Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2010, 15:30:00
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Nu vreau sa dau nastere unor polemici care oricum nu aduc pace, dar vreau sa va rog, pe cei care aveti posibilitatea, sa urmariti diseara in reluare emisiunea care a fost aseara.
Nu sunt un pasionat al emisiunilor lui, dar aseara am nimerit una dintre acele emisiuni cu care toti avem ceva in comun. S-a vorbit despre secretele de la Fatima (pe care ani in sir mi-am dorit sa le aflu, iar de curand se pare ca au fost in sfarsit dezvaluite, si doar unul a mai ramas sa se infaptuiasca, intrucat celelalte doua au avut deja loc) s-a vorbit despre multele aparitii filmate ale Sf. Fecioare, s-a vorbit despre zecile de imagini ale icoanelor sau statuilor care plang cu mir sau lacrimi de sange, s-a vorbit despre cele 7 biserici crestine care vor ramane (conform proorocirilor cunoscute si pe forumul nostru), si multe, foarte multe lucruri deosebite s-au mai spus. In acelasi timp veti avea posibilitatea sa aflati si alte surse de unde va puteti documeta in acest sens.
Nu va cere nimeni sa acceptati mai mult decat vrea sufletul vostru sa accepte. Doar sa va spuneti "Doamne, ajuta-ma sa inteleg si sa fac dupa voia Ta, alunga ura si rautatea din sufletul meu si da-mi intelepciunea Adevarului Tau!" Nu vreau sa va inversunati din nou impotriva celorlalte biserici care NU sunt ortodoxe. NU vreau sa spuneti ca acele minuni vin de la diavol si nu de la Dumnezeu. Goliti-va sufletul de rautate si acceptati faptul ca in toata lumea asta traiesc oameni ca si noi, si care au aceleasi drepturi si aceeasi trecere catre dragostea Tatalui Ceresc.

Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa ne lumnieze.
De ce nu urmariti mai degraba emisiunea duhovnicul de la mizul noptii. Personal m-am cam saturat sa tot aud teorii si para teorii care defapt nu lamuresc nimica, ba dimpotriva accentuiaza grozavia misterului.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 16:48:02
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
De ce nu urmariti mai degraba emisiunea duhovnicul de la mizul noptii. Personal m-am cam saturat sa tot aud teorii si para teorii care defapt nu lamuresc nimica, ba dimpotriva accentuiaza grozavia misterului.
Bine spus. Chiar daca ma indoiesc de faptul ca parintele Vasile Gavrila, reuseste sa adune in fata televizorului tot atatea persoane ca si Oreste, am certitudinea, ca izbuteste, spre deosebire de acesta, prin experientele si sfaturile sale duhovnicesti, sa mangaie si sa apropie de Dumnezeu, mult mai multe suflete.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 17:29:36
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Dar,poate urmarim si acea emisiune.De ce,una trebuie sa o excluda pe cealalta?
Vechi 20.03.2010, 17:11:42
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

emisiunea lui Oreste cred ca se adreseaza acelor oameni(nu putini)..care au o sete de paranormal si ocult in general..si care devoreaza ori-ce..din ori-ce cultura religie etc..doar pentru ca le place misterul..si raspunsurile cat mai comlicate..Despre Fatima sa nu uitam ca biserica de la Roma are un organ de propaganda si manipulare bine dezvoltat..asa ca nu putem fi siguri ca mesajele au fost intocmai..desi totul ne indeamna sa credem ca asa a fost.Nu ma uit la Oreste pentru ca in afara de faptul ca-mi par o adunatura de oameni care spun pur si simplu bazaconii..el insusi nu pare interesat decat de rating..mai putin de ce se discuta acolo..
Reply With Quote
Vechi 22.03.2010, 11:08:25
flyaway9112002 flyaway9112002 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.08.2009
Locație: Germania
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Cand eram inca in liceu am citit o carte foarte interesanta: Minuni si false minuni - Mihail Urzica, care analizeaza cateva fenomene cu caracter de "minuni religioase". Pe vremea aia nu stiam prea multe dar cred ca si-a facut treaba atat de bine ca apoi de cate ori citeam reportaje, carti, sau orice cu tot felul de fenomene intelegeam mai usor treburile.
De ce se intampla? Cum arata? Care este mesajul? Exista puncte comune cu dogmatica bisericii? etc etc.... multe asemenea se explica in carte.E buna pentru cei care inca mai cred ca orice minune care aduce oameni la biserica e de la Dumnezeu.
Nu intelegeti gresit, sunt multi alti Sfinti Parinti care au expus problema mai amplu si poate chiar mai bine. Pentru mine cartea asta fost prima.
Tot de Mihai Urzica si cartea "Biserica si viermii cei neadormiti sau cum lucreaza taina faradelegii in lume" in care se explica foarte clar care e scopul acestor "minuni", vorbeste chiar si despre aparitiile de la Fatima,despre promovarea cultului "inimii neprihanite".Explicatii clare si la obiect.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 14:00:03
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit Oreste, doctorand in teologie ortodoxa

