Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2007, 12:54:52
marilena12 marilena12 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
Anca,sper ca nu ai nimic personal cu mine..nici macar nu ne cunoastem,oare e gresit din partea mea ca incerc sa demasc niste falsi calugari,niste umerase pentru rasa calugareasca?Draga Anca manastirile din Oltenia sunt pline de astfel de oameni,descrisi mai sus.Intelesesi?
Sper sora mea, ca nu te-ai referit la manastiri din Oltenia, cand ai spus despre blestematiile alea, cu colegul de camera-iubitul episcopului...Sa ma ierte Dumnezeu, de 2 ani locuiesc in Craiova si merg aproape saptamanal la manastiri din Dolj sau Gorj, chiar nu as vrea sa am in suflet banuiala despre vreun arhiereu...sau chiar monah simplu! Oooofff, de cate ori ma duc la Bucuresti la spovedit, numai asemenea lucruri am de spus, tot soiul de treburi despre X sau Z monah, preot sau arhiereu, despre care tot aud una si alta! E greu sa nu te smintesti, chiar si neputand uita si incercand sa-ti dai seama despre care parinte ar fi vorba, ce o fi facut, etc.
Am auzit si eu muulte lucruri defaimatoare, si despre unele stiu sigur ca nu sunt adevarate, despre altele mi-a spus parintele duhovnic ce stia si sfintia lui, si m-am convins ca sunt si incercari de defaimare. Acum, eu nu spun ca nu este adevarat ce spui tu, stiu cum este sa auzi sau sa vezi cate ceva urat, insa cred ca aici rebelu are dreptate cand spune ca e mai bine sa nu stim nimic. Eu cred ca daca ajungi sa afli asemenea lucruri, e foarte greu sa nu judeci macar cu gandul, sa nu te faci partas la defaimare, doar spunand altuia ceea ce stii tu. Si mai ales, Dumnezeu stie care este nevointa fiecaruia, daca ceea ce am aflat eu de X calugar, nu este adevarat, atunci nu pierd si sufletul meu si pe acela al cui ma asculta, prigonind un monah nevinovat? Cel mai mic rau care iese din a afla lucruri urate care se petrec sau doar spun unii ca se petrec in manastire/biserica, este ca ne pierdem curatia inimii si nevinovatia si ne facem usa deschisa pentru a primi si alte asemenea desertaciuni care poate vor fi reale, poate nu vor fi, oricum nu putem sti sigur si oricum, nu conteaza, o data ce nu le putem noi demasca in mod real sau indeparta de biserica. Toate, cu voia Domnului se petrec, sa nu lasam pe vrajmasul sa ne sminteasca ci pe Domnul sa ne ia de mana pe calea cea mai dreapta! Doamne, iarta-ma, am atatea pacate, unde sa-l mai pun si pe acela, ca m-am intrebat despre care episcop vorbesti si care sunt staretii cei nevrednici din Oltenia?! Luati aminte la mine si sa nu faceti asa, sa-L lasam pe Dumnezeu sa separe oile de capre atunci cand va dori El. Urzicuta, sa nu te superi pe mine!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 21.08.2007, 13:26:06
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita
Citat:
..si eu as vrea sa nu se mai auda despre astfel de fapte..e ingrozitor,ma bucur ca intelegi..nu cred ca se smintesc asa usor cei care stiu despre dreapta credinta.Eu as vrea sa nu mai imi dati ocazia sa povestesc nimic legat de subiectul asta.Nici eu nu povestesc cu placere....sper in schimabarea regulilor ..sa vina un patriarh caruia sa-i pese,sa fie informat corect sa ia masuri severe,sa curete ograda lui Dumnezeu.
Si te sfatuiesc ,ca ceea ce ai spus defaimator despre calugari si manastiri ,sa alergi la duhovnic si sa-i spui ,cu multa parere de rau.
Asta pentru salvarea sufletului tau.
E bine ca noi sa nu dezvaluim faptele rele ale semenilor nostri ,chiar daca am vazut ceva rau sa nu spunem ,mai mult , ce am auzit de rau sa nu spunem la nimeni .
La a doua venire a Mantuitorului vom da seama si de ce am scris si prin scrierile noastre am smintit pe cei din jur.
E bine ca pe forum sa nu ne aflam in treaba cu discutii care nu aduc nimic bun .Aceste discutii trebuie sa fie ziditoare pentru suflet ,si cand scriem ceva sa gandim inainte.
anita draga, pentru ce atata msiter shi ascunzish... ce se spune de catre cei ce cunosc! nu sminteshte pe nimeni, degeaba tot umbla rabelu007 cu frica de sminteala, ca doar nu ai voie sa marturiseshti stramb sau mincinos impotriva aproapelui tau, asha ca nu shtiu de ce ne indeamna sa tainuim pacatul ca daca il tainuim partashi acelora ne facem........ Dar este adevarat ca parashul abea ashteapta sa ne apucam cu totzii sa scoatem paiele (smarcuri de foc) din ochii altora shi din ortodoxie sau manastiri iar barnele noastre din ochishorii noshtrii sa nu le vedem... asha ca anita, poate ca e bine sa le dam curaj viitorilor calugari sa ceara sa plece in alta parte daca observa sau sunt supushi la abuzurile patimilor maimarilor lor shi sa nu se lase terorizatzi shi distrushi sufleteshte, deznadajduitzi, adica sa capete curajul de a-shi gasi un loc unde sa fie intaritzi duhovniceshte shi nu un loc unde sunt taratzi spre iad....... iar daca nu sunt manastiri asha cum doresc ei, sa-shi construiasca aceshtia shi sa nasca sfintzi shi nu nebuni de cap cum bine spunea Parintele Arsenie Boca catre femei shi tinere despre barbatzii curvari, betzivi, manioshi, mincinoshi care fac scandal shi bat femeile shi copiii, barbatzi obijnuitzi... dar atunci cum i-ar fi numit parintele pe astfel de fratzi de manastire?... a spus foarte clar: "Vretzi sfintzi?" "Nashtetzi-i"!..........

