Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2009, 16:33:01
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanouela Vezi mesajul
dar de "Furam si siluim" ce zici???? ca eu am umor....
Pai unii de prin Italia, Danemarca, Spania...cam stiu despre ce este vorba
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 16:35:51
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Pai unii de prin Italia, Danemarca, Spania...cam stiu despre ce este vorba
poi si eu stiu....dar daca s-a ajuns sa li se faca si poeziiiiii...
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 16:37:13
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Nu cred ca e la propriu. Intreg fragmentul se refera la IMAGINEA pe care o are Europa despre noi, nu neaparat la ceea ce suntem intr-adevar. Iar imaginea pe care o are, si felul in care suntem tratati e concluzionata chiar in ultima fraza "rangul intre rom si caine". Rangul asta il avem in Europa, asta-i mesajul, nu-i nevoie de umor aici ci doar de capacitatea de a intelege artificiile artistice. O poezie nu merge dupa aceleasi reguli dupa care conversam cand cumparam mere la piatza...

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 16:38:04
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Dar pana la urma este lasat la nivelul cititorului sa decida daca aceasta imagine este autentica sau nu...

Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 16:42:31
Senior Member

Implicit

tocmai Anna....cei de afara au ce parere au si ce imagine au....facem si poezii pe tema asta? eu una nu am simtit umorul. e o imagine urata pe care o avem, o cantam si in versuri acum?
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 16:44:09
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Nu e umor deloc, e descrierea unei realitati (descriere...sarac cuvant dar nu gasesc altul). Poeziile nu sunt doar fluturasi si inimioare (vezi Bacovia...)

Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 16:45:18
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanouela Vezi mesajul
tocmai Anna....cei de afara au ce parere au si ce imagine au....facem si poezii pe tema asta? eu una nu am simtit umorul. e o imagine urata pe care o avem, o cantam si in versuri acum?
...dar mie mi s-a parut cantec de jale mai mult
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 16:49:05
Anna Anna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
...dar mie mi s-a parut cantec de jale mai mult
F. bine spus...

Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 16:57:24
Senior Member

Implicit

asta e, un cantec de jale....cu toate ca prefer Bacovia. trimiterea la topicul "sa radem.." nu am inteles-o insa. pt ca sunt 2 chestii diferite....acolo e o parodie ...si au sarit multi si pe tine si pe mine, iar aici e cu totul altceva, ceva ce eu personal nu "gust". probabil ca te refereai ca nu se intelege sensul....
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 17:00:09
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Andreicozia, nu vorbeste absolut deloc despre zilierii romani care lucreaza in Europa. Sa o luam babeste, ca voi nu va prindeti, ca la topicul "Sa radem putin..."

Umblăm prin Europa fără țintă / Ca niște zilieri de azi pe mâine

Deci e vorba de o figura de stil numita comparatie. Care e subiectul? Noi (nu zilierii). Deci e vorba despre noi, care umblam fara tinta. Un zilier de azi pe maine e o persoana care lucreaza intr-o zi intr-un loc, intr-o zi in altul. Poetul n-are nici o treaba cu zilierii de azi pe maine. Are treaba cu noi, care umblam fara tinta adica nu ne stabilim, nu suntem statornici, suntem nelinistiti, ba intr-un loc ba in altul

Cand o sa citesti undeva comparatia "bea ca un porc" tu o sa te revolti ca se jigneste porcul si ca doar porcul nu e bautor?

Cititi cu atentie si incercati sa patrundeti sensul, nu sa vedeti acolo ceva ce nu e, numai de dragul de a va scarbi sau scandaliza.
Pe mine personal ma deranjeaza foarte mult acesta denigrare venita din partea unui imbuibat al comunismului care are tupeul sa critice pe cei care da, intradevar, se lupta sa-si ATINGA TINTA de a ajunge undeva unde va fi respectata munca lui. Intrebati-o pe Doamna Petite Le moac daca mde ex. ar mai cotempla la a se rupe de tinta ei din Franta si s-ar mai intoarce sa predea la o scoala in Romania, la bataia de joc din tara?

Odata ajunsi LA TINTA sa fiti siguri ca inapoi nu se mai uita asa cum sugereaza poetic acest om lipsit de respect

"Camasa rece a strainatatii?" o fi la inceput, ca peste tot unde incepi dar odata INCALZITA sa fie sigur ca nu se mai intoarce la mizeria morala si culturala din tara

...ce sa spun numai ei senatorii, poetii si parlamentarii umbla cu tinte precise prin Europa, la schiat si cumparaturi pentru nevestele isterizate, restul fraieiretului umbla sa fure sa siluiasca si sa-i faca pe ei de rusine... nesimtirea acestor "drepti" este mare.

...sunt sate intregi plecate cu mic cu mare la munca CINSTITA si el ii baga pe toti in aceeasi oala cu romii ?
despre ei de ce nu cinta? pentru ca nu se vinde?...in ochii mei ramine un ordinar ca si multi altii care intorc bani pe lopata din denigrarea muncii cinstite(regizori, actori, scriitorasi)...sau termenul nesimtit folosit de politicieni ,...de capsunar?..cita lipsa de respect, incredibil!!!

Last edited by andreicozia; 05.11.2009 at 17:03:55.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mari Romani lore86 Generalitati 31 31.07.2013 18:30:46
Mentalitatea la romani costel Generalitati 13 12.03.2012 22:04:33
Talentatii romani Scotianul Generalitati 18 13.02.2012 19:25:31
ipocrizia la romani Mari28 Generalitati 1 11.02.2011 16:21:17
ROMÁNI NEDREPTATITI C-tin Teologie si Stiinta 16 12.01.2009 21:45:14