Vizitand blogul lui Claudiu Tarziu mi-a fost dat sa aflu: "Oreste Teodorescu, partea "spirituală" a cuplului de animatori tv "Mircea Badea & Oreste" de altă dată, a anunțat că urmează studii teologice. <<Am devenit doctorand la Teologie, catedra de drept canonic de la Universitatea Ovidiu din Constanta. Teza pe care o voi pregati sub coordonarea prof. univ. dr. Nicolae V. Dura si cu sprijinul Arhiepiscopului Tomisului, Inaltpreasfintia sa Teodosie Petru se numeste: Dialog teologic intre crestinism si islam-considerente ecleziastico-canonice>> - scrie el pe Facebook."
Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 14:11:49
Elesya Elesya is offline
Banned

Data înregistrării: 08.10.2010
Locație: intre doua nemuriri
Implicit De acord

Citat:
Nu vreau sa dau nastere unor polemici care oricum nu aduc pace, dar vreau sa va rog, pe cei care aveti posibilitatea, sa urmariti diseara in reluare emisiunea care a fost aseara.
Nu sunt un pasionat al emisiunilor lui, dar aseara am nimerit una dintre acele emisiuni cu care toti avem ceva in comun. S-a vorbit despre secretele de la Fatima (pe care ani in sir mi-am dorit sa le aflu, iar de curand se pare ca au fost in sfarsit dezvaluite, si doar unul a mai ramas sa se infaptuiasca, intrucat celelalte doua au avut deja loc) s-a vorbit despre multele aparitii filmate ale Sf. Fecioare, s-a vorbit despre zecile de imagini ale icoanelor sau statuilor care plang cu mir sau lacrimi de sange, s-a vorbit despre cele 7 biserici crestine care vor ramane (conform proorocirilor cunoscute si pe forumul nostru), si multe, foarte multe lucruri deosebite s-au mai spus. In acelasi timp veti avea posibilitatea sa aflati si alte surse de unde va puteti documeta in acest sens.
Nu va cere nimeni sa acceptati mai mult decat vrea sufletul vostru sa accepte. Doar sa va spuneti "Doamne, ajuta-ma sa inteleg si sa fac dupa voia Ta, alunga ura si rautatea din sufletul meu si da-mi intelepciunea Adevarului Tau!" Nu vreau sa va inversunati din nou impotriva celorlalte biserici care NU sunt ortodoxe. NU vreau sa spuneti ca acele minuni vin de la diavol si nu de la Dumnezeu. Goliti-va sufletul de rautate si acceptati faptul ca in toata lumea asta traiesc oameni ca si noi, si care au aceleasi drepturi si aceeasi trecere catre dragostea Tatalui Ceresc.

Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa ne lumnieze.

Ai dreptate Omule Bun...Si eu urmaresc unele din emisiunile lui Oreste ...Iar ceea ce afirmi tu in aceasta postare denota inca o data ca de oriunde putem lua cea ce este folositor sufletului...
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 14:37:22
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Pe mine ma amuza emisiunea aia. Asemenea amalgam de mistica, teorii ale conspiratiei, ezoterism, ocultism, new age, teologie si ineptii rar mi-a fost dat sa vad. Este o salata, o varza mototolita cu pretentii de emisiune intru "emanciparea sufletului", exclusiv destinata credulilor si celor care nu au rabdarea necesara si nici interesul de a-si pune in mod natural intrebari in privinta subiectelor prezentate. E o emisiune pentru cei ce nu vor sa fie indusi in confuzie de fapte si vor sa fie lasati sa creada ce vor sa creda.

