![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai unii de prin Italia, Danemarca, Spania...cam stiu despre ce este vorba
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
poi si eu stiu....dar daca s-a ajuns sa li se faca si poeziiiiii...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca e la propriu. Intreg fragmentul se refera la IMAGINEA pe care o are Europa despre noi, nu neaparat la ceea ce suntem intr-adevar. Iar imaginea pe care o are, si felul in care suntem tratati e concluzionata chiar in ultima fraza "rangul intre rom si caine". Rangul asta il avem in Europa, asta-i mesajul, nu-i nevoie de umor aici
![]()
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Dar pana la urma este lasat la nivelul cititorului sa decida daca aceasta imagine este autentica sau nu...
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
tocmai Anna....cei de afara au ce parere au si ce imagine au....facem si poezii pe tema asta? eu una nu am simtit umorul. e o imagine urata pe care o avem, o cantam si in versuri acum?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu e umor deloc, e descrierea unei realitati (descriere...sarac cuvant dar nu gasesc altul). Poeziile nu sunt doar fluturasi si inimioare (vezi Bacovia...)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
F. bine spus...
|
|||
|
|||
![]()
asta e, un cantec de jale....cu toate ca prefer Bacovia. trimiterea la topicul "sa radem.." nu am inteles-o insa. pt ca sunt 2 chestii diferite....acolo e o parodie ...si au sarit multi si pe tine si pe mine, iar aici e cu totul altceva, ceva ce eu personal nu "gust". probabil ca te refereai ca nu se intelege sensul....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Odata ajunsi LA TINTA sa fiti siguri ca inapoi nu se mai uita asa cum sugereaza poetic acest om lipsit de respect "Camasa rece a strainatatii?" o fi la inceput, ca peste tot unde incepi dar odata INCALZITA sa fie sigur ca nu se mai intoarce la mizeria morala si culturala din tara ...ce sa spun numai ei senatorii, poetii si parlamentarii umbla cu tinte precise prin Europa, la schiat si cumparaturi pentru nevestele isterizate, restul fraieiretului umbla sa fure sa siluiasca si sa-i faca pe ei de rusine... nesimtirea acestor "drepti" este mare. ...sunt sate intregi plecate cu mic cu mare la munca CINSTITA si el ii baga pe toti in aceeasi oala cu romii ? despre ei de ce nu cinta? pentru ca nu se vinde?...in ochii mei ramine un ordinar ca si multi altii care intorc bani pe lopata din denigrarea muncii cinstite(regizori, actori, scriitorasi)...sau termenul nesimtit folosit de politicieni ,...de capsunar?..cita lipsa de respect, incredibil!!! Last edited by andreicozia; 05.11.2009 at 17:03:55. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mari Romani | lore86 | Generalitati | 31 | 31.07.2013 18:30:46 |
Mentalitatea la romani | costel | Generalitati | 13 | 12.03.2012 22:04:33 |
Talentatii romani | Scotianul | Generalitati | 18 | 13.02.2012 19:25:31 |
ipocrizia la romani | Mari28 | Generalitati | 1 | 11.02.2011 16:21:17 |
ROMÁNI NEDREPTATITI | C-tin | Teologie si Stiinta | 16 | 12.01.2009 21:45:14 |
|