ory,
dumneata intzeleg ca doreshti sa ne vedem ca oameni pe pamant, sa avem shi o abordare pshihica, psihologica a crestinismului din noi, sa ne dem seama ca suntem cu nevoi fireshti, intelectuale shi trupeshti, deci dorind dumneata sa ne explicam nu numai filozofic ci shi medical shi practic shi shtiintzific tot ceea ce tzine de capacitatzile psihosufleteshti ale omului dintre oameni, ale omului cu nevoi obijnuite din societatea in care traim, cu servici shi plimbare, cu concediu shi weekend, facand fatza shi explicandu-ne realist tot ce ne inconjoara, practic shi fara pareri shi vorbarie, fara iluzii desharte....

Poi chiar acest lucru il vrea shi creshtin-ortodoxia shi Dumnezeu de la noi dar prin neacceptarea teoriilor mincinoase ale metempsihozei, a celor mai vechi sau a celor mai noi, sau pshihologii freudiene care le spunea apropiatzilor fiind invitat de o universitate americana ca le-a dat acestora ciuma, shi ei l-au primit cu entuziasm, sau medicina pavloviana care elimina mintea shi introduce reflexul ca pe singurul mecanism psihic... pe ideea ca animalele n-au minte... dar atunci cum itzi explici ca puii de carnivore crescutzi in gradina zologica nu sunt agresivi shi dushi jungla ar muri de foame, deci nu au minte animalele? ca doar parintzii lor ii invatza ce sa manance, cum sa atace, shi tot ce trebuie sa faca in jungla unde daca nu invetzi cat mai repede, mori.... deci daca animalele aveau doar instincte shi nu minte atunci si puiul din gradina zologica ajuns matur, trebuia bazandu-se pe instincte sa manance shi sa se descurce in jungla, dar nu poate, nu are elementele fundamentale pe care le dobandeshti intre parintzi, in turma,... deci teoria ca animalele n-au minte shi ca asculta de instincte e falsa, ele asculta shi fac mai mult ce i-a invatzat parintzii lor........

Dar atunci noi, care avem nu numai minte mult mai multa pe langa instincte, dar avem shi vorbire shi cuvinte shi grai, atunci ce sa facem?, sa credem ca Dumnezeu in cuvintele pe care ni le-a dat nu s-a gandit la pshihic shi suflet?, ca nu ne-a invatzat la a trai ca oamenii intre oameni? S-a gandit la mult mai mult decat atata, a iubit ne ridica chiar spre Dumnezeu prin smerita smerenie, prin ascultare, shi a trai in binecuvantarile Sale adica la negraita iubire shi desfatare prin pazirea poruncilor shi pastrarea Cunoasterii adevaratului Dumnezeu....

Deci firea noastra trebuie sa priceapa odata ca doar firea noastra pe care ne-o comunica Domnul este valabila, pentru ca Acela care a facut-o, tot Acela o shi cunoashte shi o curatzeshte pentru ca o shi iubeshte cu dragoste mai mare decat dragostea celui mai mare sfant pentru Dumnezeu, asha iubeshte Dumnezeu pe cel mai mare pacatos dintre oameni... shi deci nu teoriile unora care shi-au spus doar pareri sunt valabile...