De moderator ce sa mai zic? A reusit sa treaca printr-o oarecare transformare, de la un tip penibil cu glume de santier care prezenta emisiuni matinale, la un "initiat" in nimic, un parvenit al obscurantismului.

Invitatii? Sa fim seriosi. Copilul "maestru", fiica prezentatorului, generalul securisto-ozenist, profesori dubiosi, prezicatoare si clarvazatoare schizofrenice etc. O menajerie ce defileaza pe micile noastre ecrane la B1 TV.

Uitati-va, uitati-va dragi oameni, ca multe aveti de invatat de la Oreste.

Edit: poate voi, ca si crestini, o sa va puneti candva intrebarea: de ce oare nu a aparut pana acum nici un preot, nici un calugar, nici un reprezentant oficial al BOR in emisiune?

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.

Last edited by horatiu.miron; 12.10.2010 at 14:40:55.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 16:20:54
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Pe mine ma amuza emisiunea aia. Asemenea amalgam de mistica, teorii ale conspiratiei, ezoterism, ocultism, new age, teologie si ineptii rar mi-a fost dat sa vad. Este o salata, o varza mototolita cu pretentii de emisiune intru "emanciparea sufletului", exclusiv destinata credulilor si celor care nu au rabdarea necesara si nici interesul de a-si pune in mod natural intrebari in privinta subiectelor prezentate. E o emisiune pentru cei ce nu vor sa fie indusi in confuzie de fapte si vor sa fie lasati sa creada ce vor sa creda.

De moderator ce sa mai zic? A reusit sa treaca printr-o oarecare transformare, de la un tip penibil cu glume de santier care prezenta emisiuni matinale, la un "initiat" in nimic, un parvenit al obscurantismului.

Invitatii? Sa fim seriosi. Copilul "maestru", fiica prezentatorului, generalul securisto-ozenist, profesori dubiosi, prezicatoare si clarvazatoare schizofrenice etc. O menajerie ce defileaza pe micile noastre ecrane la B1 TV.

Uitati-va, uitati-va dragi oameni, ca multe aveti de invatat de la Oreste.

Edit: poate voi, ca si crestini, o sa va puneti candva intrebarea: de ce oare nu a aparut pana acum nici un preot, nici un calugar, nici un reprezentant oficial al BOR in emisiune?
Cu astfel de mesaje ma tem ca vei ajunge in curand sa faci o lista luuunga cu useri din ce in ce... mai vechi. Sper totusi sa nu te fi plictisit de acest nick si sa cauti un motiv sa ti-l inoiesti!
Daca ai inteles ca cineva face reclama la emisiunea lui Oreste, cred ca te-ai grabit. Cu un minim de atentie ai fi sesizat ceea ce a sesizat toata lumea (mai putin tu): era vorba atunci de "Minunile Sfintei Fecioare". Iar emisiunea respectiva a fost cu adevarat interesanta, spre deosebire de aproape toate celelalte. Cat despre convingerea ta ca nu a avut niciodata invitati preoti sau calugari, eu zic sa te mai gandesti. Daca nu i-am vazut noi care nu tinem o evidenta stricta a invitatilor sau a emisiunilor, asta nu inseamna ca ei n-au existat. In plus, consider chiar o provocare pentru Biserica Ortodoxa, pentru a solicita o seara speciala ca sa puna lucrurile in lumina lor. Sunt convins ca Oreste nu ar refuza, ci dimpotriva. Mai mult chiar: am inteles ca intre el si unul dintre invitati (cred ca cel pe care-l numesti securisto-ozenist care si mie imi starneste ceva intre mila si nedumerire) s-a dezlantuit intr-o seara o adevarata disputa, cu privire la rolul si locul Mantuitorului in sufletele noastre. In tot raul, exista si un bine cat de mic. Ei, pe acela trebuie sa-l cautam si sa-l culegem cu atentie!...
Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 16:48:16
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Cu astfel de mesaje ma tem ca vei ajunge in curand sa faci o lista luuunga cu useri din ce in ce... mai vechi. Sper totusi sa nu te fi plictisit de acest nick si sa cauti un motiv sa ti-l inoiesti!
Daca ai inteles ca cineva face reclama la emisiunea lui Oreste, cred ca te-ai grabit. Cu un minim de atentie ai fi sesizat ceea ce a sesizat toata lumea (mai putin tu): era vorba atunci de "Minunile Sfintei Fecioare". Iar emisiunea respectiva a fost cu adevarat interesanta, spre deosebire de aproape toate celelalte. Cat despre convingerea ta ca nu a avut niciodata invitati preoti sau calugari, eu zic sa te mai gandesti. Daca nu i-am vazut noi care nu tinem o evidenta stricta a invitatilor sau a emisiunilor, asta nu inseamna ca ei n-au existat. In plus, consider chiar o provocare pentru Biserica Ortodoxa, pentru a solicita o seara speciala ca sa puna lucrurile in lumina lor. Sunt convins ca Oreste nu ar refuza, ci dimpotriva. Mai mult chiar: am inteles ca intre el si unul dintre invitati (cred ca cel pe care-l numesti securisto-ozenist care si mie imi starneste ceva intre mila si nedumerire) s-a dezlantuit intr-o seara o adevarata disputa, cu privire la rolul si locul Mantuitorului in sufletele noastre. In tot raul, exista si un bine cat de mic. Ei, pe acela trebuie sa-l cautam si sa-l culegem cu atentie!...
Asta ar fi culmea, sa fiu banat pentru ca am zis de dulce impotriva unei emisiuni vadit anticrestina. Dar poti sa speri, daca asta te incalzeste. Ateismul este pentru unii crestini mai greu de digerat ca ineptiile lui Oreste, poate esti unul din acestia.

