacă și cu ce v-aș putea fi de folos.
Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 12:57:45
Banned

Implicit

[quote=Ioan_Cezar;579005]Soluții nu, dar câteva împărtășiri și sugestii, da, dacă doriți.
Până primesc răspunsul dvs., vă adresez câteva întrebări, colegial, cu rol orientativ:
Citat:
1) cât ați studiat lucrări precum "Managementul clasei de elevi" sau "Strategii ale învățării eficiente" sau "Problematica abandonului școlar" etc.? Sunteți convinsă că ați aprofundat suficient aceste direcții obligatorii, minima
le, ale pregătirii profesorului?
Asta trebuie sa faca un profesor acum ?
Citat:
2) cum a mers în facultate la cursurile de Pedagogie? Dar la cursurile de Psihologie (dacă ați făcut)?
Eu nu prea vad ce legatura ar avea astea cu faptul ca pe elevi i cam doare
undeva de scoala , si ca se duc la scoala probabil sa-si ia alocatia aia
(bani gratis).
Citat:
3) ați luat legătura cu consilierul liceului? Câte ședințe de consiliere aveți în prezent? Puteți preciza, pe o coală A4, câteva roade în planul practic, ale acestor ședințe de consiliere (minim 3)?
Nu vad rostul, din moment ce directoarea scolii este implicata in "protectia"
vagabontilor.Aici e vorba de bani.Atata tot.

Citat:
4) ați dezbătut problema cu colegii mai experimentați din catedra de chimie sau de la oricare altă disciplină? Ați cerut șefei de catedră să vă ajute în optimizarea propriilor performanțe și în dezvoltarea competențelor psiho-pedagogice?
Probabil ca nimeni nu se implica / se va implica de frica sa nu fie dat afara.

Citat:
5) ați informat pe părinții copiilor cu dificultăți în activitatea școlară asupra evenimentelor la care ați participat? ați găsit împreună o strategie pentru a-i ajuta pe elevi să depășească dificultățile actuale?
Pai la ce specimene are in clasa , proababil ca parintii sunt specimene si
mai mari.Specimenele alea fac la scoala cum s-au obisnuit sa faca in familie.
Ori daca in familie, parvenitismul este insusi o "educatie", atunci si
specimenele de la scoala vor promova politica asta.

Citat:
6) puteți preciza care sunt efectele formative ale amenințării "dacă veți copia vă dau nota 1"? Studii, articole, orice material lămuritor...
Ehm, daca nu pui mana sa inveti, te ia dracu si la propriu nu doar la figurat.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 14:15:36
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

[quote=oaie_cugetatoare;579007]

1. Dintotdeauna profesorii au învățat în primul rând să fie buni pedagogi și psihologi ai copilului. Au învățat sau ar fi trebuit să învețe... A fi profesor (educator, în orice domeniu) înseamnă, înainte de toate, să poți conduce o clasă de elevi spre obiectivele învățării, momentane sau de perspectivă. Să poți organiza și desfășura o activitate complexă, cea mai complexă pentru elevi: instruirea și formarea. Aceasta se face mai întâi pe căile științei conducerii elevilor: Pedagogia. Imediat în sprijinul ei vine psihologia școlară - a elevului, a profesorului, a colectivului de elevi, a grupului profesorilor, a relațiilor cu părinții și cu alte persoane-instituții-organisme implicate în învățământ (primărie, institute, Biserică etc.). Educația unui copil în școală este un proces condus, în interacțiunea unui vast sistem de factori. El este condus și sub orientarea unei perspective sau finalități curriculare, unde miza socială e o dimensiune aparte.
Managementul clasei de elevi este o problemă crucială pe care o întâmpină orice profesor, începînd cu nivelul preșcolar și terminînd cu studiile postdoctorale.
Colega noastră își amintește, probabil, că la examenul de Titularizare a avut în bibliografia obligatorie câteva cărți pe tema "managementul clasei de elevi". Elementar! Absolut obligatoriu!