Dar este shi foarte greu intr-adevar sa ajungi sa cunoshti Adevarul ca foarte multzi se ridica in numele Sau, ash zice, chiar ma gandesc uneori cum ca tozti ne ridicam in numele sau shi smintim... ca nu este unul sa nu gresheasca shi desavarshit sa fie, poi daca Domnul le gaseshte pacate shi ingerilor sai cei mai inaltzi... dar ingeri rugatori ne vrea shi pe noi, pe totzi ne vrea Domnul avand aripile postului shi ale milosteniei cat mai frumoase shi curate, shi cine este cel care inainte de toate, asta cere de la Dumnezeu sa ajunga, daca nu calugarul? Shi pentru ce? Tocmai pentru ca vreodata sa ajunga shi el sa fie inger pazitor, trimis la tine sau la mine, a celor din lume sa ne ajute prin rugaciune, ca noi sa nu calcam stramb, sa nu ne pierdem sufletul pacatuind shi apoi patimind....

Deci fiecare ne luptam cu metempsihoza shi spiritismul... ca e in lume sau in manastire... ca unde este smerenie shi rugaciune acolo este manastire! nu ca ash sti sa ma smeresc sau ca tzin minte vre-o rugaciune, desi am shi eu tentative de acest fel, dar macar spun astea ca ma gandesc ca macar asha sa ma apropiu putzin cate putzin de adevar...

Nadejdea-mi este Tatal, scaparea imi este Fiul, acoperamantul Duhul Sfant!
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 21.08.2007, 13:43:51
rebellu007's Avatar
rebellu007 rebellu007 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Citat:
În prealabil postat de anita
Citat:
..si eu as vrea sa nu se mai auda despre astfel de fapte..e ingrozitor,ma bucur ca intelegi..nu cred ca se smintesc asa usor cei care stiu despre dreapta credinta.Eu as vrea sa nu mai imi dati ocazia sa povestesc nimic legat de subiectul asta.Nici eu nu povestesc cu placere....sper in schimabarea regulilor ..sa vina un patriarh caruia sa-i pese,sa fie informat corect sa ia masuri severe,sa curete ograda lui Dumnezeu.
Si te sfatuiesc ,ca ceea ce ai spus defaimator despre calugari si manastiri ,sa alergi la duhovnic si sa-i spui ,cu multa parere de rau.
Asta pentru salvarea sufletului tau.
E bine ca noi sa nu dezvaluim faptele rele ale semenilor nostri ,chiar daca am vazut ceva rau sa nu spunem ,mai mult , ce am auzit de rau sa nu spunem la nimeni .
La a doua venire a Mantuitorului vom da seama si de ce am scris si prin scrierile noastre am smintit pe cei din jur.
E bine ca pe forum sa nu ne aflam in treaba cu discutii care nu aduc nimic bun .Aceste discutii trebuie sa fie ziditoare pentru suflet ,si cand scriem ceva sa gandim inainte.
anita draga, pentru ce atata msiter shi ascunzish... ce se spune de catre cei ce cunosc! nu sminteshte pe nimeni, degeaba tot umbla rabelu007 cu frica de sminteala, ca doar nu ai voie sa marturiseshti stramb sau mincinos impotriva aproapelui tau, asha ca nu shtiu de ce ne indeamna sa tainuim pacatul ca daca il tainuim partashi acelora ne facem........ Dar este adevarat ca parashul abea ashteapta sa ne apucam cu totzii sa scoatem paiele (smarcuri de foc) din ochii altora shi din ortodoxie sau manastiri iar barnele noastre din ochishorii noshtrii sa nu le vedem... asha ca anita, poate ca e bine sa le dam curaj viitorilor calugari sa ceara sa plece in alta parte daca observa sau sunt supushi la abuzurile patimilor maimarilor lor shi sa nu se lase terorizatzi shi distrushi sufleteshte, deznadajduitzi, adica sa capete curajul de a-shi gasi un loc unde sa fie intaritzi duhovniceshte shi nu un loc unde sunt taratzi spre iad....... iar daca nu sunt manastiri asha cum doresc ei, sa-shi construiasca aceshtia shi sa nasca sfintzi shi nu nebuni de cap cum bine spunea Parintele Arsenie Boca catre femei shi tinere despre barbatzii curvari, betzivi, manioshi, mincinoshi care fac scandal shi bat femeile shi copiii, barbatzi obijnuitzi... dar atunci cum i-ar fi numit parintele pe astfel de fratzi de manastire?... a spus foarte clar: "Vretzi sfintzi?" "Nashtetzi-i"!..........

ory,
dumneata intzeleg ca doreshti sa ne vedem ca oameni pe pamant, sa avem shi o abordare pshihica, psihologica a crestinismului din noi, sa ne dem seama ca suntem cu nevoi fireshti, intelectuale shi trupeshti, deci dorind dumneata sa ne explicam nu numai filozofic ci shi medical shi practic shi shtiintzific tot ceea ce tzine de capacitatzile psihosufleteshti ale omului dintre oameni, ale omului cu nevoi obijnuite din societatea in care traim, cu servici shi plimbare, cu concediu shi weekend, facand fatza shi explicandu-ne realist tot ce ne inconjoara, practic shi fara pareri shi vorbarie, fara iluzii desharte....