Chiar daca era vorba despre o singura emisiune care unora li s-a parut "buna", "perla din balegar" sau cum vreti s-o numiti, tocmai eu, ateul, ma vad nevoit sa trag un semnal de alarma. Maine-poimaine vreun crestin mai slab in credinta gaseste perle si in balegarul lasat in urma de yoga, sau poate de new age sau chiar chiromantie. Drumul spre iad e pavat cu intentii bune, cum se zice. Mai are rost sa mentionez cat de superstitios e romanul? Ca se duce duminica la biserica si in restul saptamanii nu-si poate incepe ziua fara horoscop? Mare dreptate avea Sadoveanu in Baltagul, cu Vitoria Lipan care lasa pomeni la popa dar face si o vizita la vrajitoare, ca sa impace si pe unu' si pe celalalt. Zeci de ani mai tarziu, poporul roman e culiseaza intre aceleasi extreme, altfel nu se explica apetitul sau pentru emisiuni de tip Codul lui Oreste.

Sau poate sunteti preocupati de propasirea spirituala a lui Oreste Teodorescu ori a invitatului sau securist. Caz in care... ce sa spun? Nimic mai crestin. Insa raman la parerea ca nu e bine ca un ortodox sa se uite la astfel de emisiuni - daca exista ceva ce detest mai mult decat religia sunt pseudo-subiectele prezentate in emisiunea lui Oreste.

Edit: cam darz aparati acea latura de emisiune, sa inteleg ca sunteti fascinat de cele prezentate in ea? Nu de alta, dar trecand in revista mesajele dumneavoastra de pe forum pare ca sunteti exact genul de persoana cu gusturi pentru tot felul de prostii conspirationiste. Si, evident, "crestin" in acelasi timp. Nu o luati personal, sunt si sceptic, nu doar ateu, asa as discuta cu orice membru al fan clubului domnului Teodorescu.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.

Last edited by horatiu.miron; 12.10.2010 at 16:51:52.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce parere aveti despre emisiunea si cartea lui Oreste? alexdu Generalitati 47 22.01.2013 10:22:31
Oreste Teodorescu Andrei B. Generalitati 33 28.07.2011 08:15:26
Codul lui Moise... silverstar Generalitati 8 30.01.2009 22:25:04
Codul lui Da Vinci... anyyacory Despre Biserica Ortodoxa in general 99 09.07.2008 08:28:39