Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2016, 23:54:57
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Stai un pic....Să nu tratăm istoria religiilor precum tratează sectele Biblia.Cand emiti o replică de genul:"cineva a vrut in mod voit paganizarea crestinismului",mie imi dai impresia ca tu nu ai văzut nici in poză tratate de istoria religiilor,dar măcar să fi citit un cuprins.Te-ai uitat la un trailer cu roxin,și nici măcar nu ai inteles tema abordată și acum vi și imi spui ca....1.Zvastica a fost venerata de toți dacii.2Atâta de smechera a fost zvastica asta ca au preulat-o creștinii,dar nu trebuia să o ia...3.Toate astea s-au întâmplat că cineva,atentie,in mod voit,asta e cea tare, a vrut să paganizez crestinismul.. No iată ,a short history of christianity,by ionel.Și asta nu e tot......Mai sunt si altele nu ionele?
Da ce ai crezut , ca cine spune astfel de argumente , oare sa nu fii citit carti despre Istoria religiilor , mozaismul , crestinismul primar , carti de Etnografie , Spiritualitatea stramosilor nostrii , etc? Altfel de unde ar avea astfel de argumente . Faptul ca ele sant spuse , deranjeaza evident pe multi , asta e.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2016, 00:06:08
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Apăi mai Ionele și eu am deviat mult pe forumul asta,dar niciodată nu m-am citat pe mine însumi.Cat despre fragnentul tau din documentarele lui roxin,slab te prezinți.Dar fiindcă vreau să fi iar catehumen la pragul ortodoxiei,îți spun doar să nu faci prozelitism lucrurilor pe care tocmai le-ai descoperit,mai bine stai,cugetă,analizează si abia după ce înțelegi emite.Îți spun asta fiindcă și eu am căzut in capcana pseudoenciclopedismului.
S i dumneata crezi ca nu am stat si cugetat , si analizat lucrurile citind carti despre credinta primilor crestini , ca tot a venit vorba si multi tot intreaba ce tot ai cu expresia ,,primii crestini,, de parca acei primii crestini nu erau la fel ca cei din secolele 3 , 4 incoace. Pai nu erau din moment ce la un moment dat crestinismul avea sa se paganizeze. Daca primii crestini au actionat ca o BARIERA , impotriva paganismului , dupa mult timp de la moartea majoritatii Apostolilor , lucrurile au stat diferit. Bariera s-a deschis . ,, Cu toate eforturile depuse Biserica crestina nu SPOREA numeric tocmai datorita faptului ca poporul , mai ales taranii nu puteau adera la o religie care le cera sa renunte la obiceiurile traditionale , mostenite din mosi-stramosi. Pentru a intra in gratiile multimii , si pentru a se putea raspandi , Biserica a fost nevoita sa faca compromisuri ( de ce oare) . Asta presupunea sa potriveasca adevarurile pe care le propovaduia cu realitatea traditiei , sa preia in ritualurile sale numeroase obiceiuri , practici si sarbatori pagane. Pai ce sant astea decat argumente care demonstreaza din pacate ca intr-un anume timp , crestinsmul a fost paganizat cu buna stiinta.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2016, 10:57:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ionel28 Vezi mesajul
Da desigur este pagan , deoarece s-a adoptat dupa o lupta(?) a Bisericii cu paganismul practici pagane si invataturi , tocmai pentru a spori numarul de enoriasi care nu vroiau sa renunte la ritualurile lor si superstitii ca sa devina crestini. Asa a fost mai usor varianta asta decat ,,persecutiile,, care nu faceau decat sa creasca numarul credinciosilor adevarati. Deci daca s-a inceput bine startul crestinismului cu ,,crestinarea,, paganismului , in final s-a ajuns la paganizarea crestinismului.
si ceea ce faceti voi acum e corect si autentic crestin?
Vechi 18.05.2016, 18:43:20
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Implicit

Ionel. Da-ne niste secole. Pana cand a fost crestinism autentic? In ce perioada nu a mai fost crestinismul autentic? Cand a fost regasit crestinismul autentic? Avem in ziua de azi un crestinism autentic? Cine sunt crestinii autentici?
Reply With Quote
Vechi 19.05.2016, 03:03:02
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Ei si tu acuma... Te apuci sa inconfortezi omu? Il fortezi la nesimtire, hait?
Nu vezi ca nu stie pe ce lume iaste? Mai bine lasa-l in plata Domnului, ca-i sarman sireacul...............
