Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2008, 12:23:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesis
Nu cred ca foloseste nimanui sa ignoram ceea ce e sub ochii nostri. Si nici nu e nimic de facut. Nu pot sa impui unui om sa nu cheltuiasca mai mult decat trebuie daca nu sunt nici banii lui, si nici nu are impresia ca ar cumpara pentru sine. Asa si eu as risipi si cumpara cate si mai cate si mai scumpe daca nu ar fi din banii mei, si daca in locul celor cheltuiti ar aparea altii si altii si altii. Si ce bine! Apoi mi-ar aparea si aparatori care sa spuna ca de fapt eu nu am facut nimic rau ca doar folosesc acea masina, si nu e a mea, si nici nu o sa ramana rudelor mele. Nici macar nu trebuie sa ma scuz me mine, sunt altii care sa imi gaseasca scuze.

Mie nici nu mi-ar pasa daca as avea o masina super sa o conduc daca este sau nu in proprietatea mea. :D Cui ii pasa, masina super sa fie! :D
Si uite asa, incet , incet vom fi super in toate ai in asta lume caci in cealalta m-as mira dupa felul nostru de a fi, dupa modul de a gandi, dupa judecatiile noastre cele de toate zilele. Oricum noi si nu noi musai vedem limuzinele, mai mult le vad cei pusi sa faca audienta la tv. Dar nu se vad noile Biserici construite, nu se vad sutele de noi cantine moderne si asezaminte pentru nevoiasi ale BOR , nu se vad noile tipografii moderne intru raspandirea cuvantului ortodox, nu se vad noile studiouri radio-tv intru credinta ortodoxa si multe , multe altele. Se vad in schimb 5 masini , vezi Doamne ,de lux, dupa mintea si priceperea noastra. Sa tot discutam si sa clevetim, ca ori cum ne plictisim in Postul Mare ca-i lung si foarte greu pentru smerenia noastra si chiar am putea continua sa ne taiem chiar craca de sub picior, spre satisfactia si deliciul sectantilor si ereticilor. Inainte fratilor !
Reply With Quote
Vechi 11.03.2008, 14:41:01
AndreiB AndreiB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2007
Implicit

da, noesis, asa e
iata numai ce am aflat ieri CA PRESEDINTELE SI-A LUAT O MASINA NOUA, DE 100.000 EURO.
pai cite se puteau face din banii astia?
nu-i asa ca pe tine si pe altii ca tine te intereseaza masinile patriarhiei?
nu care cumva sa aiba patriarhul masina noua, lasa... bine ca are presedintele masina super luxoasa
si nimeni nu vrea sa RECUNOASCA FAPTUL CA NIMENI NU VA OBLIGA SA DATI BANI LA BISERICA, DECI PUTETI SA FACETI CE VRETI CU BANII VOSTRII, inschimb, ca PRESEDINTELE ARE MASINA DE 100.000 EURO, NU MAI SUPARA PE NIMENI.

vai vai vai, fatarnicia e in floare.
ei lasati... nu mor caii cind vor cinii cei fatarnici.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2008, 16:23:48
Noesis Noesis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2007
Implicit

Eh, de politicieni stiam ca sunt niste risipitori incompetenti. :D Nici nu ma asteptam la altceva de la Basescu. Si bineinteles ca supara. Bineinteles ca daca topicul ar fi despre cum cheltuieste guvernul banii nostri, am vorbi despre guvern si parlament, si presedinte si eu stiu cine.
Sigur, patriarhul are salariu de presedinte, deci ar trebui si el sa aiba masina de presedinte, nu? DAr chiar trebuie sa se ia patriarhul la intrecere cu presedintele in masini? Hehehe-heh. :D

Intr-adevar nimeni nu ne obliga sa dam bani la biserica--tocmai de aceea banii care sunt dati trebuie chivernisiti cu grija. Banii aia sunt banii vaduvei si a orfanului, banii celui care vrea sa ii dea la biserica, deci trebuie cheltuiti cu grija si nu risipiti pe lucruri inutile.

In fine, nu ma intereseaza masinile patriarhiei. Din partea mea...nici in Romania nu prea stau, nici bani la stat nu dau, nici bani la biserica nu prea dau. Deci, asa cum spui ti AndreiB, de ce sa imi bat eu capul cu asa ceva. Se vede ca sunt capete mai luminate ca al meu care cred ca o masina de 100 000 de euro nu e risipa. Cand cei 98% din romania nu or sa aiba in viata lor 100 000 la indemana.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2008, 13:39:21
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

de politicieni bineinteles suntem lamuriti de 18 ani, dar din partea inaltilor prelati ne asteptam la un mai bun exemplu si sa nu se faca singuri de ras si de batjocura pt ca sunt sau ar trebui sa fie propovaduitorii Cuvantului, in ceea ce priveste posesia masinilor, atata timp cat ei le folosesc ce mai conteaza daca sunt a lor sau nu, nu stiu ce e asa greu de inteles pentru unii, nu vrem sa-i vedem jegosi pe ierarhi, vrem se-i vedem cu bun simt si dupa cum s-a mai spus sunt masini foarte bune si nu costa zeci de mii deci se poate daca se vrea
Reply With Quote
Vechi 14.03.2008, 13:57:05
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C-tin
De acum a intrat dracul discordiei pe acest topic...nu are rost sa continuam!