Poi chiar acest lucru il vrea shi creshtin-ortodoxia shi Dumnezeu de la noi dar prin neacceptarea teoriilor mincinoase ale metempsihozei, a celor mai vechi sau a celor mai noi, sau pshihologii freudiene care le spunea apropiatzilor fiind invitat de o universitate americana ca le-a dat acestora ciuma, shi ei l-au primit cu entuziasm, sau medicina pavloviana care elimina mintea shi introduce reflexul ca pe singurul mecanism psihic... pe ideea ca animalele n-au minte... dar atunci cum itzi explici ca puii de carnivore crescutzi in gradina zologica nu sunt agresivi shi dushi jungla ar muri de foame, deci nu au minte animalele? ca doar parintzii lor ii invatza ce sa manance, cum sa atace, shi tot ce trebuie sa faca in jungla unde daca nu invetzi cat mai repede, mori.... deci daca animalele aveau doar instincte shi nu minte atunci si puiul din gradina zologica ajuns matur, trebuia bazandu-se pe instincte sa manance shi sa se descurce in jungla, dar nu poate, nu are elementele fundamentale pe care le dobandeshti intre parintzi, in turma,... deci teoria ca animalele n-au minte shi ca asculta de instincte e falsa, ele asculta shi fac mai mult ce i-a invatzat parintzii lor........

Dar atunci noi, care avem nu numai minte mult mai multa pe langa instincte, dar avem shi vorbire shi cuvinte shi grai, atunci ce sa facem?, sa credem ca Dumnezeu in cuvintele pe care ni le-a dat nu s-a gandit la pshihic shi suflet?, ca nu ne-a invatzat la a trai ca oamenii intre oameni? S-a gandit la mult mai mult decat atata, a iubit ne ridica chiar spre Dumnezeu prin smerita smerenie, prin ascultare, shi a trai in binecuvantarile Sale adica la negraita iubire shi desfatare prin pazirea poruncilor shi pastrarea Cunoasterii adevaratului Dumnezeu....

Deci firea noastra trebuie sa priceapa odata ca doar firea noastra pe care ne-o comunica Domnul este valabila, pentru ca Acela care a facut-o, tot Acela o shi cunoashte shi o curatzeshte pentru ca o shi iubeshte cu dragoste mai mare decat dragostea celui mai mare sfant pentru Dumnezeu, asha iubeshte Dumnezeu pe cel mai mare pacatos dintre oameni... shi deci nu teoriile unora care shi-au spus doar pareri sunt valabile...

Dar este shi foarte greu intr-adevar sa ajungi sa cunoshti Adevarul ca foarte multzi se ridica in numele Sau, ash zice, chiar ma gandesc uneori cum ca tozti ne ridicam in numele sau shi smintim... ca nu este unul sa nu gresheasca shi desavarshit sa fie, poi daca Domnul le gaseshte pacate shi ingerilor sai cei mai inaltzi... dar ingeri rugatori ne vrea shi pe noi, pe totzi ne vrea Domnul avand aripile postului shi ale milosteniei cat mai frumoase shi curate, shi cine este cel care inainte de toate, asta cere de la Dumnezeu sa ajunga, daca nu calugarul? Shi pentru ce? Tocmai pentru ca vreodata sa ajunga shi el sa fie inger pazitor, trimis la tine sau la mine, a celor din lume sa ne ajute prin rugaciune, ca noi sa nu calcam stramb, sa nu ne pierdem sufletul pacatuind shi apoi patimind....

Deci fiecare ne luptam cu metempsihoza shi spiritismul... ca e in lume sau in manastire... ca unde este smerenie shi rugaciune acolo este manastire! nu ca ash sti sa ma smeresc sau ca tzin minte vre-o rugaciune, desi am shi eu tentative de acest fel, dar macar spun astea ca ma gandesc ca macar asha sa ma apropiu putzin cate putzin de adevar...

Nadejdea-mi este Tatal, scaparea imi este Fiul, acoperamantul Duhul Sfant!
Doamne-ajuta!
frate draga,
la nimic nu-ti folosesc cunostintele tale daca nu realzezi cata sminteala provoaca aceste expuneri. esti orbit in propria-ti cunoastere.
cati calugari crezi tu ca intra fratioare pe net sa citeasca gogomaniile unora dintre noi? nu vorbi numai ca sa te auzi. se vede ca-ti place sa vorbesti si, uneori, o faci chiar bine. insa nu e suficient. crede-ma ca nici un calugar nu se foloseste de net oricat ati vrea sa-i "ajutati" sa fuga din calea asupritorilor... ce-i cu voi mai fratilor? chiar nu realizati? pai in ascultarea de duhovnic se spune clar: cand invataturile si faptele duhovnicului nu sunt intru Hristos fugi de mananca pamantul. cine-i opreste sa plece? n-am vazut nici temnite, nici lanturi la manastiri. cine-i opreste sa schimbe macazul?
eu zic sa va revizuiti parerile si sa nu mai umblati cu tampenii care sucesc mintile bietilor ucenici. cum sa mai aiba curajul sa mearga in manastire cand va citesc ineptiile? invatati-i de ce sa se fereasca altfel nu prin blamarea manastirilor si a monahilor.
nu sminteste pe nimeni!? in cata inselare te afli draga frate cand afirmi acestea! nu numai ca sminteste pe cei slabi dar ii tulbura pana si pe cei care sunt adanc infipti in credinta. esti departe draga frate... departe. intr-o zi o sa intelegi. iarta-ma te rog!
Domnul sa te lumineze!
Reply With Quote
Vechi 21.08.2007, 13:47:08
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

