![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este experiment din partea medicilor daca nu stiu cum va reactiona un organism la o subtanta. In medicina se lucreaza cu oameni, nu cu masini programate. Masinile au acelasi raspuns la un stimul identic, oamenii in schimb au o variabilitate individuala si fiecare reactioneaza in felul sau, de aceea nimic aici nu este cu certitudine, ci numai probabilitati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, ceea ce m-a intrigat pe mine cel mai mult a fost raspunsul pe care l-ati dat putin mai in urma, si anume: Citat:
Credeti ca o igiena si o hranire corecta a copilului ii ofera imunitate? Riscul poate scadea putin, dar in niciun caz nu inseamna ca avem protectie. (Atentie, nu ma refer la protectie absoluta; cum bine stiti,nu exista asa ceva in medicina si stiintele ce se ocupa de sanatate, in general) Last edited by Omul care rade; 25.07.2016 at 15:26:27. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adevaratul motiv pentru care organe de tip SANEPID recomanda DTP-ul la varsta atat de timpurie e ideea ca ar putea lua sau da difterie sau tuse magareasca de la cresa. Dar, la 2 luni, niciun om normal nu-si duce copilul la cresa. Spun "adevaratul motiv", lasand la o parte presiunile Big Pharma, care sunt o realitate pe care oricine o poate constata, fie si din faptul ca DTP-ul este de negasit, in schimb se gasesc vaccinuri mult mai scumpe. [/quote]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar saptamana trecuta vazusem un bebe din asta care umbla in patru labe printr-un magazin. Citat:
Studii clinice sau doctrina homeopata? Crezi ca pana la un an, un copil nu contacteaza nici o boala, sistemul imunitar este in pauza, sau cum? Iar imunitatea data de vaccin dureaza destul de mult, deci la un 3 luni sau 1 an, nu e mare diferenta. Citat:
De fapt, ai fi aflat daca citeai topicul.
|
||||
|
||||
![]()
Dacă v-ar fi predat la medicină măcar în treacăt despre mecanismele funcționării organismului în timpul postului negru, ați fi știut că sistemul imunitar este mult mai puternic în perioada de nemîncare. Cu sau fără apă, asta e altă discuție.
|
||||||||
|
||||||||
![]()
Ce mai bază. Presupunînd că sînt reale aceste statistici, este irațional să te bazezi pe ele și voi arăta mai jos de ce.
Citat:
”probabil cu cateva ordine de marime mai mici.” - probabil, da Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Se pare că iarăși faci afirmații tari în necunoștință de cauză. Oare care să fie explicația? Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ar fi asa, in loc sa ameliorize/vindece problemele auto-imunitare, le-ar accentua.
|
||||
|
||||
![]()
O spun simplu, ca un fapt care s-a întîmplat și care a avut avantajele lui.
Citat:
Pertussis este o boală obișnuită, banală. Se tușește în special noaptea în primă fază, dar și ziua uneori. Sînt acele episoade de tuse deasă care se întîmplă sporadic. Deci nu tușeau non-stop, fii liniștit. Este de preferat să se facă în copilărie (dar nu pînă la 1 an), căci la maturitate omul își poate pierde locul de muncă în anumite situații. Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sursa? I-o fi tușit un copil în față, că altfel nu se transmite bacteria asta decît prin aer și nu rezistă decît puțin afară, deci nu se ia de pe obiecte. Vezi http://www.whoopingcough.net/ .
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Pui in loc o doza de paranoia si gata, problema e rezolvata. Citat:
Citat:
Un agent infectios "viu" nu doar ataca organismul (chiar si prin faptul ca se reproduce, genereaza toxine, etc.) ci provoaca si o reactie imunitara, Un agent infectios "neutralizat" (ce inseamna "neutralizat" e o discutie mai lunga) poate cel mult, in majoritatea cazurilor, sa provoace doar o reactie imunitara. Majoritatea efectelor secunda severe din urma vaccinarii au ca si cauza tocmai reactia imunitara a organismului care dintr-o reactie la agentul infectios se transforma intr-o reactie auto-imunitara, o eroare de "logica" daca vrei. Cred ca e destul de limpede ca si in prezenta agentului infectios "viu" s-ar fi intamplat exact acelasi lucru, mai mult chiar, organismul trebuind sa lupte si cu boala propriu-zisa. Citat:
Nu exisa "plasa vaccinisitlor" si mai degraba cealalta. Si stii cum iti dai seama? Ai sa vezi ca o mare parte din antivaccinisti sunt de profesie homeopati adica escroci. Poate chestiunea PP e una prea complexa, dar numarul lui Avogadro nu este. Spre deosebire de homeopatie si alte escrocherii, vaccinarea chiar functioneaza, lucru dovedit atat prin studii clinice cat si de situatia pe teren. Unde s-a vaccinat, bolil cumplite, au fost eradicate. Unde nu, persista si in ziua de azi. Tu poti sa crezi ca au disparut pur si simplu si alte bazaconii, dar cu siguranta n-ai incercat, cu sinceritate, sa cunosti si punctul de vedere diametral opus. Ai atatea certitudini, lucruri care crezi ca le stii doar pentru ca le-ai citit undeva pe Internet, si cand cineva iti explica cate ceva care contravine cu ideile tale preconcepute, bursc devii precaut: nu poti sa stii, nu e sigur, ceva sigur nu e adevarat, etc. Citat:
Da' vezi tu, problema este ca nici tu nu stii cum stau lucrurile desi te afisezi ca informat in domeniu. Pe de alta parte iti pot da dreptate ca nu e cazul sa deschizi cu unele persoane astfel de discutii, e absolut inutil. Poti discuta in contradictoriu doar cu cineva care isi pune intrebari sau are indoieli, nu cu cineva plin de certitudini. Uite, eu iti spun deschis, spre deosebire de tine, nu am certitudini absolute Dar nici preferinte subiective vizavi de surse. Pentru ca nici nu a ajuns la urechile mele vreun argument antivaccinist care sa stea in picioare. Prima literatura care mi-a picat in mana, este cea anti-vaccinista. Si dupa ce am terminat de citit cartea am fost convins 90%. Pe urma verificand (ceea ce iti recomand si tie) au inceput sa apara fisurile pana tot peretele s-a prabusit. Un singur lucru insa mai impartim, cu certitudine: frica irationala, pe care nici nu incerc sa argumentez ca a mea ar fi mai mica. Iar aici intervine ratiunea si de ce nu, o doza de incredere in oameni cu experienta si onestitate dovedita in materie medicala. Citat:
Dar niciodata nu va recunoaste cineva ca a fost convins sa nu si-l vaccineze din cauza asta si lucrul asta s-a intamplat oricum. Acum pricepusi? Cu siguranta ai sa gasesti studii in domeniul asta, dar n-am sa caut sa-ti arat ca oricum, tu esti credincios selectiv vizavi de surse. Citat:
Asta nu e un risc asumat? Mult mai consistent? In cazul asta tu cum ai raspunde? Cu "Doamne, am stiut dar n-am crezut, i-am crezut pe aialalti care defaimau medicina ca sa vanda apa chioara"? Este exact cazul Martorilor lui Iehova, stiam ca transfuzia ii poate salva viata, dar am preferat sa moara ca asa am crezut noi ca trebuie sa talmacim Scriptura. Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 26.07.2016 at 13:03:14. |
|