![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine spus. Chiar daca ma indoiesc de faptul ca parintele Vasile Gavrila, reuseste sa adune in fata televizorului tot atatea persoane ca si Oreste, am certitudinea, ca izbuteste, spre deosebire de acesta, prin experientele si sfaturile sale duhovnicesti, sa mangaie si sa apropie de Dumnezeu, mult mai multe suflete.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar,poate urmarim si acea emisiune.De ce,una trebuie sa o excluda pe cealalta?
|
|||
|
|||
![]()
emisiunea lui Oreste cred ca se adreseaza acelor oameni(nu putini)..care au o sete de paranormal si ocult in general..si care devoreaza ori-ce..din ori-ce cultura religie etc..doar pentru ca le place misterul..si raspunsurile cat mai comlicate..Despre Fatima sa nu uitam ca biserica de la Roma are un organ de propaganda si manipulare bine dezvoltat..asa ca nu putem fi siguri ca mesajele au fost intocmai..desi totul ne indeamna sa credem ca asa a fost.Nu ma uit la Oreste pentru ca in afara de faptul ca-mi par o adunatura de oameni care spun pur si simplu bazaconii..el insusi nu pare interesat decat de rating..mai putin de ce se discuta acolo..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Vizitand blogul lui Claudiu Tarziu mi-a fost dat sa aflu: "Oreste Teodorescu, partea "spirituală" a cuplului de animatori tv "Mircea Badea & Oreste" de altă dată, a anunțat că urmează studii teologice. <<Am devenit doctorand la Teologie, catedra de drept canonic de la Universitatea Ovidiu din Constanta. Teza pe care o voi pregati sub coordonarea prof. univ. dr. Nicolae V. Dura si cu sprijinul Arhiepiscopului Tomisului, Inaltpreasfintia sa Teodosie Petru se numeste: Dialog teologic intre crestinism si islam-considerente ecleziastico-canonice>> - scrie el pe Facebook."
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai dreptate Omule Bun...Si eu urmaresc unele din emisiunile lui Oreste ...Iar ceea ce afirmi tu in aceasta postare denota inca o data ca de oriunde putem lua cea ce este folositor sufletului... Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Pe mine ma amuza emisiunea aia. Asemenea amalgam de mistica, teorii ale conspiratiei, ezoterism, ocultism, new age, teologie si ineptii rar mi-a fost dat sa vad. Este o salata, o varza mototolita cu pretentii de emisiune intru "emanciparea sufletului", exclusiv destinata credulilor si celor care nu au rabdarea necesara si nici interesul de a-si pune in mod natural intrebari in privinta subiectelor prezentate. E o emisiune pentru cei ce nu vor sa fie indusi in confuzie de fapte si vor sa fie lasati sa creada ce vor sa creda.
De moderator ce sa mai zic? A reusit sa treaca printr-o oarecare transformare, de la un tip penibil cu glume de santier care prezenta emisiuni matinale, la un "initiat" in nimic, un parvenit al obscurantismului. Invitatii? Sa fim seriosi. Copilul "maestru", fiica prezentatorului, generalul securisto-ozenist, profesori dubiosi, prezicatoare si clarvazatoare schizofrenice etc. O menajerie ce defileaza pe micile noastre ecrane la B1 TV. Uitati-va, uitati-va dragi oameni, ca multe aveti de invatat de la Oreste. Edit: poate voi, ca si crestini, o sa va puneti candva intrebarea: de ce oare nu a aparut pana acum nici un preot, nici un calugar, nici un reprezentant oficial al BOR in emisiune?
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. Last edited by horatiu.miron; 12.10.2010 at 14:40:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ai inteles ca cineva face reclama la emisiunea lui Oreste, cred ca te-ai grabit. Cu un minim de atentie ai fi sesizat ceea ce a sesizat toata lumea (mai putin tu): era vorba atunci de "Minunile Sfintei Fecioare". Iar emisiunea respectiva a fost cu adevarat interesanta, spre deosebire de aproape toate celelalte. Cat despre convingerea ta ca nu a avut niciodata invitati preoti sau calugari, eu zic sa te mai gandesti. Daca nu i-am vazut noi care nu tinem o evidenta stricta a invitatilor sau a emisiunilor, asta nu inseamna ca ei n-au existat. In plus, consider chiar o provocare pentru Biserica Ortodoxa, pentru a solicita o seara speciala ca sa puna lucrurile in lumina lor. Sunt convins ca Oreste nu ar refuza, ci dimpotriva. Mai mult chiar: am inteles ca intre el si unul dintre invitati (cred ca cel pe care-l numesti securisto-ozenist care si mie imi starneste ceva intre mila si nedumerire) s-a dezlantuit intr-o seara o adevarata disputa, cu privire la rolul si locul Mantuitorului in sufletele noastre. In tot raul, exista si un bine cat de mic. Ei, pe acela trebuie sa-l cautam si sa-l culegem cu atentie!... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chiar daca era vorba despre o singura emisiune care unora li s-a parut "buna", "perla din balegar" sau cum vreti s-o numiti, tocmai eu, ateul, ma vad nevoit sa trag un semnal de alarma. Maine-poimaine vreun crestin mai slab in credinta gaseste perle si in balegarul lasat in urma de yoga, sau poate de new age sau chiar chiromantie. Drumul spre iad e pavat cu intentii bune, cum se zice. Mai are rost sa mentionez cat de superstitios e romanul? Ca se duce duminica la biserica si in restul saptamanii nu-si poate incepe ziua fara horoscop? Mare dreptate avea Sadoveanu in Baltagul, cu Vitoria Lipan care lasa pomeni la popa dar face si o vizita la vrajitoare, ca sa impace si pe unu' si pe celalalt. Zeci de ani mai tarziu, poporul roman e culiseaza intre aceleasi extreme, altfel nu se explica apetitul sau pentru emisiuni de tip Codul lui Oreste. Sau poate sunteti preocupati de propasirea spirituala a lui Oreste Teodorescu ori a invitatului sau securist. Caz in care... ce sa spun? Nimic mai crestin. Insa raman la parerea ca nu e bine ca un ortodox sa se uite la astfel de emisiuni - daca exista ceva ce detest mai mult decat religia sunt pseudo-subiectele prezentate in emisiunea lui Oreste. Edit: cam darz aparati acea latura de emisiune, sa inteleg ca sunteti fascinat de cele prezentate in ea? Nu de alta, dar trecand in revista mesajele dumneavoastra de pe forum pare ca sunteti exact genul de persoana cu gusturi pentru tot felul de prostii conspirationiste. Si, evident, "crestin" in acelasi timp. Nu o luati personal, sunt si sceptic, nu doar ateu, asa as discuta cu orice membru al fan clubului domnului Teodorescu.
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. Last edited by horatiu.miron; 12.10.2010 at 16:51:52. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti despre emisiunea si cartea lui Oreste? | alexdu | Generalitati | 47 | 22.01.2013 10:22:31 |
Oreste Teodorescu | Andrei B. | Generalitati | 33 | 28.07.2011 08:15:26 |
Codul lui Moise... | silverstar | Generalitati | 8 | 30.01.2009 22:25:04 |
Codul lui Da Vinci... | anyyacory | Despre Biserica Ortodoxa in general | 99 | 09.07.2008 08:28:39 |
|