" asha ca nu shtiu de ce ne indeamna sa tainuim pacatul ca daca il tainuim partashi acelora ne facem........ "
Ne facem partasi de pacatul altuia cand suntem noi martori ai pacatului ,nu cand auzim de la cineva care a auzit de la altcineva.
Deci cel implicat direct trebuie sa marturiseasca faptele pacatoase la care a fost martor sau silit sa le accepte.
Noi ca niste buni crestini trebuie sa mustram pe cel care greseste ,nicidecum sa spunem mai departe ,ca sa nu ajungem sa cadem in pacatul clevetirii.
Sa ma ierte Urzicuta daca am fost prea transanta ,dar imi displac criticile aduse preotilor si calugarilor (a celor sfintiti).Padure fara uscaciuni nu exista.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2007, 15:28:16
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rebellu007
frate draga,
la nimic nu-ti folosesc cunostintele tale daca nu realzezi cata sminteala provoaca aceste expuneri. esti orbit in propria-ti cunoastere.
cati calugari crezi tu ca intra fratioare pe net sa citeasca gogomaniile unora dintre noi? nu vorbi numai ca sa te auzi. se vede ca-ti place sa vorbesti si, uneori, o faci chiar bine. insa nu e suficient. crede-ma ca nici un calugar nu se foloseste de net oricat ati vrea sa-i "ajutati" sa fuga din calea asupritorilor... ce-i cu voi mai fratilor? chiar nu realizati? pai in ascultarea de duhovnic se spune clar: cand invataturile si faptele duhovnicului nu sunt intru Hristos fugi de mananca pamantul. cine-i opreste sa plece? n-am vazut nici temnite, nici lanturi la manastiri. cine-i opreste sa schimbe macazul?
eu zic sa va revizuiti parerile si sa nu mai umblati cu tampenii care sucesc mintile bietilor ucenici. cum sa mai aiba curajul sa mearga in manastire cand va citesc ineptiile? invatati-i de ce sa se fereasca altfel nu prin blamarea manastirilor si a monahilor.
nu sminteste pe nimeni!? in cata inselare te afli draga frate cand afirmi acestea! nu numai ca sminteste pe cei slabi dar ii tulbura pana si pe cei care sunt adanc infipti in credinta. esti departe draga frate... departe. intr-o zi o sa intelegi. iarta-ma te rog!
Domnul sa te lumineze!
acum deshi n-am intzeles mai munimc din aluziile domniei tale totushi incerc:

"la nimic nu-ti folosesc cunostintele tale daca nu realzezi cata sminteala provoaca aceste expuneri. esti orbit in propria-ti cunoastere."
afirmi ceva gratuit shi eu trebuie sa te cred?...fireshte

"cati calugari crezi tu ca intra fratioare pe net sa citeasca gogomaniile unora dintre noi? nu vorbi numai ca sa te auzi. se vede ca-ti place sa vorbesti si, uneori, o faci chiar bine. insa nu e suficient."
o simpla jignire, iertam, dar habar n-am la ce te referi... stii tu ceva, dar nu zici... ma smereshti un piculetz ca smintesc... ca zice domnia ta, shtii tu de ce...fireshte, ai vazut dumneata tulburarea produsa de mine in sanul manastirilor... ai intuit-o... shi tragi semnalul de alarma potrivit, iar pe mine ma pui la punct

"crede-ma ca nici un calugar nu se foloseste de net oricat ati vrea sa-i "ajutati" sa fuga din calea asupritorilor"
shti tu ca ei (calugarii) sunt in coliba cu capul in sac, nu-i asha? poi n-am zis ca sunt asupritzi ci ca despre cei tineri care sunt poate timoratzi shi nu zic nimic fiindca n-au unde sa mearga, poate sunt shi ai nimanui... dar shtiam ca n-ai voie sa pleci de capul tau ci trebuie sa indrazneshti si sa ceri duhovnicului sau superiorului... shi vezi ca nu eu spuneam ca am vazut sau auzit ci altzii de pe forum, eu am auzit doar zvonuri aberante carora nu le dau importantza... iar daca ar reushi cineva sa scape un astfel de micutz al Domnului, de cate o bruta cu un bolovan legat de gatul sau (cum am fost shi eu demulte ori) ce te deranjaza pe tine? Dar shtiu ca e foarte greu sa invingi timorarea shi frica shi rushinea pe care o ai in astfel de cazuri, daca ele exista... am zis ca nu shtiu fiindca nu m-am documentat... [/i]