Dupa cate am spus ca oameni, sa-l lasam acum pe Dumnezeu sa ia atitudine!
Si inca ce drac mare bantuie acest topic ??? ! De unde atata cleveteala la adresa ierarhilor?
Danyele, fara suparare, crezi ca prin carteala asta de pe forum se rezolva ceva? Eu sincer iti spun ca nu se rezolva nimic. Dumnezeu le vede pe toate si va face El dreptate in vremurile cele din urma, ;).
Reply With Quote
Vechi 14.03.2008, 14:21:24
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

veilur suntem creati de Dumnezeu cu ratiune si cu putere de observatie,nu trebuie sa traim ca niste plante si sa tacem asteptand si iar asteptand. Biserica este a noastra a tuturor nu e numai a lor, si m-am saturat sa vad cum primeste Biserica palme tocmai din cauza conducatorilor ei
Reply With Quote
Vechi 14.03.2008, 15:42:17
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Danyel,cred ca tu incerci aici sa lupti cu morile de vant,si se pare ca vorbesti cam degeaba,ca de inteles tot cum stie toata lumea se intelege.Oamenii,mai ales cei care reprezinta credinta au fost si vor fi intotdeauna subiectivi,atunci cand vine vorba de astfel de subiecte,realiste ,de altfel.Prefera sa bage ca strutul capul in tarana,decat sa-si puna mintea aia daruita de Dumnezeu,cu atata maiestrie,la contributie,si sa fie originali.Tu ai dreptate in felul tau,insa biserica va gasi intotdeauna portite de iesire,in astfel de situatii,negative de altfel,portite de iesire si de scuze prin insasi manipularea si indoctrinarea spiritului de religie,prin supunere si indobitocire.Si asa viata va continua,si nimic nu se va schimba pana la sfarsitul veacului,si asa unii vor trai bine mersi in lux pe,iar altii vor trai in mizerie...paradoxal,ambele parti bazate pe "spiritualitate",si dorinta de mantuire.Cam paradoxal!,dar groaznic de real.
Reply With Quote
Vechi 14.03.2008, 15:54:25
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

stiu ca nu se rezolva nimic prin acest topic, numai ca avem dreptul la opinie si la a arata unele parti urate , a fi crestin nu inseamna a accepta totul neconditionat si a nu-ti spune parerea la urma urmei nimeni nu te poate condamna daca critici anumite aspecte urate si incomode din Biserica, nimeni nu e perfect si toti luptam sa crestem duhovniceste in acelasi timp aratand raul si buba acolo unde este si dand de inteles ca aceste lucruri n-ar trebui sa fie prezente intr-o Institutie mai aparte asa cum e Biserica, cine stie, poate peste ani unii din cei ce utilizeaza acest forum vor ajunge acolo sus si poate vor tine cont de ceea ce se discuta aici, pan la urma acest forum cu bunele si cu relele sale este vocea poporului credincios care-si spune aici parerea, doleanta si nevoia, Doamne Ajuta
Reply With Quote
Vechi 14.03.2008, 16:41:16
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Citat:
În prealabil postat de C-tin
De acum a intrat dracul discordiei pe acest topic...nu are rost sa continuam!

Dupa cate am spus ca oameni, sa-l lasam acum pe Dumnezeu sa ia atitudine!
Si inca ce drac mare bantuie acest topic ??? ! De unde atata cleveteala la adresa ierarhilor?
Danyele, fara suparare, crezi ca prin carteala asta de pe forum se rezolva ceva? Eu sincer iti spun ca nu se rezolva nimic. Dumnezeu le vede pe toate si va face El dreptate in vremurile cele din urma, ;).
Fratioare, eu ii dau dreptate lui Danyel!
Si am zis ce am zis fiindca la un moment dat dicutiile erau doar doar de dragul dicutiilor...care pe care sa se incuie din vorbe fara sa mai vada altceva...
Reply With Quote
Vechi 14.03.2008, 17:54:44
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Tocmai s-a difuzat o stire cu un copil care are nevoie de un tratament extrem de costisitor pentru a supravietui, 4000$ fiecare doza injectabila, te intreb pe tine cel ce citesti si scri pe acrest forum,dak ai fi ierarh te-ai putea urca intr-o masina de 30000 euro cand sti nu ca exista saracie ci boala si suferinta crunta in randul atator copii, Da stiu, Biserica face asistenta sociala si inca de milioane de euro , nu contest dar cu toate acestea nu se poate acoperi nevoia ,tristetea si suferinta dar fiecare om salvat este o marturie a milosteniei si cred ca Biserica are doar doua roluli , aceea de a arata Calea spre mantuire si cel de asistenta sociala, pe acestea ar trebui sa se concentreze toti ierarhii, au ales o viata de slujire a Lui Dumnezeu si a aproapelui, atunci asta sa faca pana la ultima suflare
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfantul Maxim Marturisitorul- sfantul caruia i s-a taiat limba si mana dreapta georgeval Despre Biserica Ortodoxa in general 6 21.01.2014 15:38:25
Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfantul Mucenic Antipa; Sfantului Farmutie Daniela Nicoleta Intrebari utilizatori 0 11.04.2011 13:04:37
Atentie! In Romania noile permise auto contin un cip electronic! ortodox4life Generalitati 49 14.08.2010 01:35:02
noile pasapoarte si noile permise auto g_giorgian Generalitati 18 25.09.2008 19:01:17