Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2010, 00:41:14
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Anna, n-am prea inteles care-i faza in povestioara ta.

Sophia, nu te necaji prea tare, fa-ti o analiza de constiinta, si cu asta basta. Sunt sigura ca nici Zaharia, nici Anca, nici Anna, si care sunt care se dau mare cu talentele lor in arta spovedaniei nu-s mai putin pacatosi, asa ca....
Vechi 22.01.2010, 00:59:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Sotia ii spune lui: du-te si cumpara niste lapte, avem neparata nevoie.
El zice: ce fel de lapte? 2% frasime, 1%.. degrasat total.. sau lapte integral?
Ea: oricare.. ia cu 2%
El: la cutie sau la punga?
Ea: of, nu conteaza, ia la punga.. ba nu, la cutie ca data trecuta era expirat cel la punga.
El: de unde? Sa merg la magazinul X sau y?
Ea: mergi la X, ca imi plac patronii.
Dupa jumatate de ora el vine fara lapte! Spunand ca nu a gasit lapte 2% la cutie desi a fost la ambele magazine.
Ea: dar de ce nu ai luat alt fel de lapte?
El: pai nu ai spus tu ca nu este bun?

Asa este si taica-meu! dar exact asa! Dar sa stii,Anna, ca aici nu e vorba despre comportament pasiv agresiv, nu, nici vorba, cel putin nu la taica-meu! El vrea numai sa faca ceea ce i se spune si se teme sa nu faca altfel. Si stii de ce? Pentru ca daca sotul din povestea ta ar fi cumparat alt fel de lapte, tot i-ar fi sarit sotia cicalitoare in cap: De ce ai luat lapte din asta? Mai bine nu mai luai nimic! Deci nu, problema nu e la el, sau nu e numai la el, e si la ea. Ea de ce ii da lui ordine si nu se duce sa isi ia singura, cand barbatii habar nu au de chestii din astea (drept dovada, trebuie sa ii spui ca unui copil mic, cu de-a amanuntul, ce sa cumpere!) Oricum, scena e foarte hilara. nu stiu ce ai vrut tu sa sugerezi in legatura cu Sophia, eu as vedea-o in rolul sotiei din povestea ta.
Vechi 22.01.2010, 04:00:56
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Anna, n-am prea inteles care-i faza in povestioara ta.

Sophia, nu te necaji prea tare, fa-ti o analiza de constiinta, si cu asta basta. Sunt sigura ca nici Zaharia, nici Anca, nici Anna, si care sunt care se dau mare cu talentele lor in arta spovedaniei nu-s mai putin pacatosi, asa ca....
Noesis, iarta-ma ca iti spun, dar ai uitat sa te enumeri pe tine...
Vechi 22.01.2010, 09:23:37
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Exista si lucruri care nu vi se par pacate pe lumea asta? Dati-mi exemple in acest sens.
Sigur ca da. Scobitul in nas!
Vechi 22.01.2010, 09:25:29
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Sunt sigura ca nici Zaharia, nici Anca, nici Anna, si care sunt care se dau mare cu talentele lor in arta spovedaniei nu-s mai putin pacatosi, asa ca....
Cat de sigura esti cand e vorba de ceilalti?
Vechi 22.01.2010, 09:41:26
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Noesis, iarta-ma ca iti spun, dar ai uitat sa te enumeri pe tine...
Ea nu face parte din categoria care recomanda indreptare ultraamanuntite de spovedanie.
Vechi 22.01.2010, 09:46:56
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ea nu face parte din categoria care recomanda indreptare ultraamanuntite de spovedanie.
Ea face parte dintre intriganti ... o atitudine straina de ortodoxie , dar desprinsa din marea lume-lume !
Atit a putut ea intelege : ca unii ne dam mari talente ! ,,Asa turc, asa pistol"

Last edited by zaharia_2009; 22.01.2010 at 09:50:13.
Vechi 22.01.2010, 09:49:06
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ea face parte dintre intriganti ... o atitudine straina de ortodoxie , dar desprinsa din marea lume-lume !
Nu mi se pare de loc.
Oricum, Zaharia, tie multe ti se par straine de ortodoxie, care altor crestini ortodocsi li se par firesti.
Vechi 22.01.2010, 10:07:45
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Atit a putut ea intelege : ca unii ne dam mari talente ! ,,Asa turc, asa pistol"
Zaharia, poti sa renunti la remarcile foarte rautacioase? Nu stiu daca in sensul asta nu esti si tu strain de ortodoxie...