"ce-i cu voi mai fratilor? chiar nu realizati? pai in ascultarea de duhovnic se spune clar: cand invataturile si faptele duhovnicului nu sunt intru Hristos fugi de mananca pamantul. "
deci te iei de mine ca smintesc dar tu le zici shi mai shi, adica sa fuga sarmanii de rup pamantul, careincotro,... poi eu spuneam doar sa se ceara de la Duhovnic sa mearga in alta manastire, daca tot spuneai ca sunt liberi sa plece oricand ca nu-i tzine nimeni cu fortza... ca sa dai bir cu fugitzii e cel mai rau...[/i]

"eu zic sa va revizuiti parerile si sa nu mai umblati cu tampenii care sucesc mintile bietilor ucenici. cum sa mai aiba curajul sa mearga in manastire cand va citesc ineptiile? invatati-i de ce sa se fereasca altfel nu prin blamarea manastirilor si a monahilor."

poi unii de pe forum asta shi facem, ne revizuim atitudinea, ne lepadam teoriile personale, dar blamarea manastirilor am impresia ca o vezi doar dumneata..., de ce sa blamezi pe cineva care se roaga shi pentru tine?

"nu sminteste pe nimeni!? in cata inselare te afli draga frate cand afirmi acestea! nu numai ca sminteste pe cei slabi dar ii tulbura pana si pe cei care sunt adanc infipti in credinta. esti departe draga frate... departe. intr-o zi o sa intelegi. iarta-ma te rog!"

multzumesc pentru ca faci afirmatzii despre randurile mele shi despre smintitorii de pe forum, dar te rog sa-mi shi impartasheshti din motivele shi argumentele pentru care le faci, adica pe ce argumente se bazeaza afirmatziile de sminteala, daca le observi atat de clar, ca sa pot/putem lua aminte... ca altfel pot shi eu afirma vrute shi nevrute... dar n-are nici un sens... e vorbarie cum spunea shi Ory,
deci daca sunt asha departe shi intr-o zi abea din viitorul indepartat o sa intzeleg, atunci cand voi fi shi eu luminat asha ca shi tine... despre faptul cum am adus sau unii de aici aduc atata sminteala... shi pentru cei tari in credintza... te rog ne iarta... ca cineshtie, poate ai dreptate... shi e chiar asha...

shi in acea zi am sa intzeleg ce? ca sunt departe? poi stiu ca sunt departe dar nu pentru ca ai constatat dumneata fara nici un argument cu foarte multa grija si mila de mine ci pentru ca patimile pe care le port cu mine sunt grele shi eu ashteapt mereu ziua de maine ca sa fac poimaine ce trebuia sa fac ieri... deci nu trebuie sa-mi portzi de grija pentru sminteala pe care mi-o provoc.... incurajand calugarii foarte tineri sa nu fie timoratzi shi daca nu gasesc ceea ce cauta, inloc sa fuga care incotro sa roage pe maimarii lor sa fie lasatzi la alta manastire unde nu se petrec lucruri asha cum a patzit el insushi... shi nu ii incurajez eu ci asha spun femeile mai deshtepte de pe forum care au adus vorba... ca poate ca asha ar trebui facut!
Reply With Quote
Vechi 21.08.2007, 16:11:01
rebellu007's Avatar
Senior Member

Implicit

si crede-ma ca nu de aici ii ajuti pe tinerii calugari timorati din manastire. asta voiam sa-ti atrag atentia. ca nu lupti unde trebuie. nimeni nu spune ca nu trebuie sfatuiti cei care au nevoie de asa ceva. dar in dorinta noastra de a face bine putem face un mare deserviciu altora. la asta te rog sa reflectezi. ca nu condamnam decat modul de a pune in aplicare desconspirarea blestematiilor scrise de fete mai sus. si ca sminteala se produce de fapt in capul ucenicilor mireni care au acces la forum. a celor care de abia scot capul in lume si incearca sa cunoasca din tainele ortodoxiei. uite ce vad ei si ce descopera... si cine sa le explice daca ei habar n-au nici macar ce e aia duhovnic... la acestia vreau sa te gandesti mai mult.
chiar te-am suparat frate... citesc si recitesc mesajul tau si-ti simt vibratia...:)
pe bune, te rog, iarta-ma!
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 21.08.2007, 16:57:15
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

nu am nici-o vibratzie... eu nu mai cred in chestiile orientale... candva credeam dar m-am lasat... deci nu e de la mine ce simtzi... doar o clipa doua m-am revoltat pe tine shi era sa greshesc, sa scriu din rautatzile sufletului... cu atat mai mult mi-ar fi parut rau mai ales ca am citit ca ai avut necazuri mari in familia ta... poate am citit greshit shi n-am fost atent deci iarta-ma...

