![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cristiane, nu uita ca aici e pe forum. Ce ai vrea sa fac? Mi-am exprimat si eu niste neclaritati si am mai intrebat-o ceva pe Sofia la urma, si intradevar am zis la sfarsit ca multi nu au inteles cum trebuie sa tina cu adevarat un post. Un calugar mi-a spus ca postul se tine cu fructe si legume, dar cel mai important este sa ne ridicam de la masa cu un pic inainte de a ne satura.
|
|
||||
|
||||
![]()
Si pe forum si oriunde, Stefane trebui sa fim la fel, sa gandim la fel. Dar nu asta e important acum in acest moment al postului ci cu cea ce va ramane in noi dupa post, adica beneficile postului, pentru ca fiece post ne hraneste mintea si sufletul, ne mai intelepteste oleaca, altfel e de prisos. Anca a aratat foarte bine avantajele curative pentru trup si daca trupul devine ceva mai sanatos si mintea si sufletul au de castigat. Dar te rog intelege si nu mai pune accentul pe gandurile tale rele si obsedante, pe patima, ci cauta latura buna a ta, fructicand-o la maxim. Iar despre post sa incercam sa nu mai discutam despre binecunoscuta hrana ci despre cealalta latura , a gandiri noastre, a inobilari sufletului, a curatirii mintii, a autoeducarii noastre intru cele bune. Oare Stefane pentru tine postul e o simpla perioada de regim alimentar ? Nu, nu cred si sti foarte bine ce gandesc si ce vreau sa spun. Pace si bucurie !
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
IN POST STOMACUL SE MAI MICSOREAZA! Totul e sa avem taria sa nu il dilatam la loc dupa post!:D
|
|
||||
|
||||
![]()
"Sa avem grija, asa cum v-am spus, sa postim si cu limba, frati crestini. Noi avem gura, cu care facem foarte multe greseli de neiertat. Sfantul Iacov spune asa: "Cine-si pazeste limba si nu spune lucruri gresite, acela e barbat desavarsit". Mare e razboiul purtat de limba - limba aceasta cu care vorbesc si eu acum. Si apoi nu uitati ca vom da seama de orice cuvant desert - asa ne avertizeaza Mantuitorul. E cumplit: vom fi pusi in fata cu toate cuvintele noastre. De aceea spun sfintii Parinti ca limba are doua garduri in fata, ca s-o poti stapani: dintii si buzele. Cand spune prostii, musc-o in asa fel incat sa curga sange. Pedepseste-ti limba, ca sa scapi tu de pedeapsa cea vesnica. Ar trebui sa ne controlam fiecare cuvant pe care-l spunem, pentru ca fiecare are rostul lui in viata noastra sau in viata altora"(Pr Sofian Boghiu).
|
|
|||
|
|||
![]()
eu nu shtiu cum sa alung vedenia fericirii slavei de la oameni de maine ca ma gandesc mereu ca o sa traiesc maine cea ce nu traiesc azi, ca azi n-are sens ca shi asha o sa traiesc fericirea aia maine, shi pentru ca maine este o iluzie atat de frumoasa, atunci azi in loc sa postesc, mananc shi plang, mananc somn, prea mult somn... shi dimineazta atunci ma gandesc cate voi face in ziua de azi shi defapt spre amiaz imi dau seama ca a trecut in zadar shi iar imi apare naluca de maine, de luni... de poimartzi... shi nimic... adica inchipuirea asta de sine, frumoasa, de maine cand ma vad facand ceva, traind ceva, plinind cate ceva shi iubind, iar azi cat e ziulica de lunga totushi nu e timp pentru nimic... foarte ciudat, nu e timp decat pentru a manca somn... ca de plans, pentru pacate... altatdata, candva... de luni... de maine...
sau o alta chestie, nu mai sunt in stare de nimic, sunt ca shi paralizat, intre nishte limbi uriashe care sunt golite de duhul ce recunoashte pacatul, golite de contzinut, ca shi intre nishte frunze uriashe care nu au duh in ele caci nu shtiu de nici un pacat, e ca intr-o sera unde nu s-a auzit de pacate... pare ca e liber orice shi e foarte placut... post, poi post inseamna potop, pocaintza, porunci, popor, porumb, povatzuire, pot fara op... deci la ce se tzine post in primul rand ? poi la shtiintza ce vine de la malahishti shtiintzifici... ai naluciferizarilor inclinate spre rau inca din tineretzile lor... 7x???:(:( |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur sa citesc aceste cuvinte frumoase.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
guimanion: multzumim de laude... (exemplul potrivit la momentul potrivit :D) acuma sa vad cum o sa ma scap de ele shi sa nu le pape "fiara" din mine ca sa se creada el ceva ca a facut cineva ceva... "Caci cine te deosebeshte pe tine shi de ce te lauzi ca shi cum nu pe toate le-ai fi primit" (sf Pavel , citat aproximativ ca-s uituc) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vine vine | ioanhodean | Postul | 22 | 08.05.2013 11:50:17 |
Vine Sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 23 | 29.11.2012 22:56:32 |
Dupa BAC vine facultatea | richard_d | Generalitati | 8 | 16.07.2011 09:30:11 |
cum vine asta? | victortiti89 | Generalitati | 4 | 08.06.2011 23:16:34 |
Vine vara ... | ClaudiuT | Tinuta in Biserica | 18 | 08.05.2009 18:01:00 |
|