![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
iosif
"Ceea ce spui este un produs al ratiunii", intre ratiune si inchipuiri este o diferenta. "Ratiunii inca ii scapa foarte multe", ceea ce omul nu cunoaste nu are nici o relatie cu religia si zeii. "Credinta este supra-rationala", in bine si natural ar fi al fel? "Sunt o multime de lucruri pe care inca nu le putem explica", posibilitatile de cunoastere cresc, ceea ce nu se poate cunoaste, pentru ca prea indepartat, nu inseamna zeu, ci fizica si matematica. Filozofia binelui poate exista fara simboluri supranaturale care ar influenta omaenii. |
|
|||
|
|||
![]()
Iosif, tu nu vezi ca Parintii s-au luptat atât sa pastreze învatatura Bisericii drepte si acum vin acesti ecumenisti, între care si tu, care sustineti ca unitatea confesionala ar fi un ideal. De ce nu renunta catolicii la ce îi deosebeste de ortodocsi?
Cumva tu crezi în primatul papei si alte învataturi catolice? |
|
|||
|
|||
![]()
Si cu constructia de biserici ,tot asa .... tactica pura . Se construieste pe afara ca sa ae darame innauntru . Doar se simte de la o posta ce sa mai vorbim .
Si vorbeam de o "anumita" datorie , nu ca toti sintem datori . Chiar nu stiu ce va iesi pana la urma . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce va iesi pana la urma? Eu cred ca este esential ca oamenii sa invete sa se respecte, chiar daca au credinte diferite. Ne identificam ca si crestin-ortodocsi nu prin polemici arhicunoscute, ci prin dragoste si adevar. Asta inseamna foarte clar nu renuntarea la credinta ortodoxa, ci sa invatam sa ii respectam pe ceilalti si sa evitam ororile care s-au intamplat datorita fundamentalismului religios. Daca simtim ura pentru cei din alte confesiuni, desi propovaduim dreapta credinta, traim in afara ei. Ura ne desfigureaza identitatea crestina si in aceasta tot lucrarea diavolului este. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred in nicio invatatura catolica. Cred in ceea ce propovaduieste dreapta credinta, ca de aceea ma si numesc crestin ortodox si nici sunt un sincretist asa cum ai sugerat tu. A fi ortodox nu inseamna a fi insa impotriva celorlalti, ci a fi pentru credinta adevarata, unica si inconfundabila prin fidelitatea cu care a pastrat si a transmis invataturile de credinta de la o generatie la alta. Incercari pentru restabilirea unitatii confesionale au existat si in perioada Sfintilor Parinti, asa ca n-are rost sa afirmam ca ei nu si-ar fi dorit restabilirea unitatii Bisericii. Acest ideal nu este o noutate, e insasi dorinta lui Hristos ca toti sa fie una. De ce nu renunta catolicii? Ar fi bine sa ii intreb pe ei. |
|
|||
|
|||
![]()
M-as bucura daca ti-ai folosi si numele crestin, pentru o comunicare mai personala.
Las-o balta cu comunicarea. A fi ortodox nu inseamna a fi insa impotriva celorlalti, ci a fi pentru credinta adevarata, unica si inconfundabila prin fidelitatea cu care a pastrat si a transmis invataturile de credinta de la o generatie la alta. Eu nu sunt împotriva celorlalti ci împotriva minciunii. Nu sunt ortodox fiindca m-am nascut ortodox ci fiindca la un moment dat în viata m-am adresat lui Dumnezeu fiind gata sa trec la orice religie sau ideologie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti doresc un drum plin de binecuvantari! |
|
|||
|
|||
![]()
Ce se crede despre Dumnezeu, numele zeului la evrei si ce inseamna credinta in el? La crestini si muzulmani, s-ar crede ca este o persoana care simte ca oamenii dar nu este om, fiind invizibil si inchipuit in forme de neinteles. Acest mod de gindire nu poate inlocui pe cel naturalal, omenesc, despre viata si iubire.
|
|
|||
|
|||
![]()
Omul a incercat mai tot timpul sa exprime ceva despre Dumnezeu folosind imagini omenesti. Insa Dumnezeu transcede aceste forme si ramane dincolo de materie. Hristos ne spune ca "duh este Dumnezeu" si cei ce I se inchina se cuvine sa i se inchine in duh si in adevar.
Iubirea nu sta in materie, iubirea tot in spirit sta. Dumnezeu este Iubirea, Dumnezeu este duh. Concluzia logica: iubirea este spirituala. Omul daca ar intelege izvorul iubirii, atunci acest mod de gandire i-ar fi cat se poate de natural. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Biserica ortodoxa si vrajitoarele | mihaelaflorina | Generalitati | 3 | 26.07.2011 13:01:10 |
Biserica ortodoxa sarba | Jane Says | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 29.07.2010 17:39:12 |
Vinul si Biserica ortodoxa | LapetiteMoc | Generalitati | 15 | 02.10.2009 23:26:05 |
Un penticostal in biserica ortodoxa | zoridezi | Secte si culte | 8 | 08.05.2009 07:14:10 |
|