2. Aici nu discutăm ce vor să facă elevii cu banii, aceasta nefiind treaba noastră. Subiectul discuției este ce ar putea să facă profesorul, în speță colega care a cerut ajutor, pentru a depăși unele probleme, tipice, în munca didactică. E treaba elevilor ce fac cu banii și cu viața lor. E treaba noastră, ca dascăli, ce facem cu elevii! Trebuie să fim pregătiți pentru a ne juca rolul de profesor și a avea cu adevărat statutul față de care solicităm respect. Și bani. Așadar, dacă în timpul discuției despre competențele profesorului tu aduci argumentul că elevii au nu știu ce mai bun de făcut, eu îți reamintesc că ești liberă să te înscrii la alt club, anume la cel de bârfire și denigrare a elevilor. Aici voim să vedem cum își poate perfecționa activitatea un dascăl, pentru a-i ajuta pe elevi să îndrăgească activitatea școlară și să nu își mai autosaboteze pregătirea pentru viață. Ne poți lăsa să continuăm discuția? Te rog frumos...

3. Nu e treaba noastră să denigrăm directoratul școlii. Nici măcar nu avem date sigure că directoarea ar face un deserviciu elevilor și profesorului de chimie. Pentru colega de forum, reamintesc că directoratul nu e poliție politică persecutorie, ci este resursă și centru al conducerii. Sarcina mea ca profesor e să țin mereu legătura cu directoratul, pentru a fi în comuniune de interese și în convergență de sens cu cei care m-au angajat, care mă evaluează și mă plătesc, care mă ajută când am probleme și împreună cu care îmi petrec viața profesională. Directorul nu este sperietoare, ci sprijin și lider. Așadar, avem mereu ca prioritate comunicarea cu directoratul și nu sabotarea relației ierarhice.

4. Confunzi instituția de învățământ cu pușcăria.

5. Las-o mai moale cu "specimenele"... Mai mult nu-ți spun, am încredere că înțelegi singură.

6. Despre învățare încercăm să vorbim. Dar nu ne lași. Ai și dus discuția, hodoronc-tronc, la dracu... Vrei să iei o pauză cât să încropim un dialog în problema semnalată pe topic? E vorba despre un profesor care are nevoie de ajutor. Probabil e tânăr, nu are încă suficientă experiență și nu știe ce să facă, dă semne de supărare/tulburare și, deja, de neputință în rezolvarea problemei. I-ar fi de folos un schimb de opinii pe tema semnalată, eventual un ajutor concret, la obiect. Poți să înțelegi asta, creștine?
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 15:33:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
1. Dintotdeauna profesorii au învățat în primul rând să fie buni pedagogi și psihologi ai copilului. Au învățat sau ar fi trebuit să învețe... A fi profesor (educator, în orice domeniu) înseamnă, înainte de toate, să poți conduce o clasă de elevi spre obiectivele învățării, momentane sau de perspectivă.
Frumoasa teorie, problema e ca o astfel de teorie tine cu oameni care
se duc la scoala, dispusi sa invete, nu sa faca parada modei, nu sa se ia
la "per-tu" si sa se traga cu profesorii de sireturi, pe motiv ca are pile.
Obraznicia, lipsa de respect, si orice derapaj nu se trateaza cu teorii despre
management, astea se sanctioneaza disciplinar.
Pentru ca "vagaboandele" alea creaza un exemplu prost pentru ceilalti
colegi, si influenteaza colectivitatea( daca tot ai inceput cu "condusul",
"obiective").Cine este sef intr-o sala de curs ? Profesorul sau liceanul
cu aere de vedeta sau miserupism ?

Sigur o sa vii cu alta teorii despre psihologie/pedagogie etc.Da, alea sunt
valabile pt oameni cu buni simt. Insa atunci cand psihologia/pedagogia
se intalneste cu psihologia/pedagogia banului, ia ghici ce se intampla ?
Ora ce se intampla ?

Tu crezi oare ca cineva care este corupt, va sta pe ganduri intre a apara
morala si principiile morale intr-o institutie , atunci cand vine altcineva
(parintele) si ii ofera atentii banesti ?
Sa fim seriosi.

