Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.04.2010, 22:04:35
catalin_ catalin_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Cataline, nu stiu de unde ai aparut, dar te incadrezi perfect in categoria "comicilor" de pe forum, la cat mai multe postari ca sa avem si noi de ce "sa ne radem".
bai radeti-va ! nu barba ......
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 10:11:10
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit din ciclul "să râdem cu Cătălin"

Citat:
În prealabil postat de catalin_ Vezi mesajul
pai sigur ca ar fii fost exod. De aia suntem majoritari ortodocsi dupa atatia ani de regim ateu si prigoana si armate de predicatori trimisi spre Romania
Ei uite că a fost un mini-exod lutheran în Ardeal, însă lutheranii aceia au rămas lutherani până azi...
În ultimile decenii a fost și un exod ortodox în vest, fără nici un rezultat în a ortodoxiza populația băștinașă. Ba o să avem surpriza ca mulți români ce se vor întoarce din Spania de exemplu, să se întoarcă penticostali și adventiști!
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 11:23:35
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ei uite că a fost un mini-exod lutheran în Ardeal, însă lutheranii aceia au rămas lutherani până azi...
În ultimile decenii a fost și un exod ortodox în vest, fără nici un rezultat în a ortodoxiza populația băștinașă. Ba o să avem surpriza ca mulți români ce se vor întoarce din Spania de exemplu, să se întoarcă penticostali și adventiști!
Nu stiu cum stau lucrurile in Europa uite insa cum stau ele in USA, unde ortodoxia a fost dusa de imigranti si unde inca este putin cunoscuta. Mie-mi place sa mai citesc despre americani pentru ca acolo lucrurile astea sunt foarte fresh. Din cate am citit botezati ar fi si pe-acolo in jur de peste 4 milioane, dar practicanti doar in jur de 1.200.000. Si numarul acestora sunt convinsa ca va creste pe masura ce se construiesc mai multe biserici cu servicii in limba engleza (initial fiind in rusa, greaca, adica imigrantii pentru ei insisi).

Citat:
1) The common stereotype is that the Orthodox Churches in the USA are “ethnic” Churches of certain immigrant communities. The study shows that this not the case anymore. Nine out of ten parishioners in both GOA and OCA are American-born. Further, today, more than one-quarter (29%) of the GOA and a majority of OCA (51%) members are converts to Orthodoxy – persons born and raised either Protestants or Roman Catholics.
Dumnezeu a lucrat luminarea acelor persons born and raised either Protestants or Roman Catholics la ortodoxie si bucuria mea e ca Biserica este inca in crestere si inca in locuri unde eu personal, din cauza prejudecatilor, nu m-as fi asteptat niciodata sa o vad inflorind.
Vechi 26.04.2010, 11:29:08
Senior Member

Implicit

Citat:
cred ca nu ai cetatenie romana, nu mai zic etnie pentru ca orice roman cunoaste presiunile, chiar macelul asupra romanilor din Transilvania de-a lungul istoriei incat e de mirare ca mai vorbesc romaneste , daramite sa-si pastreze credinta. Au fost atatea biserici luate abuziv, clerici inlocuiti si santajati ,torturati, etc. Istoria cunoaste multi martiri si mucenici marturisitori romani din Transilvania . Iar astazi populatia este majoritar ortodoxa . Iar in Spania , foarte recent Patriarhul bisericii romane a efectuat o vizita in Spania pentru a sfintii locul noii catedrale episcopale , ca s-a ajuns la 70 de parohii ortodoxe si nr. lor creste. Exista episcopie roman ortodoxa de mult in Spania, Italia, toata Europa , Japonia , America si tu vorbesti de penticostali si adevntisti. Poate 1 sau 2 dar de alta etnie .

nu stiu de ce tot ne contazicem pe niste chestii grosolan de evidente???!!!!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 12:24:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Nu stiu cum stau lucrurile in Europa uite insa cum stau ele in USA, unde ortodoxia a fost dusa de imigranti si unde inca este putin cunoscuta. Mie-mi place sa mai citesc despre americani pentru ca acolo lucrurile astea sunt foarte fresh. Din cate am citit botezati ar fi si pe-acolo in jur de peste 4 milioane, dar practicanti doar in jur de 1.200.000. Si numarul acestora sunt convinsa ca va creste pe masura ce se construiesc mai multe biserici cu servicii in limba engleza (initial fiind in rusa, greaca, adica imigrantii pentru ei insisi).

