Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2017, 00:26:52
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Ce mi-e dat să citesc aici?! Să înțeleg că sunt o urâtă pentru că duhovnicul meu n-a fost niciodată aspru cu mine (adică să mă facă să plâng)? Mare e forumul ăsta, Doamne... :))
Vechi 31.10.2017, 07:48:30
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
majoritatea covârșitoare a duhovnicilor vor să scape de orice le-ar putea pricinui sminteală din sfera aceea, spovedania nu este flirt.
Asta nu justifică asprimea unui duhovnic. Nu fiind aspru cu aproapele scapi de patimile din tine. A nu se înțelege greșit că nu sunt cazuri în care este justificată asprimea duhovnicului.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2017, 08:08:11
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
De ce la adventiști așa se practică ?
Cel mai probabil nu asta e explicația, majoritatea covârșitoare a duhovnicilor vor să scape de orice le-ar putea pricinui sminteală din sfera aceea, spovedania nu este flirt.
de unde sa stiu eu cum e la adventisti?

inteleg ca presupunerea mea e corecta.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2017, 12:11:54
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Asta nu justifică asprimea unui duhovnic. Nu fiind aspru cu aproapele scapi de patimile din tine. A nu se înțelege greșit că nu sunt cazuri în care este justificată asprimea duhovnicului.
Insinuarea cu bombița sexy nu-mi aparține, eu i-am răspuns lui n-am justificat în acel pasaj citat de tine asprimea, ba chiar astfel de persoane sunt evitate nu prin asprime, ci prin faptul că nu sunt primite de unii duhovnici la spovedanie, dacă aceștia văd că nu este voință de îndreptare.
Iar majoritatea covârșitoare nu cheamă la spovedanie pentru flirt, asta am vrut să spun, se feresc să devină prea familiari ori de ispite care le-ar putea periclita preoția.

Probabil nici nu mai insista să o spovedească dacă nu-i convenea ținuta pe care o are și nu asta e explicația pentru asprime în cazul ei, nici ea n-a zis că asta ar fi cauza.
Vechi 31.10.2017, 16:17:37
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Eu nu am zis nimic de tinuta!

Numai si numai faptul ca iei in considerare posibilitatea ca preotul sa fie influentat de aspectul fizic al unui enorias spune enorm! Sper ca astfel de cazuri sa fie foarte putine.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2017, 18:44:56
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum Vezi mesajul
Ce mi-e dat să citesc aici?! Să înțeleg că sunt o urâtă pentru că duhovnicul meu n-a fost niciodată aspru cu mine (adică să mă facă să plâng)? Mare e forumul ăsta, Doamne... :))
Sau poate din contra 😅
Acum depinde ce a văzut /spovedit înaintea ta...Dacă au fost 10 Babe rapciugoase, sau 10 fete de liceu. ..si nu doar ca aspect, depinde și ce a auzit...Dacă babele au fost mai evlavioase, si tu mai putin, va fi mai aspru cu tine; în caz contrar, va fi mai îngăduitor.
Glumeam desigur. Fiecare ar trebui judecat după valoarea și puterile lui. Și așteptările pe care le are de la el...
Reply With Quote
Vechi 02.11.2017, 19:17:15
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Sper și eu că ai glumit. :)) Nu mă face să mă simt bătrână la 22, anul ăsta a fost pentru prima dată când ziua de naștere nu m-a prins în criză că îmi trece viața.
Vechi 08.11.2017, 17:18:27
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Oh, îmi cer scuze...am.crezut ca ești cam de seama mea... (.adică undeva intre liceu și pensie &#128517...dar la 22 e chiar floarea vârstei, mult mai bine ca în liceu...Dacă s-ar putea opri timpul în loc aici ar fi momentul intre 20-25.... Dacă duhovnicul nu este dur cu tine nu înseamnă ca nu ești frumoasa ci ca ești așa cum trebuie( Bună, cuminte, ascultătoare etc). Sau ca nu e stilul lui sa fie dur.
Fiecăruia dintre noi îi harazeste Dumnezeu (sau asa ne alegem, "atragem") persoana potrivita intr-un scop sau altul ( duhovnic, profesor, medic, chiar sot).
Probabil ca relația cu duhovnicul ar trebui sa fie la fel de strânsă și de sacra ca și cea cu soțul; nu ar trebui sa îl schimbam decât pentru motive foarte foarte întemeiate ( sau dacă moare ca nu putem sta fara). Și când îl alegem trebuie sa existe o " atractie", trebuie sa îl ascultam c slujește cum predica, poate mai îi punem niște întrebări, mai stăm de vorba sa vedem cum rezonam, dar, de principiu, atunci xand ne trebuie duhovnic de baza este rugăciunea noastră către Dumnezeu pentru a-l găsi pe cel potrivit noua. Și evident căutarea activa prin participarea la slujbe, ca de acasa nu vine sa ne ia sau sa ne tragă de mânecă pe strada...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau sa imi schimb religia erwin84 Botezul 78 19.09.2014 08:02:15
Schimb de carti Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 14 31.08.2011 10:02:40
Schimb de Carte Ortodoxă stefania2011 Stiri, actualitati, anunturi 0 25.06.2011 12:41:09
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07