![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am pus o intrebare simpla dar se pare ca nu ai raspuns, nu stii. PS: nu am nici o legatura cu guru, singura mea tangenta cu un guru a fost la tv la tuca acum ceva timp cand guru bivolaru a vrut sa ne fericeasca pe toti si a reusit pt ca am ras cu lacrimi... |
|
|||
|
|||
![]()
..................................
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Daca iadul si raiul dupa cum spunea un parinte ortodox binecunoscut al zilelor noastre (imi scapa numele) sint de fapt stari atunci mai bine am vb despre rai.
daca este sa vedem lucrurile altfel..Imparatia este in noi ca arhetip sau ca potential totodata si este o stare pe care o rivnim iar iadul alta stare -care nu ar trebui prea mult discutata -atunci niciodata nu s-a spus si nu se poate spune ca iadul este in noi pentru ca adevarata natura a nostra este cea curata. In momentul in care prmesti botezul sfint si ai certitudinea ca il ai simtind si un oarecare har/dar si atunci din moment ce aceasta a doua nastere ne scapa de moartea a doua/spirituala ne putem considera nemuritori la fel ca vechii daci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca fapt divers uite intrebarea din nou! |
|
||||
|
||||
![]()
crestinismul nu spune ca Dumnezeu va distruge dracii. ci ii va invinge. e o diferenta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ok ii va invinge, intrebarea ramane valabila :D
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema e ca eu nu cred ca va exista un timp cand Dumnezeu ar distruge iadul. Daca l-ar distruge, inseamna ca i-ar ierta pe toti inclusiv pe diavoli care nu doresc iertarea ceea ce e o absurditate. Eu cred intr-o stare de fericire vesnica si o stare de suferinta vesnica. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca Dumnezeu poate mai mult de atit, orice creat poate fi si distrus/desfintat/dezintegrat.. ce rost are sa ii pastreze si sa aiva grija sa nu scape, o grija in plus.. dar asa cind are nevoie doar face altii.
Doar ca asta e mai greu de explicat asa incit expresia "legat" a fost mai la indemina. Povestea cu ingerii decazuti este asa ..o poveste plina de povete adevarata doar pe jumatate fiindca nici un inger intreg la minte (desavirsit in toate :intelepciune, ascultare, umilinta, sfiala, vointa curata, etc) nu ar alege sa scada spiritual decit daca vine porunca de Sus. Lucru care este putin probabil. mai ales ca din cite am inteles o treapta de sfintenie (din cele 7) odata atinsa ea nu mai poate fi pierduta |
|
|||
|
|||
![]()
Dar cum explicati "locuinta mortlor a fost aruncata in iazul de foc"?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iadul drogurilor | ecaterina | Generalitati | 6 | 07.07.2010 15:33:56 |
Cine a inventat iadul? | catalin755 | Generalitati | 29 | 06.07.2010 23:24:49 |
Iadul | ofurnica | Generalitati | 35 | 01.03.2010 22:46:47 |
Iadul exista | Mihailescu_Daniel | Generalitati | 25 | 01.07.2009 15:40:54 |
Raiul sau iadul | silverstar | Generalitati | 69 | 19.01.2009 21:11:38 |
|