Probabil, tu imi vei spune: "Da de unde stii ca s-a intamplat asa ceva ?
Da de unde stii ca...?"

Stop.Nu ne-am nascut de azi de ieri si nu suntem copii. In momentul cand
directiunea trece cu vederea si tolereaza comportamentele descrise
de alina, e clar ca n-o face pe ochii frumosi sau din toleranta.

Citat:
Să poți organiza și desfășura o activitate complexă, cea mai complexă pentru elevi: instruirea și formarea. Aceasta se face mai întâi pe căile științei conducerii elevilor: Pedagogia.
Hai sa-ti zic care este psihologia puslamalelor astora: Totul se reduce la bani.
Daca eu sunt liceean si vin la ore cand vreau, si intru in clasa cand vreau.
Si nici nu raspund la intrebarile profesorului, ba chiar mestec ciunga, si mai
si fac baloane si le pocnesc in timpul orei, iar daca profu imi face observatie
putin imi pasa.De ce ? Simplu pt ca daca am probleme cu profesorii ma duc
la conducere , si le rezolv cu plicul.Ca are tata/mama plicuri de unde sa-mi
dea.

Citat:
Imediat în sprijinul ei vine psihologia școlară - a elevului, a profesorului, a colectivului de elevi, a grupului profesorilor, a relațiilor cu părinții și cu alte persoane-instituții-organisme implicate în învățământ (primărie, institute, Biserică etc.). Educația unui copil în școală este un proces condus, în interacțiunea unui vast sistem de factori. El este condus și sub orientarea unei perspective sau finalități curriculare, unde miza socială e o dimensiune aparte.
Managementul clasei de elevi este o problemă crucială pe care o întâmpină orice profesor, începînd cu nivelul preșcolar și terminînd cu studiile postdoctorale.
Colega noastră își amintește, probabil, că la examenul de Titularizare a avut în bibliografia obligatorie câteva cărți pe tema "managementul clasei de elevi". Elementar! Absolut obligatoriu!
Ai vorbit frumos, exemplar din carti.Ce frumoasa este teoria, dar ce lipsita
de sens este, cand se incearca aplicarea teoriei in practica si nu merge.

Pai daca aplici o teorie in practica si nu iese, atunci fie teoria este depasita
fie problema nu se poate rezolva prin teoria respectiva.

"Daca la teorie scrie ca trebuie sa fie tramvai, pai tramvai sa fie si in realitate".

Citat:
2. Aici nu discutăm ce vor să facă elevii cu banii, aceasta nefiind treaba noastră. Subiectul discuției este ce ar putea să facă profesorul, în speță colega care a cerut ajutor, pentru a depăși unele probleme, tipice, în munca didactică. E treaba elevilor ce fac cu banii și cu viața lor. E treaba noastră, ca dascăli, ce facem cu elevii!
Voi ca dascali nu prea puteti faceti nimic.Voi sunteti rotite intr-o masinarie
mult prea mare.Fiecare profesor se subordoneaza poruncilor de la seful
sau pe ordine ierarhica.Altceva nu puteti face.
Iar specimenele alea stiu asta, de aia se comporta asa.

Citat:
Trebuie să fim pregătiți pentru a ne juca rolul de profesor și a avea cu adevărat statutul față de care solicităm respect. Și bani. Așadar, dacă în timpul discuției despre competențele profesorului tu aduci argumentul că elevii au nu știu ce mai bun de făcut, eu îți reamintesc că ești liberă să te înscrii la alt club, anume la cel de bârfire și denigrare a elevilor. Aici voim să vedem cum își poate perfecționa activitatea un dascăl, pentru a-i ajuta pe elevi să îndrăgească activitatea școlară și să nu își mai autosaboteze pregătirea pentru viață. Ne poți lăsa să continuăm discuția? Te rog frumos...
Ba sa stii ca ma intereseaza.Scoala romaneasca nu mai este ce a fost.
Scoala romaneasca scoate pe banda tampiti/oligofreni si imbecili si apoi
pe astia ne trimiteti noua, in domniul privat cica sa-i angajam.
Ce sa angajam? Ce e de angajat ? Rebuturi ? No mersi, pe alea sa vi
angajati voi.

