![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar asta e meritul omului, si trebuie sa nu ii neglijam acest merit. Din pacate crestinismul, mai ales in domeniul moral, nu ii aroga omului nici un merit: lucrurile rele le face el, lucrurile bune le face Dzeu sau numai la indemnul sau. Pe linga ticalosie, omul trebuie sa isi simta bunatatea, sa vada ca poate fi mai bun si, mai ales, sa simta satisfactia ca poate singur sa aleaga. Si ca a ales singur nu pentru ca la final va primi o recompensa ci pentru ca asa a ales el, prin vointa sa libera. O zi plină :) Călin |
|
|||
|
|||
![]()
Una dintre probleme e sa nu devii prea satisfacut de tine. Cine poate infrana mandria unui om?
O alta problema este sa nu cadem in auto-suficienta. Cine poate sa-si dea seama cand a facut prea mult sau prea putin daca nu are o referinta? Sunt niste chestiuni care sunt mult prea personale, si tot ceea ce este personal poate genera conflicte cu ceilalti. De aceea, Dumnezeu este calauza noastra.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In doua moduri: o postulezi sau o referezi la tine |
|
|||
|
|||
![]()
Pai, "tine" inseamna miliarde de oameni. Cine are dreptate? Cum ar fi ca la scoala copiii sa-si puna singuri note? Ca la serviciu sa ne dam singuri prime in functie de cat credem ca am muncit? Si exemplele pot continua. Sa avem referinte este obligatoriu.
|
|||
|
|||
![]()
Corect, nimic mai mult
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Asa, si mai departe de ce ignori restul raspunsului meu?
|
|||
|
|||
![]()
Referintele sint ceilalti oameni, de ce iti trebuie ceva supranatural?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Indiferent cum, un asemenea sistem de referinte poate crea conflicte majore intre oameni. In plus, nu am spus ca este nevoie de ceva sau cineva supranatural. Acest lucru l-ai dedus tu... nu stiu de unde din ceea ce am spus eu. Ideea este ca, referintele personale sunt irelevante. Bazandu-ne doar pe referintele personale nu ar exista societate, ci anarhie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referinta poti fi si tu, pentru ca ea provine dintr-o continua (personala sau mostenita) interactiune cu ceilalti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, raportarea vine din exteriorul individului/indivizilor. Un individ poate fi de acord sau nu cu legile, in functie de raportarea sa la sine insusi. Si ce faci atunci? Schimbi legea pentru acel individ? Este clar ca anumiti indivizi sunt de acord doar cu anumite legi, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le respecte pe toate. Concluzia: raportarea se face la un sistem de referinta supra-individual, in cazul societatii, legile.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoanele eretice | glykys | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 3 | 24.07.2013 22:25:47 |
Vor sa elimine icoanele din scoli | Va_iubesc | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 26.06.2010 15:56:53 |
Icoanele in dormitor | Hartford | Generalitati | 102 | 15.03.2010 11:48:35 |
Justitia a hotarit: Icoanele ramin in scoli! | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 15.06.2008 21:42:16 |
Icoanele din scoli | eu4talk | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 26.06.2007 21:00:04 |
|