DECI: eu am dezgropat topicul asta in care nu s-a scris de asta vara, intr-un moment de amuzament si oarece plictiseala, si am scris o postare mai mult in gluma decat in serios despre cum sa-si "diversifice" Sophia spovedania in caz ca preotul este atat de plictisit ca aproape cade de pe scaun. Scopul nu a fost nici pe departe sa o pun pe Sophia la zid. Mie mi se pare ca pune intrebari normale, se confrunta cu probleme normale... Nu stiu ce mi-a fost in cap, mai bine imi vedeam de treaba.
Vechi 22.01.2010, 10:17:54
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
1. Cum ma consider eu? Sunt convinsa ca fac pacate, dar nu stiu care.
De aceea as fi preferat ca preotii sa-ti spuna ei, sau cel mai bine sa te intrebe ei la spovedanie. Nu stiu daca ma pot incadra in inderptare. Acolo toate lucrurile de pe lumea asta sunt considerate pacate si eu nu cred asta.
Nu stiu cum ma vede Dumnezeu. Si nu stiu ce considera El pacat.
Am mai spus si repet: nu am incredere in ce scriu oamenii.
Mai stiu si ca fac lucruri bune, pe care insa se pare ca nu trebuie sa le luam in seama. Nu conteaza. Asta ma doare cumplit. Cum sa mai ai curajul sa faci ceva bun, cand esti "desconsiderat" si "batut" in continuare ca ultimul rau-facator.
Voi asa considerati pacatosii din cate observ.
Eu chiar asa rea nu ma consider. Ma stradui, dar nu sunt singura pe lumea asta si viata este asa cum este. Nu depinde totul numai de mine, din pacate.
2. Daca as avea un duhovnic adevarat l-as intreba multe si n-as mai avea nevoie poate de acest forum. Dar preotul meu nu are timp.
3. In felul meu nu ma consider nici departe de Dumnezeu, dimpotriva. Asa cum sunt si ma indruma El, sunt fiica lui.
Eu asta nu pricep. Daca mi-ar insira un preot si m-ar intreba, as spune: da, sau nu. Si cred ca asta tot dupa sufletul si mintea mea. Altfel de unde?
Am senzatia ca vorbim in paralel. Eu nu spun ca voi gresiti. Pentru voi asa o fi bine. E bine (am mai spus asta) ca voi aveti totul atat de clar si perfect in minte.
Eu nu, eu va sunt inferioara in credinta. Asta este concluzia mea.
indreptatul pt spovedanie este bun ca sa ai in fatza unele pacate pe care poate nu le considerai pacate. mie mi-a folosit. in momentul in care faci un lucru, dar ai dubii, te macina intrebarea daca e sau nu pacat, noteaza-l, ca sa poti intreba.
1. preotul nu are de unde sa stie ce pacate ai tu, si daca poate sa-ti puna 1000 de intrebari si sa uite una, si aceea sa fie esentiala, si sa ramana nerostita. si ce-ai facut? daca din indreptar crezi ca ar mai fi si altele spune-le preotului si el iti va spune daca erau pacate sau nu. Ce considera El pacat scrie in Sfanta Scriptura, dar tu cum tu nu ai incredere in oameni, pierzi nestiind Cuvantul Domnului. as putea sa te intreb de ce crezi in Dumnezeu?
eu nu mi-as face atatea probleme in ce parere au altii despre mine, si ma uit la cei care pun mana pe piatra sa arunce... toti pacatuim, si avem cucuie.... viata este si cum ne-o facem, si cu credinta in Dumnezeu pare mai usoara.
2. trebuie sa-ti gasesti un duhovnic care sa aibe timp, altfel n-are rost, mai mult te amarasti decat te curatesti. duhovnicul nu trebuie sa fie neaparat de la parohia carere esti arondata, si cauta sa te spovedesti in alta zi decat duminica sau de sarbatori, pentru ca e mai liber.
cum spuneam mai sus de insirarea intrebarilor de catre preot, nu poti lasa totul pe umerii lui. poate considera ca te-a intrebat cam tot, si pe urma te lasa sa te impartasesti. iti dai seama ce pacat ar face, daca te-ar lasa sa te impartasesti cu pacate nespuse? impartasanie poate fi miere sau foc.
nu stiu daca exista grade de comparatie, sau de inferioritate/superioritate in credinta. esti sau nu esti credincios, punct. in schimb poti avea mai multe sau mai putine pacate decat altii, asta da.

Last edited by anaana71; 22.01.2010 at 10:21:43.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce rugaciune spunem pt servici nou? Mirela0110 Generalitati 7 21.11.2011 15:35:25
cat de puternic este satana pana la urma? victortiti89 Generalitati 20 16.06.2011 19:33:03
ce s-a intamplat pana la urma? victortiti89 Din Noul Testament 1 20.05.2011 08:49:05
De ce ne temem sa-I spunem numele ? Mihnea Dragomir Intrebari utilizatori 17 27.02.2011 12:56:05
Ce este pana urma adevarata credinta? annajanette Generalitati 21 17.06.2010 08:52:08