Citat:
Pentru colega de forum, reamintesc că directoratul nu e poliție politică persecutorie, ci este resursă și centru al conducerii.
Alo, stop.Intr-o institutie(fie ca-i firma, fie ca-i altceva) exista regulamentul
de ordine interioara, pe care conducerea il face. Si tot acolo exista si
sanctiuni.Adica masuri de corectie.Este job-ul conducerii sa faca "politie
politica", pentru ca rolul unei sanctiuni/pedepse , face parte tot din
management.Managementul resursei umane.

Pai daca in domeniul privat, vine unul si se comporta ca "acasa la el" , ba
chiar afiseaza si un miserupism elocvent, ala zboara imediat.Stim cum
zboara ? In 5 minute(dupa ceas) numai in aceea institutie privata.

Citat:
Sarcina mea ca profesor e să țin mereu legătura cu directoratul, pentru a fi în comuniune de interese și în convergență de sens cu cei care m-au angajat, care mă evaluează și mă plătesc, care mă ajută când am probleme și împreună cu care îmi petrec viața profesională. Directorul nu este sperietoare, ci sprijin și lider.
Pff, teorie, teorie si iarasi teorie.Alo, "pestele de cap se impute".Ii pasa
directorului de teorie, cum ma pasioneaza pe mine limba chineza.
Mai mult ca sigur, directorul ala a fost pus acolo printr-o cumetrie , ca sa
ia spaga(ca trebuie sa-si recupereze banii dat pe post, nu ? )

Citat:
4. Confunzi instituția de învățământ cu pușcăria.
Nu. Tu confuzi institutia de invatamant cu un centru de reabilitare, pentru
oameni cu probleme psihice(Socola/Bagdazar Arsenie).

Citat:
5. Las-o mai moale cu "specimenele"... Mai mult nu-ți spun, am încredere că înțelegi singură.
Sunt barbat, nu-s femeie. Si da, bine-zis specimene.Pt ca tipele alea sunt
"specimene".

Citat:
6. Despre învățare încercăm să vorbim. Dar nu ne lași. Ai și dus discuția, hodoronc-tronc, la dracu...
Am dus-o in directia ei reala si la probelemele reale pe care le are.

Citat:
Vrei să iei o pauză cât să încropim un dialog în problema semnalată pe topic? E vorba despre un profesor care are nevoie de ajutor. Probabil e tânăr, nu are încă suficientă experiență și nu știe ce să facă, dă semne de supărare/tulburare și, deja, de neputință în rezolvarea problemei.
Aaa, pai ii dau solutia.Se plece cat mai repede, sa se salveze.Sa se angajeze
intr-o corporatie de multinationala(Avon, Procter & Gambel).Sunt multe
corporatii care folosesc disciplina numita chimie.
Altfel daca mai sta in "inchisoarea " asta de nebuni, risca sa inabuneasca
chiar ea. Iar daca isi pierde sanatatea psihca, atunci e pierduta.

Citat:
I-ar fi de folos un schimb de opinii pe tema semnalată, eventual un ajutor concret, la obiect. Poți să înțelegi asta, creștine?
I-am dat si solutia.
Alino, pleaca cat mai repede ca se scufunda vaporul.Oricum cei de la UE
vor sa privatizeze tot invatamantul romanesc, si vor da afara en-gros.
E si normal. Ii inteleg pe astia de la UE la capitolul asta.
De ce sa se duca banul neamtului/francezului/belgianului, intr-un sistem
defect, generator de rebuturi, mai ales pe astfel de vremuri de incertitudini
economice, unde fiecare ban investit cum nu trebuie genereaza si alte pagube?