dar mizeria nu se ascunde sub presh shi apoi zicem la toata lumea ca nu este mizerie deloc ca smintim, ci daca suntem in stare o curatzam shi daca nu ii dam pace ca are grija Domnul de ea, shi asha cred shi eu ca nu e frumos sa param sau sa ne transformam in zvoneri shi raspandaci ale unor pacate avute de unii de altzii... fara macar sa stim nimic concret, shi nici pentru ce ne interesam sau pentruce o spunem mai departe decat asha, ca nishte shtirishti de fapte diverse menite intr-adevar sa-i indeparteze pe tinerii necoptzi de Dumnezeu... ca e la moda tot mai mult sa tzi se faca legatura nu chiar fatzisha ca daca eshti credincios atunci sau eshti nebun sau eshti habotnic sau fundamentalist fanatic, oricum numai nu un banal credincios creshtin-ortodox cum ar trebui sa fim fiecare.... poi oricum, oricare, avem o anumita credintza, dar sigur ca da, aia de la Dumnezeu niciodata nu e buna, fiindca e adevarata, celelalte mereu nu sunt nici nebune nici fanatice, nic absurde, nici dogme, ci sunt mereu in voga shi la moda shi devin curente shi moduri de viatza, poi alea da domnule, nu vezi ca toata lumea le traieshte?.... oricum e treaba fiecaruia ca nu am nici un interes prozelit sau de vedeta ratata care iacata ca shi-a gasit insfarshit scena, n-ash vrea sa am interese... e adevarat totushi ca mai cochetez cu astea din mandrie de sine dar incerc sa ma las... shi de aceea cred ca ai impresia falsa ca scriu bine sau frumos... dar revenind la tinerii calugari cred ca defapt aceshtia se descurca prea bine shi nu trebuie sa le port eu de grija ca se smintesc, shi nici domnia ta, ca daca au acest gand de calugarie atunci vor birui shi pacatele lor dar shi patimile superiorilor acestora, daca intr-adevar exista, ei stiu mai bine... deci nu-mi fac probleme pentru ei deloc, noi vorbim aici defapt mai mult sa ne aflam intreaba... shi speram sa nu suparam shi smintim pe nimeni, dar nu-i exclus ca nu se intampla... deci in final rebelule007 pe noi poate ar trebui sa ne plangem shi crucea noastra sa ne-o purtam shi nu sa-i jelim pe cei mai tari ca noi... adica pe tinerii calugari nevinovatzi, curatzi shi frumoshi sufleteshte, asha cum multzi dintre marii duhovnici ai noshtri au ramas pedinauntru inca mai intinerindu-se...:)
Reply With Quote
Vechi 21.08.2007, 17:14:12
rebellu007's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
nu am nici-o vibratzie... eu nu mai cred in chestiile orientale... candva credeam dar m-am lasat... deci nu e de la mine ce simtzi... doar o clipa doua m-am revoltat pe tine shi era sa greshesc, sa scriu din rautatzile sufletului... cu atat mai mult mi-ar fi parut rau mai ales ca am citit ca ai avut necazuri mari in familia ta... poate am citit greshit shi n-am fost atent deci iarta-ma...

