![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ideea ca exista viata in Univers este o credinta de-a mea (si nu numai). Dovezi nu avem, nici macar pentru existenta ingerilor si a Lui Dumnezeu. Avem credinta ca exista. Vad ca esti foarte sigur in comentariile tale de mai sus. Ca si cum ai certitudinea ca asa si numai asa este interpretarea corecta a versetelor scripturale. Insa este doar parerea ta si nu are rost sa polemizam degeaba in continuare. Hai sa-ti dau un citat interesant dintr-o carte pe care sper ca o ai acasa: Sfantul Dionisie Areopagitul - Opere complete, pagina 65: "Numai Dumnezeu stie cate ordine ingeresti sunt. Noua ni s-au descoperit trei ordine a cate trei trepte. S-ar putea ca, asa cum vor veni la existenta pentru veci miliarde de oameni, sa existe si miliarde de ingeri, de ipostasuri constiente netrupesti, pentru a cuprinde cat mai multe din intelesurile si formele de iubire ale lui Dumnezeu cel infinit si pentru ca pe masura ce vin noi si noi oameni la existenta pentru veci, sa-i aiba in grija lor prieteneasca alti si alti ingeri apropiati spiritual de unicitatea fiecaruia. Pot fi in planul nevazut din jurul nostru minti imposibil de numarat, care sa-l inteleaga pe Dumnezeu cel mai mult, sa-l laude in comun si sa se intereseze de noi. Dumnezeu nu a adus la existenta o lume vazuta si nevazuta saraca. Precum nu putem da de marginile lumii vazute, asa nu putem da nici de marginile lumii nevazute, cu atat mai valoroase, care contribuie la imbogatirea noastra spirituala din Dumnezeu, infinitul lumii si al intelesurilor. Ele isi comunica trairea mereu sporita a lui Dumnezeu si bucuria de El - cum ne-o comunicam si noi - si care e cu atat mai bogata, cu cat suntem mai multi cei ce ne-o comunicam."
|
|||
|
|||
![]()
Ma intristez de parererile unora care cred ca extraterestri inseamna OZN ,inseamna omuleti verzi ,inseamna oameni evoluati etc.Extraterestru poate insemna si un vierme pe alta planeta si da cred ca exista forme de viata pe alte planete dar mai putin evoluate.
|
|
||||
|
||||
![]()
Oglinda lui Herodot, parintele istoriei:
Oglinda lui Herodot este un sistem prin care este privita lumea. Normalitatea este in centrul lumii, in cazul lui Grecia, iar pe masura ce te departezi creste nivelul de alteritate, umanitatea se diminueaza, ajungandu-se la monstruozitati (culinare, anatomice). In antichitate se credea ca in zonele neexplorate inca exista spre exemplu chinocefalli, oameni cu cap de caine. In evul mediu, un calugar misionar ce trebuia sa plece intr-un tinut indepartat, intreaba ce sa faca daca intalneste chinocefali, sa le marturiseasca si lor? Din sec XVIII exista desene absolut caraghioase ale oamenilor care ar trai pe insulele inca neexplorate. Imi amintesc un om cu un singur picior, cu o talpa uriasa sub care se adapostea de soare... Pe atunci chiar se credea ca ar exista asa ceva pe pamant, la fel cum se crede acum ca exista extraterestrii in spatiu. In momentul in care tot pamantul a fost cunoscut, ciudateniile umanoide s-au mutat in spatiul extraterestru sau intraterestru si continua sa ne excite imaginatia... Pana in momentul de fata extraterestrii sunt doar imaginatie... Ar fi mult mai bine sa ne preocupam de semenii nostri, decat de acesti semeni imaginari, care ne absorb atentia si energiile. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În lucrarea Arhimandritului Ioanichie Bălan, Convorbiri duhovnicești, vol.1, în discuțiile purtate cu un nevoitor român al Muntelui Athos, ieroschimonahul Calinic Teodorescu relatează despre existența dragonilor, a șerpilor uriași cu aripi, ce viețuiesc in vârful Sfântului Munte: - Sunt animale sălbatice în Athos? - Sunt lupi, porci mistrți, căprioare, șerpi veninoși și mai ales șerpi uriași cu aripi, numiți dragoni, care sunt foarte fioroși. Pe aceia nu-i poate vedea aproape nimeni, decât foarte rar. Să vedeți ce mi s-a întâmplat odată. M-am suit pe munte cu un alt părinte cu mularul (catârul) după lemne de foc. Pe când ne legam desaga cu lemne pe mular, deodată auzim un zgomot ca de avion și un fluierat înfricoșător; iar pe deasupra copacilor am văzut zburând un dragon uriaș dinspre vârful Athosului spre mare. Zbura ca sageata. Ne-am infricoșat amândoi. Ce să fie? Avion? Șarpe cu aripi? Sau nălucire? Pe când coboram cu lemnele, iată că intâlnim pe părintele Natanail, duhovnicul Schitului Prodromul, care tocmai urca la coliba sa de la munte. I-am spus întamplarea. “Nu vă speriați, părinților, – ne-a imbărbătat el. Nu știți că pe vârful Athosului sunt dragoni rămași de pe timpul când a fost Maica Domnului in Sfântul Munte? Ei trăiesc, acolo sus, între stânci și pe secetă mare coboară câte unul jos la mare să bea apă, dar nu au voie să vatăme pe nimeni. Atunci când Sfânta Icoană Portaisia (Portarița) de la Iviru va pleca înapoi pe mare, după cum a și venit, avem predanie că atunci va fi sfarșitul monahismului în Athos. Atunci toți călugării din Sfântul Munte să-si arunce rasele pe mare, iar ei să îngenuncheze pe rase cu mâinile în sus la rugăciune și să plece pe valuri unde îi va îndemna Dumnezeu, fără a se uita înapoi. Atunci dragonii aceștia vor fi sloboziți de pe vârful Athosului și vor ucide pe toți călugării care vor zăbovi încă să plece din Sfântul Munte. După predanie, acesta este sfarșitul monahismului și începutul vremii de apoi”. “Și este departe oare vremea aceea?”l-am intrebat noi pe părintele Natanail. “Cred ca este destul de aproape!”ne-a răspuns bătrânul.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Uite, acum imi exprim parerea mea: ma intristeaza faptul ca daca tu spui ca sunt miliarde de imagini ale ingerilor, uni dintre ei trebuie sa fie si extraterestri. Nu, ingerii nu sunt extraterestri, ma refer la partea fizica a lor. Extraterestri nu sunt ingeri care "cresc" pe alte planete similare noua, si nu ne viziteaza in OZN-uri. Cat despre fenomenul, ideea lor, imaginile si vedeniilor lor, da, sunt de origine draceasca. Si asta iarasi nu e numai parerea mea. Are Danion Vasile o carte parca. Mai este inca o carte "Oameni si demoni". Acum pentru primele randuri: stiu ca nu este numai si parerea ta. E si parerea yoghinilor, bioenergeticilor, vrajitorilor, samanilor, guru-ii, mediumilor ![]() Citat:
Citat:
[/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Daca noi ne-am ocupa de sufletul nostru, nici noi, ba nici macar posibilii extraterestrii nu am pierde nimic. La vremea randuita ne vom intalni oricum... Last edited by cristina2012; 24.07.2009 at 17:45:33. |
|
||||
|
||||
![]()
NU stiu ce este cu oamenii-lup... or fi cumva acei copii care se nasc cu gura-de-lup?Stie cineva ceva mai mult? Dar cu acel sfant cu cap de lup?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/vietile...u-cap-de-caine
|
||||
|
||||
![]()
Am citit articolul, multumesc!
Ideea e ca pana la urma nu se stie exact ce este cu acest sfant, ci doar ca el este si e de retinut ideea ca nu aspectul exterior conteaza, ci frumusetea interioara... sau sa nu ne miram de nimic din ceea ce vedem in trupul omului ci sa cautam mereu sfintenia din sufletul lui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Credeti ca exista extraterestri? | amatyyy | Generalitati | 41 | 14.12.2012 22:21:40 |
Extraterestri sau alte forme de viata | Templier Knight | Generalitati | 22 | 08.12.2010 00:46:30 |
zeii-extraterestri?:( | robertt | Teologie si Stiinta | 28 | 16.11.2010 16:02:14 |
Catolicii au inceput dialogul cu extraterestri | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 18 | 08.06.2008 23:25:17 |
Extraterestri? | Basileus | Generalitati | 58 | 15.12.2006 20:41:23 |
|