PS: din cate am observat, cele citate de tine (pedagogia/psihologia) parca fac parte dintr-o metoda
intentionat creata pentru profesori de a le spala creierele.Ceva de genul "taci si rabda" chiar
daca elevii tai sufera de problema psihice.
Hopa, tu acum iti pui intrebarea:"Care probleme psihice bre ? ai inebunit ? De unde le scoti ?"
Hai sa-ti zic de unde: comportamentul acelor specimene de elevi(descrise de Alina) vin din
probleme psihice cauzate de o maladie psihica numita "dementa banului" (banul inebuneste)
Iar aceasta maladie s-a extins la locul de munca al Alinei si la conducere.Si na, la locul de munca al Alinei,
este prezenta "dementa banului " si la specimenele din clasa dar si la specimenele din conducere.
Asta nu mai e scoala, e institutie de nebuni.Iar daca stai intr-o astfel de institutie, inebunesti si tu la randul tau.

Last edited by oaie_cugetatoare; 26.01.2015 at 15:58:33.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 17:10:29
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Cand vine vorba de copiat, imi place mai mult sistemul din Vest.

Daca un elev copiaza aici (in Canada), primeste nota 0 (zero), parintii sunt anuntati, poate sa fie chiar suspendat.

Daca un profesor ajuta elevii sa copieze, este suspendat sau dat afara.
De asemenea, are probleme daca isi face ora, intarzie, lipseste fara inlocuitor.
Cand vine vb de cunostiinte si modul de predare, nu mai am cuvinte de lauda. La multe materii si in multe dati, elevii urmaresc filme. Pai asta pot sa fac si acasa. Nu merg la scoala sa ma uit la film.

Totusi, aici nu au voie sa spune nota copilului cu voce tare (ptr. a nu fi ironizat de colegi), nu au voie sa jigneasca elevii. Daca e ceva de discutat, ies pe hol si vb intre patru ochi, nu in fata clasei. Nu au voie sa atinga elevul, chiar si amical.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 17:37:28
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul

Daca un elev copiaza aici (in Canada), primeste nota 0 (zero), parintii sunt anuntati, poate sa fie chiar suspendat.

De asemenea, are probleme daca isi face ora, intarzie, lipseste fara inlocuitor.
Cand vine vb de cunostiinte si modul de predare, nu mai am cuvinte de lauda. La multe materii si in multe dati, elevii urmaresc filme. Pai asta pot sa fac si acasa. Nu merg la scoala sa ma uit la film.

Totusi, aici nu au voie sa spune nota copilului cu voce tare (ptr. a nu fi ironizat de colegi), nu au voie sa jigneasca elevii. Daca e ceva de discutat, ies pe hol si vb intre patru ochi, nu in fata clasei. Nu au voie sa atinga elevul, chiar si amical.
Foarte dragut!

Filmele sunt materiale interactive, si un elev poate sa retina mai usor in modul acesta. Asa am facut geografie si istorie din clasa a 5-a pana in clasa a 8-a, si pot sa zic ca mi-au placut tare mult orele! Iar cunostintele au ramas!
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 17:53:24
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul

Aha, pai se poate.Acolo unde se vrea se poate.Spune-i si lui Ioan chestia asta.Dar stai, el va zice ca este....cum ai zis Ioane :"puscarie" ?
Citat:
Nu chiar.De obicei filmele sunt puse, atunci cand elevii trebuie sa inteleaga
notiuni, care sunt greu de imaginat/explicat prin cuvinte.Iar atunci cand
cineva incearca sa-ti explice pt prima oara ceva complex la prima vedere
in cuvinte, asa te ia plictiseala si incepe mediu ambient sa-ti distraga atentia...
De obicei in Vest se merge foate mult pe autodidacticism, profesorul avand
doar rolul de a le prezenta elevilor, planul de parcurgere si ce sa studieze,
urmand ca elevul sa citeasca cartile respectiva la biblioteca. si sa se
formeze singur.Chestia are un impact fenomenal asupra maturizarii elevului
cat si asupra personalitatii sale.Cine vrea cu adevarat sa studieze, s-o faca
cine n-are idee ce vrea in viata, nu-i nimic are idee viata ce sa faca cu el.