dar mizeria nu se ascunde sub presh shi apoi zicem la toata lumea ca nu este mizerie deloc ca smintim, ci daca suntem in stare o curatzam shi daca nu ii dam pace ca are grija Domnul de ea, shi asha cred shi eu ca nu e frumos sa param sau sa ne transformam in zvoneri shi raspandaci ale unor pacate avute de unii de altzii... fara macar sa stim nimic concret, shi nici pentru ce ne interesam sau pentruce o spunem mai departe decat asha, ca nishte shtirishti de fapte diverse menite intr-adevar sa-i indeparteze pe tinerii necoptzi de Dumnezeu... ca e la moda tot mai mult sa tzi se faca legatura nu chiar fatzisha ca daca eshti credincios atunci sau eshti nebun sau eshti habotnic sau fundamentalist fanatic, oricum numai nu un banal credincios creshtin-ortodox cum ar trebui sa fim fiecare.... poi oricum, oricare, avem o anumita credintza, dar sigur ca da, aia de la Dumnezeu niciodata nu e buna, fiindca e adevarata, celelalte mereu nu sunt nici nebune nici fanatice, nic absurde, nici dogme, ci sunt mereu in voga shi la moda shi devin curente shi moduri de viatza, poi alea da domnule, nu vezi ca toata lumea le traieshte?.... oricum e treaba fiecaruia ca nu am nici un interes prozelit sau de vedeta ratata care iacata ca shi-a gasit insfarshit scena, n-ash vrea sa am interese... e adevarat totushi ca mai cochetez cu astea din mandrie de sine dar incerc sa ma las... shi de aceea cred ca ai impresia falsa ca scriu bine sau frumos... dar revenind la tinerii calugari cred ca defapt aceshtia se descurca prea bine shi nu trebuie sa le port eu de grija ca se smintesc, shi nici domnia ta, ca daca au acest gand de calugarie atunci vor birui shi pacatele lor dar shi patimile superiorilor acestora, daca intr-adevar exista, ei stiu mai bine... deci nu-mi fac probleme pentru ei deloc, noi vorbim aici defapt mai mult sa ne aflam intreaba... shi speram sa nu suparam shi smintim pe nimeni, dar nu-i exclus ca nu se intampla... deci in final rebelule007 pe noi poate ar trebui sa ne plangem shi crucea noastra sa ne-o purtam shi nu sa-i jelim pe cei mai tari ca noi... adica pe tinerii calugari nevinovatzi, curatzi shi frumoshi sufleteshte, asha cum multzi dintre marii duhovnici ai noshtri au ramas pedinauntru inca mai intinerindu-se...:)
ma bucur ca am ajuns la un consens. amandoi vorbeam de acelasi lucru dar in alte dialecte...:)
glumeam cu vibratia... dar te-am simtit furios. si nu e vina ta. sunt maestru la provocari... si crede-ma ca nu e de laudat. sunt constient ca ma mananca in fund sa nu tac... si asta e una din ispitele ce ma incearca. asa ca eu sunt cel care trebuie sa-si ceara iertare.
pentru mizerii exista oameni de serviciu. sa nu le luam painea de la gura, daca ma intelegi ce vreau sa spun... voiam doar sa discutam inafara privirilor unora care s-ar putea sminti. atat.
nu pot accepta astfel de expuneri mai ales ca zona unde m-am nascut, bucovina, este binecuvantata cu atatea manastiri care sunt populate de adevarati monahi. de la care ai ce sa inveti si care nu te pot sminti cu atata usurinta dupa cum povestesc fetele. cred ca exista astfel de ispite in tara pentru ca altfel nu se poate. ca doar ispitele ne intaresc. insa nu trebuie sa-i incarcam inutil pe cei care nu pot duce...
iarta-ma frate si Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 21.08.2007, 18:04:38
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

:)Promit ca nu mai destainui nimic...oricum ca sa va linistiti par.in cauza era staret la Gura Motrului,a murit saracul in chinuri groaznice,cancer esofagian.Dumnezeu sa-l ierte.Ceilalti sper ca intre timp si-au dat seama care este misiunea lor si rostul lor prin manastiri.
S-au spus multe..nu stiu daca cineva a avut de tras invataminte din povestirea mea....o istorioara trista pe care mai bine faceam daca as fi tinut-o pentru mine. Sincer nu ma gandeam ca asa sensibili sunteti unii dintre voi.Regret ca am aruncat iar marul discordiei intre voi......de aici inainte numai lucruri bune si frumoase vom vorbi,vom face o hora a pacii mare-mareeeee......si ne vom iubi unii pe altii pana la adanci batraneti.Sa va dea Dumnezeu numai experiente frumoase..daca dintr-atata lucru va smintiti,apai drajilor....aveti grija mare de voi.:)
Reply With Quote
Vechi 21.08.2007, 18:14:13
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

:)..eu faptele urate nu le trec la diverse..incerc sa le uit si in naivitatea mea credeam ca daca le povestesc si altora ajuta...sa nu fie nevoie sa treaca si ei prin asta....de vreme ce a-ti apostrofat-o pe Ory,nu vad de ce m-ati crede sau aproba pe mine......sa ma ierte Dumnezeu mi-am pierdut increderea in calugarii de azi...va rog sa ma scutiti de teorii ref.la calugari,viata monahala...teorii gasesc in carti.In timp sper sa revin la sentimente mai bune..caci nu-i urasc..chiar i-as ajuta pe multi . pe langa duhovnic bun .i-as trimite sa-si faca o evaluare psihologica asa cum facem noi la scoala in ficare an(macar o data pe an).....pentru ca nu este o inchisoare de max securitate manastirea..acolo mai mor oameni din cand in cand,ca la Tanacu oameni bolnavi mai mult sau mai putin vinovati..ne intereseaza viata lor ce se intampla cu ei..trebuie sa ne pese..daca nu noua atunci cui?Multi dintre voi si-au fabricat pe langa o iodentitate falsa si o lume falsa>
DESTEPTAREA!Nu e timp pentru rasfat.Nu e timp pentru vaicareli,domnisorisme gratuite.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incalcarea poruncii a 5-a zoridezi Generalitati 5 19.10.2009 14:39:10