Dumnezeu a lucrat luminarea acelor persons born and raised either Protestants or Roman Catholics la ortodoxie si bucuria mea e ca Biserica este inca in crestere si inca in locuri unde eu personal, din cauza prejudecatilor, nu m-as fi asteptat niciodata sa o vad inflorind.
Mulțumim pentru informații, dar era vorba despre prezumtivul și fantezistul exod masiv al lutheranilor germani în România.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 12:25:40
Banned

Implicit Cătălin - file de poveste

Citat:
cred ca nu ai cetatenie romana, nu mai zic etnie pentru ca orice roman cunoaste presiunile, chiar macelul asupra romanilor din Transilvania de-a lungul istoriei incat e de mirare ca mai vorbesc romaneste , daramite sa-si pastreze credinta.
Am cetățenie română, sunt de etnie română cu părinți și bunici născuți ortodocși. Măcelurile de care povestești au fost caracteristice pentru oricare zonă a Țărilor Române, dar nu din considerente religioase. Nici măcar turcii nu i-au măcelărit pe valahi pentru a instaura religia musulmană, ci din considerente expansioniste. Nu mai vorbesc de unguri, iar de sași ce să zic... nici măcar nu au purtat lupte cu românii.

Citat:
in Spania , foarte recent Patriarhul bisericii romane a efectuat o vizita in Spania pentru a sfintii locul noii catedrale episcopale , ca s-a ajuns la 70 de parohii ortodoxe si nr. lor creste.
Foarte frumos, felicitări! "Parohiile" adventiste și penticostale sunt cam la același număr...

Citat:
Exista episcopie roman ortodoxa de mult in Spania, Italia, toata Europa , Japonia , America si tu vorbesti de penticostali si adevntisti. Poate 1 sau 2 dar de alta etnie .
Altă filă de poveste... Ei bine află că jumătate din numărul membrilor adventiști din Spania sunt de etnie română. Nu știu care e proporția penticostalilor, baptiștilor, etc. Poate ne ajută cineva...

Citat:
nu stiu de ce tot ne contazicem pe niste chestii grosolan de evidente???!!!!!!!!!
Pentru că sunt monstruos (sic) de irelevante
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 22:17:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Am cetățenie română, sunt de etnie română cu părinți și bunici născuți ortodocși. Măcelurile de care povestești au fost caracteristice pentru oricare zonă a Țărilor Române, dar nu din considerente religioase. Nici măcar turcii nu i-au măcelărit pe valahi pentru a instaura religia musulmană, ci din considerente expansioniste. Nu mai vorbesc de unguri, iar de sași ce să zic... nici măcar nu au purtat lupte cu românii.

Foarte frumos, felicitări! "Parohiile" adventiste și penticostale sunt cam la același număr...

Altă filă de poveste... Ei bine află că jumătate din numărul membrilor adventiști din Spania sunt de etnie română. Nu știu care e proporția penticostalilor, baptiștilor, etc. Poate ne ajută cineva...

da. normal! ai adus argumente relevante intr-adevar. Cred ca ala comic esti tu! la propriu!
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 22:27:39
Senior Member

Implicit

Citat:

uite doar o dovada care demonteaza cel putin una din aberatiile tale:

"După ce Transilvania a ajuns sub stăpânirea Habsburgilor (1688 - 1918), o parte infimă a clerului și credincioșilor români au fost siliți, prin presiuni și amăgiri, să accepte "unirea" cu Biserica Romei (1698 - 1701), în timpul mitropolitului Atanasie Anghel. S-a ajuns astfel la o "dezbinare" a Bisericii românești, deși pur formală, căci, în afara de recunoașterea primatului papal, întreaga doctrină, cultul și organizarea noii Biserici unite au rămas neschimbate. Întru apărarea Ortodoxiei strămoșești s-au ridicat o serie de călugări, preoți de mir și credincioși, între care consemnăm pe ieromonahul Visarion Sarai (1744), care și-a sfârșit viata în închisoare de la Kufstein în Austria, ieromonahul Sofronie de la Cioara, conducătorul unei răscoale țărănești în anii 1759-1761, credinciosul țăran Oprea Miclauș din Săliștea Sibiului, care a făcut trei călătorii la Viena cu memorii ale românilor ortodocși, mort la Kufstein, preoții Moise Macinic din Sibiel și Ioan din Galeș, care și-au sfârșit viața în aceeași închisoare, ieromonahul Nicodim, protopopul Nicolae Pop din Balomir și preotul Ioan din Aciliu, care au călătorit până la Petersburg, spre a solicita sprijinul țarinei Elisabeta Petrovna pentru românii transilvăneni prigoniți pentru credința lor, protopopul Ioan Piuariu din Sadu, preotul Stan din Glamboaca, credinciosul Ioan Oancea din Fagaraș, credinciosul Tănase Todoran din Bichigiu, în părțile Năsăudului, frânt cu roata și sute de alți preoți și credincioși întemnițați, maltratați sau alungați din satele lor. Pentru lupta lor dârză de apărare a Ortodoxiei, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca ieromonahii Visarion și Sofronie, precum și credinciosul Oprea Miclauș să fie cinstiți în Biserica noastră ca mărturisitori ai dreptei credințe. În anul 1992 au fost trecuți între sfinți preoții Moise Macinic din Sibiel și Ioan din Galeș. Toți cinci sunt prăznuiți la 21 octombrie. "

uite sursa asa .....penru tine :
http://www.patriarhia.ro/ro/structur...ic_bor_3b.html
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 22:33:19
Senior Member

Implicit

Citat:
Mulțumim pentru informații, dar era vorba despre prezumtivul și fantezistul exod masiv al lutheranilor germani în România.
"Ca și dincolo de Carpați, în incinta unor mănăstiri și schituri din Transilvania și Banat funcționau școli pentru copiii din satele învecinate. O școala românească cu vechi tradiții era cea din incinta bisericii Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului; cei mai mulți din dascălii ei au ajuns preoți la biserica respectivă. Datorită lipsurilor materiale prin care treceau, mănăstirile de aici n-au ajuns niciodată să poată desfășura o activitate culturală și filantropică la nivelul celor de peste munți. De altfel, prin anii 1761 - 1762, majoritatea mănăstirilor și schiturilor existente atunci în Transilvania (peste 150) au fost distruse cu tunurile sau incendiate, din ordinul generalului Nicolaei Adolf Bukow, trimisul împărătesei Austriei, Maria Tereza. Practic, după această dată, în Ardeal a încetat orice urma de viață monahală."

http://www.patriarhia.ro/ro/structur...ic_bor_3b.html
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 00:08:56
almaris
Guest

Implicit

Trice, Catalin, am inteles, e concurenta mare intre BOR si AZS, care are mai multe cladiri, mai multi membrii, in tara sau in strainatate...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Protestanti, Luther si ........invatatura lui alecsandru Biserici Protestante 118 08.09.2015 18:50:21
Protestant convertit la ortodoxism!!! Templier Knight Biserici Protestante 25 14.12.2013 02:42:38
cultul Fecioarei Maria in ortodoxie fiul ratacitor intors acasa Generalitati 43 04.11.2011 13:44:33
luther se ruga Fecioarei,protestant fiind! Ioana-Andreea Secte si culte 0 06.04.2010 22:07:08
Marturia unui protestant Eugen Generalitati 10 03.03.2007 01:56:22