Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2007, 13:10:12
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
antiecumenism, ai uitat sa raspunzi unei intrebari: Faci parte din BOR?
Dar tu esti ortodox?Ca vad ca aperi B.O.R. in loc sa aperi ortodoxia.Nu esti cu nimic mai bun decat ereticii din fruntea bisericii.Tu aperi oamenii si functiile lor,orice ar zice ei e bine.Tu faci ascultare orbeasca,iar orbul nu poate calauzi un alt orb,asa ca veti cadea cu totii in prapastie pana la urma.Ia aminte ca si carturarii si inteleptii din templu nu l-au recunoscut pe Mesia,desi scria proorociile despre el,asa si astazi ierarhii nu-l vor recunoaste pe antihrist si inselarea ecumenista,cu toate ca scrie in Biblie despre asta.Si atunci si acum oamenii simpli vor apara ortodoxia si vor da jertfa suprema.Asa ca mai scuteste-ne,vrei?
Reply With Quote
Vechi 29.12.2007, 16:49:22
Senior Member

Implicit

Ce faci acum,ma imiti?Ai boala maimutei?Raspunde la intrebare si nu te mai prosti pe aici,ok?
Reply With Quote
Vechi 29.12.2007, 16:52:36
Senior Member

Implicit

Cred ca si-au dat seama toti cei de pe forum de aroganta ta,identica cu a ierarhilor ecumenisti,care te iau pe sus cand raspund la intrebari.Dar veti plati voi corespunzator,stati linistiti...
Reply With Quote
Vechi 29.12.2007, 17:02:20
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Intreb: aveti dovezi CONCRETE ale schimbarii invataturii de credinta?
Repet:acest lucru nu se va intimpla, vicleanul STIE, a aprofundat problema de sute de ani, ca noi nu ne vom clinti din Traditie, insa prin Catolici se da la noi ca sa ne bage pe git pe cele noi(vezi semnaturile) si astfel spera sa ne infecteze din interior.

In luptele aprige cu ereticii de la Edessa, navalitorii care mureau in masa, aruncau cadavrele ciumatilor peste ziduri pentru a-i infecta si pe Ortodocsii Bizantini...si sa stii ca au reusit.
Eu zic sa luam aminte, dar din nou cine suntem noi?, citiva forumisti...
Reply With Quote
Vechi 29.12.2007, 17:22:16
Senior Member

Implicit

Ca sa stii si tu Mirene,ereticii nu o sa schimbe Biblia ortodoxa,ca sa fie evident.Totul se va face prin compromisuri,in numele dragostei si pacii pe care o promoveaza papa peste tot in lume.Degeaba va ramane cuvantul Bibliei neschimbat,daca oamenii vor fi smintiti de ierarhi ce fac rugaciuni comune si alte prostii si erezii.Aici e pericolul,dar nu ma astept ca tu sa intelegi,tu stii una si buna:daca maine prea nefericitul Daniel iti va spune sa sari in prapastie,tu o vei face,nu-i asa,deoarece asta i-a fost insuflata chiar de Duhul Sfant...In B.O.R.,dupa moartea patriarhului,nu mai exista Duh Sfant,ci un duh lumesc si eretic!Anatema!
Reply With Quote
Vechi 29.12.2007, 17:31:11
jenica
Guest

Implicit

Mirene, Mirene..avem nevoie de preoti adevarati! Avem nevoie de parinti duhovnicesti care au timp sa ne asculte, sa ne streaga lacrima, sa ne intareasca! Avem nevoie de ierarhi la care sa putem ajunge pentru o binecuvantare!!! Nu avem nevoie de popi grabiti..de bisericii imense si goaleeeeeeeee de ierarhi atat de ocupati incat iti trebuie programare cu 3 luni inainte.. Plang dupa IPS Ioachim al Husiului..acum e batran e bolnav...a ramas un episcop tanar..care te alunga inainte de a deschde gura! Vrei exemple?? Am cu duiumul dar stiu ca orice voi scrie va fi in zadar!! pentru ca NU sunt teolog..:|:|
Ai dreptate Andrei, suntem niste bieti forumisti, dar daca ne-am uni si am iesi in strada poate ca...dar..ramanem la stadiul de discutie..atata tot!:|
Reply With Quote
Vechi 29.12.2007, 18:19:50
Senior Member

Implicit

Amicul nostru isi punea odata problema ca nu se poate ca atatea milioane de oameni sa greseasca si doar cativa sa aiba dreptate.Ba chiar asa este,si nu vorbim de milioane,ci chiar de miliarde,deoarece majoritatea oamenilor din pacate vor merge in iad,si putini in rai.Nu degeaba spune Mantuitorul ca va fi o turma mica...
Reply With Quote
Vechi 29.12.2007, 20:25:59
jenica
Guest

Implicit

Stii Marius, spunea undeva intr-o carte a parintelui Savatie ca, cine stie a cata generatie se va folosi de acest "rau" de acum. Prigoana a imbogatit raiul cu sfinti:), a scos la lumina "nebunii in Hristos". Nu stim noi de ce, insa stim pentru ce! Pentru MANTUIREA noastra rabdam toate! Daca Dumnezeu ingaduie Patriarhul, atunci stie EL de ce..si vom afla si noi sau.. urmasii nostri..sau uramsii urmasilor nostri.. parca sunt Stefan:)
Concluzia? AVEM CEEA CE MERITAM!:(
Reply With Quote
Vechi 29.12.2007, 22:31:38
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

Eu cred ca exista o prea amre indulgenta fata de cei care fac asemenea afirmatii despre ierarhii si biserica noastra - si anume ca ar fi eretici. Chiar nu suntem in masura sa facem astfel de afirmatii iar cei care le fac ar trebui sanctionati ( de adim)

Pãrintele Teofil: Da, existã. Biserica noastrã este o Bisericã cu preotie si preotii sunt pusi de Dumnezeu, care e bine sã fie luati în consideratie, respectati si prin aceea cã li se împlineste cuvântul prin ascultarea datã de credinciosi. Abaterea de la ascultarea datã de ierarhie este abaterea de la ascultarea lui Dumnezeu, fiindcã în general preotii sunt oamenii lui Dumnezeu, pusi de Dumnezeu spre a-i învãta pe credinciosi. De aceea, au autoritate în Bisericã si credinciosii sunt datori cu ascultare fatã de îndrumãrile lor.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2007, 08:46:45
jenica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
Eu cred ca exista o prea amre indulgenta fata de cei care fac asemenea afirmatii despre ierarhii si biserica noastra - si anume ca ar fi eretici. Chiar nu suntem in masura sa facem astfel de afirmatii iar cei care le fac ar trebui sanctionati ( de adim)

calator, daca ei (noi) gresesc judecand ierarhii, sa nu cadem in aceeasi "plasa" judecand pe cei ce judeca..cred ca a te mahni si a judeca sunt doua stari total diferite. Oare ce crestin nu si-ar dori un ierarh/parinte cu inima de TATA? Eu mereu am luat apararea preotilor, si stiti prea bine cate suturi am luat chiar aici pe forum. Dar, sunt momente cand te mahnesti..
si anume ca ar fi eretici.
Da aceasta e hula si trebuie musai spovedita sunt de acord cu tine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ortodoxia si ecumenismul Eugen7 Dogmatica 234 02.02.2017 23:49:09
Ecumenismul ancah Despre Biserica Ortodoxa in general 43 15.04.2014 21:26:13
Ortodoxia și ecumenismul monoteist doctor_faustus Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.10.2010 22:48:14
Ecumenismul IonelaCristina Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 03.04.2007 17:46:17