Reply With Quote
Vechi 19.05.2016, 09:37:24
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Ei si tu acuma... Te apuci sa inconfortezi omu? Il fortezi la nesimtire, hait?
Nu vezi ca nu stie pe ce lume iaste? Mai bine lasa-l in plata Domnului, ca-i sarman sireacul...............
mai bine spus, sa-l lasam in plata lui Iehova!
Vechi 19.05.2016, 10:27:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Da desigur este pagan , deoarece s-a adoptat dupa o lupta(?) a Bisericii cu paganismul practici pagane si invataturi , tocmai pentru a spori numarul de enoriasi care nu vroiau sa renunte la ritualurile lor si superstitii ca sa devina crestini. Asa a fost mai usor varianta asta decat ,,persecutiile,, care nu faceau decat sa creasca numarul credinciosilor adevarati. Deci daca s-a inceput bine startul crestinismului cu ,,crestinarea,, paganismului , in final s-a ajuns la paganizarea crestinismului.
E de o mie de ori mai preferat un fost pagan care aprinde o lumanare pentru Hristos decat un fals crestin cu o falsa Biblie la brat.
Vechi 19.05.2016, 10:28:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
S i dumneata crezi ca nu am stat si cugetat , si analizat lucrurile citind carti despre credinta primilor crestini , ca tot a venit vorba si multi tot intreaba ce tot ai cu expresia ,,primii crestini,, de parca acei primii crestini nu erau la fel ca cei din secolele 3 , 4 incoace. Pai nu erau din moment ce la un moment dat crestinismul avea sa se paganizeze. Daca primii crestini au actionat ca o BARIERA , impotriva paganismului , dupa mult timp de la moartea majoritatii Apostolilor , lucrurile au stat diferit. Bariera s-a deschis . ,, Cu toate eforturile depuse Biserica crestina nu SPOREA numeric tocmai datorita faptului ca poporul , mai ales taranii nu puteau adera la o religie care le cera sa renunte la obiceiurile traditionale , mostenite din mosi-stramosi. Pentru a intra in gratiile multimii , si pentru a se putea raspandi , Biserica a fost nevoita sa faca compromisuri ( de ce oare) . Asta presupunea sa potriveasca adevarurile pe care le propovaduia cu realitatea traditiei , sa preia in ritualurile sale numeroase obiceiuri , practici si sarbatori pagane. Pai ce sant astea decat argumente care demonstreaza din pacate ca intr-un anume timp , crestinsmul a fost paganizat cu buna stiinta.
Sau mai bine zis paganismul a fost increstinat cu buna stiinta.
Vechi 19.05.2016, 11:17:47
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sau mai bine zis paganismul a fost increstinat cu buna stiinta.
Alin, is a lost cause; sa folosesti logica pe martorii lui ebola e lucru mecanic in vid. Mai bine imi proclam desktopul senator si laptopul darth wrath, decit sa incerc sa comunic logic cu tipi pentru care transfuzia este apostazie, Domnul Hristos un fel de arhanghel ceva mai rasarit, Maica Domnului si Sf. Spirit nu exista. Bleah.
Mereu, cind e vorba de astia, imi amintesc de doua lucruri: melodia Wachturm a lui Sodom, si faptul ca in satul meu patern era un din asta care isi legase nevasta fiindca nu tinuse post. :))))))))))))))))))))))))
Reply With Quote
Vechi 20.05.2016, 10:07:22
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Alin, is a lost cause; sa folosesti logica pe martorii lui ebola e lucru mecanic in vid. Mai bine imi proclam desktopul senator si laptopul darth wrath, decit sa incerc sa comunic logic cu tipi pentru care transfuzia este apostazie, Domnul Hristos un fel de arhanghel ceva mai rasarit, Maica Domnului si Sf. Spirit nu exista. Bleah.
Mereu, cind e vorba de astia, imi amintesc de doua lucruri: melodia Wachturm a lui Sodom, si faptul ca in satul meu patern era un din asta care isi legase nevasta fiindca nu tinuse post. :))))))))))))))))))))))))
Duhul Sfant este forta activa a lui Iehova, asa ca forta sa fie cu ei!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Zeitgeist - Erori de Istoria si Filozofia Religiilor alexmatei Stiri, actualitati, anunturi 0 01.05.2012 19:36:50
Contra argument adus originilor Crestinismului in egiptul antic colaps Generalitati 37 11.05.2010 03:04:05
Proportiile religiilor pe glob luchian Generalitati 4 09.10.2009 15:32:51
100 de ani de istoria religiilor odin Generalitati 0 09.03.2007 18:47:32