Citat:
Ei aici in Romania, la liceul Alinei daca i se da 1, sare directoarea ca de ce se ia de "sacul cu bani" al ei.Cum sa-i
dea profesorul 1 pt copiat cand elevul sau parintii elevului dau mita directoarei, tocmai sa nu-i dea 1 ci alta nota.
Eventual 10 , depinde de pret pana la urma cred.
Probabil ai zice ca este caz izolat.Pai nu este.Este starea generala a asa-zisului "invatamant" de aici.
In 2012 cand au picat cam 60-70% bacul, s-a dovedit ce este in realitate ce este acest sistem.
Ba eu cred ca , si atunci profesorii au fost indulgenti.La modul cat de pregatiti sunt in realitate liceeni de clasa a
12-a pt bac, in realitate 90-92 % n-ar lua bacul.
Dar s-au simplificat subiectele(s-a coborat gradul de dificultate) astfel incat orice pierde-vara sa poata lua bacul.
Si in conditiile astea tot au picat 60 %.

Am vazut gradul de dificultate ale subiectelor de la bac(de la mate-info) si nivelul de dificultate ale acestora este
la nivelul unei teme de mate pentru acasa de pe vremea mea.

La unii, li s-a spus cum sa completeze, cartusul de pe prima foaie de la bac, si li s-a dat exemplu:Ion Popescu.
Toata sala a scris la nume si prenume: Ion Popescu. Nu sunt bancuri.Sunt chestii reale.Iar pe astia ii expediaza
pe piata muncii si apoi tot ei se intreaba : dar de ce nu-i angajeaza nimeni ? Oare de ce nu-i angajeaza nimeni ?.
Hm, oare de ce ?

Last edited by oaie_cugetatoare; 26.01.2015 at 18:16:48.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2015, 18:17:48
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Eu vorbesc din propria mea experienta. Una e teoria, alta e practica.

Nu toate scolile sunt asa stricte, dar can vine vb de copiat, majoritatea nu accepta. Mai sunt si scoli unde violenta e in toi, dar depinde de cartier. Eu am fost la o scoala unde majoritatea sunt evrei. :)
*
Una e sa pui filmulete din cand in cand, si alta e cand tot ce faci e sa te uiti la filme de pe youtube unde unu iti explica diferite notiuni/lectii din biologie. Pai, nu prea mai e nevoie de profesor in acest caz si deplasarea pana la scoala nu isi mai are rostul. Mai bine mergem la un muzeu, decat sa stam in banca sa ne uitam la filme pe youtube, ptr. ca profa nu se sinchiseste sa predea.

Cei mai buni profesori pe care i-am avut aici, au fost ori din Estul Europei, ori din tari ca Egipt. Foarte inteligenti si bine pregatiti. Aici nu e nevoie sa faci facultatea de matematica ptr. a preda matematica. Faci un colegiu de 1-2 ani despre psihologia copilului, predare si cam atat. Cunosc o doamna, care in Romania era profesoara de matematica, si imi povestea despre perioada in care facea meditatii aici. A spus ca elevii erau foarte mirati ca stia sa explice problemele de matematica fara sa se uite in carte.

Statistic vorbind, oamenii restin mai bine informatiile citite, decat cele vizionate.

Apoi, consider ca tehnologia trebuie sa te ajute, nu sa iti inlocuiasca creierul. La mate, calculator. La explicat, video. Sa ajungi in facultate si sa nu stii cat fac 7x8, nu mi se pare normal.

In general, nivelul in invatamant mi se pare foarte slab. In Europe, chiar si in Vest, nivelul e mult mai ridicat. Insa, ca si in Europa, diferenta dintre scolile private si scolile publice este enorma. In Vest este o traditie lunga cu scolile private si scolile cu camin- boarding schools (practic, copilul locuieste la scoala: doarme, invata, se joaca etc. Din pacate, sunt parinti care isi dau copiii de 6-7 ani la astfel de scoli, pana termina liceul, si ii vad doar in vacante-cazurile extreme).

Totusi, elitele sunt ajutate si promovate. Copiii f.inteligenti, merg la scoli speciale, primesc bursa la scoli private, sunt sustinuti sa ajunga sus si deobicei angajati inca din facultate.
Reply With Quote
Răspunde